Laajentuneet ihohuokoset ja niiden ehkäiseminen

laajentuneet ihohuokoset ja niiden ehkäisy

Miksi ihohuokoset laajenevat?

Toisilla meistä ihohuokoset voivat olla suurempia kuin toisilla johtuen ihotyypistämme.

Ihohuokosia on kahdenlaisia. Toinen erittää ihon talia eli seebumia, toinen taas hikeä. Toisilla seebumia erittävät ihohuokoset ovat suurempia, kuin toisilla.

Seebumia erittävä ihohuokonen on nimeltään talirauhanen. Kun talirauhanen vapauttaa öljyä, nousee öljy ihon yläkerroksiin ja kerääntyy ihohuokoseen. 

Liiallinen talin eritys voi johtua monesta syystä. Se voi olla hormonaalista tai johtua ihon kosteustoiminnan epätasapainosta. Tällöin iho muuttuu rasvaiseksi ja ihohuokoset saattavat silloin helposti tukkiutua, jonka seurauksena ne laajenevat.

Myös kuivan ihon ihohuokoset voivat laajentua, sillä kuiva iho ei ole joustava, joka taas voi aiheuttaa ihohuokosten laajenemista, sillä iho ei palaudu venymisen jäljiltä. 

Kun ihohuokoset ovat päässeet laajenemaan, ei niitä voi enää pienentää takaisin. Laajentuneeseen ihohuokoseen taas kerääntyy helpommin likaa ja epäpuhtauksia, jotka voivat johtaa mustapäihin ja finneihin

Ennaltaehkäise ihohuokosten laajenemista

Laajentuneista ihohuokosista ei voi päästä eroon, mutta on muutamia tärkeitä ihonhoidon vinkkejä, joiden avulla ennaltaehkäiset ihohuokosten suurentumista ja voit saada ihohuokosesi vähemmän näkyviksi.

4 tärkeää vinkkiä laajentuneiden ihohuokosten hoitoon

Pese kasvosi aamuin illoin sekä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen, jotta liika tali ja ihon pinnalle päivän mittaan kertyvät epäpuhtaudet poistuvat, eivätkä kerry ihohuokosiin.

Ihosi uudistuu yöllä jopa kaksi kertaa nopeammin kuin päivällä, siksi iltaisin tehtävä ihonhoitorutiini on tärkeää.

Käytä kasvojesi pesuun Aktiivihiili Teepuusaippuaa, jonka sisältämä Bentoniittisavi auttaa puhdistamaan ihohuokosia epäpuhtauksista.

Bentoniittisavi on yksi tehokkaimmista parantavista savista. Se sitoo itseensä lian, epäpuhtaudet ja talin, jolloin nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat saippuan mukana pois iholta.

Taputtele kasvojesi iho puhtaaksi pehmeällä hamam-pyyhkeellä. Taputtelu ehkäisee ihohuokosten laajenemista.

Muista kosteutus vaikka ihosi olisikin rasvainen!

Käytä kasvovettä kasvojen pesun jälkeen ja taputtele myös kasvovesi syvemmälle ihon sisään, näin autat ylimääräisen öljyn kulkua ihohuokosista ihon sisään, jolloin öljy ei kerry ihohuokosiin tukkimaan niitä ja laajentamaan ihohuokosiasi entisestään.

Käytä Ruusu-Aloe kasvovettä, joka kirkastaa ihoasi ja poistaa ylimääräisen rasvaisuuden sekä epäpuhtaudet iholtasi.

Vältä kookosöljyä tai vaseliinia sisältäviä kasvovoiteita, sillä nämä voivat edesauttaa ihohuokosten tukkiutumista, joka taas voi laajentaa ihohuokosiasi entisestään.

Sheavoi on yksi harvoja erittäin kosteuttavia ihonhoitotuotteita, joka ei tuki ihohuokosia. 

Lämmitä puolen herneen kokoinen määrä sheavoita sormenpäissä ja levitä ohuelti puhtaille kasvojen iholle.

Käyttämällä savinaamiota 1-2- kertaa viikossa autat ylimääräisen talin poistumista ihohuokosista, sillä savi imee tehokkaasti seebumia itseensä.

Ylimääräisen talin poistaminen ihohuokosista ehkäisee ihohuokosten laajenemista ja saattaa tehdä niistä vähemmän näkyviä.

Käytä Detox-vaikutteista, ihohuokosia syväpuhdistava Aktiivihiili & Savi kasvonaamiota.

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. 

Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja ne huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Osta parhaimmat Saaren Taika ihonhoitotuotteet rasvaiselle iholle verkosta tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.