Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi, luonnollisesti!

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Mistä aikuisiän akne johtuu ja miten siitä pääsee eroon?

Akne on usein kiusana nuorilla ja teini-ikäisillä, mutta se saattaa alkaa vaivata aikuisenakin sekä etenkin naisilla sitä esiintyy usein kuukautisten aikoihin, kuten itsellänikin aiemmin. Aikuisiän akne tai hormonaalinen akne on ärsyttävä vaiva, joka vaikuttaa paitsi ulkonäköön, myös omaan mielialaan 🙁

Itselläni on usein ennen kuukautisia ilmaantunut leukapieleen ärsyttäviä finnejä, joista eroon pääseminen on toisinaan kestänyt aivan sinne seuraaviin menkkoihin saakka!

Olen saanut ongelman taltutettua omalla kohdallani käyttämällä kasvojeni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tässä artikkelissa kerron, miten Saaren Taika Teepuusaippualla pesu tehdään akne iholle sopivan hellävaraisesti.

Hormonaalinen akne ja siitä eroon pääseminen

Hormonaalisesta aknesta, kuten aikuisiän aknesta tai nuoren aknestakin eroon pääsemiseksi kannattaa katse kääntää aivan ensinnä omaan ruokavalioon!

Voi tuntua tylsältä kliseeltä, että joka paikassa kaikkien vaivojen ratkaisuksi toitotetaan terveellistä ruokavaliota ja riittävän veden nauttimista, mutta se on oikeasti kaiken terveen elämän a ja o. 

Mikäli viikottaisiin ruokavalioon kuuluu paljon herkkuja, kuten sokeripitoisia ruokia tai juomia saatat huomata, että niitä vähentämällä ihosikin voi paremmin. 

Toisilla taas rasvaiset ruuat, kuten pikaruuat tai rasvaiset juustot (kuten itsellä) saavat aikaan finnien syntymistä!

Ruokavaliolla yksistään ei kuitenkaan saa aknea pois. Hormonaalisen aknen syntyyn vaikuttaa myös muut asiat. Kuukautiskierto sekä mahdolliset lääkitykset, joilla on vaikutusta hormonitasapainoon.

Aknen hoito luonnollisesti

Akneihon puhdistuksen oleellisimmat seikat ovat aamuin ja illoin tapahtuva ihonhoitorutiini, joka koostuu riittävästä, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta ja kosteutuksesta.

Paras tuote akneihon puhdistukseen Saaren Taialta on Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeilla iho-ongelmilla. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään.

Puhdistuksen päälle täytyy akneihoa myös kosteuttaa. Paras voide siihen on Makadamiaöljy Sheavoide tai jos se tuntuu liian paksulta, niin akneiholle kehitetty kevyempi Spot Control voide tai myöhemmin valikoimaamme tulevia voimakkaampia aikuisiän aknen hoitotuotteita.

Akneihon puhdistus

Akneihon puhdistus tapahtuu hellävaraisesti, sillä liika ihon ”raastaminen”, eli liian voimakas pesu, liika kuoriminen, liian hankaava puhdistus jne, saattavat saada aknen villiintymään, sillä ihon talitasapaino häiriintyy ja iho saattaa alkaa tuottamaan lisää talia.

Mikäli käytät meikkiä, tulee meikki puhdistaa kasvoilta huolellisesti ennen pesua. Tee se kaksivaiheisella meikinpoistoaineella, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, mutta irrottaa sitkeimmätkin silmämeikit!

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika tuotteilla

Puhdista sen jälkeen kasvosi Saaren Taika Teepuusaippualla näin. Ota pehmeä vanulappu, esim tämä bambu-puuvillainen kestovanulappu, joka on hellempi kasvoille. 

Kostuta vanulappu kauttaaltaan juoksevan veden alla ja purista siitä liiat vedet pois. Hieraise vanulapulla saippuan pintaa, jotta saat siihen hyvin pienen määrän teepuusaippuaa, hiero nyt vanulappua sormillasi, jotta saippua leviää tasaisesti.

Huomaathan, että vanulappua ei ole tarkoitus saippuoida kokonaan, vaan vanulappuun on tarkoitus tulla lähinnä ”pieni läikkä” saippuaa, jotta sitä ei tule liikaa kasvoillesi, mutta silti sisältää riittävästi aknea vastaan taistelevia ainesosia .

Kostuta taas vanulappua veden alla, jotta saat saippuan tasaisemmin vanulappuun, ja purista ylimääräistä vettä pois.

Nyt pyyhi hellästi kasvosi kauttaaltaan. Käännä vanulappu ja pyyhi uudestaan kauttaaltaan kasvosi. Huuhtele vanulappu hyvin lämpimän veden alla ja purista hellästi suurimmat vedet pois. Laita nyt vanulappu pakkauksessa mukana tulleeseen pesupussiin odottamaan pesua ja huuhtele kasvosi huolellisesti vedellä.

