Ensisijainen tavoitteemme kosmetiikan valmistajina on luoda vaativalle iholle toimivat tuotteet

Saaren Taika vaikeille iho-ongemille vaativalle iholle

Ensisijainen tavoitteemme kosmetiikan valmistajina on luoda vaativalle iholle toimivia tuotteita.

Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini

Kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan.

Mikäli iho on pitkään oireillut ja reagoiva useisiin eri aineisiin, on todella vaikeaa löytää tuote jota pystyy käyttämään. Saatika löytää tuote, joka jopa auttaisi tai ainakin vähentäisi ihon oireilua!

Itse olen tässä mielessä erittäin hyvä ”koekaniini” erilaisten raaka-aineiden kokeilemiselle. Ja kuten lukuisat käyttäjämmekin säännöllisesti raportoivat: ovat Saaren Taian kosmetiikkatuotteet erittäin toimivia juurikin vaativan ihon hoidossa!

Olen kärsinyt ihottumista pikkulapsesta asti. Muistan päiväkoti-ikäisestä asti iltaiset kyyner- ja polvitaipeiden, kaulan alueen jne. hautomiset jollakin liuoksella ihottumien hoitamiseksi.

Koulukiusaaminen ihottumien vuoksi, kortisonivoiteet, tekoiho ja muut ikävät kommervenkit ihottumien parantamiseksi ovat tulleet tutuksi ihan lapsuudestani asti aina tuonne vuoteen 2017 saakka, jolloin syntyi Saaren Taika Kamomilla Sheavoide ja sen perään Teepuusaippua.

Käsi-ihottuma sekä voiderasia joka on kädessä

Kamomilla Sheavoiteen kehitys

Olin lukenut pitkään erilaisten sheavoiden ominaisuuksista, sekä siitä, että on olemassa valkaistua ja deodoroitua sheavoita sekä luonnollista käsittelemätöntä.

Tilaamalla lukemattoman määrän eri tyyppisiä ja eri valmistajien sheavoita, testaamalla niiden koostumusta, tuoksuja ja toimivuutta aralla ihollani onnistuin löytämään raaka-aineen, joka on yksinkertaisesti paras!

Testeissäni huomasin, että mitä kalliimpaa ja luonnollisempaa sheavoi on, sen rauhoittavampaa ja siedetympää se oli iholleni.

Huomasin myös, että riippuen sheapähkinän kasvu-, sekä sadonkorjuu olosuhteista voi samankin valmistajan sheavoi olla hieman eri väristä ja -tuoksuista, riippuen millaiset kasvuolosuhteet sen kohdalle luonto on kulloinkin päättänyt antaa.

Tämä on normaalia, sillä onhan kyseessä luonnosta kerättävä kasvin osa! Eihän kaikki perunatkaan aina näytä taikka maistu samalle!

Laadukkaimman sheavoin löytäminen on ollut haastavaa

Kaikkien toimittajien lupaukset eivät aina tuotteen laadun suhteen toteutuneet.

Vaadittiin pitkäjänteistä metsästystä löytääksemme toimivuudeltaan ja tehokkuudeltaan meille kelpaava tuote.

Onnistuimme kuitenkin mallikkaasti löytäessämme puhtaan sheavoin, joka jo sellaisenaan on auttanut niin monien asiakkaidemme iho-ongelmissa!

Omaan ihottumaani pelkkä sheavoi ei kuitenkaan riittänyt.  Kädessäni oleva  paha ekseema-ihottuma vei pahimmillaan yöunet ja rajoitti paljon tekemisiäni, kuten esim. yhdessä vaiheessa siivoamisen täysin!

Ekseema käsi-ihottuma ja puuvillahansikas

Tässä kuvassa ihottuma on suht rauhallinen. Pahimmillaan se on ollut vereslihalla koko kämmenen alueelta, jolloin käden asennon muuttaminenkin pelkästään on tuottanut suurta tuskaa!

