UKK

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on käyttämänne väkiviinaetikan ja tavallisen etikan ero?

Väkiviinaetikka on 100%:n aitoa ja luonnollista käymisetikkaa, jonka raaka-aineena on viljaviina. Etikka taas on synteettisestä etikkahaposta laimennettu tuote, jonka raaka-aine on maaöljy tai -kaasu. Synteettinen etikka ei myöskään hajoa luonnossa kuten väkiviinaetikka. Etikkahaposta laimennetun tuotteen nimeen ei saa laittaa etikka-sanan lisäksi muita termejä tai sanoja.

 

Mitä ovat ne haitalliset aineet joita White Vinegar pyykkietikoissa on?

White Vinegar eli Suomeksi Valkoviinietikka sisältää hyvin usein allergeenejä, kuten Rikkidioksidia, joka happamoittaa luontoa, sekä Sulfiitteja (yleisimmin Kaliumvetysulfiittia) jotka saattavat aiheuttaa ihon punoitusta, kutinaa, päänsärkyä, hengitysoireita, keuhkoputkien supistumista sekä limakalvo-oireita. Luonnossa happamoituminen vaikuttaa eniten vesistöihin ja vesieiliöihin joista herkimpiä ovat ravut, kotilot, simpukat, lohi- ja särkikalat.

 

Mistä johtuu Tuoksuetikkanne harmahtava väri?

Harmahtava väri syntyy eteeristen öljyjen ja väkiviinaetikan sekoittamisvaiheessa. Tuoksuetikoissamme ei ole käytetty Kaliumvetysulfiittia jota valkoviinietikat yleisesti sisältää ja joka estäisi värin muuntumista.

 

Kauanko Tuoksuetikka säilyy käyttökelpoisena?

Tuoksuetikka säilyy oikein säilytettynä vuosia. Suositellaan säilytettäväksi suljettuna ja valolta suojattuna viileässä, mutta säilyy hyvin myös huoneen lämmössä.

 

Miksi kehoitatte välttelemään zeoliittia?

Zeoliitti on tarkoitettu pehmentämään kovaa vettä, Suomen vedet ovat pääsääntöisesti pehmeitä. Zeoliitti tunkeutuu syvälle tekstiilin kuitujen sisään eikä huuhdoudu pois välttämättä pitkänkään ajan kuluttua. Zeoliitin voi huomata pesun jälkeen tekstiileissä valkoisena jauheena ja se jättää vaatteisiin ikävän tunkkaisen tuoksun. Zeoliitti voi ajan mittaan myös homehtua koneen tiivisteisiin sekä jämähtää pikkuhiljaa putkistoihin tukkien ne.

 

Miksi fosfaattia pitäisi välttää?

Fosfaattia käytettiin myös veden pehmentämiseen, mutta se on ympäristön kuormittavuutensa takia kielletty kuluttajatuotteissa vuonna 2013.