Akne

Hormoninäpyt, finnit, akne -ihonhoito-ohjeet saaren taika tuotteilla (Presentation (169)) (1)

Aknen eli akneihon hoito

Akne, hormonaalinen akne, aikuisiän akne, nuoren akne, teinin akne, rasvaisen ihon akne, kuivan ihon akne, mustapäät, finnit, näpyt, epäpuhdas iho!

Nuo ikävät näpyt voivat pahimmillaan pilata itsetunnon ja aiheuttaa ikäviä hetkiä arkeen. 

Onneksi aknea voi kuitenkin tehokkaasti hoitaa myös kotikonstein ja hellävaraisilla luonnollisilla tuotteilla!

Tässä artikkelissa kerron aknen eri tyypit, mistä akne johtuu sekä aknen hoito vinkit niin aikuisen hormonaaliseen akneen, kuin nuoren akneenkin. Artikkelista löydät myös aknen hoitoon sopivat Saaren Taika ihonhoitotuotteet!

”Siis hormoninäpyistä on nyt kyse! Lopetin imetyksen toukokuussa 2021 ja naama räjähti HETI!

Menin välittömästi kosmetologille, joka suositteli mikroneulauspuhdistusta (kolme kertaa) ja hän suositteli minulle uutta sarjaa, joka sopisi juuri minun iholleni.

Teimme ihonpuhdistuksen ja ostin 250 eurolla tuotteita kotiin sekä ohjekirjan siinä toivossa, että horminäpyt häviävät. Olin niiiin onnellinen kun oli maskit käytössä kaikkialla, koska naamani oli PAHA!

Sitkeästi noudatin kosmetologin ohjeita ja käytin tunnollisesti tuotteita mutta tuntui että lähinnä ärsytin kasvojani.

Instagramissa törmäsin jatkuvasti Saaren Taika tuotteisiin ja nimenomaan Teepuusaippuaan. Onnekseni löysin täältä liikkeen joka sitä myi joten kynnys kokeilla saippuaa madaltui!

Jo muutamassa päivässä huomasin että ihoni ensinnäkin rauhoittui ja kahdessa viikossa näpyt oikeasti alkoivat häipyä!

Peruin tulevat mikroneulapuhdistukset ja jatkoin Teepuusaippuan ja perus kosteusvoiteen käyttöä enkä halua lopettaa!

Tämä sama saippuapala on ollut riittoisa ja olen siitä muutaman näytepalan leikannut siskolleni ja toisen palan siskoni pojalle että saavat myös kokeilla tuotetta!

Silti sama saippuapala on riittänyt näin pitkälle! Viime viikon perjantaina ostin uuden saippuan.”

Mistä akne johtuu?

Aknen muodostumiseen on useita eri syitä, eikä sen syntymiselle ole aivan varmaa selitystä.

Yksi iso tekijä aknen syntymiseen kuitenkin on ihon liiallinen rasvoittuvuus, jonka vuoksi ihon talirauhaset alkavat tukkeutua, jonka jälkeen tukkeutuneeseen talitauhaseen alkaa kertymään aknebakteereja.

Talirauhastiehyen tukkeutumaa, eli ihomatoa, kutsutaan myös komedoksi ja tästä syystä joitakin öljyjä luokitellaan komedogeenisellä asteikolla, joka kertoo miten todennäköisesti jokin öljy tukkii ihohuokosia. 

Taipumus akneen tai finneihin voi hyvin usein olla perinnöllistä. Monesti rasvoittuva iho liittyy mieshormoneihin, joiden esiasteita löytyy myös naisilta. Harvemmin finnien syynä on oikea hormonihäiriö.

Joskus stressilläkin on osuutta finnien syntyyn ja toisiaan myös rasvaiset herkut voivat lisätä näppyjen syntymistä.

Poika jolla akneiho

Mikä on akne? Aknen tyypit; komedoakne, papulaarinen akne, kystinen akne

Aknella on monta eri tyyppiä, joista komedoaknessa pääongelmana on valko- ja mustapäät.

Papulaarisessa aknessa taas pääongelma on punaiset näppylät ja papulopustulaarisessa aknessa tai finnitaudissa ongelmana ovat punaisten näppyjen lisäksi märkänäppyläiset finnit.

Kystinen akne taas aiheuttaa syviä ja ontelomaisia, erittäin kipeitä muutoksia iholla.

Saaren Taika Teepuusaippua estää tutkitusti aknea

Saaren Taika Teepuusaippua ei kuivata ihoa muiden vastaavan tyyppisten palasaippuoiden tapaan, vaan sen teho piilee korkealuokkaisissa ja tarkoitukseensa harkiten valituissa ainesosissa, jotka puhdistavat epäpuhtauksista ja bakteereista, mutta samalla kosteuttavat herkkää ihoa!

Tämän akneiholle parhaan saippuan on kehittänyt täällä koto-Suomessa itsekin vaikeista iho-ongelmista koko ikänsä kärsinyt tuotekehittäjä Johanna.

Miten päästä aknesta eroon? Aknen hoito: Aikuisiän akne, hormonaalinen akne.

Aikuisiän hormonaalinen akne on lisääntynyt naisilla

Akne vaikuttaa kasvavaan määrään aikuisia naisia heikentäen heidän elämänlaatuaan ja aiheuttaen mm. kielteisiä psykologisia ja sosiaalisia vaikutuksia heidän arkeensa.

Akne, jota esiintyy yli 25-vuotiailla naisilla ja jota on ilmennyt jatkuvasti tai ajoittain teini-iästä lähtien, tai ilmaantunut ensimmäistä kertaa tänä aikana, määritellään aikuisiän akneksi.

Geneettiset ja hormonaaliset tekijät vaikuttavat aikuisiän aknen esiintymiseen. Aikuisiän hormonaalinen akne vaatii jatkuvaa ja säännöllistä ylläpitohoitoa, joskus jopa vuosienkin ajan.

Itselläni on usein ennen kuukautisia ilmaantunut leukapieleen ärsyttäviä finnejä, joista eroon pääseminen on toisinaan kestänyt aivan sinne seuraaviin menkkoihin saakka!

Olen saanut aikuisiän aknen taltutettua kohdallani käyttämällä kasvojeni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tässä artikkelissa kerron, miten Saaren Taika Teepuusaippualla pesu tehdään akne iholle sopivan hellävaraisesti.

Tehokas, mutta samalla hellävarainen hormonaalisen aknen voide on Spot Control tehovoide näppyjä vastaan, illalla, kun sivelee, on näpyt aamulla yleensä poissa!

Tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia sisältävä tyrniöljy sekä antibakteerisia ominaisuuksia sisältävä teepuuöljy toimivat tehoaineina tässä näppyjä vastaan tehokkaasti kamppailevassa ihonhoidon täsmätuotteessa.

”Selkeästi auttanut teinien akneihoon. Finnit ovat vähentyneet. Olen myös itse käyttänyt hormoninäppyihin. Tilaan jatkossakin.”

”Olen käyttänyt tuotetta nyt noin pari viikkoa hormonaaliseen akneen. Huomasin ihoni rauhoittuneen jo muutaman päivän käytön jälkeen, näpyt pienenevät ja paranevat nopeasti sekä voide sopii myös koko kasvojen kosteutukseen erinomaisesti!”

Mistä aikuisiän akne johtuu?

Naisten aikuisiän akne saattaa liittyä joskus ahdistuneisuuteen ja masennukseen, ja se voi jatkua murrosiästä lähtien tai ilmaantua ensimmäistä kertaa aikuisiässä.

Toisin kuin teini-ikäisten akne, aikuisiän aknen hallinta on paljon monimutkaisempaa.

Kerron tässä artikkelissa tärkeää tietoa aikuisiän akneen liittyen sekä annan vinkkejä, joiden avulla ylläpitohoidat aikuisiän aknea ihoasi ärsyttämättä.

Mistä tunnistat aikuisiän aknen?

Aikuisiän aknen näppylät sijaitsevat yleensä kasvojen alaosassa, eli leuan alueella, suunympärys- eli perioraalisella alueella.

Aikuisiän aknelle on tunnusomaista lievät tai kohtalaiset tulehdukselliset ilmentymät, näppylät ja märkärakkulat, joiden joukossa voi olla myös tukkeutuneita ihohuokosia tai mikrokystia.

Tulehduksen jälkeinen hyperpigmentaatio, eli ihon värisävyn muutos (punoitus) on yleistä, ja akne arpia saattaa myös esiintyä.

Lisäksi iho voi olla yleisesti herkistynyt.

Mistä aikuisiän hormonaalinen akne johtuu?

Vaikka kaikkia syitä aikuisiän aknen syntymiselle ei ollakaan vielä pystytty varmasti selvittämään, on löydetty useita tekijöitä, jotka voivat laukaista tai pahentaa aikuisiän aknea.

Näitä ovat:

 • altistuminen ultraviolettisäteilylle
 • stressi
 • liikalihavuus
 • ruokavalio
 • tupakointi
 • unihäiriöt
 • vääränlainen kosmetiikka
 • lääkkeet
 • liian voimakkailla aineilla peseytyminen


Myös ihon suojakerroksen toiminnan puute on yksi syy aikuisiän aknen syntymiselle. Ihon suojakerroksen epätasapaino ja siitä johtuva lisääntynyt kosteuden haihtuminen voivat olla syynä tulehdustilaan, joka edesauttaa aknen syntymistä.

Myös geneettinen taipumus akneen on yksi syy aikuisiän aknen puhkeamiselle sekä hormonitoiminnan tasapaino.

Ihon kemialliset muutokset aikuisiän akneen liittyen

Tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että aikuisiän aknesta kärsivien ihoilla on tapahtunut muutoksia. Ihon linolihapon ja välttämättömän rasvahapon määrä oli vähentynyt ja nämä muutokset sekä vapaiden radikaalien esiintyminen iholla, vaurioittivat ihokerrosta, mikä lisäsi ihon tulehdustilaa ja edesauttoi aknen syntymistä.

Rasvahapot, kuten Omegat ja linolihapot vahvistavat ihosi suojakerrosta, jonka vuoksi ne myös auttavat ihoasi säilyttämään sen kosteuden.

Näitä vitamiineja ja rasvahappoja saadaan mm. erilaisista öljyistä, joita esim. Saaren Taika palasaippuatuotteet sisältävät.

Ruokavaliosta peräisin olevat aknea lisäävät tekijät

Aknen pahenemiseen on yhdistetty runsaasti glykeemistä kuormitusta sisältävien elintarvikkeiden ja maitotuotteiden kulutus sekä lihasmassan kasvattamiseen tarkoitettujen ravintolisien käyttö.

Terveellinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat ovat ihmisen elämässä kaiken hyvinvoinnin A ja O, mutta voiko pelkällä terveellisellä ruokavaliolla vaikuttaa ihoon? Tiettyyn pisteeseen asti voi, mutta aivan kaikkeen ihon toimintaan ei pelkällä ruokavaliollakaan voi vaikuttaa.

Iho on ihmisen suurin yksittäinen eli, mutta samalla se on viimeinen elin, jonne sisäisesti saadut vitamiinit ja ravintoaineet kulkeutuvat. Ensinnä ravintoaineiden imeytymislistassa ovat tärkeimmät elimemme, kuten sydän, aivot, maksa jne, ja iho on listassa vasta viimeisenä.

Tästä syystä onkin tärkeää antaa iholle ravintoaineita myös ulkoisesti, sillä näillä ulkoisesti annetuilla ravintoaineilla voidaan parhaiten vaikuttaa ihon ulkoiseen olemukseen, eli ihon ulkonäköön ja ihon tuntumaan, kuten kuivuuteen, rasvaisuuteen, kimmoisuuteen jne.

Stressi ja akne

Tutkimukset ovat osoittaneet, että naisten kiireiseen elämäntyyliin ja stressiin liittyvä unen puute voi myös olla aknea pahentava tekijä.

Aikuisiän aknen hoito

Hoidon valinnassa tulee ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten:

 • aknen vakavuus
 • vaste aikaisempiin hoitoihin
 • psykososiaalinen vaikutus
 • raskauden mahdollisuus
 • hidas hoitovaste
 • herkän ihon ärsytyksen lisääntynyt riski
 • yksilölliset mieltymykset
 • kustannukset

Paikallinen ihon kotihoito on laajimmin käytetty ja tehokkain vaihtoehto kohtalaisen aikuisiän aknen hoidossa ja ylläpitohoidossa.

Oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden siedettävyys iholle sekä niiden tuoma teho, edistävät jaksamista säännöllisen ihonhoitorutiinin noudattamisessa ja siten lisäävät kotihoidolla aikaansaatavia tuloksia iho-ongelmassa.

Ihonhoitorutiini aikuisiän aknesta kärsiville:

Akneihon hoidossa painotetaan kolmea seikkaa;

 • Akneihon puhdistus (esim. Saaren Taika Teepuusaippua, joka tutkitusti estää aknea)
 • Akneihon paikallisvoiteet (esim salisyylihappovoide tai Spot Control finnivoide)
 • Akneihon Kosteutus (kasvovesillä ja esim. retinoliseerumilla tai retinolia sisältävillä voiteilla), sillä myös rasvainen/akneiho voi olla kuiva ja kosteutuksella ehkäistään ihon kuivuudesta johtuva liiallinen talin tuotanto, joka voi aiheuttaa näppyjä.

