Pyykkietikat
Käsintehdyt Saaren Taika pyykkietikat valmistuvat 100%:sesti luonnosta peräisin olevista ainesosista!
VERKKOKAUPPA

Luonnolliset ja ekologiset Saaren Taika pyykkietikat

Saaren Taika kehitti edelläkävijänä ensimmäiset suomalaiset pyykkietikat, joissa ei ole käytetty mitään keinotekoisia kemikaaleja.

Saaren Taika pyykkietikat ovat tälläkin hetkellä markkinoiden ainoat pyykkietikat, joita ei ole valmiiksi laimennettu vedellä!

Pyykkietikka on Wanhanajan kotitekoinen huuhteluaine, jota minun ikäpolveni äidit ja isoäidit käyttivät pyykkinsä raikastamiseen ja pehmentämiseen!

Pyykkietikka pitää mm. hamam-pyyhkeet ja mikrokuituliinat imukykyisempinä, kuin perinteinen huuhteluaine.

Pyykkietikka silottaa myös vihastuneet luonnonkuidut ja tekee tekstiileistäsi kestävämpiä käytössä.

Pyykkietikan säännöllisellä käytöllä vältyt pesukoneen tunkkaiselta tuoksulta ja pesukoneen säännöllinen puhdistuksen tarve vähenee tai jopa loppuu kokonaan.

Pyykkietikka puhdistaa myös kotisi putkistoja ja vaikuttaisi siltä, että pyykkietikalla huuhdellut pyykit jopa kuivuvatkin nopeammin!

Voit käyttää pyykkietikkaa perinteisenä isoäitien vanhanajan pyykinhuuhteluaineena, joka pehmentää ja raikastaa pyykkisi luontoa kuormittamatta!

Pyykkietikkaa voi laimentaa myös suihkepulloon ja käyttää tunkkaisten tekstiilien raikastussuihkeena, siivoussuihkeena tai silityssuihkeena.

Saaren Taika pyykkietikat valmistuvat perinteisellä käymismenetelmällä valmistetusta luonnollisesta väkiviinaetikasta sekä aidoista luonnosta peräisin olevista eteerisistä öljyistä.

Lopputuloksena on aitoa luonnon raaka-aineista valmistettua pyykkietikkaa perinteisissä vanhanajan tuoksuissa sekä erikoisimmissa lumoavissa tuoksuyhdistelmissä.

Saaren Taika pyykkietikka syntyi vuonna 2017

Olimme muuttaneet edellisenä vuotena ensimmäiseen omaan taloomme Särkisalon saaristoon, jossa talomme likavedet johdettiin imeytyskentän kautta takaisin maaperään.

Juuri paria vuotta aikaisemmin olimme kaivaneet käsipelillä aikaisemman vuokra omakotitalomme vesiputket auki talolta ojaan asti, sillä käyttämämme pesuaineet olivat tukkineet putkistot umpeen ja vesi pulppusi rikkoutuneista putkista pitkin nurmikkoa!

Uudessa saaristokodissa alkoi jätevesiasiat kiinnostamaan ja pohdin mitä kaikkia kemikaaleja sitä tuleekaan päästettyä lavuaarista alas sekä kodin putkistoihin. Tällöin törmäsin pyykkietikkaan.

Vain luonnollisia ainesosia, ei lisättyä vettä

Omissa pyykkietikoissani olen käyttänyt vain luonnollisia ainesosia, eli luonnollisella käymismenetelmällä syntynyttä etikkaa ja luonnon kasveista peräisin olevia tuoksuja.

Tuoksuyhdistelmät ovat myös itse kehittämiäni ja moni käyttäjä on kiitellyt, että Saaren Taika pyykkietikka on sopinut myös tuoksuille herkistyneille, toisin kuin useat muut pyykkietikat.

Emme laimenna pyykkietikkaamme vedellä. Siksi Saaren Taika pyykkietikka onkin riittoisampaa; vain 1 ruokalusikallinen pyykkietikkaa koneelliseen pyykkiä (7kg) riittää!

Pyykkietikoillamme on myös lain vaatimat käyttöturvallisuusdokumentit. Saaren Taika pyykkietikat olivatkin markkinoiden ensimmäiset Tukesin kemikaalirekisteriin rekisteröidyt kotimaiset pyykkietikat, joissa ei ollut käytetty lainkaan synteettisiä ainesosia!

”Kukkaketo pyykkietikka jättää pyykkiin vienon kukkaistuoksun, jopa ennakkoluuloinen mies tykkäsi tuoksusta kovasti. Pyykki jää pehmeäksi ja pyyhkeet tuntuvat pesun jälkeen imukykyisemmiltä kuin huuhteluinetta käyttäessä.”

Kolmen karvaisen lemmikin huushollissa tarvitaan välillä raikastusta. Pyykkietikka Kukkaketo hoitaa kyllä sen homman hyvin niin pesukoneessa kuin suihkeena!”

”Pyykistä tulee mukavan pehmeää ilman voimakkaita tuoksuja, jättäen tekstiileihin kuitenkin raikkaan, vienon kesäisen tuoksun. Asumme järven rannalla, joten pyykkietikka on myös ekologinen ratkaisu kemiallisten huuhteluaineiden sijaan. Suosittelen Kukkaketo pyykkietikkaa!”

‘’Ihanan kevyt tuoksu, ummehtunut haju lähti pyykistä ja koneesta Laventeli Pyykkietikalla!’’

‘’Erinomainen, monikäyttöinen Laventeli pyykkietikka. Pidentää vaatteiden ikää ja pitää pesukoneen puhtaana. Raikastaa tunkkaiset tekstiilit ja poistaa pahat hajut kissanhiekan läheisyydestä. Vahva suositus!’’

”Laventeli pyykkietikka. Et tarvitse huuhteluainetta enää koskaan! Pyykki tuoksuu raikkaalta mutta haju ei ole lainkaan voimakas ja ostin raikkaan tuoksuisen etikan myös hajusteherkälle äidilleni.

”Aivan ihana raikas tuoksu, mun uus lemppari! Nää Saaren Taian pyykkietikat on ihan omaa luokkaansa, parhaita mitä oon koskaan kokeillut ja oon todellakin kokeillut hurjan määrän sekä normikaupan että pienempien tuottajien versioita.”

‘’Saaren Taika pyykkietikat ovat laadukkaita ja tekevät sen mitä lupaavat. Greippi Pyykkietikka on raikas ja pirtsakan tuoksuinen ja jättää pyykin pehmeäksi. Olen huomannut että Saaren Taika pyykkietikat eivät ”etikoidu” niin kuin jotkut muut pyykkietikat. Tuoksu säilyy hyvänä vaikka pulloa ei tulisi käytettyä vähään aikaan.’’

Greippi pyykkietikka voittaa raikkaudellaan ja tuoksullaan muut kokeilemani pyykkietikat, aivan ihana lempparituote!”