Ekseema

Ekseema ihottuman hoito

Olen itse kärsinyt ihottumista lapsesta saakka, itseasiassa niin kauan kuin vain muistan!

Pienenä ihottumani olivat silmäluomissa, kaulalla, kyyner- ja polvitaipeissa ja muistan joka iltaiset liuoshauteet, joilla äitini vuorasi minut pitkiksi ajoiksi kerrallaan. Ihottumat eivät kuitenkaan koskaan lähteneet pois. Ne vain vaihtoivat ajanmittaan paikkaa.

Aikuisiällä ihottumat ovat olleet pääasiassa kämmenissä, sormien väleissä ja ranteissa. Missään vaiheessa, lukuisista eri lääkärin tutkimuksista ja hoidoista huolimatta, ei ihottumani ottaneet parantuakseen, vaan elämänlaatuani haittasi aina vereslihalla olevat kädet.

Vuonna 2017 sitten kehitin itse itselleni Kamomilla Sheavoiteen ja Teepuusaippuan, joiden avulla käteni iho on nykyään ehjä ja kutina kurissa.

Näistä samoista tuotteista myös moni muu on löytänyt avun ekseemaiholleen. 

käsi ihottuma parantui kamomilla sheavoiteella ennen ja jälkeen kuvat

En voinut siivota, en voinut kuoria perunoita, en voinut käyttää sormikkaita ilman puuvillaista alushanskaa, en saanut kutinalta edes nukuttua täyspitkiä yöunia!

Artikkeli jatkuu tuoteupotusten jälkeen

”Käsi-ihottuma rauhoittui alkaessani pesemään käsiä Saaren Taika Teepuusaippualla”

”Olen kärsinyt käsi-ihottumasta viimeiset kolme vuotta. Ihotautilääkärit eivät ole löytäneet siihen syytä, eikä apua. Epäilivät liittyvän käsidesin, kosteuden ja suojakäsineiden yhdistelmään. On kokeiltu monia voiteita, perusvoiteista kortisoneihin, mutta mikään ei ole tehonnut.

Näin Kamomilla sheavoiteesta mainoksen Facebookissa ja arvosteluja luettuani ajattelin, että syteen tai saveen. Olen käyttänyt voidetta nyt nelisen viikkoa ja se oikeasti toimii. En voisi enää tyytyväisempi olla! Kuvat puhukoot puolestani.”

Mikä on ekseema?

Ekseema on ihon pintakerroksen tulehdus, joka jatkuessaan pidempään siirtyy ihon syvempiin osiin.

Ekseemaa on useita eri tyyppejä;

  • atooppinen ekseema
  • seborroinen ekseema
  • kuivan ihon ekseema
  • läiskäekseema
  • ärsytysekseema

Atooppinen ekseema

Atooppinen ekseema on voinut alkaa jo vauvaiässä esim. maitorupena, jolloin ihottuma alueet ovat yleensä poskien ja pään alueella.

Myöhemmässä iässä ihottuma-alueet siirtyvät yleensä taipeisiin, kuten itselläni kouluiässä, käsiin ja kasvoihin.

Tali-ihottuma eli seborroinen ekseema

Seborrooinen ekseema eli tali-ihottuma ilmestyy talia erittäville ihoalueille, kuten hiuspohjaan, kulmakarvojen alle, nenän pieliin, nivusiin tai kainaloihin.

Läiskäekseema eli lantti-ihottuma

Läiskäekseema ilmenee pyöreinä läntteinä ja toisinaan liittyy atooppiseen ekseemaan. Lantti-ihottumaa ilmenee erityisesti talviaikaan, kun iho kuivuu entisestään.

Ärsytysekseema eli käsi-ihottuma, eli käsiekseema

Ärsytysekseema ilmestyy yleensä sormien väliin tai käsiin mm. vahvojen saippuoiden, liiallisen kosteuden tai muiden ihoärsytystä aiheuttavien asioiden johdosta.

Mikä pahentaa ekseema ihottumaa?

Ekseema ihottumaa yleensä pahentaa ihoa ärsyttävät tuotteet, kuten hajusteelliset saippuat ja voiteet, liian voimakkaasti pesevät saippuat, saippuat, jotka sisältävät sulfaatteja sekä myös henkilön kokema stressi.

Myös kylmä vuodenaika, kuiva sisäilma, kutittavat tai karheat vaatteet sekä ihon epätasapainossa oleva bakteerikanta.

Ekseema ihottuman hoito

Ekseemaihon hoidossa tärkeintä on kotihoito. Päivittäinen pesu on suositeltavaa, sillä pesu poistaa iholtasi ekseemaa ärsyttävät tekijät, kuten lian, hien ja bakteerit. Käytä pesuun mietoa ja kosteuttavaa saippuaa, kuten Saaren Taika Teepuusaippua, joka ei kuivata eikä ärsytä ihoa.

Käytä pesun jälkeen kosteuttavaa ja kutinaa hillitsevää voidetta, kuten Saaren Taika Kamomilla Sheavoide, jota voit levittää kutisevalle alueelle niin usein kuin haluat!

Vältä ekseemaa pahentavia tekijöitä.

Osta Saaren Taian atooppiselle ja ekseema iholle sopivia tuotteita netistä tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.