Akneihoa kannattaa myös kuoria, sillä kuorimalla ihoa säännöllisesti saa poistettua ihon pinnalla olevaa kuollutta ihosolukkoa, joka ajanmittaan kerääntyy ihohuokosten sisään aiheuttaen mustapäitä ja finnejä.

Akneihoa suositellaan kuorittavan maksimissaan kerran viikossa ja erittäin hellävaraisilla kuorinnoilla.

PUHDISTA IHOSI AAMUIN ILLOIN

Päivän mittaan ihohuokosiin kertyneet lika, pöly ja ilmansaasteet kannattaa puhdistaa iltaisin huolella, sillä iho uudistuu öisin ja on silloin vastaanottavaisimmillaan sille annetuille ihonhoitotuotteiden tehoaineille. 

Aikuisiän aknen ylläpitohoitoon suositeltavat tuotteet

HORMONAALINEN AKNE, IHON PUHDISTUS AAMUIN ILLOIN

SAAREN TAIKA TEEPUUSAIPPUALLA

Se on markkinoiden ainoa teepuusaippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu ja joka tutkitusti estää aknea.

Saaren Taika Teepuusaippuan havaittiin myös dermatologisissa testeissä olevan hyvin siedetty.

Saaren Taika Teepuusaippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii akneiholle, näppylöistä ja kutinasta kärsiville.

Antibakteerinen, vegaaninen ja luonnollinen palasaippuamme ei kuivata ihoasi. Teepuusaippua auttaa ehkäisemään mm. näppyjä ja kutinaa, ja se on kehitetty vaativan ihon päivittäiseen pesuun.

Kuinka käytät teepuusaippuaa kasvojen pesussa?

Voiko kasvoja pestä saippualla?

Saaren Taian palasaippuoista lähes kaikki sopivat myös kasvojen pesuun ja useimmissa palasaippuoissamme onkin jo reseptin kehittämis vaiheessa otettu kuivaihoiset sekä kasvojen pesu huomioon, sillä tuotteiden kehittäjällä itselläänkin on atooppinen, kuiva ja herkästi reagoiva iho.

Kasvoille sopivissa palasaippuoissa puhdistavuuden ja kosteuttavuuden tasapaino on tarkoin optimoitu, jolloin saippua kykenee puhdistamaan ylimääräistä talia iholta silti poistamatta liikaa ihon omia hyödyllisiä rasvoja.

Etenkin akneen taipuvaista ihoa tulisi nimenomaan pestä kasvoille sopivilla miedoilla saippuoilla öljypuhdistajien sijaan, sillä moni öljy voi jäädä ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia, joka taas saattaa aiheuttaa lisää aknea.

 

 1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
 2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
 3. Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan.
 4. Kosteuta kasvot pesun jälkeen kasvovedellä ja kosteusvoiteella.

Millainen kuorinta sopii akneiholle?

Anti-age vaikuttainen tehokas Acai & Gojimarja mikrokuorinta kasvoille sopii kaikille ihotyypeille, mutta hellävaraisuutensa vuoksi se sopii erityisesti akneihon kuorintaan.

Mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla, jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista.

Entsyymikuorinta sopii hyvin mm. herkälle tai kuivalle iholle, joille mekaanisesti kuorivat tuotteet voivat olla liian voimakkaita

Kuorintanaamion sisältämät luonnolliset entsyymejä jakavat ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa sekä mustapäitä, ja palauttavat iholle sen hehkuvan ja raikkaan ilmeen.

Aikuisiän akne iholle sopiva naamio

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä.

Miten kosteuttaa akneihoa?

IHO TARVITSEE VESIKOSTEUTTA KOSTEUTUAKSEEN

Paras tapa kosteuttaa akneihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena akneiholle sopivaa kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa?).

Etenkin kuiva akne iho kaipaa runsaasti kosteutusta, joka ei tuki ihohuokosia. Myös rasvoittuvaa akneihoa kannattaa kosteuttaa.

Kasvovesi on tärkeää myös, mikäli käytät ihonhoidossasi seerumeita, sillä seerumit ilman kosteuttajia voivat lopulta kuivattaa ihoa lisää, mikä taas voi kiihdyttää ihon omaa talintuotantoa ja lisätä näppyjen syntymistä.

Paras seerumi akneiholle

Retinoli edistää ihosolujen nopeampaa uudistumista, rauhoittaa tulehduksia ja tasapainottaa ihon talintuotantoa. Retinolilla voidaan ehkäistä valkopäisten finnien,  mustapäiden sekä ihon sisäisten finnien syntymistä.

Retinolin ihon sävyä tasoittavat ominaisuudet saattavat myös häivyttää iholta finnien jättämiä jälkiä ja arpia.

Aloe Retinoli kasvoseerumi sopii erityisesti akneiholle ja ikääntyvälle iholle, mutta runsaasti ravitsevana seerumina se sopii ihan kaikenlaisille ihotyypeille.

Tehokkaat täsmävoiteet finneille ja näppylöille

Kasvovoide aikuisiän akne iholle

Valitse akneihon kosteutukseen kevyitä ja ei-komedogeenisiä kasvovoiteita.

Sheavoi on yksi harvoja ihohuokosia tukkimattomia öljyjä ja jonka paikallinen käyttö voi vähentää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla.

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteusvoide on erityisen hyvä rasvaiselle iholle. Voide on sekä mies-, että naisasiakkaidemme suosiossa! Se on kevyt voide, jossa on vähän tuoksua.

A-Vitamiini Kollageeni kasvovoide on tuoksuton ja myös kevyt voide, joka sopii akneiholle sekä ikääntyvälle iholle.

Nuoren aknen hoito, miten aknesta eroon?

Teinin akne, nuoren akne

Suurelle osalla finnejä ja näppyjä alkaa ilmaantumaan siinä 12-14 vuotiaana, mutta osalle jo aiemmin ja osalla finnit voivat seurata aknena aikuisuuteen asti. Finnit ja akne on paitsi kiusallinen asia, se vaikuttaa monen itsetuntoon haitallisesti. Näillä tuotteilla nuoren aknen hoito onnistuu helposti! 

Nuoren aknen hoito luonnollisesti, miten akne pois?

