Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi, luonnollisesti!

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Mistä aikuisiän akne johtuu ja miten siitä pääsee eroon?

Akne on usein kiusana nuorilla ja teini-ikäisillä, mutta se saattaa alkaa vaivata aikuisenakin sekä etenkin naisilla sitä esiintyy usein kuukautisten aikoihin, kuten itsellänikin aiemmin. Aikuisiän akne tai hormonaalinen akne on ärsyttävä vaiva, joka vaikuttaa paitsi ulkonäköön, myös omaan mielialaan 🙁

Itselläni on usein ennen kuukautisia ilmaantunut leukapieleen ärsyttäviä finnejä, joista eroon pääseminen on toisinaan kestänyt aivan sinne seuraaviin menkkoihin saakka!

Olen saanut aikuisiän aknen taltutettua kohdallani käyttämällä kasvojeni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tässä artikkelissa kerron, miten Saaren Taika Teepuusaippualla pesu tehdään akne iholle sopivan hellävaraisesti.

Hormonaalinen akne ja siitä eroon pääseminen

Hormonaalisesta aknesta, kuten aikuisiän aknesta tai nuoren aknestakin eroon pääsemiseksi kannattaa katse kääntää aivan ensimmäisenä omaan ruokavalioon.

Voi tuntua tylsältä kliseeltä, että joka paikassa kaikkien vaivojen ratkaisuksi toitotetaan terveellistä ruokavaliota ja riittävän veden nauttimista, mutta se on oikeasti kaiken terveen elämän A ja O!

Mikäli viikoittaiseen ruokavalioon kuuluu paljon herkkuja, kuten sokeripitoisia ruokia tai juomia, saatat huomata, että niitä vähentämällä ihosikin voi paremmin. 

Toisilla taas rasvaiset ruuat, kuten pikaruuat tai rasvaiset juustot (kuten itsellä) saavat aikaan finnien syntymistä!

Ruokavaliolla yksistään ei kuitenkaan saa aknea pois. Hormonaalisen aknen syntyyn vaikuttaa myös muut asiat. Kuukautiskierto sekä mahdolliset lääkitykset, joilla on vaikutusta hormonitasapainoon.

Aknen hoito luonnollisesti

Akneihon puhdistuksen oleellisimmat seikat ovat aamuin ja illoin tapahtuva ihonhoitorutiini, joka koostuu riittävästä, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta ja kosteutuksesta.

Paras tuote akneihon puhdistukseen Saaren Taialta on Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeilla iho-ongelmilla. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään. Saaren Taika Teepuusaippua on markkinoiden ainoa teepuusaippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu ja joka tutkitusti hillitsee aknea.

Puhdistuksen lisäksi täytyy akneihoa myös kosteuttaa. Vaikka iho olisi rasvainenkin, tarvitsee se silti oikeanlaista kosteutusta. Rasvaisen ihon taustalla voikin usein olla alunperin liian kuiva iho, joka on alkanut erittää ylimääräistä talia ylläpitääkseen kosteustasapainoaan, ja tämä taasen on voinut edesauttaa aknen syntymistä.

Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä. Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.

Akneihon puhdistus

Akneihon puhdistus tapahtuu hellävaraisesti. Liika ihon ”raastaminen”, eli liian voimakas pesu, liika kuoriminen, liian hankaava puhdistus jne, saattavat saada aknen villiintymään, sillä ihon talitasapaino häiriintyy ja iho saattaa alkaa tuottamaan lisää talia.

Mikäli käytät meikkiä, tulee meikki puhdistaa kasvoilta huolellisesti ennen pesua. Tee se kaksivaiheisella meikinpoistoaineella, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, mutta irrottaa sitkeimmätkin silmämeikit!

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika tuotteilla

Puhdista sen jälkeen kasvosi Saaren Taika Teepuusaippualla näin. Ota pehmeä vanulappu, esim tämä bambu-puuvillainen kestovanulappu, joka on hellempi kasvoille. 

Kostuta vanulappu kauttaaltaan juoksevan veden alla ja purista siitä liiat vedet pois. Hieraise vanulapulla saippuan pintaa, jotta saat siihen hyvin pienen määrän teepuusaippuaa, hiero nyt vanulappua sormillasi, jotta saippua leviää tasaisesti.

Huomaathan, että vanulappua ei ole tarkoitus saippuoida kokonaan, vaan vanulappuun on tarkoitus tulla lähinnä ”pieni läikkä” saippuaa, jotta sitä ei tule liikaa kasvoillesi, mutta silti sisältää riittävästi aknea vastaan taistelevia ainesosia.

Kostuta taas vanulappua veden alla, jotta saat saippuan tasaisemmin vanulappuun, ja purista ylimääräistä vettä pois.

Nyt pyyhi hellästi kasvosi kauttaaltaan. Käännä vanulappu ja pyyhi uudestaan kauttaaltaan kasvosi. Huuhtele vanulappu hyvin lämpimän veden alla ja purista hellästi suurimmat vedet pois. Laita nyt vanulappu pakkauksessa mukana tulleeseen pesupussiin odottamaan pesua ja huuhtele kasvosi huolellisesti vedellä.

