Miten eroon ontelosyylistä – Ontelosyylien eli molluskojen hoito

Miten eroon ontelosyylistä - Ontelosyylien eli molluskojen hoito

Mikä on molluska eli ontelosyylä?

Ontelosyylät, eli molluskat ilmaantuvat yleensä lapsilla ja ne tulevat ontelosyyläviruksen tartuntana, ihokosketuksesta. Kuivaihoiset ja atoopikot ovat erityisen alttiita ontelosyylille.

Ontelosyylä on ihonvärinen, noin parin millimetrin kokoinen näppylä, jonka keskellä on pieni kuoppa.

Useimmiten niitä esiintyy polvitaipeissa, kyynertaipeissa, reisissä ja muilla ohuilla ihoalueilla. Joskus molluskoja esiintyy vain muutamia, toisinaan taas satoja. 

Tässä artikkelissa kerron, miten voit hoitaa ontelosyyliä kotona ja mitkä Saaren Taika tuotteet ovat auttaneet asiakkaitamme molluskojen hoitamisessa.

Piirretty kuva jossa näytetään millainen on ontelosyylä

Näin hoidat ontelosyyliä kotona

Ontelosyylät voivat vaivata jopa parikin vuotta, mutta yleensä vähintään kuukausia. Ontelosyylät ovat niin yleinen vaiva, että tartunnalta ei oikeastaan voi välttyä ja siksi lääkärimme neuvovatkin, että lasten ei niiden vuoksi tarvitse lääkärissä käydä, eikä rajoituksia harrasteisiin tarvitse asettaa.

Jos kuitenkin olet aikuinen ja sinulle on ilmestynyt ontelosyyliä, kannattaa käydä lääkärin luona poissulkemassa mahdolliset ontelolsyylille altistavat sairaudet.

Ontelosyylät katoavat lopulta itsestäänkin, mutta näin niitä kannattaa hoitaa nopeuttaaksesi niiden paranemista ja helpottaakseni ontelosyylien kutinaa.

Säännöllinen pesu Saaren Taika Teepuusaippualla voi auttaa molluskojen kutinaan sekä nopeuttaa ontelosyylein paranemista

Ontelosyyläistä ihoa kannattaa pestä antibakteerisella Teepuusaippualla päivittäin. Teepuusaippua hillitsee kutinaa ja neutraloi bakteereja iholla, jolloin paraneminen ontelosyylistä saattaa nopeutua.

Saaren Taika Teepuusaippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii akneiholle, näppylöistä ja kutinasta kärsiville.

Saaren Taika Teepuusaippua on antibakteerinen ja luonnollinen palasaippua, joka sopii päivittäiseen pesuun niin kasvoille, kuin vartalollekin.

Hellävarainen saippua tasapainottaa ihon bakteerikantaa sekä auttaa hillitsemään mm. näppyjä ja kutinaa.

Miten Saaren Taika Teepuusaippua on auttanut asiakkaitamme ontelosyylien hoidossa

Pojalle (13v.) ilmeistyi aivan yllättäen ontelosyyliä loppusyksystä. Niitä oli kymmeniä kaulan ja rintakehän alueella. Ne olivat isoja, osa tulehtui ja näky oli todella ikävä. Poika käytti koko ajan tuubihuivia peittääkseen tätä esteettistä ongelmaa. Lääkäri määräsi tulehtuneisiin ontelosyyliin kortisonivoidetta, mutta muuten ohje oli odottaa, että syylät poistuvat ajan kanssa. Syylät vain lisääntyivät, kunnes ostin Saaren Taika teepuusaippuan tammikuussa ja poika aloitti käyttämään sitä säännöllisesti. Nyt vajaa 3 kk:n käytön jälkeen ontelosyyliä on enää ihan muutamia ja ovat niin pieniä, ettei niitä juuri edes huomaa. Teepuusaippuaa tosiaan on käytetty, koska olen tilannut jo uuden saippuan tässä välissä pojan toivomuksesta. Kiitos!”

”Kuiva iho ja ontelosyylät: Teepuusaippua, huippu tuote lapsen kuivalle iholle ja samalla kaikki ontelosyylätkin lähtivät noin parissa kuukaudessa 😊”

”Ihan huippu tuote. Kasvojen iho pysyy kunnossa tällä tuotteella ja nopeutti lasten ontelosyylien parantumista.”

”On mukava ja toimii iholle. Ostin lapsen atooppista ihoa varten nyt kun taas syksy tulee. Ontelosyylät vaivasivat pitkään.”

Ostin saippuan lapsenlapselle koska hänellä on ontelosyyliä (molluskoja). Muutaman kerran on saippualla pessyt ja iho on jo rauhoittunut hieman. Itse hoidin ladyshaverillä bikinirajauksen ja sen jälkeen iho on aikaisemmin ollut täynnä punaisia näppylöitä. Pesin ajetun alueen teepuusaippualla ja nyt ei ole näppylöitä. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen saippuaan 😊.”

”Olen saanut teepuusaippuasta apua kasvojen rasvoittuvaan ihoon. Saippua on rauhoittanut entistä akneihoani huomattavasti. Ostin tuotteen alunperin lapsen molluskoita varten. Myös siihen teepuusaippua on ollut loistava apu desinfioiden ärtynyttä jalkojen ihoa. Teepuusaippuan tuoksu on ihana ja siitä tykkää koko perhe. Kaiken lisäksi saippua sopii myös hiusten pesuun.”

