Vinkit psoriasiksen hoitamiseen kotikonstein

nujerra psoriasis kotikonstein

Mikä on psoriasis?

Psoriaasi, eli psoriasis on krooninen immuunivälitteinen eli ihmisen oman puolustusjärjestelmän pohjalta syntyvä tulehdustauti, joka voi aiheuttaa oireita ihossa ja nivelissä.

Psoriaasin oireita voidaan hoitaa monella tavalla, vaikkei tautia voida parantaa.

N. 2% suomalaisista kärsii ihopsoriaasista, jonka ilmaantuminen tapahtuu yleensä  perinnöllisesti jo nuorena tai sitten ei-perinnöllisesti n. 50-60 vuoden iässä.

Etenkin nuorilla voi psoriaasin laukaisevana tekijänä olla streptokokki-infektio ja taas vanhemmalla iällä psoriasiksen voi laukaista esim. stressi. 

Suurimmalla osalla psoriaasia sairastavista oireet ovat lieviä, mutta n. 3-5%:lla psorin oireet ovat keskivaikeista vaikeisiin.

Miltä psoriasis näyttää?

Psoriasista voi ilmentyä iholla eri muodoissa; punaisina kutiavina tai hilseilevinä läiskinä, kynsissä, päänahassa, taipeissa, pisaroina, rakkuloina jne.  

Mistä psoriasis johtuu?

Psoriasista esiintyy n. 2%:lla suomalaisista ja se johtuu ihmisen oman puolustusjärjestelmän, eli immuunijärjestelmän häiriöstä. Tässä immuunisysteemin häiriössä kehon T-solut, jotka normaalisti taistelevat erilaisia taudinaiheuttajia vastaan, hyökkäävätkin terveitä ihosoluja vastaan. Tällöin iholle syntyy psoriasikselle tunnusomaisia ihottumaläiskiä/psoriläiskiä.

Psoriasiksen hoito on yleensä haastavaa, mutta muutamilla vinkeillä sitä voidaan helpottaa kotikonstein.

Kuinka hoidan psorias-ihoa itse?

Psoriaasin oireita voi lievittää ja hoitaa luonnollisilla Saaren Taika tuotteilla, vaikka sairautta ei voikaan niillä parantaa.

Psori-ihon hoidossa kannattaa tukeutua ihonhoitotuotteisiin, jotka rauhoittavat kutinaa psori-iholla ja jotka antavat lisäkosteutusta tukkimatta ihohuokosia. 

Joillakin psoriaasin oireita voi pahentaa stressi, tupakointi tai alkoholi, joten mahdollisuuksien mukaan niitä kannattaa vältellä. 

Saaren Taian valikoimasta löytyy useita tuotteita,

Auringossa oleskelu helpottaa useimpien psoriasiksen oireita, mutta Suomessa aurinkoa saa vain vähän aikaa vuodesta, eikä suurimmalla osalla ole mahdollisuutta oleskella pimeän vuodenajan aikaan ulkomailla auringossa helpottamassa psorin oireita.

Siksi kerromme tässä artikkelissa muutaman itsehoitovinkin, joiden avulla lievää psoriasista voi kokeilla helpottaa kotikonstein itse.

Päänahan tai ihon psoriläiskiä voi kuoria salisyylihappoa sisältävillä voiteilla tai öljyillä. Sellainen voide löytyy myös Saaren Taian valikoimasta:

Salisyylihappo tehovoide näppyjä vastaan on 95%:sesti luonnollinen voide, joka sisältää mm. sheavoita, kookosöljyä, auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä, aprikoosinsiemenöljyä ja salisyylihappoa. Salisyylihappovoide ei sisällä parabeeneja, silikoneja, eikä sulfaatteja.


Päänahan psoriasiksesta kärsivien kannattaa muistaa ihotautilääkäreidenkin toteama seikka, että kaikkien hiuspohjan ongelmien ensiavuksi kannattaa tihentää hiustenpesua.

On nimittäin virheellinen käsitys, että esim. kuivan tai kutiavan päänahan peseminen kuivattaisi hiuspohjaa lisää tai, että rasvoittuvan päänahan rasvoittuminen lisääntyisi useammista pesukerroista. 

Saaren Taika on kehittänyt päänahan psoriaksesta kärsivien asiakkaidensa kanssa yhteistyössä luonnollisen Vihreä Tee & Kamomilla palashampoon, jonka ainesosat on valittu siten, että shampoon tiedetään hillitsevän päänahan kutinaa, kosteuttavan päänahkaa sekä rauhoittavan päänahan ärtymystä.

”Kutina helpottanut heti ja psoriasis oireet kolmen kerran jälkeen helpottanut niin paljon, että kampaaja huomasi että rupea pal vähempi.”

