Aknearvet, aknearpien hoito kotona

Aknerpien hoito kotikonstein

Aknearpien hoito

Monille aknesta kärsiville syntyy aknen aiheuttamia aknearpia. Paras tapa aknearpien hoidossa on koittaa ennaltaehkäistä niiden syntymistä käyttämällä kasvojen pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa sekä löytää omalle ihotyppilleen sopiva kosteuttava ihonhoitorutiini. Monesti nimittäin sisältä kuiva iho saattaa rasvoittua pinnalta, joka voi aiheuttaa näppyjä.

Mikäli et ole varma omasta ihotyypistäsi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ja autamme sinua ihotyyppisi selvittämisessä!

Mitä pidempään aknen annetaan jyllätä ilman oikeanlaista hoitoa, sen todennäköisemmin akne ehtii myös aiheuttaa pysyviä arpia. 

Aknerpien hoito kotikonstein

Nainen levittää Kollageeni A vitamiinivoidetta kasvoille, jossa aknearpia

Aknearpia kannattaa hoitaa kotona turvallisesti ja luonnollisesti. Luonnollinen aknearpien hoito ei aiheuta sivuoireita, kuten esimerkiksi aknen hoitoon tarkoitetut lääkkeet saattavat aiheuttaa.

Aloita aknearpien hoito aina ihon puhdistuksella

Kasvojen pesu Saaren Taika Teepuusaippualla (1)

Saaren Taika Teepuusaippua on paras kasvojenpuhdistusaine akneiholle. Se on kliinisesti testattu ja estää tutkitusti aknea. Ihotautilääkäreiden tutkimuksen mukaan se on kasvoille erittäin hyvin siedetty.

Saaren Taika saippuoissa on oman atooppisen ja kuivan ihoni vuoksi otettu erityisesti saippuan kosteuttavuus ja hellävaraisuus huomioon. Saippuoiden reseptit on suunniteltu siten, että läheskään kaikki saippuan valmistukseen käytetty öljy ja rasva ei muutu saippuaksi, vaan saippuoihin jää erittäin paljon tätä ylimääräistä öljyä, joka toimii ihoa suojaavasti, aivan kuten öljyputsaritkin.

Saaren Taika saippuoista onkin saatu jo satoja ja taas satoja asiakkaiden antamia palautteita, joissa kehutaan, kuinka saippuamme eivät kuivata ihoa.

Miten palasaippualla pestään kasvot oikeaoppisesti?

  1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
  2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
  3. Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan sekä ihon oman talin sulamaan ja huuhtoutumaan pois.
  4. Kosteuta kasvot pesun jälkeen kasvovedellä ja kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä.

”Minulla on aina ollut rasvainen sekaiho. Pahan aknen seurauksena poskiini jäi arpia. Luin Saaren Taika teepuusaippuasta ja minun oli pakko kokeilla. En voisi kuvitella muuta saippuaa enää käyttäväni! Aknearvet ovat selvästi vaalenneet eikä pieniä näppyjä tule enää niin paljon kuin aiemmin! Pesen kasvoni aamuin illoin saippualla ja viileällä vedellä ja käytän perusvoidetta. Kaiken lisäksi pesun jälkeen kasvoilla on puhdas ja raikas olo. Vihdoinkin kehtaan olla myös ilman meikkivoidetta. Kiitos!”

”Jestas mikä muutos alin kuva tällä hetkellä ylin ennen Teepuusaippuaa! Kaikki finniarvet joista kärsin kaksivuotta ja uusiutuvat finnit ovat poissa! Pesen kolmenpäivän välein kasvoni teepuusaippualla nykyisin enää ylläpitääkseni tulosta. Ensimmäiset erot näkyivät jo yhden viikon käytön jälkeen ja tämä on tulos 6kk käytöllä, kaikki on poissa, kiitos!!”