Kehitin voiteen joka ei kirvellyt rikkoutuneella ihollani ja joka hillitsi kutinaa

Tutkittuani erilaisten ainesosien ominaisuuksia, tekemällä testejä ja kokeilemalla (ja erehtymällä) sain luotua voiteen, jota pystyin käyttämään rikkoutuneelle iholle ilman kirvelyä, ja joka rauhoitti kutinan niin ettei minun enää tarvinnut raapia kättäni!

5 Päivää tuon ylemmän kuvan ottamisesta ja Kamomilla Sheavoidetta käyttämällä käteni oli jo huomattavasti parempi!

Saaren Taika Teepuusaippuan kehitystyö

Jostakin kolmekymppisestä asti olin myös käyttänyt käteni pesemiseen nestemäistä teepuusaippuaa, joka rauhoittikin kutinaa todella hyvin, mutta harmiksi sen vaikutus ei koskaan kestänyt kovin pitkään.

Kamomilla Sheavoiteen menestyksekkään reseptin kehittämisen jälkeen mietin, että miksi en tekisi myös omaa Teepuusaippuaa, niin ei tarvitsisi sitäkään tilata (ulkomailta, sillä siihen aikaan kun olin tuotteen löytänyt, ei vastaavaa saanut Suomesta).

Ensimmäiset Saaren Taika Teepuusaippuat olivat käsin koristeltuja, kuvassa teepuusaippua kädessä jossa on kumihansikas

Pian alkoikin taas kova raaka-aineiden metsästys, koe-erien valmistus ja tuotteiden kokeileminen.

Ensin itsellämme, sitten lähipiirillämme ja myöhemmin ulkopuolisilla testaajilla.

Pikkuhiljaa syntyi Saaren Taian käsintehdyt saippuat, jotka niin ikään toimivat erittäin hyvin vaativan ihon hoidossa.

Tässä taas omilla vaikeilla iho-ongelmilla on ollut suuri rooli riittävän laadukkaiden ja hyvin toimivien raaka-aineiden löytämisessä sekä tuotteiden toimivuuden testaamisessa!

Lähipiirissämme iho-ongelmia riittää!

Atopiasta sekä ihottumista lähtien ekseemaan, ihon erityisherkkyyksiin, hilseilyyn, hiusten rasvoittuvuuteen, päänahan kutinaan, kantapäiden kovettumiin, näppylöihin, hormoonifinneihin, hikoiluun jne.

Kaikkea noita löytyy perhepiiristä ja onkin ollut suuri apu ja rikkaus, että tuotteita on voinut itse testata aitoihin ongelmiin ja saada vastauksen toimivuudesta heti!

Ainoastaan päänahan psoriasista helpottavan shampoon testaamisessa olen joutunut turvautumaan pelkästään ulkopuolisiin testaajiin, sillä psoria meillä ei ole kellään.

Onnekseni onnistuin siihenkin kehittämään useiden oireita helpottavan shampoon!

Vihreä tee kamomilla shampoo paloja kalliolla ja kuivattuja kamomillan kukkia vanhanaikaisessa lusikassa

Edulliset raaka-aineet harvoin tehoavat

Raaka-aineiden toimivuudessakin on huomattavia eroja!

Edullisimpien hankkimisesta ei edes kannata puhua silloin jos tarkoituksena on hoitaa jotakin vaativaa iho-ongelmaa.

Jokainen maallikkokin ymmärtää, että korkeammalle hinnalle on yleensä aina peruste, sillä hyvä ja halpa kulkevat harvoin käsikädessä.

Oliiviöljy on tästä erittäin hyvä esimerkki!

Jokainen on varmasti kuullut jo ruokaväärennöksistä ja, että rikolliset tienaavat niillä lähes yhtä paljon kuin ihmis- ja huumekaupalla?