Kuivaa kasvojesi ihoa taputtelemalla, älä missään nimessä hankaa! Paras pyyhe kasvojen ihon kuivaamiseen on pehmeä hamam-pyyhe. Aito turkkilainen hamam-pyyhe on kudottu turkkilaisesta pitkäkuituisesta puuvillasta, jonka ansiosta hamam-pyyhkeen pinta on sileämpi kuin perinteisen puuvilla- tai froteepyyhkeen ja sen vuoksi se on hellävaraisin kasvojen kuivaamiseen. 

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika teepuusaippualla (1)

Joskus hellä kuoriminen voi olla hyväksi myös akneiholle. Hellin kasvojenkuorinta on Manteli & kaura kasvokuorinta. Se sisältää kuorivana aineena erittäin hienoksi jauhettua mantelia ja ihon tulehduksia vastaan taistelevana aineena kauraa. Saaren Taika Professional Manteli & kaura kuorinta sopiikin oikeastaan kaikenlaisille ihotyypeille, akneihosta kuivaan ja herkkään jne. 

Akneiho hyötyy myös naamion käytöstä ja siihen kaikkein paras on kasvonaamio, joka sisältää aktiivihiiltä

Meiltä löydät kolme eri naamiota, joista kaikki on akneiholle kehitettyjä:

Saaren Taian aktiivihiilinaamio, joka on jauhemainen ja siihen sekoitetaan itse neste kotona. 

Saaren Taika Professional -sarjan aktiivihiili savinaamio

-ja Neem-jauhetta sekä Fuller’s Earth jauhetta sisältävä No:1 Eco kasvonaamio, joka on myös jauheena

Akneihon kosteutus

Puhdistamisen jälkeen voit kuoria tai käyttää naamiota, tai siirtyä suoraan kasvojen ihon kosteuttamiseen.

Saaren Taika Makadamia Sheavoide on erittäin kosteuttava voide, joka sisältää aknea vastaan taistelevina ainesosina valkaisematonta (ns. kemikaaliton) sheavoita, makadamiaöljyä sekä mm. appelsiinin ja tuoksulangian eteerisiä öljyjä, joista kerron alla lisää:

Makadamiaöljy on erityisen suositeltava käytettäväksi epäpuhtaan ja akneen taipuvaisen ihon hoidossa, sillä makadamiaöljystä eristetyllä palmitiinihapolla on todettu olevan antimikrobisia vaikutuksia laboratoriakokeissa. Palmitiinihappo tehostaa myös makadamiaöljyn kulkua ihon kerrosten läpi ihon syvempiin osiin.

Makadamiaöljy on kevyt öljy, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi

Appelsiinin eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihosi rasvan tuotantoa.

Tuoksulangian eteerinen öljy auttaa tasapainottamaan ihon rasvan tuotantoa. Antiseptisena sitä käytetään myös aknen ja muiden ihon epäpuhtauksien hoidossa.

Sheavoi lievittää tulehtuneen ihon oireita. 

Mikäli Makadamia Sheavoide tuntuu liian paksulta akneihollesi, suosittelen kokeilemaan jotakin kevyemmistä voiteistamme, joiden tiedetään auttavan taistelussa aknea, mustapäitä ja finnejä vastaan:

Spot Control tehovoide näppyjä vastaan, kevyt ja ohut voide. Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Koentsyymi Q10 hyaluronihappo voide, kevyt ja ohut voide, mutta kosteuttava. Koentsyymi Q10 tehostaa ihosi luonnollista uudistumisprosessia ja poistaa epäpuhtauksia.

Mikäli mikään edellä kerrotuista hoidoista ei auta akneesi neljänkään viikon kuluessa, suosittelen käyttämään iholle voimakkaampia aineita aknesta eroon pääsemiseksi. 

Saaren Taian valikoimaan on myöhemmin tulossa tällaisia tuotteita.

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Uuden tuotteen käytössä tulosten näkyminen voi viedä jopa viikkoja aikaa. On normaalia, että alkuun iho saattaa mennä huonompaankin kuntoon. Se johtuu iholla tapahtuvasta uudistumisprosessista, jonka ansiosta ihon sisällä olevat epäpuhtaidet nousevat ihon uudistumisprosessin myötä ihon pintaan. Kerron lisää aiheesta täällä:

Uuden tuotteen käyttö ja tulosten näkyminen

Saaren Taika Teepuusaippua on saanut eniten positiivisia palautteita asiakkaidemme kokemuksista akneihon hoidossa. Lue kokemuksia aikuisiän aknen hoitotuotteista alta:

Kokemuksia Saaren Taika Teepuusaippuasta:

Osta akneiholle suositellut tehokkaat ja luonnolliset Saaren Taika tuotteet alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Käyttämällä Saaren Taika alekoodin: AKNEPOIS10 saat -10% alennusta Saaren taika shopista netistä!

Muista syöttää koodi sille kuuluvaan paikkaan, sillä alennusta ei voida hyvittää jälkikäteen. Alekoodia ei myöskään voi käyttää samaan aikaan muiden alekoodien kanssa 🙂 

Antoisaa shoppailua!