Eroon mustapäistä

eroon mustapäistä

Mikä on mustapää

Mustapää, eli ihomato, eli tukkiutunut talirauhanen, syntyy tukkeutuneisiin ihohuokosiin, joihin on joko kertynyt liikaa talia tai kuollutta ihosolukkoa.

Mustapäitä on kahdentyyppisiä; avoin mustapää, joka on se tutuin mustan värinen mustapää ja sulkeutunut mustapää, joka ei ole musta laisinkaan, vaan yleensä valkoinen tai vaalea.

Mustapään musta väri tulee pigmentistä, jota muodostuu, kun ihomato on altistunut UV-säteilylle ja hapettunut ilman kanssa. Mustien mustapäiden näkymistä voi hillitä käyttämällä salisyylihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita.

Saaren Taian kevyt Salisyylihappovoide avaa ja vähentää suurentuneita ihohuokosia.

Mikä on finni

Finni on tulehtunut mustapää, joka syntyy, kun tukkiutuneesssa talirauhassessa alkaa kasvaa ja lisääntyä iholla normaalisti elävät bakteerit.

Miksi mustapäitä tulee

Mustapäitä tulee sekä kuivalle, että rasvaiselle iholle silloin, kun ihon talirauhasen erittämä tali ei pääse normaalisti poistumaan ja puhdistumaan ulos ihohuokosesta.

Ihohuokoseen jämähtänyt mustapää laajentaa ihohuokosia pysyvästi, jolloin ne ovat alttiimpia kehittämään mustapäitä myös myöhemmin.

Miten pääsen eroon mustapäistä?

Mustapäiden ja finnien ehkäisyssä tärkeintä on säännöllinen ja tehokas ihon puhdistus sekä kosteutus. Paras tapa välttää mustapäitä onkin niiden ennaltaehkäisy säännöllisellä ja huolellisella ihon puhdistamisella, esim. antibakteerisella Saaren Taika Teepuusaippualla.

Mikäli mustapäitä on jo päässyt syntymään, on niiden poistaminen kotikonstein hankalaa ja mustapäiden poisto kannattaisikin jättää kosmetologin vastaanotolle.

Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi saattaa jäädä mustapään puristaminen itse. Tällöin tulee huolehtia puhdistettavan alueen sekä käsien puhtaudesta. On myös varottava liiallista voimankäyttöä, jottei iho vaurioidu ja aiheuteta esim. arpia. Mikäli mustapää on sitkeässä, eikä lähde hellällä puristelulla, niin ongelman kanssa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Puristelu kannattaa suorittaa suihkun tai saunan jälkeen puhtaalle iholle. Tällöin ihohuokoseen jumahtanut mustapää on pehmeimmillään ja ihohuokoset avonaisimmillaan. Ihohuokosten avautumista voi vielä edistää esim. lämpimällä kasvohauteella, eli lämpimällä pyyhkeellä tai vastaavalla.

Puristelun päätteeksi iho puhdistetaan uudelleen esim. pesten antibakteerisella Saaren Taika Teepuusaippualla. Puhdistuksen jälkeen kasvoille kannattaa laittaa kosteuttava savinaamio, esim. ihohuokosia syväpuhdistava Professional -sarjamme Aktiivihiili & Savi kasvonaamio.

Epäpuhtaan ihon tuotteet kannattaa valita oman ihotyypin mukaan, eli onko ihosi kuiva, pohja kuiva & pinta rasvainen, rasvainen, vai sekaiho (rasvainen T-alue, muutoin kuiva).

Katso täältä oma ihotyyppisi.

Puhdista epäpuhdas iho aamuin illoin. Päivän mittaan ihohuokosiin kertyneet lika, pöly ja ilmansaasteet kannattaa puhdistaa iltaisin huolella, sillä iho uudistuu öisin ja on silloin vastaanottavaisimmillaan sille annetuille ihonhoitotuotteiden tehoaineille. Paras epäpuhtaan ihon puhdistusaine on luonnollinen ja luomulaatuinen antibakteerinen Saaren Taika Teepuusaippua, joka ei kuivata ihoa, kuten monet vastaavat muut tuotteet tekevät

Kosteuta tehokkaasti, oli ihosi sitten kuiva taikka rasvainen! Kasvovesi on ihonhoitorutiinissa se tehokkain kosteuttaja, sillä se sisältää eniten ihon tarvitsemaa vettä.

Käytä seerumia ihotyypistäsi riippuen. Hyaluronihapposeerumilla saat runsasta kosteutusta samalla, kun se auttaa silottamaan juonteita. Retinoliseerumi taas hillitsee pitkällä aikavälillä näppyjen muodostumista, samalla, kun se tasoittaa ihon sävyeroja ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan.

Artikkeli jatkuu tuoteupotusten jälkeen:

Seerumin jälkeen tulee kosteusvoide.

Kannattaa muistaa, että etenkin hyaluronihapposeerumi kuivattaa ihoa pidemmällä aikavälillä, mikäli sen kanssa ei käytä kosteuttajaa iholle. Hyaluronihappomolekyyli nimittäin houkuttelee itseensä vettä, jolloin molekyyli turpoaa ja silottaa juonteita. Mikäli vettä ei ole kosteusvoiteesta tai kasvovedestä saatavilla, imee se veden ihostasi, jolloin ihosi alkaa kuivumaan.

Valitse kosteusvoide ihotyyppisi mukaan. Esim. Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kostuttaja on kevyehkö voide, joka kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei liikaa. Se on oivallinen voide sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Oma mieheni rakastaa tätä voidetta yli kaiken!

Pitkäkestoista ja runsasta kosteutusta antaa Professional -sarjamme tuoksuton Aloe Vera 24h kosteuttaja, joka sisältää mm. sheavoita ja kauransiemenöljyä. Voide on erityisen hyvä kuivalle tai kutiavalle iholle ja sopii myös nuorten käyttöön.

Aikuiselle ja esim. omalle hormoninäppyiselle iholleni paras voide on Kollageeni A-vitamiini kasvovoide, jonka kasviretinolit itselläni hillitsevät parhaiten näppyjen syntymistä. Voide on tuoksuton ja se sopii hyvin kuivalle ja aikuiselle iholle

Tehokkaimmin Anti-Age vaikutteinen kasvovoide on Professional -sarjamme Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo 24h kasvovoide, joka edistää ihon uudistumista sekä saa ihon näyttämään kiinteämmältä. Voide on tuoksuton ja se sopii aikuiselle tai ikääntyneelle iholle sekä kuivalle iholle

Ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti, sillä ihon kuoriminen poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin mustapäiden ja finnien syntyminen saattaa vähentyä. Kuorinta auttaa ihoasi kirkastumaan ja tekee sen vastaanottavaisemmaksi ihonhoitotuotteiden tehoaineille. 

Saaren Taian luonnonkosmetiikan valikoimassa on kaksi hellävaraista kuorintaa, joista Manteli Kaura kuorinta on tuoksuton ja sopii herkälle tai kuivalle iholle, ja Acai Gojimarja mikrokuorinta sopii parhaiten näppyisälle iholle

Saaren Taialta löytyy myös luonnollinen entsyymikuorinta, joka sopii erityisen herkälle iholle

Näpyille altista ihoa kannattaa kuoria vain kerran viikossa. Käytä kuorinnan jälkeen aina kasvonaamiota parhaan tuloksen aikaansaamiseksi. 

Tutustu tehokkaisiin ja luonnollisiin Saaren taika ihonhoitotuotteiseen verkkokaupassamme tai osta tuotteet alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

GNFNYN33E5W3

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.