Nuoren aknen hoidossa tärkeintä on ihon puhdistus sekä kosteutus, johon kannattaa valita mahdollisimman hellävaraiset ja luonnolliset ihonhoitotuotteet.

Kerron tässä artikkelissa millaisilla tuotteilla nuoren akneihoa kannattaa hoitaa ja mitä nuoren akneihon säännöllisessä ihonhoitorutiinissa kannattaa ottaa huomioon. 

Hellävarainen ihonpuhdistus on nuoren aknen hoidossa tärkeintä

Jos nuori käyttää meikkiä, kannattaa meikki putsata iholta ennen ilta ihonhoitorutiinia. Ihon puhdistus illalla on äärimmäisen tärkeää, sillä iho uudistuu yöaikaan.

Myös säännölliseen tyynyliinan pesuun kannattaa kiinnittää huomiota, jottei mahdolliset meikin tai hiustenmuotoilutuotteiden jäämät imeydy ihoon yön aikana.

Hellävarainen kaksivaiheinen meikinpoistaja sopii niin nuorille, kuin aikuisillekin ja se poistaa sitkeimmänkin silmämeikin.

Paras tuote nuoren akne-ihon päivittäiseen pesuun

Akneen taipuvaisen ihon pesuun paras tuote on Saaren Taika Teepuusaippua, jonka toimivuudesta ja tehosta löytyy kokemuksia jo sadoilta ja sadoilta käyttäjiltä! Tämän lisäksi Teepuusaippua on kliinisesti testattu ja se tutkitusti estää aknea

Antibakteerinen, vegaaninen ja luonnollinen palasaippuamme ei kuivata ihoa. Teepuusaippua auttaa ehkäisemään mm. näppyjä ja kutinaa, ja se on kehitetty vaativan ihon päivittäiseen pesuun.

Saaren Taika Teepuusaippua sopii erittäin hyvin nuorelle ja herkälle iholle, sillä se sisältää vain neljää ainesosaa; saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy sekä teepuun eteeristä öljyä.

Nuoren akneihon kosteutus on tärkeää muistaa

Vaikka nuoren iho olisi rasvaisen oloinen, tulisi sitä kosteuttaa.

Joskus rasvaisen ihon syynä nimittäin voi olla liian vähäinen kosteutus, jonka vuoksi iho on alkanut tuottamaan ylimääräistä talia ja tämä tali taas tukkii ihohuokoset sekä aiheuttaa mustapäitä ja finnejä.

Tukkeutunut ihohuokonen saattaa laajentua ja laajentuneita ihohuokosia taas ei saa enää kovinkaan helpolla pienemmiksi, eli ne seuraavat mukana sitten koko loppu iän. Siksi ennaltaehkäisy tässä on paras tapa välttyä laajentuneilta ihohuokosilta ja niiden aiheuttamilta mustapäiltä!

Nuoren ihon kosteutukseen voi käyttää kosteusvoiteen alla kasvovettä.

Kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n pesun jälkeen ja antaa iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta. Kasvovesi jätetään kosteusvoiteen alle ja kosteusvoide kannattaakin levittää kasvoille silloin, kun kasvoilla on vielä kasvoveden jättämä kosteus jäljellä.

Mikäli halutaan käyttää täsmätuotteita näppylöille, ne laitetaan kasvoveden jälkeen, ennen kosteusvoidetta. 

Alta löydät muutaman nuoren akneiholle suositellun kasvoveden, kosteusvoiteen sekä täsmätuotteen.

Kosteusvoiteeksi nuoren aknen hoitoon suosittelen ihohuokosia tukkimattomia kosteusvoiteita, kuten pelkästään sheavoita sisältävä Sheavoide, joka itselläni auttaa myös ihon alaisiin finneihin sekä luufinneihin tai sheavoita, kauraa ja Aloe Veraa sisältävä 24h kosteuttaja, joka on tuoksuton ja hellävarainen kosteuttaja. 

Täsmähoitona alkaville näpyille kannattaa käyttää Spot Control tehovoidetta ja jo syntyneille finneille ja mustapäille Salisyylihappo tehovoidetta, johon iho on syytä totuttaa pikkuhiljaa.

Nuoren akneihon kuoriminen

Akneihoakin kannattaa toisinaan kuoria, sillä kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa tukkimasta ihohuokosia ja valmistelee ihon vastaanottamaan sille tarjotut ravintoaineet tehokkaammin.

Saaren Taialta löytyy hellävarainen mikrokuorinta, joka sopii myös nuoren aknen hoitoon.

Sekä Luonnollinen entsyymikuorintanaamio herkälle iholle

Entsyymikuorinta sopii hyvin mm. herkälle tai kuivalle iholle, joille mekaanisesti kuorivat tuotteet voivat olla liian voimakkaita.

Toisinaan akne-iho kaipaa myös tehokkaampaa syvähoitoa, jota sille voidaan antaa aktiivihiili savinaamiolla.

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista ihoa.

Aktiivihiili & Savi kasvonaamio auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet.

Nuoren aknen hoidossa kannattaa kiinnittää myös huomiota ruudun edessä vietettyyn aikaan sekä veden lämpötilaan, jolla kasvoja pestään. Tietokoneella istuminen pitkiä aikoja kerrallaan saa kasvojen ihon öljyntuotannon kiihtymään. 

Liian lämmin pesuvesi taas laajentaa ihohuokosia, joka taas kiihdyttää näppyjen muodostumista. Peseminen kannattaakin tehdä mieluummin viileällä, kuin lämpimällä vedellä.

Ihonhoitotuotteet aknen hoitoon

Blogissamme kerromme lyhyesti erilaisista ihotyypeistä, sekä suosittelemme parhaimmat tuotteet käytettäväksi erilaisilla ihotyypeillä. Tässä artikkelissa syvennymme akneiholle parhaiten sopiviin Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

Vinkki: Saaren Taika verkkokaupasta voit hakea tietylle ihotyypille tai iho-ongelmalle sopivat tuotteet valitsemalla valikosta sopivan kohdan.

Ihotyyppi ja iho-ongelma valikot Saaren Taika verkkokaupassa

Jos et ole vielä määrittänyt ihotyyppiäsi, etkä ole varma kuinka erottaa eri ihotyypit toisistaan, voit käyttää jompaakumpaa seuraavista tavoista selvittääksesi nopeasti oman ihotyyppisi:

Tapa 1: Tee normaali ihonhoitorutiinisi ja levitä sen jälkeen normaalisi meikkisi. 
Poista meikki kasvojen puhdistusaineella. Taputtele ihosi kuivaksi ja odota puoli tuntia, jotta ihosi palautuu luonnolliseen tilaansa.

