Saippuoiden valmistus
Saaren Taika® palasaippuat valmistuvat käsityönä, pienissä erissä, Suomessa
VERKKOKAUPPA

Saaren Taika -tuotemerkin perustaja, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon omaava Johanna, on kehittänyt itse jokaisen Saaren Taika® tuotteen.

Tarve luonnollisten ihonhoitotuotteiden kehittämiselle syntyi alunperin halusta löytää omille, vuosikymmeniä vaivanneille vaikeille ihosairauksille helpotusta, sillä lääketieteestä ei ollut niihin apua löytynyt.

Johanna suojavaatteissa vanhalla saippuatehtaalla

Saaren Taika tuotteet valmistuvat pienissä erissä käsityönä Suomen Salossa

Olen kärsinyt atooppisesta ekseema ihottumasta aivan pikkulapsesta asti ja muistan alle kouluikäisestä saakka joutuneeni käyttämään erilaisia voimakkaita kortisonivoiteita ja hauteita päivittäin ihottumieni hoitamiseksi.

Ihottumat vaivasivat minua aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Rikki raavitun käsien ihon vuoksi en ollut aiemmin voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahensi ihottumaa ja aiheutti kutinaa. En ollut voinut myöskään koskaan siivota ilman siivouskäsineitä. En ollut voinut käsitiskata, enkä esimerkiksi kutoa. Kutiava käden iho häiritsi jopa yöunia, sillä heräsin useita kertoja yössä raapimaan kättäni voimakkaasti ja usein tähän vimmaiseen raapimiseen heräsi myös puolisoni.

Olin etsinyt tietoa ja helpotusta ekseemaihottuman hoitoon ja oppinut, että mm. sheavoi ja teepuuöljy ovat tuoneet joillekin helpotusta. Tästä alkoi erilaisten raaka-aineiden testaaminen ja niiden ominaisuuksien opiskelu.

Teepuusaippua oli toinen ihonhoitotuotteemme ja ensimmäinen saippuamme

Vuonna 2017 aloin kehittämään sheavoidetta, joka:

  • ensinnäkään ei kirvelisi rikkoutuneella ihollani
  • ja samalla sen tuli hillitä ihoni kutinaa
  • sekä edistää ihoni paranemista.

Tämän jälkeen lähdin kehittämään saippuaa:

  • jonka käyttö ei lisäisi atooppisen ja ennestään kuivan ihoni kuivumista
  • ja samalla rauhoittaisi ihoa siten, että ihoni ei kutiaisi enää.

Syntyi legendaarinen Saaren Taika Teepuusaippua

Teepuusaippuan suosio on yllättänyt itseni ja varmasti kaikki muutkin!

Saaren Taika Teepuusaippuan on kerrottu auttavan nopeasti mm. akneen, finneihin ja mustapäihin. Voitkin lukea asiakkaidemme kertomia kokemuksia Teepuusaippuasta blogistamme ja katsoa myös mahtavia ennen ja jälkeen kuvia niin aknen kuin ihottumienkin hoidossa!

Saaren Taika Teepuusaippua on muuten markkinoiden ainoa teepuusaippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu, ja joka tutkitusti estää aknea.

Saaren Taika Teepuusaippua vanhanaikaisessa etiketissä ja kääreessään
Extra-Virgin oliiviöljyä

Tuotteiden raaka-aineiden laadulla on suuri merkitys tuotteen tehossa ja siedettävyydessä

Kuten Kamomilla Sheavoiteenkin  kehitystyön aikana huomasin, että edullisilla ja käsitellyillä raaka-aineilla oli jopa päinvastainen vaikutus ihottumaani, ja vain erittäin laadukkaat, luonnolliset ja kemiallisesti käsittelemättömät raaka-aineet olivat riittävän hellävaraisia, että ne eivät aiheuttaneet ihoärsytystä ja riittävän ravintoaine pitoisia, että ne kykenivät tukemaan ihoni paranemista.

Myös saippuoissa raaka-aineiden laadulla on kaikki merkitys, kun halutaan saada aikaan tuote, jota voidaan käyttää myös vaurioituneelle iholle ja joka antaa tuloksia ihonhoitoon.

Edullisilla raaka-aineilla saadaan aikaan halpa tuote, mutta samalla niiden ihon ongelmia auttavat ainesosat ovat hyvin vähäisiä, mikäli sellaisia on tuotteessa enää jäljellä laisinkaan.

Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa. Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Johanna Amnelin

Saaren Taikojen tuotekehittäjä ja innovoija

Olen ollut paras ”koekaniini” Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteille, sillä oma atooppinen ekseema-ihottumani toimi alkusysäyksenä tuotteidemme synnylle.

Atooppisen ihottuman kanssa koko ikäni eläneenä tiedän miten vaikeaa on löytää helpotusta iho-ongelmiin.

Suvussamme esiintyy lähes kaikki yleisimmät iho-ongelmat ja kehittämäni tuotteet testataankin aina ensin itsellä sekä lähipiirin iho-ongelmaisilla ihmisillä ja hiotaan tuotteet toimiviksi!

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto, lisäksi olen opiskellut ihon rakennetta ja toimintoja sekä kosmeettisten raaka-aineiden toimintaa ja kemiaa.

Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini, kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan.

Rasvanäpin saippua®

Autonkorjaaja isälleni kehittämä Rasvanäpin Saippua on samaan aikaan tehokas kaikelle lialle, mutta hellävarainen iholle!

Oli suuri kunnia saada kehittää saippua isäni käsille, sillä lähes 60-vuotisella autonrakennus kokemuksella hän oli todella vaativa asiakas saippuan tehoon liittyen!

Vanhempani ovat olleet apunani yrittäjyyteni taipaleella alusta alkaen ja tuntui mahtavalta saada valmistettua sellainen tuote, joka miellytti tärkeimpiä asiakkaitani, isääni ja äitiäni 😀

Vaikka Rasvanäpin saippua onkin kehitetty irroittamaan liat autonrassaajien käsistä, se toimii yhtä hyvin vaikkapa maalarin, puutarhurin, taiteilijan tai kalastajan käsille.

Tutustu kotimaisiin Saaren Taika palasaippuoihin verkkokaupassamme