Kuivaa kasvojesi ihoa taputtelemalla, älä missään nimessä hankaa! Paras pyyhe kasvojen ihon kuivaamiseen on pehmeä hamam-pyyhe. Aito turkkilainen hamam-pyyhe on kudottu turkkilaisesta pitkäkuituisesta puuvillasta, jonka ansiosta hamam-pyyhkeen pinta on sileämpi kuin perinteisen puuvilla- tai froteepyyhkeen ja sen vuoksi se on hellävaraisin kasvojen kuivaamiseen. 

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika teepuusaippualla (1)

Joskus hellä kuoriminen voi olla hyväksi myös akneiholle. Säännöllinen kuorinta tekee ihosta vastaanottavaisemman muille ihonhoitotuotteille sekä tehostaa niiden vaikutusta auttamalla niitä imeytymään paremmin.

Saaren Taika Ecolution Acai & Gojimarja mikrokuorinta kasvoille sopii kaikille ihotyypeille, mutta hellävaraisuutensa vuoksi se sopii erityisesti akneihon kuorintaan. Mikrokuorinta sisältää luonnollisia acai- ja gojimarjojen uutteita. Näillä marjoilla on erittäin korkea antioksidanttipitoisuus, jolloin ne ovat tehokkaita vähentämään ikääntymisen merkkejä hidastamalla vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ihollasi.

Mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihosi luonnollisia öljyjä toimimaan ihollasi, jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten mm. aknen muodostumista. Kuorinta antaa ihollesi välittömästi luonnollisen terveen hehkun.

Saaren Taika ecolution ja professional luonnonkosmetiikkaa-5.jpg

Kuorinnan jälkeen iho on valmis vastaanottamaan kaikki kasvonaamion sisältämät ravintoaineet

Akneiho hyötyy myös naamion käytöstä ja siihen kaikkein paras on Saaren Taika Professional -sarjan Aktiivihiili & Savi kasvonaamio.

Naamion sisältämä Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet. Yhdistelmä tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin.
Kaoliinisavi on erityisen tehokas imemään itseensä talia, hikeä ja muita ihon epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet se sitoo itseensä ja ne huuhtoutuvat huuhteluveden mukana pois iholta.

Tämä ylellinen kasvonaamio sisältää myös pähkinä- ja acai-uutetta, joilla on erittäin korkea antioksidanttipitoisuus. Ne ovat tehokkaita vähentämään ikääntymisen merkkejä hidastamalla vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ihossa.

Naamion sisältämä Hyaluronihappo auttaa vähentämään juonteiden syntymistä sekä antaa ihollesi välittömästi erittäin kosteutetun tunteen. Naamio sisältää myös piparmintun- ja sitruunan eteerisiä öljyjä.

Akneihon kosteutus

Puhdistamisen jälkeen voit kuoria, käyttää naamiota, tai siirtyä suoraan kasvojen ihon kosteuttamiseen. Muista kasvovesi!

Kasvovesi tuo iholle sen kaipaamaa vesikosteutta, jonka kosteusvoide lukitsee ihoon kosteuttamaan ihoa pitkäaikaisesti. 

Ihanan raikas ja kukkaistuoksuinen Ruusu-Aloe kasvovesi täydentää puhdistusrutiinisi poistamalla ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottamalla ihosi luonnollista pH-arvoa. Runsaasti C-vitamiinia sisältävä kasvovesi kirkastaa ihoasi antaen sille lisää luonnollista hehkua! Kasvoveden sisältämä appelsiinin eteerinen öljy auttaa ihohuokosten syväpuhdistamisessa. Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoa tehokkaasti.

Saaren taika professional ihonhoitosarja PAINOKUVAT (15).jpg

Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä. Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla!

Täsmähoitoa finneille

Täsmähoitona finneille voidaan käyttää mm. tyrni- ja teepuuöljyä sisältävää Spot Control tehovoidetta, joka auttaa päihittämään näppyihin taipuvaisen ihon luonnollisten öljyjen ja hedelmäyhdisteiden avulla.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

 

Vaikeimmille finneille sopii kevyt Salisyylihappo tehovoide, joka avaa ja vähentää suurentuneita ihohuokosia sekä poistaa tehokkaasti mustapäitä. Voiteen sisältämät ainesosat ehkäisevät tulehduksia, taistelevat arpeutumista vastaan, rauhoittavat ihoa ja auttaa säilyttämään ihon puhtaana ja kirkkaana.

Totuta ihoasi tuotteeseen pikkuhiljaa käyttämällä aluksi voidetta vain n. 2 kertaa viikossa. Seuraa ihon reaktioita ja kuntoa, ja lisää sitten voiteen käyttöä maksimissaan kerran päivässä käytettäväksi.

 

 

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa. Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa. Voit lukea lisää uuden tuotteen käytöstä ja tulosten näkymisestä blogistamme!

Saaren Taika Teepuusaippua on saanut eniten positiivisia palautteita asiakkaidemme kokemuksista akneihon hoidossa. Lue kokemuksia aikuisiän aknen hoitotuotteista alta:

Kokemuksia Saaren Taika Teepuusaippuasta:

Osta akneiholle suositellut tehokkaat ja luonnolliset Saaren Taika tuotteet alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Käyttämällä Saaren Taika alekoodin: AKNEPOIS10 saat -10% alennusta Saaren taika shopista netistä!

Muista syöttää koodi sille kuuluvaan paikkaan, sillä alennusta ei voida hyvittää jälkikäteen. Alekoodia ei myöskään voi käyttää samaan aikaan muiden alekoodien kanssa 🙂 

Antoisaa shoppailua!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.