Laajentuneet ihohuokoset ja niiden ehkäiseminen

laajentuneet ihohuokoset ja niiden ehkäisy

Miksi ihohuokoset laajenevat?

Toisilla meistä ihohuokoset voivat olla suurempia kuin toisilla johtuen ihotyypistämme.

Ihohuokosia on kahdenlaisia. Toinen erittää ihon talia eli seebumia, toinen taas hikeä. Toisilla seebumia erittävät ihohuokoset ovat suurempia, kuin toisilla.

Seebumia erittävä ihohuokonen on nimeltään talirauhanen. Kun talirauhanen vapauttaa öljyä, nousee öljy ihon yläkerroksiin ja kerääntyy ihohuokoseen. 

Liiallinen talin eritys voi johtua monesta syystä. Se voi olla hormonaalista tai johtua ihon kosteustoiminnan epätasapainosta. Tällöin iho muuttuu rasvaiseksi ja ihohuokoset saattavat silloin helposti tukkiutua, jonka seurauksena ne laajenevat.

Myös kuivan ihon ihohuokoset voivat laajentua, sillä kuiva iho ei ole joustava, joka taas voi aiheuttaa ihohuokosten laajenemista, sillä iho ei palaudu venymisen jäljiltä. 

Kun ihohuokoset ovat päässeet laajenemaan, ei niitä voi enää pienentää takaisin. Laajentuneeseen ihohuokoseen taas kerääntyy helpommin likaa ja epäpuhtauksia, jotka voivat johtaa mustapäihin ja finneihin

Ennaltaehkäise ihohuokosten laajenemista

Laajentuneista ihohuokosista ei voi päästä eroon, mutta on muutamia tärkeitä ihonhoidon vinkkejä, joiden avulla ennaltaehkäiset ihohuokosten suurentumista ja voit saada ihohuokosesi vähemmän näkyviksi.

4 tärkeää vinkkiä laajentuneiden ihohuokosten hoitoon

Pese kasvosi aamuin illoin sekä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen, jotta liika tali ja ihon pinnalle päivän mittaan kertyvät epäpuhtaudet poistuvat, eivätkä kerry ihohuokosiin.

Ihosi uudistuu yöllä jopa kaksi kertaa nopeammin kuin päivällä, siksi iltaisin tehtävä ihonhoitorutiini on tärkeää.

Käytä kasvojesi pesuun Aktiivihiili Teepuusaippuaa, jonka sisältämä Bentoniittisavi auttaa puhdistamaan ihohuokosia epäpuhtauksista.

Bentoniittisavi on yksi tehokkaimmista parantavista savista. Se sitoo itseensä lian, epäpuhtaudet ja talin, jolloin nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat saippuan mukana pois iholta.

Taputtele kasvojesi iho puhtaaksi pehmeällä hamam-pyyhkeellä. Taputtelu ehkäisee ihohuokosten laajenemista.

Muista kosteutus vaikka ihosi olisikin rasvainen!

Käytä kasvovettä kasvojen pesun jälkeen ja taputtele myös kasvovesi syvemmälle ihon sisään, näin autat ylimääräisen öljyn kulkua ihohuokosista ihon sisään, jolloin öljy ei kerry ihohuokosiin tukkimaan niitä ja laajentamaan ihohuokosiasi entisestään.

Käytä Ruusu-Aloe kasvovettä, joka kirkastaa ihoasi ja poistaa ylimääräisen rasvaisuuden sekä epäpuhtaudet iholtasi.

Vältä kookosöljyä tai vaseliinia sisältäviä kasvovoiteita, sillä nämä voivat edesauttaa ihohuokosten tukkiutumista, joka taas voi laajentaa ihohuokosiasi entisestään.

Sheavoi on yksi harvoja erittäin kosteuttavia ihonhoitotuotteita, joka ei tuki ihohuokosia. 

Lämmitä puolen herneen kokoinen määrä sheavoita sormenpäissä ja levitä ohuelti puhtaille kasvojen iholle.

Käyttämällä savinaamiota 1-2- kertaa viikossa autat ylimääräisen talin poistumista ihohuokosista, sillä savi imee tehokkaasti seebumia itseensä.

Ylimääräisen talin poistaminen ihohuokosista ehkäisee ihohuokosten laajenemista ja saattaa tehdä niistä vähemmän näkyviä.

Käytä Detox-vaikutteista, ihohuokosia syväpuhdistava Aktiivihiili & Savi kasvonaamiota.

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. 

Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja ne huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Osta parhaimmat Saaren Taika ihonhoitotuotteet rasvaiselle iholle verkosta tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.