Kun 30 minuuttia on kulunut, tarkkaile ihoasi. Katso poskiasi, otsaasi ja nenääsi. Jos ihosi on kiiltävä, tämä voi viitata rasvaiseen ihotyyppiin. Tuntuuko ihosi kireältä tai näyttääkö hilseilevän? Tämä on hyvä indikaattori kuivasta ihotyypistä. Jos otsasi on kiiltävä, mutta posket eivät, sinulla voi olla sekaihotyyppi. (Kiiltävät posket ovat hyvä merkki rasvaisesta ihosta.)

Tapa 2: Käytä imupaperia tai muuta öljyä imevää paperiarkkia.
Taputtele kasvosi imupaperilla ja pidä paperia valoa vasten nähdäksesi, kuinka paljon öljyä paperille tuli.

Jos paperille jää pieni määrä öljyä tai öljyä ei näy ollenkaan, tämä on hyvä osoitus siitä, että sinulla on kuiva iho. Jos huomaat öljyä paperilla nenän ja otsan pyyhkimisen jälkeen, se voi viitata siihen, että sinulla on sekaihotyyppi. Ja tietysti, jos paperisi paljastaa huomattavan määrän öljyä, sinulla on todennäköisesti rasvainen ihotyyppi.

Akne ihon puhdistus

Akneihon puhdistuksen oleellisimmat seikat ovat aamuin ja illoin tapahtuva ihonhoitorutiini, joka koostuu riittävästä, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta ja kosteutuksesta.

Paras tuote akneihon puhdistukseen Saaren Taialta on Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeilla iho-ongelmilla.

Teepuusaippuamme on markkinoiden ainoa teepuusaippua, joka on kliinisesti testattu ja joka tutkitusti estää aknea! Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään. Saaren Taika palasaippuat eivät kuivata useimpien ihoa, kuten moni muu palasaippua tekee!

Kuinka käytät Teepuusaippuaa akneihon pesuun?

Kostuta pesulappua haalean veden alla ja purista siitä liika vesi pois.

Hiero pesulapulla pari kertaa Teepuusaippuan pintaa ja pese sitten pesulapulla vartaloa tai alueita, joilla finnejä esiintyy.

Anna vaikuttaa hetki ja huuhdo haalealla vedellä saippua pois.

Käytä tarvittaessa normaalia kosteuttajaa, jotta ihosi ei ala erittämään liikatalia kuivuessaan, mikäli ihosi siis on luonnostaankin kuiva.

Kasvoja pestessä voit toimia yllämainitulla tavalla, mutta mikäli koet, että saippuaa tulee liikaa pesulappuun, voit vielä nopeasti virauttaa pesulapun vedellä ennen kasvojen pesua, näin saippuasta osa huuhtoutuu pois ja kasvoille tulee vähemmän saippuaa.

Katso alta video-ohje Teepuusaippuan käytöstä kasvojen pesussa:

Puhdistuksen lisäksi täytyy akneihoa myös kosteuttaa

Moni saattaa pelätä, että kosteusvoiteen käyttö tukkii lisää ihohuokosia ja saattaa siksi vältellä tai käyttää liian vähäistä ihon kosteutusta.

Tämä on osittain totta, sillä jotkut kasvovoiteet ovatkin akneiholle vähemmän sopivia ja saattavat aiheuttaa ihohuokosten tukkiutumista entisestään.

Kosteuttamaton iho kuitenkin aiheuttaa myös lisää aknea, joten ihon kosteutusta ei kannata kokonaan välttää. Itseasiassa liian öljyinen iho voi olla seurausta ihon kosteutuksen puutteesta. Tällöin iho voi olla syvältä kuiva ja pinnalta öljyinen, sillä ihon oma talintuotanto on voinut kiihtyä ihon kuivuudesta johtuen, jolloin ihon pinta saattaa tulla öljyiseksi.

Ihosi tarvitsee vesikosteutta kosteutuakseen

Paras tapa kosteuttaa akneihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena akneiholle sopivaa kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa?)

Ruusu misellivesi on suunniteltuu puhdistamaan, rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihon syvimpiä kerroksia.

Ruusuveden antioksidantit suojaavat ihosoluja epäpuhtauksien, UV-säteiden ja muiden ympäristön vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Ruusuvesi toimiikin ihon suojakerroksena arjen ihoa vahingoittavia epäpuhtauksia vastaan!

Vegaanisena tuotteena Ruusu misellivetemme sisältää myös synteettisesti aikaansaatua maitohappoa, joka on erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle suositeltu AHA-happo. Hellävarainen maitohappo ehkäisee ihon pigmenttihäiriöitä, tasoittaa ihon sävyeroja sekä auttaa ehkäisemään tulehduksia.


Retinolilla akne kuriin!

A-vitamiini, eli retinoli, on pidemmällä käytöllä osoittautunut tehokkaaksi hoidoksi aknea vastaan. Sen tehosta on puhuttu niin aknen kuin akne arpienkin hoidossa, sekä pigmentti muunnosten vaalentajana ja toki myös ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Retinoli tasapainottaa ihon pigmentinmuodostusta sekä ihon talirauhasten toimintaa, jolloin se auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja puhdistamaan ihohuokosia tukkeutumista.

Retinolituotteen käyttöä akneiholle kannattaa jatkaa vähintään 6kk sillä tulosten näkymisessä usein vierähtää kuukausia. Alussa ihosi voi hilseillä retinolituotteen käytön aloittamisen yhteydessä, mutta siitä ei kannata hätääntyä, sillä se kuuluu asiaan.

Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä.

Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia. Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla!

Akneihon kosteutus

Valitse akneihon kosteutukseen kevyitä ja ei-komedogeenisiä kasvovoiteita.

Sheavoi on yksi harvoja ihohuokosia tukkimattomia öljyjä ja jonka paikallinen käyttö voi vähentää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla.

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteusvoide on erityisen hyvä rasvaiselle iholle. Voide on sekä mies-, että naisasiakkaidemme suosiossa! Se on kevyt voide, jossa on vähän tuoksua.

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE Kosteuttaja on tehokas yhdistelmä vitamiineja A, C ja E, sekä hyaluronihappoa, että AHA-hedelmähappoa, joiden ansiosta se on tehokas ja nopea ihon rakenteen ja värin tasoittaja. ACE kosteuttaja sopii hyvin myös akneiholle!

A-Vitamiini Kollageeni kasvovoide on tuoksuton ja myös kevyt voide, joka sopii akneiholle sekä ikääntyvälle iholle.

Nuorille paras voide on Aloe 24H kosteuttaja, joka on hieman kermaisempi koostumukseltaan (annostele ohuelti, jos ihosi on öljyisyyten taipuvainen), tuoksuton ja sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kauransiemenöljyä.

