Mitä on Matrixyl ja miksi aikuisen kannattaa käyttää sitä?

Matrixyl Synthe6 on anti-age ihonhoidon uusin kuuma juttu. Mitä on Matrixyl ja miksi aikuisen kannattaa käyttää sitä?

Terve iho tarvitsee vitamiineja, peptidejä ja hyaluroneja. Mitä aikuisemmaksi tulemme, sen enemmän ihomme tarvitsee näitä aineita pysyäkseen kimmoisana ja kuulaana. 

Ihon vanheneminen on väistämätön tosiasia, joka johtuu kahdesta erillisestä prosessista: sisäisestä- ja ulkoisesta ikääntymisestä.

Sisäinen ikääntyminen on luonnollista solujen ja biologisten toimintojen hidastumista. Ajan myötä ihon vahva kollageeninen ja elastinen matriisi alkaa heikentyä hidastaen samalla ihosolujen vaihtuvuutta, jolloin hyaluronihapon, elastaanin ja kollageenin muodostuminen vähenee. Tämän prosessin seurauksena ihon joustavuus kärsii ja ihollemme alkaa muodostumaan ryppyjä.

Ulkoinen ikääntyminen johtuu monista eri tekijöistä, jotka kiihdyttävät ihon vanhenemista. Näitä ovat mm. elämäntavat, kuten tupakointi, alkoholinkäyttö, liikunnan puute ja ympäristötekijät, kuten saasteet, aurinko, sininen valonsäteily. Tai ihon altistaminen vapaille radikaaleille ja oksidatiiviselle stressille, jotka vahingoittavat ihon rakenneproteiineja ja saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti.

Matrixyl on juoteita estävä aktiivinen aine, joka sisältää erään spesifisen ”matrikiinin” peptidin. Tämä peptidi pystyy kiinnittymään vastaavaan solupinnan reseptoriin. Kuulostaa tieteiselokuvalta, eikö totta?

Kun Matrixyl julkaistiin vuonna 2000, se nousi nopeasti suosituimmaksi ja luotetuimmaksi anti-age ainesosaksi. Sittemmin muutama vuosi sitten siitä on kehitetty entistä tehokkaampi anti-age ainesosa nimeltään Matrixyl Synthe6, johon perehdymme tässä artikkelissa.

Matrixyl Synthe6

Käytännössä Matrixyl Synthe’6 on palmitoyylitripeptidi-38. Peptidi, joka on valmistettu lysiinin ja metionisulfonin aminohappojohdannaisista.

Palmitoyylitripeptidi-38 on matrikiinimimeettinen yhdiste, joka säätelee solujen aktiivisuutta, haavojen korjausta ja kollageenikudosten uudistumista.

Kuten nimestä voi päätellä, Matrixyl Synthe’6 on korkean teknologian peptidi, joka stimuloi kuutta asiaa ihomatriisissa ja ihon välisessä liitoksessa.

Nämä 6 asiaa ovat:

Kollageeni I. Joka on dermiksen pääkomponentti.

Kollageeni III. Tätä kollageenia tuotetaan haavan paranemisen varhaisimmissa vaiheissa ennen tyypin I kollageenisynteesin aloittamista. Sitä esiintyy enimmäkseen elastisissa kudoksissa, kuten iholla, lihaksissa ja verisuonnissa, ja se vähenee iän myötä ja siksi sitä kutsutaan ”nuorten kollageeniksi”.

Kollageeni IV. Tällä on tärkeitä haavan paranemista stimuloivia ominaisuuksia, sillä se on vuorovaikutuksessa keratinosyyttien kanssa, jotka aiheuttavat epidermaalisten solujen lisääntymisen heti ihovaurion jälkeen.

Fibronektiini. Tämä on glykoproteiini, joka vaikuttaa kudosten korjaamisen stimulaatiointiin ja kiihtyvyyteen.

Hyaluronihappo, joka parantaa ihon elastisuutta sekä kosteutta. Hyaluronihapolla on osoitettu kyky edistää aktiivisten aineosien kulkeutumista ihon sisäkerroksiin. Sen vapaiden radikaalien puhdistusominaisuudet osoittavat, että sillä voi olla myös rooli UV-suojauksessa.

Laminiini-5. Kollageenien ja proteoglykaanien ohella laminiinit ovat tärkeitä peruskalvon komponentteja. Laminiini-5 ankkuroi orvaskeden ihoon. Se säätelee myös keratinosyyttien migraatiota ja helpottaa vahingoittuneen ihon paranemista.

Miten Matrixyl Synthe6 toimii?

Matrixyl Synthe6:sta sisältävä ihonhoitotuote on seuraavalle tasolle viety anti-age tuote! Matrixyl Synthe6 pystyy uudistamaan ja rakentamaan ihoa sisältäpäin, jonka ansiosta juonteet vähenevät.

Matrixyl Synthe6 stimuloi kollageenisynteesiä, jonka toimivuus iän myötä heikkenee.

Matrixyl on siedetympää kuin retinoli, eikä sen käytöllä ja auringonvalolla ole rajoituksia, kuten apteekin retinolivalmisteilla.

Vuosien auringonvalolle altistuminen voi aiheuttaa iholla näkyviä tummempia täpliä, jotka eivät enää häviä (hyperpigmentaatio. Tummempia täpliä voi esiintyä iholla myös aknen puhkeamisen jälkeen).

Matrixyl Synthe6 auttaa ihoasi parantaamaan sen hehkua ja kirkkautta vahvistamalla ihon eri kerroksia.

Se auttaa Kollageeni III:n ja IV:n välisissä synteeseissä saaden aikaan siloittavaa vaikutusta iholle

Se auttaa ihon hyaluronihappoja parantamaan ihon elastisuutta ja kosteustasapainoa.

Se auttaa Lamiini-5:n tuotannossa, joka tehostaa ihon siloisuutta.

Se lisää Fibronektiini-A tasoja iholla, mikä nopeuttaa solutasolla ihon uudistumista.

Ylellinen Hyaluronihappo & Matrixyl seerumi sisältää hyaluronihappoa ja kasviperäistä allantoiinia, jotka kosteuttavat ihon syvimpiä kerroksia.

Se sisältää runsaasti Matrixyl Synthe6:a, jonka tiedetään ehkäisevän tehokkaasti juonteita.

Seerumin sisältämät useat luonnolliset hedelmäuutteet optimoivat korkealuokkaisen seerumin erittäin tehokkaaksi aikuiselle iholle.

Seerumin ylellisyys tuntuu upealta iholla! Se on nopeasti ja tehokkaasti ihoon imeytyvä ihonhoitotuote. Seerumia voidaan käyttää päivällä ja illalla voiteen alla. Sopii käytettäväksi myös meikin alla.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.