”Psoriaatikkona olen kokeillut monet pesuaineet enkä ole löytänyt sitä joka sopisi ennen kuin nyt, kun kokeilin Vihreä tee & Kamomilla saippuaa. Olen tyytyväinen sillä kutina ja päänahan arkuus ovat huomattavasti vähentyneet jo lyhyen käytön jälkeen.”

”Vihreä Tee & Kamomilla shampoo: Paras löytämäni shampoo kutisevalle päänahalle. Hiukset voivat myös hyvin, ei tarvitse hoitoainetta. Miehen psoriasis rauhoittui myös päänahassa. Tästä en luovu.”

Psoriasis iholle kannattaa kokeilla Saaren Taian suosituinta suolasaippuaa, Veera Suolasaippuaa. Veera Suolasaippuan sisältämien ainesosien tiedetään rauhoittavan ihon kutinaa sekä edistävän ihovaurioiden parantumista.

Veera Suolasaippua on kosteuttava palasaippua päivittäiseen käyttöön, jonka sisältämä merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, ja jonka sisältämä sheavoi antaa saippualle ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. 

Olen sairastanut yli 20 vuotta psoriasista ja kokeillut varmaan SATAA eri tuotetta. Nyt, ensimmäisen Veera suolasaippuan loppuessa, toinen kyynärpää on täysin SILEÄ!!! Siis niin uskomatonta! Nyt on jo kaksi uutta saippuaa odottamassa vuoroansa.”

”Psoriasis jaloissa. Alkoi tehoamaan jalkapohjien psoriin. Toki paikkana aika ”haastava” ja välillä huonompia kausia. Mutta ei ole laajentunut alue enään.”

Kutisevalle iholle kannattaa pesun jälkeen sipaista Saaren Taian Kamomilla Sheavoidetta, jonka luoja on kehittänyt voiteen itselleen atooppisen ekseema-ihottuman hoitoon.

Kamomilla Sheavoide sisältää ainesosia, joiden tiedetään vahvistavan ihosoluja, edistävän ihosolujen uudistumista sekä rauhoittavan ärtynyttä tai kutisevaa ihoa. Voide auttaa tekemään suojaavan kerroksen ihollesi jättämättä iholle rasvaista tuntua. 

Muista levittää voiteet aina pestylle iholle, muutoin ne saattavat kuljettaa ihon pinnan likapartikkeleita ihosi syvempiin osiin aiheuttaen esim. kirvelyä.

Kamomilla Sheavoide helpottaa psoriasis-kutinaa! Psoriasis oli tehnyt pahoja, verisiä pesäkkeitä iholle. Erityisesti polviin ja kyynärtaipeisiin. Kamomilla Sheavoide helpotti kutinaa ja paransi ihoa.”

”Kamomilla Sheavoide alkoi purra nopeasti ihottumaan ja kutinaan. Rauhoitti psoria ja tulehtunutta ihoa. Loistava, tästä tuli luottotuote!”

Kamomilla Sheavoiteesta saatiin apua miehen pahaksi äityneen psorin kutinaan. Voide on riittoisaa ja levittyy helposti, varsinkin kun vähän lämpenee iholla. Tätä voi hyvillä mielin levittää laajemmillekin ihoalueille, toisin kuin vahvoja reseptirasvoja. Iso plussa on myös se, ettei tarvitse varoa voiteen joutumista omalta iholta 1-vuotiaan ipanan iholle, kuten lääkerasvojen kanssa täytyy tehdä. Suosittelen!”

D-vitamiini on tärkeä vitamiini, jota saa mm. auringosta ja kalasta. D-vitamiini on luuston terveydelle ja immuunipuolustukselle tärkeä vitamiini ja sen puutos on yhteydessä moniin eri sairauksiin aina ihottumista masennukseen saakka.

D-vitamiinilla voidaan estää psoriasista ja atopiaa laukaisevia tekijöitä, sillä D-vitamiinin tuottama katelisidiini sammuttaa ihon tulehdusreaktioita ja tappaa ihon raapimisen aiheuttamia bakteereja.

Pese kädet hellävaraisesti

Psoriasiksen ennaltaehkäisy

Vältä mahdollisuuksien mukaan seuraavia psoriasista yleensä pahentavia asioita ja ruoka-aineita:

  • Stressi
  • Tupakointi
  • Alkoholi
  • Sokerit
  • Vehnää

Psoriasiksen hoito kotona

Vaikean psoriasiksen hoidosta kannattaa aina keskustella oman lääkärin kanssa ja pohtia voiko lääkinnällisen hoidon rinnalla käyttää seuraavia psoriasista lievittäviä kotihoitotuotteita.

Lievän psoriasiksen helpottamisessa seuraavista Saaren Taika luonnonkosmetiikka tuotteista on asiakkailtamme saamien kokemusten mukaan ollut apua, joten tuotteita kannattaa kokeilla psoriasis oireiden nujertamiseen kotona.