”Vuosien taistelun jälkeen tällä ja Saaren Taian teepuusaippualla on lähtenyt sitkeä aikuisiän akne talttumaan. Luulin jo hetken, että pitäisi taas alkaa syömään lääkitystä, mutta näiden kahden tuotteen päivittäisellä käytöllä näppylät pysyvät täysin kurissa ”normiaikana” ja kuukautistenkin aikaan todella huomaamattomina ja harmittomina. Kaikki suuret ja kipeät möhkäleet hävinneet, arvet alkaneet vaalentua ja pitkästä aikaa kehtaa mennä ilman meikkivoidetta. Molemmat tuotteet myös todella riittoisia. Suuri kiitos, näistä en tule luopumaan <3″

Kasvojen kuorinta edesauttaa aknearpien häivyttymistä

Kuorimalla ihoa säännöllisesti poistat kuolleen ihosolukon iholtasi, jolloin ihosi kirkastuu ja ihon uudistuminen tehostuu. Kuolleet ihosolut voivat tukkia ihohuokosia, joka saattaa aiheuttaa lisää finnejä tai mustapäitä.

Ihon kuorinta auttaa myös ihonhoitotuotteiden imeytymistä, joka lisää niiden tehoa.

Saaren Taian hellävaraiset kasvokuorinnat sopivat myös akneiholle.

Acai & Gojimarja mikrokuorinta kasvoille, sopii mm. akneiholle.

Mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla, jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista.

”Parin viikon testauksen jälkeen vaikuttaa helpottaneet hormoniaknea. Tämä ollut päivittäisessä käytössä ja jättää ihon ihanan pehmeäksi.”

Luonnollinen entsyymikuorintanaamio herkälle iholle.

Entsyymikuorinta sopii hyvin mm. herkälle tai kuivalle iholle, joille mekaanisesti kuorivat tuotteet voivat olla liian voimakkaita

Kuorintanaamion sisältämät luonnolliset entsyymejä jakavat ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa sekä mustapäitä, ja palauttavat iholle sen hehkuvan ja raikkaan ilmeen.

”Ihana tuote herkälle iholle. Niin puhdas ja kirkas iho naamion jälkeen!”

Ihon kosteutus on avainasemassa aknearpien hoidossa

Nainen levittää aktiivihiili & savi kasvonaamiota kasvoilleen

Kasvojen kuorinnan jälkeen kannattaa käyttää kasvonaamiota. Kasvonaamio kosteuttaa ihoa tehokkaammin sekä imeyttää runsaasti ravintoaineita juuri kuorittuun ihoon. Aktiivihiili & Savi kasvonaamiossa on ihoa runsaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä sitruunan eteeristä öljyä, joka voi edistää arpien haalentumista.

”Auttanut hyvin arpiin kasvoissa, vaik en oo ku muutaman kerran käyttäny.”

Kasvovesi lisää ihosi kosteutta

Kasvovesi on turvallinen ihon kosteuden lisääjä niin kuivalle, kuin rasvaisellekin iholle. Kasvovesi antaa iholle lisää kosteutta, tätä eivät vedettämät ihonhoitotuotteet pysty tekemään, eli vain vesi ja vettä sisältävät tuotteet lisäävät kostgeutta. Öljyt ja voit säilyttävät kosteuden, mutteivät voi antaa sitä lisää.

Nainen suihkuttaa kasvovettä kasvoille

Jos ihosi on kuiva, pintakuiva tai syvältä kuiva ja pinnalta rasvoittuva, kannattaa kasvovesi aina kerrostaa iholle. Kerrostaminen tapahtuu siten, että suihkautat muutaman painalluksen kasvovettä suoraan iholle ja taputtelet sen ihoon. Toista tämä tarpeen mukaan vähintään 2, mutta jopa 8 kertaa, riippuen ihosi tarpeesta.

A-vitamiinilla aknearvet vaaleammiksi

Kasvoveden jälkeen kannattaa käyttää luonnollisessa muodossa olevaa A-vitamiinia sisältävää Aloe Retinoli seerumia. A-vitamiini on tehokas ihon uudistaja ja se edesauttaa aknearpien haalentumista.

Nainen pitää Aloe Retinoliseerumia kädessään lähellä kasvoja

Aloe retinoli kasvoseerumin tehoaineena on hyaluronihappoa sekä retinyylipalmitaattia. Retinyylipalmitaatti on ihon alempia kerroksia suojaava A-vitamiinin muoto, joka on hyvin siedetty ja, joka sopii myös herkälle ja nuorelle iholle.

