Maksaläiskien, eli pigmenttiläiskien hoitaminen kotikonstein

Maksaläiskien hoitaminen kotikonstein

Maksaläiskät ovat pigmentiltään tummempia läiskiä ihossa. Maksaläiskät eivät ole vaarallisia eivätkä vaadi lääketieteellistä hoitoa, mutta joillekin voi silti olla esteettisistä syistä tärkeää päästä niistä eroon tai edes vaalentaa niitä hieman. 

Mistä maksaläiskät johtuvat?

Tummat pigmenttiläiskät, eli maksaläiskät ovat värikertymiä, jotka johtuvat ihon väriaineen, melaniinin, paikallisesta liikatuotannosta tai melaniinia tuottavien melanosyyttien määrän paikallisesta lisääntymisestä. Syynä maksaläiskien muodostumiselle on pitkäaikainen UV-säteilylle altistuminen, eli ilman auringolle altistumista ei maksaläiskiä pääse syntymään. 

Auringon lisäksi maksaläiskien syntymistä voi kuitenkin edistää mm. hormonit, ikääntyminen, vaihdevuodet sekä hajusteita sisältävän kosmetiikan ja UV-säteiden yhteisvaikutus sekä jotkin lääkkeet, ihotulehdukset ja perimä.

Maksaläiskiä on toki helpompi ehkäistä kuin vaalentaa ja ensisijaisen tärkeää onkin suojautua UV-säteiltä vaatteiden ja aurinkosuojan avulla, mutta myös vaalentamiseen löytyy omat konstinsa!

Miten maksaläiskien syntymistä voi ehkäistä?

Kuten sanottu, paras tapa ehkäistä maksaläiskien syntymistä on auringolta ja sen UV-säteilyltä suojautuminen. Tämä onnistuu kätevästi käyttämällä riittävän peittävää vaatetusta sekä tehokasta aurinkosuojaa iholla. Jos suinkin mahdollista, kannattaa keskipäivän paahtavimmat tunnit pysytellä varjossa. On tärkeää muistaa suojata iho myös pilvisinä päivinä, sillä pilvet suodattavat vain noin 20% auringosta. 

Maksaläiskien eli pigmenttihäiriöiden kotihoito

Kokeile tuotteita, jotka sisältävät:

  • Aloe Veraa
  • Vihreää Teetä
  • C-vitamiinia
  • A-vitamiinia

Kasvojen iholle kannattaa valita korkean aurinkosuojan omaava päivävoide tavallisen aurinkovoiteen sijaan, sillä usein paksu aurinkovoide voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia ja näppylöitä.

Saaren Taika Ecolutionin Hyaluronihappo Anti-age päivävoide SPF 50 estää jopa 98% auringon haitallisista UVA ja UVB -säteistä! Laadukas voide sisältää runsain määrin C- ja E-vitamiineja, jotka suojaavat ihoasi mm. auringon ja ilmansaasteiden aiheuttamilta vaurioilta sekä ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Maksaläiskien eli pigmenttimuutosten vaalentaminen kotikonstein

Ihon pigmenttihäiriöiden ja -muutosten vaalentaminen vaatii kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteistä ja säännöllistä ihonhoitoa. Melaniinin muodostumisprosessiin kuluu noin 48 päivää, joten tulokset alkavat näkyä ihollasi vasta n. kahden kuukauden säännöllisen hoitamisen jälkeen. 

Kun halutaan vaalentaa ihon pigmenttiläiskiä, on Saaren Taika Teepuusaippua erittäin hyvä valinta ihon puhdistukseen.

Saippuan sisältämä antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita, mutta sen tiedetään myös auttavan tummien pigmenttiläiskien sekä arpien vaalentamisessa ja häivyttämisessä.

Pigmenttihäiriöiselle iholle hyödyllinen tuote on retinolia sisältävä seerumi. Aloe Retinoli seerumin sisältämä retinoli eli A-vitamiini, uudistaa ihoasi tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten pigmenttihäiriöitä ja esim. aknearpia. 

Seerumi sisältää ruusunmarjaöljyä, joka taas sisältää runsaasti rasvahappoja sekä A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Ruusunmarjaöljy auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

Tiesitkö, että sheavoilla on tehokas pigmenttiläiskiä häivyttävä vaikutus?

Sen tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet sekä antioksidantit auttavat häivyttämään pigmenttiläiskiä sekä myös ehkäisemään niitä, sillä puhdistamattomassa sheavoissa on luonnostaan suojakerroin SPF 6-10. 

Saaren Taika Sheavoi on mahdollisimman vähän käsiteltyä ja tämä onkin yksi tärkeimmistä seikoista valmistusmenetelmissämme. Saaren Taika sheavoiteet ovatkin siksi markkinoiden tehokkaimpia ja luonnollisimpia!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.