Sheavoiteiden valmistus
Saaren Taika sheavoiteet valmistuvat pienissä erissä käsityönä Suomessa
VERKKOKAUPPA

Saaren Taika -tuotemerkin perustaja, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon omaava Johanna, on kehittänyt itse jokaisen Saaren Taika® tuotteen.

Tarve luonnollisten ihonhoitotuotteiden kehittämiselle syntyi alunperin halusta löytää omille, vuosikymmeniä vaivanneille vaikeille ihosairauksille helpotusta, sillä lääketieteestä ei ollut niihin apua löytynyt.

Johanna suojavaatteissa vanhalla saippuatehtaalla

Saaren Taika tuotteet valmistuvat pienissä erissä käsityönä Suomen Salossa

Olen kärsinyt atooppisesta ekseema ihottumasta aivan pikkulapsesta asti ja muistan alle kouluikäisestä saakka joutuneeni käyttämään erilaisia voimakkaita kortisonivoiteita ja hauteita päivittäin ihottumieni hoitamiseksi.

Ihottumat vaivasivat minua aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Rikki raavitun käsien ihon vuoksi en ollut aiemmin voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahensi ihottumaa ja aiheutti kutinaa. En ollut voinut myöskään koskaan siivota ilman siivouskäsineitä. En ollut voinut käsitiskata, enkä esimerkiksi kutoa. Kutiava käden iho häiritsi jopa yöunia, sillä heräsin useita kertoja yössä raapimaan kättäni voimakkaasti ja usein tähän vimmaiseen raapimiseen heräsi myös puolisoni. 

Olin etsinyt tietoa ja helpotusta ekseemaihottuman hoitoon ja oppinut, että mm. sheavoi ja teepuuöljy ovat tuoneet joillekin helpotusta. Tästä alkoi erilaisten raaka-aineiden testaaminen ja niiden ominaisuuksien opiskelu.

Kamomilla Sheavoide oli ensimmäinen ihonhoitotuotteemme

Vuonna 2017 aloin kehittämään sheavoidetta, joka:

  • ensinnäkään ei kirvelisi rikkoutuneella ihollani
  • ja samalla sen tuli hillitä ihoni kutinaa
  • sekä edistää ihoni paranemista.

Ensimmäinen ihonhoitotuotteemme oli luonnollinen ja vegaaninen Kamomilla Sheavoide.

Tämän kutinaa nopeasti hillitsevän voiteen kehitin kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan joka pahimmillaan vaikeutti arkeani merkittävästi!

Kamomilla Sheavoide ensimmäisessä etiketissään
Kosmetiikkakontti sisältä
Kosmetiikkakontti ulkoa

Miten syntyi Saaren Taika Kamomilla Sheavoide?

Atooppiseen ekseema ihottumaani kehittämäni Saaren Taika Kamomilla Sheavoide on ehkä tunnetuin sheavoide Suomessa!

Miten ensimmäinen ihonhoitotuotteemme sitten syntyi?

Kehitin itselleni vaikeaan käsi ihottumaani kutinaa hillitsevän sheavoiteen vuonna 2017.

Ensimmäiset koekappaleet valmistuivat omakotitaloomme rakennetussa kosmetiikakeittiössä, joka sittemmin vaihtui kosmetiikan valmistukseen vartavasten tilatuksi 12 neliön kontiksi. Konttikin jäi nopeasti pieneksi ja toimintamme muutti Förbystä Kaukassaloon n. 100 neliön tiloihin.

Nykyään meillä on kuitenkin jo yhteensä yli 1000 neliön tilat Perniön keskustassa, jossa toimii kosmetiikkatehtaan lisäksi myös verkkokauppamme varasto sekä Saaren Taika tehtaanmyymälä.

Saaren Taika onkin yksi harvoja kotimaisia ihonhoidon verkkokauppoja, jolla verkkokaupan varastoa ei ole ulkoistettu, vaan työllistämme tilaustenkäsittelijämme itse omissa tiloissamme!