Ruokaväärennöksien suurin uhri on juurikin oliiviöljy, johon sekoitetaan milloin mitäkin joukkoon, jotta hintaa saadaan halvemmaksi.

Edukkaammat oliiviöljyt saattavat olla useilta eri alueilta kerättyä, eikä niiden alkuperää taikka esim. kasvatus- ja lannoitusolosuhteista aina ole 100% varmuutta. Edukkaampien oliiviöljyjen seassa saattaa myös olla rapsiöljyä tai pähkinäöljyjä, jotta niiden hinta saataisiin halvemmaksi. Tuollaiset öljyt voivat olla vaarallisia esim. pähkinäallergikoille! Oliivin loppupuristuksesta saatu öljy tarvitsee joskus kemiallista apua, jotta viimeisetkin pisarat saadaan talteen. Tämä kemiallisesti erotettu oliiviöljy on yleensä sitä edukkaampaa, ei-niin-puhdasta ja ei-niin-vitamiinirikasta oliiviöljyä.

Extra Virgin Oliiviöljy on erittäin antioksidanttipitoista (ja myös kalleinta).

Antioksidantit taas ovat iholle tärkeitä ihon uudistumista ajatellen, eli ne auttavat ihoasi näyttämään ikäiseltään tai nuorekkaammalta, sen sijaan, että ikääntymisen merkit alkaisivat näkymään ihollasi jo aiemmin.

Antioksidantit (rasvahapot) auttavat ihoasi taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, joita kohtaat päivittäin ruuan, ilmansaasteiden torjunta-aineiden ja runsaasti kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kautta. 
Lyhyesti; vapailla radikaaleille ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. 
Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme. Antioksidanteilla tämä ketjureaktio voidaan pysäyttää ja siten kontrolloida ihomme ikääntymisen merkkien syntymistä.

Etsiessäni raaka-aineita Saaren Taika tuotteille on minulla ensimmäisenä päämääränä löytää tuote, joka auttaa ihoani voimaan hyvin.

En katso raaka-aineen hintaa, vaan missä se on tuotettu (vaatimuksiamme on mm. luomutuotanto ja eettisyys) ja miten se on käsitelty ennen kuin siitä on tullut tarvitsemani raaka-aine. Me käytämme vain kuumakäsittelemättömiä raaka-aineita, sekä sellaisia, joita ei ole aikaansaatu kemiallisin menetelmin. Tällöin varmistetaan, että raaka-aine sisältää paljon ihon uudistumista tukevia ravintoaineita ja, että se ei sisällä kemiallisia jäämiä. 

Extra Virgin nimi esim. kertoo, että tuotteen valmistus alusta loppuun on tapahtunut kemikaalittomasti.

Extra-Virgin oliiviöljyn oliivit ovat yhdeltä alueelta kerättyjä ja niiden alkuperä, kasvatusolosuhteet sekä lannoitustilanne on tunnettua sekä valvottua.

Se uutetaan luonnollisin menetelmin ilman kuuma- tai kemikaalikäsittelyä.

Extra-Virgin oliiviöljy on terveellisintä, luonnollisinta ja myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit)

Saaren Taika saippuoissa ja shampoissa on käytetty ainoastaan Extra Virgin oliiviöljyä, ei halpoja korvikkeita!

Saamamme palautteen mukaan saippuamme auttavatkin useisiin iho-ongelmiin aina kutiavasta ja kuivasta ihosta niihin vaikeimpiin eli psoriin, ihottumiin ja finneihin!

Extra-Virgin oliiviöljyä tulee pumpusta

Käsittelemättömät raaka-aineet

Sheavoissa päämäärämme on sama. Löytää tuote, jota ei ole käsitelty kemiallisesti, eli valkaistu tai poistettu sheapähkinän luonnollista tuoksua ja, että sen kasvattaminen sekä kerääminen on tapahtunut eettisesti, ja luomumenetelmin.