Maailmalla hehkutusta osakseen saanut Jojoba Teepuu kasvoöljy on sopiva vaihtoehto lähes jokaiselle akneiholle! Käytä kasvoöljyä kasvoveden ja seerumin jälkeen ja levitä ohuelti. 

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa ja saattaa siksi hillitä myös aknen syntymistä.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

Saaren Taika Sheavoi sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti tuoksuherkille, herkkäihoisille ja ihon talintuotantoa tasapainottamaan.

Sheavoi sisältää runsaasti erilaisia ​​rasvahappoja. Tämä ainutlaatuinen koostumus auttaa puhdistamaan ihosi ylimääräisestä rasvasta (talista). Samalla karitevoi palauttaa ihosi kosteuden ja lukitsee ihosi uloimpaan kerrokseen, jolloin ihosi ei kuivu. Tuloksena on ihon luonnollisen öljytasapainon palautuminen, mikä taas voi auttaa pysäyttämään aknen ennen sen alkamista.

Paikallisesti käytettävät täsmähoidot akneiholle

Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.

Akneihon kuoriminen

Ruokavalion ja liikunnan lisäksi kannattaa ottaa käyttöön edellä mainitut ihonhoitotuotteet akneihon sekä hormonaalisen aknen hoidossa ja harkita myös seuraavien tuotteiden lisäämistä akneihon säännölliseen ihonhoitorutiiniin.

Tehostaaksesi ihonhoitotuotteiden vaikutusta ihollasi, on se sitten epäpuhdas, rasvainen, kuiva iho, atooppinen iho tai sekaiho, kannattaa sitä kuoria säännöllisesti. Säännöllinen kuorinta tekee ihosta vastaanottavaisemman muille ihonhoitotuotteille sekä tehostaa niiden vaikutusta auttamalla niitä imeytymään paremmin.

Akneihoa suositellaan kuorittavan maksimissaan kerran viikossa ja erittäin hellävaraisilla kuorinnoilla. Parhaita kuorintoja akneiholle ovat entsyymikuorinnat sekä mikrokuorinnat. Liian karkea ja raju kuorinta ärsyttää ihoa ja saattaa ajan mittaan johtaa kuivaan tai punoittavaan ihoon. Liian karkealla kasvojen kuorinnalla saattaa lisätä myös pienten finnien syntymistä sekä aiheuttaa iholle turhaa ihoärsytystä.

Akneihoa voi ja kannattaakin kuoria, sillä kuorimalla ihoa säännöllisesti saa poistettua ihon pinnalla olevaa kuollutta ihosolukkoa, joka ajanmittaan kerääntyy ihohuokosten sisään aiheuttaen mustapäitä ja finnejä.

”Parin viikon testauksen jälkeen vaikuttaa helpottaneet hormoniaknea. Tämä ollut päivittäisessä käytössä ja jättää ihon ihanan pehmeäksi.”

”Ensimmäinen kokeilukerta aikuiselle akneiholle ja iho tuntui silkkisen pehmeältä ja sileältä käytön jälkeen. Mieletön tuoksu ja koostumus. Tästä tulee yksi vakiotuotteeni!!”

Etsyymikuorinta sopii hyvin mm. herkälle tai kuivalle iholle, joille mekaanisesti kuorivat tuotteet voivat olla liian voimakkaita.

Kuorintanaamion sisältämät luonnolliset entsyymejä jakavat ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa sekä mustapäitä, ja palauttavat iholle sen hehkuvan ja raikkaan ilmeen.

Kuorintanaamio sisältää runsaasti ihoa ravitsevia ainesosia, jotka auttavat ihoasi uudistumaan sekä näyttämään nuorekkaammalta ja kuulaammalta.

Kuorintanaamion sisältämä aprikoosinsiemenöljy on loistava ainesosa kuivalle iholle, sillä sen sisältämät ravintoaineet ja antioksidantit rauhoittavat ja kosteuttavat ihoasi.

Aprikoosinsiemenöljy imeytyy syvälle ihoon ja auttaa ihoasi pehmentymään sekä uattaa ehkäisemään juonteita. Sen tiedetään myös auttavan tasoittamaan ihon värieroja.

Ihohuokosia syväpuhdistava Saaren Taika Professional Aktiivihiili & Savi kasvonaamio

Savi on siitä hauska aine, että se vetää syvältä ihohuokosten sisältä epäpuhtaudet ulos!

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä.

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Yhdistelmä tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja ne huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

”Iho kirkastuu, pojalta rauhoittui akne. Mahtava tuote.”

”Tosi helppo käyttää, eikä tule mitään ihottumaa. Hieno tuote, akneihokin tuntuu muuttuneen paremmaksi.”

”Heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho tuntui ihanan pehmeältä ja aikuisiän akne vähän rauhoittui. Uskon, että pitemmällä ja säännöllisellä käytöllä ihosta tulee pehmeämpi ja akne helpottaa.”

Vältä nämä yleiset virheet akneihon hoidossa

Yleisimmät virheet akneihon hoidossa

Akne on monille ikävä vaiva, josta mieluusti pääsisi eroon. Akneihon kotihoitoon löytyy monenlaisia ohjeita ja tuotteita. 

Moni kuitenkin tekee muutamia yleisiä virheitä akneihonsa hoidossa, jonka vuoksi useimmille toimivat vinkit ja tuotteet eivät itsellä sitten tuokaan toivottua tulosta.

Kerron nyt muutamia yleisimpiä virheitä, joita kannattaa välttää akneihon hoidossa.

Liian raju akneihon kuorinta

Akneihoa voi ja kannattaakin kuoria, sillä kuorimalla ihoa säännöllisesti saa poistettua ihon pinnalla olevaa kuollutta ihosolukkoa, joka ajanmittaan kerääntyy ihohuokosten sisään aiheuttaen mustapäitä ja finnejä.

Akneihoa suositellaan kuorittavan maksimissaan kerran viikossa ja erittäin hellävaraisilla kuorinnoilla.

Parhaita kuorintoja akneiholle ovat entsyymikuorinnat sekä mikrokuorinnat. Liian karkea ja raju kuorinta ärsyttää ihoa ja saattaa ajan mittaan johtaa kuivaan tai punoittavaan ihoon.

Liian karkealla kasvojen kuorinnalla saattaa lisätä myös pienten finnien syntymistä sekä aiheuttaa iholle turhaa ihoärsytystä.

Saaren Taian tuoksuton Manteli & Kaura kasvokuorinta on mikrokiteinen kuorinta ja soveltuu myös akneihon kuorimiseen. 