Retinyylipalmitaatin säännöllisellä käytöllä saadaan samoja hoitotuloksia kuin vahvemmillakin A-vitamiinimuodoilla. Retinyylipalmitaatilla on mieto kyky neutraloida UV-säteitä ja siksi se sopii päiväkäyttöön myös kesäaikaan.

”Ihana seerumi, vanhat aknearvet haalentuneet ja iho on tasoittuneempi. Vaikka uusia finnejä tulisi, ne paranevat nopeammin eikä jälkeä jää ihoon. Ehdottomasti jatkoon!”

Nainen levittää Kollageeni A-vitamiinivoidetta kasvoille

Kosteusvoiteeksi kannattaa valita Kollageeni A-vitamiini kasvovoide.

Voiteessa on kauneuden superainetta, Arganöljyä. Se on yksi kauneudenhoidon arvokkaimmista öljyistä. Arganöljyllä on ihon talintuotantoa tasapainottavia ominaisuuksia ja siksi se sopii hyvin myös rasvaiselle- ja akneiholle.

”Kärsin ajoittain aknesta ja näppylät ovat usein isoja ja punaisia. Olen nyt hetken käyttänyt tuotetta ja iho alkoi näyttämään paremmalta jo muutaman päivän jälkeen.
Voide imeytyy hyvin ja iho tuntuu pehmeältä.”

Hoida aknearpia laadukkaan kasvoöljyn avulla. Kasvoöljy sisältää 100% tehokkaita vaikuttavia ainesosia, ja vaikka voisi kuvitella öljyjen lisäävän näppyjä, ovat Saaren Taika kasvoöljyt kehitetty isten, että ne eivät tuki ihohuokosia, eivätkä jätä öljyistä pintaa ihollesi!

Nainen pitää Argan Ruusunmarja kasvoöljyä kädessään ja hieroo kasvoja jaderullalla

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä kosteustasapainon. Tämä ylellinen kasvoöljy imeytyy nopeasti ihoosi, ja sen jättämä lähes matta pinta tekee ihostasi sileän ja antaa sille kosteutetun lempeän tunteen, joka kestää pitkään.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.

Helokkiöljy on luonnollinen GLA:N (Gamma-linoleenihapon), eräänlaisen Omega-6 rasvahapon lähde. Sillä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja sitä on käytetty myös mm. akneihon hoitoon. Helokkiöljyllä auttaa ihoasi taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan. Se vähentää ihon sävyeroja ja juonteita sekä edistää solujen uudistumista.

Helokkiöljyä käytetään edelleen joissakin maissa mm. ekseemaihottuman hoidossa ja historiansa aikana sitä on käytetty iho-ongelmien, kuten mustelmien ja haavojen parantamisen vauhdittamiseen.

”Tämä on ihan mieletön. Ei pelkästään kosteuta, vaan tuntuu rauhoittavan niin aknea kuin perioraalidermatiittiäkin (joiden kanssa taisteltu pitkään).”

Jojoba & Teepuu suojaava kasvoöljy erityisesti akneiholle.

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa ja saattaa siksi hillitä myös aknen syntymistä.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

”Kasvot jäävät ihanan pehmeiksi. Ei tuki ihohuokosia, vaan rauhoittaa akne ihoa. Tasoittaa myös mielestäni ihon sävyä. Ihana tuoksu. Ostan uudelleenkin!”

”Tuote on ollut yksi harvoista, joka on oikeasti auttanut kuivaan ihooni. Kaiken lisäksi ehkäissyt aknea.”

Ennaltaehkäisy ja pitkäjänteisyys paras apu aknearpien hoidossa

Aknearpien hoidossa ennaltaehkäisy on paras apu, mutta mikäli aknearpian on jo päässyt dyntymään, on niiden hoidossa pitkäjänteisyys tärkeää. Säännöllisellä ihonhoitorutiinilla voi saada parhaimmat tulokset aikaan!

Osta akneiholle sopivat Saaren Taika tuotteet netistä, nopea toimitus, jopa seuraavaksi päiväksi!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.