Samat periaatteet pätevät kaikkiin muihinkin käyttämiinne raaka-aineisiin

Haluamme ne ensisijaisesti käsittelemättöminä, jotta niissä olisi jäljellä mahdollisimman paljon kyseisen kasvin tai kasvinosan sisältämiä ravintoaineita.

Nämä ravintoaineet nimittäin ovat ihosi tärkeitä rakennus- ja korjaus palasia, joiden avulla ihosi uudistuu, eli pystyy parantamaan itseään.

Ja mitä luonnollisemmin tuotettu raaka-aine, sen paremmin ihosi pystyy sen tarjoamat ravintoaineet käyttämään hyödykseen!

Saaren Taialla ei olekaan koskaan ollut ajatuksena kilpailla markkinoilla olevien tuotteiden kanssa hinnoilla, vaan meidän päämäärämme on aina ollut valmistaa tuotteita, jotka auttavat niitä ihmisiä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua.

Teepuusaippua esim. toimii erinomaisesti ihon epäpuhtauksien neutraloinnissa, ehkäisten niin ihotulehduksia, kuin vähentäen näppyläisyyttäkin.

Kamomilla Sheavoide taas toimii nopeasti pysäyttäen kutinan sekä uudistaen vahingoittunutta ihosolukkoa syvemmältä, nopeuttaen näin ihon uudistumista ja parantumista lähes silmissä!

Saaren Taika teepuusaippua tea tree soap Veera suolasaippua salt soap (3 of 33)

Käyttäjien kokemukset ja palautteet

Tuotteistamme saamamme positiivinen palaute onkin ihan päivittäistä ja tuntuu erityisen mieltä lämmittävältä, että ihmiset haluavat nähdä vaivan ja kertoa meille ongelmistaan ja siitä miten tuotteemme ovat auttaneet heitä <3

Asiakkaidemme ihon vointi onkin meille äärimmäisen tärkeää, erityisesti jos jokin tuote ei olekaan toiminut!

Vaikka n. 99% saamastamme palautteesta onkin positiivista, niin aina ihon haasteiden voittaminen ei ole niin yksinkertaista, että yhdellä tuotteella voitaisiin saada nopeasti kaikki toivotut tulokset.

Vaan toisinaan ihon tilaan voi vaikuttaa myös muut seikat, kuten ruokavalio, lääkitys, stressi tai jokin sairaus, jolloin tarvitaan kokonaisvaltaisempaa pohdintaa siitä, mitkä ovat ne syyt ihon tilaan ja millä niihin syihin pääsee parhaiten vaikuttamaan, jotta ihonhoitotuotteista saisi sen hyödyn, jota niiltä odottaakin.

Onkin tärkeää laittaa meille suoraan sähköpostia, mikäli iholla on ongelma, johon ei ole löytynyt apua. Tällöin pystymme parhaiten kartoittamaan yksilöllisen tilanteen, jotta voimme tarkastella ihoon vaikuttavia arjen kuormittavuuksia sekä tuotteita, joilla toivottu tulos olisi todennäköisimmin saavutettavissa.

Haluamme hoitaa jokaista ihoa!

Emme tee kosmetiikkaa rahasta, vaan auttaaksemme mahdollisimman monia, joilla on ihonsa kanssa ollut vaikeuksia.

Itse ikäni vaikeiden ja tuskaa aiheuttavien iho-ongelmien kanssa eläneenä tiedän miten paljon vastaavat ongelmat voivat vaikuttaa arkeen, itsetuntoon, työntekoon ja elämiseen.

Siksi jokainen iho on minulle henkilökohtaisesti tärkeä ja pyrin aina auttamaan parhaani mukaan jokaista, joka meihin päin on yhteydessä ihoon liittyvien ongelmiensa kanssa, ja etsimään siihen helpotusta yhdessä asiakkaan kanssa <3

Kiitos, että luit loppuun <3

Johanna ja Joni suojavaatteissa

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.