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoa vaurioilta ja pitää ihon kosteutettuna.

Manteli & Kaura kasvokuorinta sopii kuivalle ja herkälle iholle.

Acai & Gojimarja kasvokuorinta on erityisesti akneiholle sopiva kuorinta. 

Mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla, jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista.

Acai & Gojimarja kasvokuorinta sopii kaikille ihotyypeille.

Erittäin herkälle iholle suosittelen Saaren Taika Entsyymikuorintaa, joka ei sisällä mekaanisesti kuorivia ainesosia.

Entsyymikuorinta sopii hyvin mm. herkälle tai kuivalle iholle, joille mekaanisesti kuorivat tuotteet voivat olla liian voimakkaita

Kuorintanaamion sisältämät luonnolliset entsyymejä jakavat ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa sekä mustapäitä, ja palauttavat iholle sen hehkuvan ja raikkaan ilmeen.

Kasvojen pesu liian usein tai liian voimakkailla aineilla

Akneihon pesu aamuin illoin riittää, mikäli et ole erittäin voimakkaasti hikoilevaa tyyppiä tai et ole tehnyt hikoilua aiheuttavaa urheilusuoritusta.

Liian voimakkaat kasvojenpuhdistusaineet poistavat iholta sen luonnollista öljyä, joka saa ihon kuivumaan liikaa. Liian kuiva iho voi olla ärtynyt tai ärtyä muita ihonhoitotuotteita käytettäessä.

Saaren Taika Teepuusaippua on hellävaraisin ja kosteuttavin kasvosaippua.

Saaren Taika Teepuusaippua (pala) sisältää ihon kosteustasapainoa vaalivia luomulaatuisia ainesosia ja sen on dermatologisesti sekä kliinisesti tutkittu vähentävän aknea sekä olevan hyvin siedetty ja ihoa kuivattamaton saippua

Saaren Taika Teepuusaippua käy myös meikinpoistoon, mutta kannattaa varoa saippuan joutumista silmiin. 

Finnien puristelu

Monille saattaa tulla kiusaus puristaa ”kypsynyt” finni pois kasvoiltaan. Tätä ei kuitenkaan suositella, sillä finnin puristaminen saattaa aiheuttaa arpien syntymistä tai tulehduksen finnin tilalle.

Aknen märkärakkulat ja näppylät ulottuvat usein syvälle ihon sisään ja näppylän puristaminen voi aiheuttaa pidempiaikaisen tulehduksen sekä pidentää ihon paranemisprosessia entisestään.

Finnin puristaminen voi myös aiheuttaa entistä suuremman finnin syntymisen.

Kosteusvoiteen välttely tai liian vähäinen ihon kosteutus

Moni saattaa pelätä, että kosteusvoiteen käyttö tukkii lisää ihohuokosia ja saattaa siksi vältellä tai käyttää liian vähäistä ihon kosteutusta. 

Tämä on osittain totta, sillä jotkut kasvovoiteet ovatkin akneiholle vähemmän sopivia ja saattavat aiheuttaa ihohuokosten tukkiutumista entisestään.

Kosteuttamaton iho kuitenkin aiheuttaa myös lisää aknea, joten ihon kosteutusta ei kannata kokonaan välttää.

Itseasiassa liian öljyinen iho voi olla seurausta ihon kosteutuksen puutteesta. Tällöin iho voi olla syvältä kuiva ja pinnalta öljyinen, sillä ihon oma talintuotanto on voinut kiihtyä ihon kuivuudesta johtuen, jolloin ihon pinta saattaa tulla öljyiseksi.

Paras tapa kosteuttaa akneihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena akneiholle sopivaa kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa?)

Kasvovesi on tärkeää myös, mikäli käytät ihonhoidossasi seerumeita, sillä seerumit ilman kosteuttajia voivat lopulta kuivattaa ihoa lisää, mikä taas voi kiihdyttää ihon omaa talintuotantoa ja aiheuttaa ihon liikaa rasvoittumista.

Valitse akneihon kosteutukseen kevyitä ja ei-komedogeenisiä kasvovoiteita. Saaren Taian valikoimassa mm. Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteusvoide on erityisen hyvä rasvaiselle iholle. Voide on sekä mies-, että naisasiakkaidemme suosiossa! Se on kevyt voide, jossa on vähän tuoksua. 

A-Vitamiini Kollageeni kasvovoide on tuoksuton ja myös kevyt voide, joka sopii akneiholle sekä ikääntyvälle iholle. 

Nuorille paras voide on Aloe 24H kosteuttaja, joka on hieman kermaisempi koostumukseltaan (annostele ohuelti, jos ihosi on öljyisyyten taipuvainen), tuoksuton ja sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kauransiemenöljyä. 

Ihohuokosia tukkivan meikkivoiteen tai aurinkosuojavoiteen käyttö

Moni haluaa peittää akneihonsa esim. paksulla kerroksella meikkivoidetta tai meikkiä. Puuterimaiset meikit tukkivat ihohuokosia vähemmän kuin nestemäiset, kuten meikkivoiteet.  Joten mikäli et halua kulkea kokonaan ilman meikkiä, kannattaa ainakin tutkiskella millaista meikkiä käyttää.

Jotkin aurinkovoiteet sisältävät kemikaaleja, jotka saattavat ärsyttää ihoa, mikä tekee ihosta alttiimman aknen puhkeamiselle.

Tällaiset vaikuttavat aineet ovat yleensä komedogeenisiä (eli ihohuokosia tukkivia), mikä voi johtaa märkärakkulaiseen aknen kehittymiseen.

Lisäksi tietyntyyppisten aurinkosuojatuotteiden mekanismit voivat myös edistää ihoärsytystä, kuten esimerkiksi kemialliset aurinkovoiteet (toisin kuin mineraali aurinkovoide).

Kemiallinen aurinkovoide toimii imemällä UV-valoa ja muuttamalla sen lämmöksi, jonka keho sitten vapauttaa.

Vaikka tällaiset aurinkosuojavoiteet säilyttävät kosteuden hyvin, ne voivat myös pahentaa aknea luomalla eräänlaisen suojaavan tiivisteen ihollesi. Tämä ikäänkuin vangitsee hien ja lisääntyneen talin ihollesi, joka sitten tukkii ihohuokosesi ja aiheuttaa lisää aknea.

Miten iho toimii?

Iho on monikerroksinen (7 kerrosta) elin, joka imee itseensä niin ravinteita kuin epäpuhtauksiakin nauttimastamme ravinnosta, käyttämistämme ihonhoitotuotteita sekä ympäröivästä ilmasta, jossa oleilemme tai liikumme.

