Nuoren aknen hoito

nuoren aknen hoito

Nuoren aknen hoito kotikonstein

Suurelle osalla finnejä ja näppyjä alkaa ilmaantumaan siinä 12-14 vuotiaana, mutta osalle jo aiemmin ja osalla finnit voivat seurata aknena aikuisuuteen asti. Finnit ja akne on paitsi kiusallinen asia, se vaikuttaa monen itsetuntoon haitallisesti. Näillä tuotteilla nuoren aknen hoito onnistuu helposti! 

Hellävarainen ihonpuhdistus nuoren aknen hoitoon

Jos nuori käyttää meikkiä tai urheilee, on ihon puhdistukseen syytä kiinnittää erityistä huomiota: Hellävarainen kaksivaiheinen meikinpoistaja sopii niin nuorille, kuin aikuisillekin ja se poistaa sitkeimmänkin silmämeikin.

Meikinpoistajan jälkeen vaikeaan akneen taipuvaiset kasvot on hyvä puhdistaa aknen hoitoon kehitetyllä kasvojen puhdistajalla, joka sisältää 10% kosmetiikkaluokan benzoyl peroxidea (BPO V2), jota käytetään myös apteekin lääkinnällisissä akne-tuotteissa. Iho kannattaa totuttaa tälle pikkuhiljaa, esim. käyttämällä ensin kerran, pari viikossa ja seuraamalla ihon tilaa.

Lievemmän akne-ihon puhdistukseen voi käyttää Greippi puhdistusainetta, joka on hieman hellävaraisempi, mutta auttaa poistamaan iholta lian, meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon raikkaaksi ja kosteutetuksi.

Paras tuote akne-ihon pesuun

Akneen taipuvaisen ihon pesuun paras tuote on Saaren Taika Teepuusaippua, jonka toimivuuden ja tehon on todistanut jo sadat ja sadat käyttäjät.

Pieni määrä ainesosia yhdistettynä teepuusta saatavaan eteeriseen öljyyn tekee saippuasta tehokkaan, hellävaraisen ja ihon bakteerikantaa tasapainottavan. Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään nuoren akneihon tulehduksia ja infektioita.

Akne-ihon kosteutus on tärkeää

Älä unohda kasvovettä ja kosteutusta, sillä myös rasvaista ihoa tulee kosteuttaa. Vääränlainen kosteustasapaino voi lisätä finnejä ja pahentaa aknea.

Kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n pesun jälkeen ja antaa iholle sen tarvitsemaa vesikosteutta. Kasvovesi jätetään kosteuttajan alle ja kosteuttaja kannattaakin levittää kasvoille silloin, kun kasvoilla on vielä kasvoveden jättämä kosteus jäljellä.

Ruusu kasvovesi täydentää puhdistusrutiinisi poistamalla ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottamalla ihosi luonnollista pH-arvoa.

Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoa tehokkaasti.

Appelsiini kamomilla kasvoveteen on lisätty appelsiinin eteeristä öljyä, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia; loistavaa antioksidanttista vaikuttavaa ainetta, joka auttaa vähentämään juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Appelsiinin eteerisen öljyn tiedetään ehkäisevän ihon liikaa rasvoittumista ja se sopii siksi hyvin myös aknen hoitoon. Kasvovedellä on myös rauhoittava vaikutus ja se parantaa ihon sävyä tasoittamalla punaisuutta.

Kosteutukseen nuoren aknen hoitoon parhaiten sopii ihohuokosia tukkimattomat kosteusvoiteet, kuten sheavoita, kauraa ja Aloe Veraa sisältävä 24h kosteuttaja.

Täsmähoitona finneille voidaan käyttää Spot Control tehovoidetta näppyjä vastaan tai vaikeimmille finneille Salisyylihappo tehovoidetta, johon iho on syytä totuttaa pikkuhiljaa.

Paras kuorinta ja naamio nuoren aknen hoitoon

Akne-ihoakin voi toisinaan kuoria, mikäli kuorinta on riittävän hellävarainen. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja valmistelee ihon vastaanottamaan sille tarjotut ravintoaineet tehokkaammin.

Saaren Taialta löytyy hellävarainen mikrokuorinta, joka sopii myös nuoren aknen hoitoon.

Toisinaan akne-iho kaipaa myös tehokkaampaa syvähoitoa, jota sille voidaan antaa aktiivihiili savinaamiolla, joka auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet.

Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.

Nuoren aknen hoidossa kannattaa kiinnittää myös huomiota ruudun edessä vietettyyn aikaan sekä veden lämpötilaan, jolla kasvoja pestään. Tietokoneella istuminen pitkiä aikoja kerrallaan saa kasvojen ihon öljyntuotannon kiihtymään. 

Liian lämmin pesuvesi taas laajentaa ihohuokosia, joka taas kiihdyttää näppyjen muodostumista. Peseminen kannattaakin tehdä mieluummin viileällä, kuin lämpimällä vedellä.

Osta akne-ihon tuotteet netistä, Saaren Taika Shopista, tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.