Hormonaalinen akne – Miten hoidan ihoani?

Hormonaalinen akne - Miten hoidan ihoani?

Aikuisiän akne, eli hormonaalinen akne

Hormonit ovat useimmiten mukana aiheuttamassa aknea, mutta aikuisiän aknessa hormonitoiminnan muutoksilla on suurempi merkitys ja siksi usein puhutaan nimenomaan hormonaalisesta aknesta.

Itse olen kärsinyt hormonaalisesta aknesta koko ikäni aina tiettyyn aikaan kuukaudessa, kun leukaperiini ilmaantuu sitkeitä ihonalaisia finnejä ja näppyjä.

Nykyään onneksi aika harvoin, sillä käytän kasvojen pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa sekä hoidan kasvojeni ihoa luonnollisilla ihonhoitotuotteilla, joilla ei ole aknea lisääviä ominaisuuksia.

Alla näet kaksi kuvaa. Ensimmäisessä olen Alla pessyt auki raavittuja hormoninäppyjä kerran Teepuusaippualla.  Toisessa kuvassa olin pessyt Teepuusaippualla kahteen kertaan. 

Ja eron kyllä huomaa!

Itselläni nuo hormoninäpyt ovat sitkeitä ja pitkäkestoisia. Toisinaan olen kärsinyt leukanäpyistä ihan sinne seuraaviin menkkoihin asti 🙁 

Hormonaalisen aknen hoito

Pese akneihoa säännöllisesti, jotta ihohuokosiin ei pääse kertymään epäpuhtauksia. Suosittelen ihoa kuivattamatonta ja kliinisissä testeissä todistetusti aknea estävää Teepuusaippuaa

Kasvojen pesu palasaippualla:

  1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
  2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
  3. Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan.

Paikallishoito akneiholle ja finneille

Spot Control yhdistettynä teepuusaippuaan on ollut pelastus aikuisen naisen hormoni näppyihin. Erittäin hyvä tuote!

Kun sain Salisyylihappovoiteen kotiin, kokeilin sitä heti näppyyni kasvoilla. Seuraavana päivänä näppylä oli kuivanut pois. Olen todella tyytyväinen tuotteeseen.

Akneihon kuorinta

Myös akneihoa voi kuoria. Ihon kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa, joka voi ihohuokosiin kertyessään aiheuttaa lisää finnejä ja mustapäitä.

Kuorittu iho on myös vastaanottavaisempi tehoaineille, joiden avulla taistelet näppyjä vastaan.

Kuori akneihoa vain hellillä kuorinnoilla, sillä liian rajut kuorinta-aineet voivat ärsyttää akneihoa entisestään.

Suositeltavia kuorinta-aineita akneiholle ovat Acai & Gojimarja mikrokuorinta ja Luonnollinen entsyymikuorintanaamio 

Syväpuhdista ihohuokoset saven avulla

Kasvokuorinnan jälkeen kannattaa kasvojen iholle syöttää aina ihon terveyttä tukevien tuotteiden tarjoamia ravintoaineita, sillä välittömästi kuorinnan jälkeen iho pystyy hyödyntämään parhaiten ihonhoitotuotteiden sisältämät superaineet!

Ihohuokosia syväpuhdistava Aktiivihiili & Savi kasvonaamio on paras naamio aknesta kärsivälle iholle, sillä sen sisältämä savi auttaa imemään epäpuhtauksia ulos ihohuokosten sisältä!

"Muutaman viikon käytön jälkeen en voi uskoa tuloksia todeksi! Olen käyttänyt naamiota 2-3 kertaa viikossa, en tiedä saako tuotetta käyttää niin usein mutta kasvojen ihohuokoset pienentyneet huomattavasti ja hormoninäppyalueet rauhoittuneet. Poskien iho ei ole ollut 30:een vuoteen yhtä sileä ja pehmeä. Mieskin huomautti ihon paranemisesta. Olen käyttänyt muutaman kerran myös käsien ryppyyntyneelle iholle ja nekin silonneet. Nyt vain pelkään milloin tästä unesta herään…"

Kasvovesi ja kosteutus ovat akneiholle tärkeitä

Muista kosteuttaa ihoasi, oli se sitten kuiva tai rasvainen. Kasvovesi on tehokkain ihon kosteuttaja, sillä se sisältää ihon kosteustasapainoa ylläpitävää vettä.

Voit myös käyttää seerumia kasvoillesi. Hyaluronihapposeerumi antaa runsaasti kosteutusta samalla, kun se auttaa silottamaan juonteita.

Retinoliseerumin taas tiedetään hillitsevän pitkällä aikavälillä näppyjen muodostumista, samalla, kun se tasoittaa ihon sävyeroja ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan.

Valitse akneiholle oikea kosteuttaja ihotyyppisi mukaan

Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kostuttaja on kevyehkö voide, joka kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei liikaa. Se on oivallinen voide sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle

Pitkäkestoista ja runsasta kosteutusta antaa Professional -sarjamme tuoksuton Aloe Vera 24h kosteuttaja, joka sisältää mm. sheavoita ja kauransiemenöljyä. Voide on erityisen hyvä kuivalle tai kutiavalle iholle.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.