Samean ihon syyt, näin kirkastat samean ihosi!

Samean ihon syyt, näin kirkastat samean ihosi!

Mistä samea iho johtuu?

Stressi, väsymys, riittämätön kosteutus, pitkä talvi. Siinä muutamia syitä, jotka voivat saada aikaan ihon sameutta. Näillä vinkeillä kirkastat ihosi sekä palautat sen elinvoiman ja heleyden!

Stressi voi aiheuttaa sameaa ihoa

Stressaantuneen ihmisen keho erittää stressihormonia, joka saa aikaan sen, että keho ohjaa toimintojaan ja energiaansa stressitilanteesta selviämiseen. Tällöin iho jää kehon toiminnoissa vähäiselle huomiolle, joka voi johtaa mm. ihon rasvoittumiseen tai näppyjen syntymiseen sekä ihon yleisen ulkonäön heikkenemiseen. Tällöin iho voi muuttua elottomaksi ja sameaksi.

Puutteellinen kosteutus voi aiheuttaa sameaa ihoa

Naisella on kädessään Saaren Taika Metsämikrobi kasvoöljy. Kasvoöljyt ravitsevat sameaa ja elotonta ihoa.

Oman ihon tarpeita kannattaa kuunnella herkällä korvalla, sillä liian kevyt kosteutus johtaa väistämättä ihon pinnan kuivumiseen, joka näyttää ulospäin sameana ja karheana ihona.

Myös rasvoittuva iho voi olla samaan aikaan kuiva, sillä toisinaan syvältä kuivumaan päässyt iho saattaa alkaa erittämään ylimääräistä talia kuivuuden korjaamiseksi ja tällöin iho voi alkaa tuntumaan rasvaiselta.

Omalle iholleen sopivan kosteutusrutiinin löytäminen voi joskus olla haastavaa, ja siksi me Saaren Taiassa haluamme olla apunasi siinä. Voit laittaa meille kysymyksiä ihonhoitoosi liittyen yhteydenottolomakkeen kautta ja ammattitaitoiset ihoasiantuntijamme vastaavat sinulle tuote pikaa!

Tupakointi tai muut huonot elämäntavat voivat tehdä ihon sameaksi

Myös huonot elämäntavat voivat saada ihon sameaksi ja yksi ehkä pahimpia ihon ulkönäköön vaikuttavia paheita on tupakointi. Myös alkoholin käyttö saattaa saada ihosi voimaan huonosti, samoin kuten epäterveellinen ruoka tai muuten epäterveelliset elämäntavat.

Talvi voi aiheuttaa ihon sameutta

Pitkä talvi ja runsas sisätiloissa oleskelu saattaa myös saada ihon näyttämään samealta ja elottomalta. 

Näin kirkastat samean ihosi!

Nainen annostelee kasvokuorintaa kasvoilleen saunassa. Kuorinta auttaa sameaa ihoa kirkastumaan.

Kuori kasvosi säännöllisesti, oli ihosi sitten samea tai ei. Kasvokuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa, jotta poistat parhaiten ihon pinnalla olevan kuolleen ihosolukon.

Mikäli sinulla on akneen taipuvainen iho, käytä akneiholle sopivia hellempiä kuorintoja, kuten Acai & Gojimarja mikrokuorintaa tai Luonnollista entsyymikuorintanaamio herkälle iholle.

Herkälle iholle suosittelen Manteli & Kaura – Syväpuhdistavaa kasvokuorintaa.

Ravitse ihoasi kuorinnan jälkeen kasvonaamiolla. Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja helpottaa ihosi pintakuivuutta. Kasvonaamion käyttö saa ihosi hehkumaan sekä tuntumaan sileämmältä ja täyteläisemmältä!

Valitse rasvaiselle tai näppyihin taipuvaiselle iholle kosteuttava  Aktiivihiili & Savi kasvonaamio. Herkästi punoittavalle, turvonneelle tai erityisen kuivalle iholle suosittelen kosteuttavaa Vihreä Tee Ja Savi kasvonaamiota.

Nainen annostelee kasvonaamiota kasvoilleen saunassa. Kasvonaamiolla saat kosteutta ja kirkkautta samealle ihollesi.

Kirkkaan ja heleän ihon salaisuus on riittävä kosteutus!