”Kyselin tuossa kuukausi takaperin ontelosyyliin apua ja haluaisin antaa nyt palautetta. Molluskoita on pahimmillaan ollut noin 50-60kpl ympäri kehoa. Pahimmat paikat selkä ja taipeet. Vinkistä ostin heti Teepuusaippuaa ja olen pessyt sillä joka ilta lapsen saippuaa säästelemättä. Ja nyt, juuri pesulta tulin lapsen kanssa ja täytyy sanoa, että molluskoja on alle 10kpl. Hyvin pian saippuan käytön jälkeen, ne ikään kuin räjähtivät auki, näyttivät pahasti tulehtuneilta ja parin päivän sisällä yksi vuorollaan kuivui pois. Uusia en tule samaa tahtia tai voi olla, etten pysy kaikissa perässä, mutta joka tapauksessa tämä on meidän pelastus. Ihme tavaraa. Nyt tulee muutaman päivän tauko, sillä saippua jo niin pieni nykerö, että uusi olisi pitänyt tilata jo aiemmin, mutta tässä arkihässäkässä ei ole muistanut. Mutta iso kiitos. Aivan huippu juttu. Tässä löytyi molluskoihinkin oma saippua ja ne häipyy!

teepuusaippua

Mikäli iho on kuiva ja se kaipaa kosteutusta, kannattaa iholle levittää Teepuusaippualla pesun jölkeen täysin luonnollista kutinaa nopeasti hillitsevää Kamomilla Sheavoidetta.

Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä Kamomilla Sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se sopii erityisen hyvin mm. ihottumille, ötökänpuremiin, psoriasis iholle, sekä akne- ja ekseema ihoille.

Kamomillan eteerinen öljy rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa.

Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista.

”Iho oireet parantuneet! Minulla on epäilty jotain ihosairautta kun sormieni päihin tulee taukoamatta pieniä nesterakkuloita, sekä kamala kutina ja ihon kuivuminen verille. Mikään rasva ei ole auttanut. (Kokeillut erilaisia resepti, sekä ei reseptirasvoja). Äitini vinkistä ja ehkä hieman painostuksestakin päätin ostaa ja testata tätä kamomilla sheavoide rasvaa ja täytyy myöntää näin toivonsa menettäneenä, että tämä oikeasti auttaa. Näin parin viikon käytön jälkeen nesterakkuloita ei ole enää tullut, sekä iho rupeaa paranemaan. Suoraan sanottuna tämä on auttanut paljon paremmin kuin vahva kortisonivoide. Plussaa myös että tuoksuu todella hyvältä. Myös mieheni jolla on atooppinen ihottuma, kehui tätä.” 

”Olen kärsinyt 20v käsissä olevasta ihottumasta. Todettiin nikkeliallergiaksi. Käyttänyt kortisonivoidetta pahimpaa kutinaa rauhoittamaan. Nyt viikon rasvaaminen Kamomilla Sheavoiteella on rauhoittanut kädet. Nahkakin on parantunut. Suosittelen todella.”

Mikä Saaren Taika?

”Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini, kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan.”

”Olen ollut paras ”koekaniini” Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteille, sillä oma atooppinen ekseema-ihottumani toimi alkusysäyksenä tuotteidemme synnylle.

Atooppisen ihottuman kanssa koko ikäni eläneenä tiedän miten vaikeaa on löytää helpotusta iho-ongelmiin.

Suvussamme esiintyy lähes kaikki yleisimmät iho-ongelmat ja kehittämäni tuotteet testataankin aina ensin itsellä sekä lähipiirin iho-ongelmaisilla ihmisillä ja hiotaan tuotteet toimiviksi!”

Johanna, Saaren Taika tuotemerkin luoja

”Ensimmäinen ihonhoitotuotteemme oli legendaarinen Kamomilla Sheavoide.

Tämän kutinaa nopeasti hillitsevän voiteen kehitin kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan joka pahimmillaan vaikeutti arkeani merkittävästi!

En ole aiemmin voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahentaa ihottumaa ja kutinaa. En ole voinut myöskään koskaan (ennen, kuin vasta nyt!) siivota ilman siivouskäsineitä. En ole voinut käsitiskata, en kutoa enkä paloitella pahvilaatikoita. Noin muutaman arkea haittaavan asian mainitakseni.”

”Teepuusaippua oli ensimmäinen Saaren Taika palasaippuoista!

Kehitin Teepuusaippuan kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan ja atooppisen ihoni hoitoon.

Alussa valmistin kaikki Saaren Taika tuotteet itse, mutta hyvin nopeasti perheeni tuli tuotteidemme valmistukseen ja yrityksemme muihin toimintoihin mukaan. Tänä päivänä mieheni Joni valmistaa valtaosan Saaren Taika saippuatuotteista sekä voidetuotteista uudella saippuatehtaallamme Perniössä.”

Korkealaatuiset kotimaiset Saaren Taika tuotteet löydät Saaren Taika Shopista netistä!

Lähteet: 1, 2

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.