Kamomilla Sheavoiteen suosio

Kamomilla Sheavoiteemme on noussut hurjaan suosioon suomalaisten ihottumien, ötökän pistosten ja muiden paikallisten kutisevien iho-ongelmien hoidossa, ja onpa sillä parannettu erään hevosen ihorikoksi äitynyt kesäihottumakin!

Mistä keksin tällaisen mahtavan ”taikavoiteen” sitten kehittää?

No, kaikki oikeastaan alkaa syntymästäni, sillä olen saanut elämäni mittaiselle matkalleni kaverikseni atooppisen ihon ja atooppisen ekseema ihottuman.

Ala-asteella luokkakaverit kiusasivat minua, koska kasvoissani oli suuria rupi-läiskiä ihottumaa. Ihottumani oli vaeltavaa sorttia; milloin se oli taipeissa, milloin kasvoissa, kaulalla ja nyt aikuisiällä sitä on useimmiten kädessä.

Atooppinen ekseema ihottumani on ajoittain ollut niin pahana, että olen joutunut nukkumaan kortisonivoide hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Kortisonit eivät kuitenkaan ole minua auttaneet, eikä auttanut käsi ihottuman päälle liimattu tekoihokaan. Niinpä olen elänyt kutiavan ja vereslihalle raavitun käden kanssa niin kauan kuin jaksan muistaa!

Kädessä vaivannut vereslihalla ollut ihottuma on merkittävästi vaikeuttanut arkeani, ihan ruuanlaitosta siivoamiseen ja moneen eri arkiseen puuhaan ja harrastuksiin asti!

Olin kuullut kuitenkin että mm. teepuusaippua sekä sheavoi voisivat auttaa ekseemaihottumassa.

Miksi toimivan ihonhoitotuotteen raaka-aineiden täytyy olla laadukkaita?

Kamomilla Sheavoiteen tuotekehitys alkoi oikeanlaisten raaka-aineiden etsimisellä! Köyhyysrajan alapuolella tuolloin kun elin, oli ensimmäiset raaka-aine kokeiluni tottakai sieltä halvimmasta päästä!

Harmikseni ensimmäiset kokeilut eivät kuitenkaan tuottaneet haluamaani tulosta, vaan itseasiassa ihottumani ärtyi entisestään.

Tästä alkoikin raaka-aineiden syvällisempi tutkimus, jonka aikana minulle selvisi, että samalla nimellä myytävästä raaka-aineesta on useita erilaatuisia vaihtoehtoja ja esimerkiksi sheavoin ollessa kyseessä, oli vaihtoehtoina luomulaatuinen, ei-luomu, puhdistamaton ja puhdistettu, valkaisematon ja valkaistu ja niin edelleen. 

Myös eri raaka-aineiden toimittajissa oli eroja ja markkinoilta löytyikin toimittajia jokaisessa hintaluokassa, mutta lopulta valitsimme eettisesti tuotettua luomulaatuista ja kemiallisesti käsittelemäntöntä, ja tottakai siis myös hinnaltaan kalliimpaa sheavoita.

Tämän löydön avulla onnistuin lopulta testaamisen ja hiomisen kautta kehittämään sheavoiteen, joka ei kirvellyt ja joka pysäytti kutinan ihottumassasi muutamassa sekunnissa voiteen levittämisen jälkeen.

Käyttämiemme korkealaatuisten raaka-aineiden, sekä tarkoituksessaan tehokkaasti toimivaksi kehitettyjen reseptien ansiosta monet asiakkaammekin ovat kertoneet kokemuksiaan, kuinka heidän vaikeat iho-ongelmansa ovat lähteneet helpottumaan lopulta vasta Saaren Taika tuotteiden avulla. 

Ja myös itselläni; käteni ihottuma on nykyään vaivaton, sillä käytän edelleen lähes päivittäin käteni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja voiteena Kamomilla Sheavoidetta!

sheavoite lusikassa
Kuva Johanna kädestä, jossa ei enää ole ihottumaa

Tutustu kotimaisiin Saaren Taika ihonhoitotuotteisiin verkkokaupassamme