Mitä on Matrixyl ja miksi aikuisen kannattaa käyttää sitä?

Matrixyl Synthe6 on anti-age ihonhoidon uusin kuuma juttu. Mitä on Matrixyl ja miksi aikuisen kannattaa käyttää sitä?

Terve iho tarvitsee vitamiineja, peptidejä ja hyaluroneja. Mitä aikuisemmaksi tulemme, sen enemmän ihomme tarvitsee näitä aineita pysyäkseen kimmoisana ja kuulaana. 

Ihon vanheneminen on väistämätön tosiasia, joka johtuu kahdesta erillisestä prosessista: sisäisestä- ja ulkoisesta ikääntymisestä.

Sisäinen ikääntyminen on luonnollista solujen ja biologisten toimintojen hidastumista. Ajan myötä ihon vahva kollageeninen ja elastinen matriisi alkaa heikentyä hidastaen samalla ihosolujen vaihtuvuutta, jolloin hyaluronihapon, elastaanin ja kollageenin muodostuminen vähenee. Tämän prosessin seurauksena ihon joustavuus kärsii ja ihollemme alkaa muodostumaan ryppyjä.

Ulkoinen ikääntyminen johtuu monista eri tekijöistä, jotka kiihdyttävät ihon vanhenemista. Näitä ovat mm. elämäntavat, kuten tupakointi, alkoholinkäyttö, liikunnan puute ja ympäristötekijät, kuten saasteet, aurinko, sininen valonsäteily. Tai ihon altistaminen vapaille radikaaleille ja oksidatiiviselle stressille, jotka vahingoittavat ihon rakenneproteiineja ja saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti.

Matrixyl on juoteita estävä aktiivinen aine, joka sisältää erään spesifisen ”matrikiinin” peptidin. Tämä peptidi pystyy kiinnittymään vastaavaan solupinnan reseptoriin. Kuulostaa tieteiselokuvalta, eikö totta?

Kun Matrixyl julkaistiin vuonna 2000, se nousi nopeasti suosituimmaksi ja luotetuimmaksi anti-age ainesosaksi. Sittemmin muutama vuosi sitten siitä on kehitetty entistä tehokkaampi anti-age ainesosa nimeltään Matrixyl Synthe6, johon perehdymme tässä artikkelissa.

Matrixyl Synthe6

Käytännössä Matrixyl Synthe’6 on palmitoyylitripeptidi-38. Peptidi, joka on valmistettu lysiinin ja metionisulfonin aminohappojohdannaisista.

Palmitoyylitripeptidi-38 on matrikiinimimeettinen yhdiste, joka säätelee solujen aktiivisuutta, haavojen korjausta ja kollageenikudosten uudistumista.

Kuten nimestä voi päätellä, Matrixyl Synthe’6 on korkean teknologian peptidi, joka stimuloi kuutta asiaa ihomatriisissa ja ihon välisessä liitoksessa.

Nämä 6 asiaa ovat:

Kollageeni I. Joka on dermiksen pääkomponentti.

Kollageeni III. Tätä kollageenia tuotetaan haavan paranemisen varhaisimmissa vaiheissa ennen tyypin I kollageenisynteesin aloittamista. Sitä esiintyy enimmäkseen elastisissa kudoksissa, kuten iholla, lihaksissa ja verisuonnissa, ja se vähenee iän myötä ja siksi sitä kutsutaan ”nuorten kollageeniksi”.

Kollageeni IV. Tällä on tärkeitä haavan paranemista stimuloivia ominaisuuksia, sillä se on vuorovaikutuksessa keratinosyyttien kanssa, jotka aiheuttavat epidermaalisten solujen lisääntymisen heti ihovaurion jälkeen.

Fibronektiini. Tämä on glykoproteiini, joka vaikuttaa kudosten korjaamisen stimulaatiointiin ja kiihtyvyyteen.

Hyaluronihappo, joka parantaa ihon elastisuutta sekä kosteutta. Hyaluronihapolla on osoitettu kyky edistää aktiivisten aineosien kulkeutumista ihon sisäkerroksiin. Sen vapaiden radikaalien puhdistusominaisuudet osoittavat, että sillä voi olla myös rooli UV-suojauksessa.

Laminiini-5. Kollageenien ja proteoglykaanien ohella laminiinit ovat tärkeitä peruskalvon komponentteja. Laminiini-5 ankkuroi orvaskeden ihoon. Se säätelee myös keratinosyyttien migraatiota ja helpottaa vahingoittuneen ihon paranemista.

Miten Matrixyl Synthe6 toimii?

Matrixyl Synthe6:sta sisältävä ihonhoitotuote on seuraavalle tasolle viety anti-age tuote! Matrixyl Synthe6 pystyy uudistamaan ja rakentamaan ihoa sisältäpäin, jonka ansiosta juonteet vähenevät.

Matrixyl Synthe6 stimuloi kollageenisynteesiä, jonka toimivuus iän myötä heikkenee.

Matrixyl on siedetympää kuin retinoli, eikä sen käytöllä ja auringonvalolla ole rajoituksia, kuten apteekin retinolivalmisteilla.

Vuosien auringonvalolle altistuminen voi aiheuttaa iholla näkyviä tummempia täpliä, jotka eivät enää häviä (hyperpigmentaatio. Tummempia täpliä voi esiintyä iholla myös aknen puhkeamisen jälkeen).

Matrixyl Synthe6 auttaa ihoasi parantaamaan sen hehkua ja kirkkautta vahvistamalla ihon eri kerroksia.

Se auttaa Kollageeni III:n ja IV:n välisissä synteeseissä saaden aikaan siloittavaa vaikutusta iholle

Se auttaa ihon hyaluronihappoja parantamaan ihon elastisuutta ja kosteustasapainoa.

Se auttaa Lamiini-5:n tuotannossa, joka tehostaa ihon siloisuutta.

Se lisää Fibronektiini-A tasoja iholla, mikä nopeuttaa solutasolla ihon uudistumista.

Ylellinen Hyaluronihappo & Matrixyl seerumi sisältää hyaluronihappoa ja kasviperäistä allantoiinia, jotka kosteuttavat ihon syvimpiä kerroksia.

Se sisältää runsaasti Matrixyl Synthe6:a, jonka tiedetään ehkäisevän tehokkaasti juonteita.

Seerumin sisältämät useat luonnolliset hedelmäuutteet optimoivat korkealuokkaisen seerumin erittäin tehokkaaksi aikuiselle iholle.

Seerumin ylellisyys tuntuu upealta iholla! Se on nopeasti ja tehokkaasti ihoon imeytyvä ihonhoitotuote. Seerumia voidaan käyttää päivällä ja illalla voiteen alla. Sopii käytettäväksi myös meikin alla.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.