Veden juomista ei voi koskaan korostaa liikaa! Se on elintärkeää paitsi muulle elimistöllemme, myös ihollemme! Riittävä nesteen nauttiminen onkin terveen ja kauniin ihon yksi tärkeimmistä hoitokeinosta.

Riittävä liikunta, ulkoilma sekä terveellinen ruokavalio ovat kaikki myös tärkeässä asemassa ihomme hyvinvointia ajatellen ja nämä kannattaakin pitää tiukasti mielessä mikäli kärsii epäpuhtaan ihon tuomista ongelmista. Erilaiset ihonhoitotuotteet ovat myös tärkeä osa sitä apua, jota voit ihollesi antaa.

Ihonhoitotuotteissa on kuitenkin hyvin suuria eroja.

Erot lähtevät tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista. Halvat ja heikkotehoiset raaka-aineet eivät aina kykene läpäisemään ihon eri kerroksia yhtä hyvin kuin laadukkaat ainesosat ja mikäli tuotteen sisältämät hoitavat aineet eivät pääse ihon syvempiin kerroksiin, eivät ne ravitse eivätkä paranna ihoasi millään lailla, vaan jäävät vain yhdeksi kerrokseksi ihon pintakerroksen päälle.

Huonolaatuiset raaka-aineet eivät sisällä enää juurikaan mitään mitä ihosi tarvitsee rakennusaineikseen ja uudistuakseen.

Siksi ainesosaluettelon lisäksi kannattaa varmistua tuotteen laadukkuudesta esim. tuotteen valmistajan kotisivuilta tai asiakaspalautteita lukemalla.

Ihon eri kerrokset

Ihon päällimmäinen kerros, eli se näkyvä kerros, joka vartaloamme peittää on kuollutta ihosolukkoa. Se ei ime itseensä ravinteita eikä se pysty paranemaan tai uudistumaan.

Kaikki ihon muutokset tapahtuvat ihon syvemmissä kerroksissa ja sinne meidän tulee saada ne luonnolliset, turvalliset, tehokkaat ja laadukkaat aineet imeytymään, jotta ne voivat solun kehittymisen eri vaiheissa ravita soluja ja antaa niille elinvoimaa ja terveyttä.

Ihonhoitotuotteen tärkein tehtävä onkin sisältää oikeat ja laadukkaat ainekset ihon solunmuodostusta ajatellen ja läpäistä ihon eri kerrokset, jotta ne saadaan kuljetettua sinne missä ihon uudistuminen tapahtuu.

Onko ihonhoitotuotteen ainesosilla merkitystä?

Luonnolliset ainesosat läpäisevät ihon kerrokset usein paremmin kuin ei-luonnolliset ainesosat. Useissa luonnollisissa raaka-aineissa on niitä täysin samoja rakennusaineita, joita ihossammekin on, ja siksi niiden on helpompi päästä eri ihokerrosten läpi sinne alempiin kerroksiin, jossa ihon ravitseminen ja uudistuminen tapahtuu.

Luonnolliset ainesosat ovat usein myös turvallisempia kuin kemialliset, joskin jotkin tarkkaan suunnitellut ja tutkitut kemialliset ainekset saattavatkin voittaa tehossa luonnolliset.

Iho on suojakerros elimistöllemme, mutta ihon suojausmekanismi ei perustu siihen, että se olisi läpäisemätön! Päin vastoin! Iho on erittäin läpäisevä kerros ja se vetää sisempiin kerroksiinsa kaiken, joka sen pinnalle laskeutuu, oli se sitten ulkoilman saastekemikaali, ihonhoitotuotteen ravitseva ainesosa tai mikä tahansa muu.

Iho imee itseensä kaiken ja syvemmissä kerroksissa sitten tapahtuu haitallisten ”pahisten” neutralointi. Suurin osa poistuu elimistöstämme, mutta on myös aineksia, jotka kertyvät meihin.

Tällaisiin ollaan vasta viime vuosina havahduttu ja mm. erilaisten syöpätutkimusten yhteydessä on puhuttu elimistöömme kertyneistä kemikaaleista, joita saamme toki ruuan ja juoman mukana, hengitysilmasta, mutta myös käyttämistämme kodin kemikaaleista ja kosmetiikasta.

Siksi omasta mielestäni luonnollisempi tuote on pitkässä juoksussa paras ja turvallisin käyttää!

Ihon uudistumiskierto kestää noin 4 viikkoa.

Mitä vanhemmaksi tulemme sen kauemmin se saattaa kestää. Siksi ei kannata huolestua jos uusi ihonhoitotuote ei heti muutamien päivien käytön jälkeen tuo tuloksia! Toisilla se vaan kestää kauemmin!

Joskus uuden tuotteen käyttö saattaa saada ihon ensi alkuun jopa näyttämään huonommalta. Tämä johtuu siitä, että uusi ihonhoitotuote on alkanut tehoamaan ihon alemmissa kerroksissa ja nostaa ihon sisällä olleet epäpuhtaudet ulos ihon normaalin uudistumiskierron myötä.

Mitä epäterveellisempi ruokavalio, elämäntapa ja mitä heikompilaatuiset ihonhoitotuotteet, sen enemmän epäpuhtauksia ihon kerroksissa voi esiintyä.

Nopea vaihto uudenlaiseen tuotteeseen, joka mahdollisesti on entisiä tehokkaampi ravitsemaan ja uudistamaan, saattaa saada epäpuhtaudet runsain määrin liikkeelle kohti ihon näkyvää kerrosta.

Joskus taas saattaa olla asia niin ikävästi, että uusi tuote ei sovikaan 🙁 Ihoja on erilaisia yhtä monia kuin meitä ihmisiäkin ja jokaisen ihon tarpeet ovat yksilölliset.

Me Saaren Taiassa olemme sitoutuneet auttamaan jokaisen ihon ongelmia ja kannustammekin yhteydenottoon esim. sähköpostilla jos ihollasi on ongelma, johon et ole löytänyt apua!

Akne arpien hoito

Paras keino hoitaa aknearpia on estää niiden syntymistä riittävän ajoissa aloitetulla paikallishoidolla, eli esimerkiksi kasvojen pesulla Saaren Taika Teepuusaippualla aamuin illoin, finnejä tai mustapäitä hillitsevillä paikallisvoiteilla, kuten Spot Control tehovoide tai Salisyylihappo tehovoide ja tärkeintä unohtamatta, eli riittävällä kosteutuksella, eli yleensä kasvovesi + kosteusvoide kombolla, tai vähintäänkin kosteusvoiteella!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.