Nainen suihkauttaa kasvovettä kasvoilleen. Kasvovesi antaa lisäkosteutta samealle ja elottomalle iholle.

Aloita ihosi kosteuttaminen aina kasvovedellä! Tehokkaimmin saat kuljetettua ihoosi lisäkosteutta kerrostamalla kasvovettä suihkuttelemalla muutama suihkaus ja taputtelemalla se ihoon.

Toista tämä pari kolme kertaa ja talvi aikoina tai erityisen kuivalle iholle voit toistaa vielä pari kertaa lisää.

Kokeile esimerkiksi Ruusu-Aloe Kasvovettä, joka kirkastaa ja tasapainottaa ihoasi. tai ihoa rauhoittavaa Ruusu misellivettä, joka sisältää elastiinia ja kollageenia.

Kasvoseerumit kirkastavat sameaa ihoa

Käyttämällä kasvoseerumia ihonhoitorutiinissasi saat ihollesi enemmän vaikuttavia aineita, kuten ihon ryppyjä silottavia tai ihoa syväkosteuttavia ainesosia!

Kokeile esimerkiksi Hyaluronihappo & Hedelmä Kasvoseerumia, joka tekee ihostasi joustavamman ja säteilevämmän tai Hyaluronihappo & Matrixyl seerumia, jonka sisältämä karpalouute kosteuttaa ihoa syvältä samalla kiinteyttäen ihoa.

Kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta se on erityisen hyödyllinen halkeilevan, kuivan ja ikääntyvän ihon hoitamisessa.

Karpalon luonnollisesti sisältämillä antioksidanteilla sekä salisyylihapolla on supistavia ja antiseptisiä ominaisuuksia, joiden vuoksi siitä on hyötyä myös akneihon hoidossa.

Nainen pitää seerumipulloa kädessään saunassa. Ksvoseerumit kirkastavat ja ravitsevat sameaa ja elotonta ihoa.
Nainen pitää seerumipulloa kädessään rannalla

Akneen taipuvalle iholle suosittelen Aloe Retinoli kasvoseerumia. Luonnollisen Aloe Retinoli superseerumin ominaisuudet on saatu aikaan seerumin sisältämillä hedelmä- ja kasviuutteilla, jotka kohottavat ja kirkastavat ihoa.

Parasta kuivalle iholle, elottomalle ja väsyneelle iholle, mutta soveltuu oivallisesti aivan kaikille ihotyypeille!

Kosteusvoide ja/tai kasvoöljy pitää ihon kimmoisana ja kuulaana

Kasvoöljy on paras tapa pitää kasvojen iho hehkeänä ja kuulaana! Käytä siis aina kasvoöljyä ihonhoitorutiinissasi mikäli haluat ihollesi hehkua ja kimmoisuutta. 

Kasvoöljy laitetaan yleensä ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena (ennen mahdollista aurinkosuojaa). Voit käyttää kasvoöljyn alla vielä kosteusvoidetta mikäli haluat, ja erityisen kuivalle iholle se voikin olla suositeltavaa.

Lopuksi levitä yksi tippa Saaren Taika kasvoöljyä, josta riittää koko kasvojen iholle ja kaulalle saakka. Hiero kasvoöljyä ensin sormenpäisäsi tasaiseksi ja levitä sitten iholle aluksi taputtelemalla hellästi ja lopuksi hieromalla vielä pyörivin liikkein.

Taputtelu työntää kasvoöljyn sisältämät runsaat tehoaineet, kuten antioksidantit ja vitamiinit, syvemmälle ihon sisään ravitsemaan, ja hieronta lopuksi saa kasvoöljyn tekemään kosteutta ylläpitävän suojaavan kerroksen ihon pinnalle.

Nainen pitää kasvoöljypulloa kasvojensa vieressä. Kasvoöljyt ravitsevat sameaa ja elotonta ihoa.

Saaren Taika kasvoöljyt eivät jätä öljyistä pintaa ihollesi, vaan pitävät ihosi mattapintaisena koko päivän.

Valikoimastamme löydät Vahvan Metsämikrobi kasvoöljyn, joka auttaa vähentämään ihosi sävyeroja sekä ihovirheiden näkymistä, tasapainottaa talintuotantoa sekä silottaa ihoasi. Ihoa siloittavan Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljyn sekä Jojoba & Teepuu kasvoöljyn, joka sopii akneiholle.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.