Kuivan ihon hoitaminen hellävaraisilla ja luonnollisilla Saaren Taika® tuotteilla

Suomen ilmasto luo otolliset olosuhteet kuivan ihotyypin synnylle. Ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavat tämän lisäksi moni muukin asia. Kuivan ihotyypin iholta on alentunut rasvapitoisuus tai kosteuspitoisuus tai jopa molemmat yhtaikaa.

Ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavia tekijöitä nimitetään joko ulkoisiksi tai sisäisiksi tekijöiksi. Jos ihon kosteuspitoisuus on ulkoisesti laskenut, iho on pintakuiva, karhea, kiristävän tuntuinen ja saattaa jopa hilseillä. Tämän takia ihossa saattaa olla myös syviä ja selvästi erottuvia ryppyjä ja juonteita.

Sisäisesti kosteuspitoisuuden ollessa alentunut, iho on ohut ja pergamenttimainen. Iho tuntuu usein samalta, kuin kerran puhallettu ilmapallo. Tällaisessa ihossa voi myös olla ns. piilohuokosia, jotka näkyvät vain ihoa venyttäessä.

Iholla, varsinkin silmänympärysiholla, saattaa esiintyä miliumeja, eli luufinnejä. Nämä ovat kuivalle ihotyypille hyvin yleisiä. Myös couperosaa esiintyy usein kuivalla ihotyypillä. Kuiva iho voi olla jopa rikki, joka mahdollistaa mikrobien ja pöpöjen pääsyn elimistöön. Kosteutettu ja hyvin hoidettu iho pysyy ehjänä ja toimii suojana ulkoisia haittavaikutuksia vastaan.

Kuivan ihon syitä ovat mm.:

 • Väärä ihonhoito tai hoitamattomuus
 • Perinnöllisyys
 • Sään ja ilmaston muutokset (esim. liika aurinko, ilman kuivuus, pakkanen, vesi)
 • Solarium
 • Verenkierron heikkeneminen
 • Ravintoaineiden imeytymishäiriöt esim. sairauden yhteydessä
 • Stressi
 • Väsymys
 • Nikotiini

Kuivan ihon hoitaminen

Kuivasta ihosta ihotyypistä kärsivän on hyvä huolehtia siitä, että iho saa koko ajan kosteutta ja rasvoja ulkoisesti. Kuivan ihon hoitamisessa kotihoito on ensisijaisen tärkeää ja se pitää ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Rasva estää kosteutta haihtumasta iholta ja sitoo kosteutta itseensä. Tämä toimii myös suojana ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Kuivastaihotyypistä kärsivän on myös erittäin tärkeätä huolehtia sisäisesti kosteus- ja rasvatasapainosta. Juo vettä n.2 litraa vuorokaudessa, tarkista ruokailutottumuksesi ja syö monipuolisesti ja terveellisesti. Syömisemme ja juomisemme näkee nimittäin suoraa ihomme kunnosta.

Kuivan ihon kotihoito Saaren Taika®-tuotteilla

 1. Puhdista kasvot iltaisin kosteuttavalla Saaren Taika saippualla esim. jokin suolasaippuoista, Karpalo- tai Tyrni Luksus Spa saippua tai Mantelimaitosaippua.
 2. Kuori iho kerran viikossa hellävaraisella Veera-Suolasaippualla.
 3. Kosteuta ja suojaa iho aamuin illoin itsellesi parhaiten sopivalla Saaren Taika voiteella (Sheavoi, Kamomilla-Sheavoide, Tyrnivoide, Monoi de Tahiti voide). Jos kaipaat yöksi paksumpaa voidetta, kannattaa yöksi valita Makadamia-Sheavoide.
%d bloggaajaa tykkää tästä: