Mustapäät. Miten eroon mustapäistä?

eroon mustapäistä

Mikä on mustapää?

Mustapää, eli ihomato on kuolleista ihosoluista ja talista tukkeutunut talirauhanen, joka syntyy tukkeutuneisiin ihohuokosiin.

Mustapäitä on kahdentyyppisiä; on avoin mustapää, joka on se tutuin tumman värinen mustapää ja sitten on sulkeutunut mustapää, joka ei ole musta laisinkaan, vaan yleensä valkoinen tai vaalea.

Mustapään tumma väri tulee pigmentistä, jota muodostuu, kun ihomato on altistunut UV-säteilylle ja hapettunut ilman kanssa. Tummien mustapäiden näkymistä voi hillitä käyttämällä salisyylihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita.

Saaren Taian kevyt Salisyylihappovoide avaa ja vähentää suurentuneita ihohuokosia.

Miksi mustapäitä tulee?

Mustapäitä muodostuu sekä kuivalle, että rasvaiselle iholle silloin, kun ihon talirauhasen erittämä tali ei pääse normaalisti poistumaan ja puhdistumaan ulos ihohuokosesta.

Ihohuokoseen jämähtänyt mustapää laajentaa ihohuokosia pysyvästi, jolloin ne ovat alttiimpia kehittämään mustapäitä myös myöhemmin. Mustapäitä ilmaantuu tyypillisesti kasvojen iholle, sillä kasvoissa on eniten talirauhasia.

Miten pääsen eroon mustapäistä?

Mustapäiden ja finnien ehkäisyssä tärkeintä on säännöllinen ja tehokas ihon puhdistus sekä kosteutus. Paras tapa välttää mustapäitä onkin niiden ennaltaehkäisy säännöllisellä ja huolellisella ihon puhdistamisella, johon loistava valinta on  antibakteerinen Saaren Taika Aktiivihiili Teepuusaippua.

Saippuan sisältämä aktiivihiili yhdessä bentoniittisaven auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Bentoniittisavi sitoo itseensä lian, epäpuhtaudet ja talin, jolloin nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat saippuan mukana pois iholta.

 

”Paras ikinä kokeilemani tuote kasvojenpesuun! Ja aikuisiän akneihoni myös kiittää ja kuittaa. Pesutuntuma on todella pehmeä. Tästä en luovu ikinä”

Voiko mustapäätä puristaa itse?

Mikäli mustapäitä on jo päässyt syntymään, voi niiden poistaminen kotikonstein olla hankalaa ja mustapäiden poisto kannattaisikin jättää kosmetologin vastaanotolle.

Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi saattaa jäädä mustapään puristaminen itse. Tällöin tulee huolehtia puhdistettavan alueen sekä käsien puhtaudesta. On myös varottava liiallista voimankäyttöä, jottei iho vaurioidu ja aiheuteta esim. arpia. Mikäli mustapää on sitkeässä, eikä lähde hellällä puristelulla, niin ongelman kanssa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Puristelu kannattaa suorittaa suihkun tai saunan jälkeen puhtaalle iholle. Tällöin ihohuokoseen jumahtanut mustapää on pehmeimmillään ja ihohuokoset avonaisimmillaan. Ihohuokosten avautumista voi vielä edistää esim. lämpimällä kasvohauteella, eli lämpimällä pyyhkeellä tai vastaavalla.

On tärkeää puhdistaa iho mustapäiden puristelun jälkeen

Puristelun päätteeksi iho puhdistetaan uudelleen. Puhdistuksen jälkeen kasvoille kannattaa laittaa kosteuttava savinaamio, esim. ihohuokosia syväpuhdistava Professional -sarjamme Aktiivihiili & Savi kasvonaamio

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Yhdistelmä tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

”Minulla on aina ollut mustapäitä, ja ihoni on ollut rasvainen ja minulle on tullut finnejä. Nykyään iho kukkii erityisesti kesällä. Tämä tuote puhdistaa hyvin ihon muttei jätä kuivaksi. Mustapäät ovat lähteneet vähenemään. Olisinpa löytänyt tämän tuotteen aiemmin.”

Epäpuhtaan ihon tuotteet kannattaa valita oman ihotyypin mukaan, eli onko ihosi kuiva, pohja kuiva & pinta rasvainen, rasvainen, vai sekaiho (rasvainen T-alue, muutoin kuiva).

Katso täältä oma ihotyyppisi.