Saariston suolasaippua® Kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Se on hajusteeton ja hellävarainen saippua, joka tekee ihostasi sileämmän ja pehmeämmän

Kuolleenmeren suolaa sisältävä hellästi pesevä ja ihoa runsaasti kosteuttava Saariston Suolasaippua soveltuu erityisesti tuoksuherkille, kutinasta kärsiville ja kuivaihoisille käyttäjille.

Kuolleenmeren suolan tunnetaan helpottavan mm. reuman, niveltulehdusten ja psoriasiksen oireisiin.

Amerikan psoriliitto suositteleekin liotushoitoja vedessä johon on sekoitettu Kuolleenmeren suolaa, siksi Kuolleenmeren suolasaippuasta voi olla erityistä hyötyä psoriasis ihon päivittäisessä pesussa.

Pitkänlinjan psoriaatikkona olen kärsinyt päänahan ongelmista vuosia ja etsinyt kymmenistä tuotteista apua. Tyrni kehäkukka shampoosta löytyi helpotusta kutinaan sekä kirvelyyn ihon ollessa tulehtunut /rikki.”

”Tyrni kehäkukka shampoo on huippu tuote. Auttoi mieheni psoriin jo muutamassa päivässä.

”Teini-iästä asti aikuisikään aaltoillen vaivannut päänahan ihottuma (psoriasis) rauhoittui Tyrni kehäkukka shampoolla jo kahden pesun jälkeen ja nyt kolmannen pesun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja sileältä. Ruokavalio on pysynyt ihan samana, joten muita muutoksia en tarkoituksella tehnyt samaan aikaan!”

”Ihana ihana IHANA! Ongelmaihon pelastus ♡ psoriaatikkona voin suositella tätä Teepuusaippuaa täydestä sydämestäni!”

”Teepuusaippua on koko perheen uusi lempituote! Teinipoikien ongelmaiset päänahat kuntoon muutamalla pesukerralla, kutisevat/psoriset päänahat. Omat hiukset ja kasvot tykkää tästä tuotteesta todella! En vaihda enää mihkään muuhun!”

”Olen käyttänyt Särkisalon Suolasaippuaa suihkusaippuana, aivan loistotuote! Pesee ja hoitaa tehokkaasti, suihkun jälkeen iho ei ole niin kuiva eikä kiristä kuin ennen. Auttanut myös iho-ongelmiin ja helpottanut psoria.

”Pumpulinpehmeää! Minulla on ollut vuosia psoriasis. Raskauksien jälkeen ihon kunto romahti. Olen etsinyt pitkään minulle sopivaa saippuaa, mutta aina hetken käytön jälkeen iho alkaa oireilla uudelle tuotteelle ja minun on pakko lopettaa tuotteen käyttö. Särkisalon Suolasaippuaa olen käyttänyt nyt n. Puoli vuotta yhtäjaksoisesti, enkä enää mistään hinnasta vaihtaisi päivittäiskaupan tuotteisiin! Iho jää pesun jälkeen pehmeäksi, eikä psori-iho kutia enää niin paljon kuin ennen. Varsinkin talvikaudella, kun kutina on joskus sietämätön, suolasaippua on rauhoittanut ihoa. Vastikään sain myös teepuu saippuan, jota olen käyttänyt vasta kerran. Innolla odotan mitä vaikutuksia se tuo iholle ja päänahalle. Tuhannet kiitokset tekemästänne työstä ja tuotteistanne, ihanaa kevättä teille kaikille.”

Vastuuvapauslauseke

Psoriaasi on sairaus, jonka toteaminen vaatii aina lääkärin diagnoosia. Saaren Taika on särkisalolainen luonnonkosmetiikkaa kehittävä ja valmistava yritys. Tuotteemme ovat luonnonkosmetiikkaa, eli ihonhoitoon kehitettyjä tuotteita. Me emme valmista lääkkeitä, emmekä lääkinnällisiä laitteita, emmekä lupaa parantumista mistään sairaudesta.

Haluamme kuitenkin kertoa tuotteistamme, sekä asiakkaidemme niiden avulla saamasta helpotuksesta erilaisiin iho-ongelmiinsa. Tuotekuvausteksteissä kerromme tuotteen käyttötarkoituksen,  tuotteen ominaisuuksista sekä tuotteeseen käytetyistä raaka-aineista.

Lainausmerkeissä olevat tekstit ovat asiakkaidemme omilla nimillään antamia palautteita tuotteidemme käytöstä, eikä niitä pidä mennä luulemaan tuotelupauksiksi. 

Lähteet: 123

Löydät psoriasis iholle sopivat luonnolliset Saaren Taika tuotteet verkkokaupastamme tai voit tutustua niihn alla näkyvässä tuoteupotuksessa!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.