Epäpuhtaan ihon puhdistus

Puhdista epäpuhdas iho aamuin illoin. Päivän mittaan ihohuokosiin kertyneet lika, pöly ja ilmansaasteet kannattaa puhdistaa iltaisin huolella, sillä iho uudistuu öisin ja on silloin vastaanottavaisimmillaan sille annetuille ihonhoitotuotteiden tehoaineille. 

Muista kosteutus, oli ihosi sitten kuiva taikka rasvainen!

Kasvovesi on ihonhoitorutiinissa se tehokkain kosteuttaja, sillä se sisältää eniten ihon tarvitsemaa vettä. 

Käytä seerumia ihotyypistäsi riippuen. Hyaluronihapposeerumilla saat runsasta kosteutusta samalla, kun se auttaa silottamaan juonteita. Retinoliseerumi taas hillitsee pitkällä aikavälillä näppyjen muodostumista, samalla, kun se tasoittaa ihon sävyeroja ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan.

Artikkeli jatkuu tuoteupotusten jälkeen:

Seerumin jälkeen tulee kosteusvoide

Kannattaa muistaa, että etenkin hyaluronihapposeerumi kuivattaa ihoa pidemmällä aikavälillä, mikäli sen kanssa ei käytä kosteuttajaa. Hyaluronihappomolekyyli nimittäin houkuttelee itseensä vettä ja mikäli vettä ei ole kosteusvoiteesta tai kasvovedestä saatavilla, imee se veden ihostasi, jolloin ihosi alkaa kuivumaan.

Valitse kosteusvoide ihotyyppisi mukaan. Esim. Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kostuttaja on kevyehkö voide, joka kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei liikaa. Se on oivallinen voide sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Voide on intensiivinen yhdistelmä vitamiini A:ta, C:tä ja E:tä, joiden tarkoitus on tehostaa ja tasoittaa ihon toimintoja.

Pitkäkestoista ja runsasta kosteutusta antaa Professional -sarjamme tuoksuton Aloe Vera 24h kosteuttaja, joka sisältää mm. sheavoita ja kauransiemenöljyä. Voide on erityisen hyvä kuivalle tai kutiavalle iholle ja sopii myös nuorten käyttöön.

Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

 

”Voiteessa on miellyttävä koostumus ja muutaman päivän käytön jälkeen iho on näyttänyt hyvin kosteutetulta. Imeytyi hyvin helposti rasvoittuvaan, pintakuivaan ihooni. Rauhoittaa kasvojen punoitusta ja tasoittaa ihon väriä. Näppärä pumppupullo. Ihana voide!”

Aikuiselle ja esim.  hormoninäppyiselle iholle paras voide on Kollageeni A-vitamiini kasvovoide, jonka kasviretinolit itselläni hillitsevät parhaiten näppyjen syntymistä. Voide on tuoksuton ja se sopii hyvin kuivalle ja aikuiselle iholle. 

Kosteusvoiteessa yhdistyvät passionhedelmäöljy ja vihreä tee, jotka ovat A-vitamiinin lähteitä. Tämä elintärkeä vitamiini, joka tunnetaan myös retinolina, auttaa tehokkaasti fibroblastien muodostumisessa, saaden aikaan kiinteämmän ja kimmoisan ihon. 

 

”Jo viikon käytön jälkeen ihoni näyttää vuosia nuoremmalta ja kirkkaammalta. Aivan hurmaava tuote, kevyt ja hyvin levittyvä.”

Epäpuhtaan ihon kuorinta

Ihoa kannattaa myös kuoria säännöllisesti, sillä ihon kuoriminen poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin mustapäiden ja finnien syntyminen saattaa vähentyä. Saaren Taika kasvokuorinnat auttavat ihoasi kirkastumaan ja tekee sen vastaanottavaisemmaksi ihonhoitotuotteiden tehoaineille. 

Saaren Taian luonnonkosmetiikan valikoimassa on kaksi hellävaraista kuorintaa, joista Manteli Kaura kuorinta on tuoksuton ja sopii herkälle tai kuivalle iholle, ja Acai Gojimarja mikrokuorinta sopii parhaiten näppyisälle iholle

Saaren Taialta löytyy myös luonnollinen entsyymikuorinta, joka sopii erityisen herkälle iholle

Näpyille altista ihoa kannattaa kuoria vain kerran viikossa. Käytä kuorinnan jälkeen aina kasvonaamiota parhaan tuloksen aikaansaamiseksi. 

Tutustu tehokkaisiin ja luonnollisiin Saaren taika ihonhoitotuotteiseen verkkokaupassamme tai osta tuotteet alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

GNFNYN33E5W3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.