Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi, luonnollisesti!

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

Mistä aikuisiän akne johtuu ja miten siitä pääsee eroon?

Akne on usein kiusana nuorilla ja teini-ikäisillä, mutta se saattaa alkaa vaivata aikuisenakin sekä etenkin naisilla sitä esiintyy usein kuukautisten aikoihin, kuten itsellänikin aiemmin. Aikuisiän akne tai hormonaalinen akne on ärsyttävä vaiva, joka vaikuttaa paitsi ulkonäköön, myös omaan mielialaan 🙁

Itselläni on usein ennen kuukautisia ilmaantunut leukapieleen ärsyttäviä finnejä, joista eroon pääseminen on toisinaan kestänyt aivan sinne seuraaviin menkkoihin saakka!

Olen saanut aikuisiän aknen taltutettua kohdallani käyttämällä kasvojeni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tässä artikkelissa kerron, miten Saaren Taika Teepuusaippualla pesu tehdään akne iholle sopivan hellävaraisesti.

Hormonaalinen akne ja siitä eroon pääseminen

Hormonaalisesta aknesta, kuten aikuisiän aknesta tai nuoren aknestakin eroon pääsemiseksi kannattaa katse kääntää aivan ensinnä omaan ruokavalioon!

Voi tuntua tylsältä kliseeltä, että joka paikassa kaikkien vaivojen ratkaisuksi toitotetaan terveellistä ruokavaliota ja riittävän veden nauttimista, mutta se on oikeasti kaiken terveen elämän a ja o. 

Mikäli viikoittaiseen ruokavalioon kuuluu paljon herkkuja, kuten sokeripitoisia ruokia tai juomia saatat huomata, että niitä vähentämällä ihosikin voi paremmin. 

Toisilla taas rasvaiset ruuat, kuten pikaruuat tai rasvaiset juustot (kuten itsellä) saavat aikaan finnien syntymistä!

Ruokavaliolla yksistään ei kuitenkaan saa aknea pois. Hormonaalisen aknen syntyyn vaikuttaa myös muut asiat. Kuukautiskierto sekä mahdolliset lääkitykset, joilla on vaikutusta hormonitasapainoon.

Aknen hoito luonnollisesti

Akneihon puhdistuksen oleellisimmat seikat ovat aamuin ja illoin tapahtuva ihonhoitorutiini, joka koostuu riittävästä, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta ja kosteutuksesta.

Paras tuote akneihon puhdistukseen Saaren Taialta on Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeilla iho-ongelmilla. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään.

Puhdistuksen lisäksi täytyy akneihoa myös kosteuttaa. Vaikka iho olisi rasvainenkin, tarvitsee se silti oikeanlaista kosteutusta. Rasvaisen ihon taustalla voikin usein olla alunperin liian kuiva iho, joka on alkanut erittää ylimääräistä talia ylläpitääkseen kosteustasapainoaan, ja tämä taasen on voinut edesauttaa aknen syntymistä.

Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä. Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.

Akneihon puhdistus

Akneihon puhdistus tapahtuu hellävaraisesti, sillä liika ihon ”raastaminen”, eli liian voimakas pesu, liika kuoriminen, liian hankaava puhdistus jne, saattavat saada aknen villiintymään, sillä ihon talitasapaino häiriintyy ja iho saattaa alkaa tuottamaan lisää talia.

Mikäli käytät meikkiä, tulee meikki puhdistaa kasvoilta huolellisesti ennen pesua. Tee se kaksivaiheisella meikinpoistoaineella, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, mutta irrottaa sitkeimmätkin silmämeikit!

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika tuotteilla

Puhdista sen jälkeen kasvosi Saaren Taika Teepuusaippualla näin. Ota pehmeä vanulappu, esim tämä bambu-puuvillainen kestovanulappu, joka on hellempi kasvoille. 

Kostuta vanulappu kauttaaltaan juoksevan veden alla ja purista siitä liiat vedet pois. Hieraise vanulapulla saippuan pintaa, jotta saat siihen hyvin pienen määrän teepuusaippuaa, hiero nyt vanulappua sormillasi, jotta saippua leviää tasaisesti.

Huomaathan, että vanulappua ei ole tarkoitus saippuoida kokonaan, vaan vanulappuun on tarkoitus tulla lähinnä ”pieni läikkä” saippuaa, jotta sitä ei tule liikaa kasvoillesi, mutta silti sisältää riittävästi aknea vastaan taistelevia ainesosia.

Kostuta taas vanulappua veden alla, jotta saat saippuan tasaisemmin vanulappuun, ja purista ylimääräistä vettä pois.

Nyt pyyhi hellästi kasvosi kauttaaltaan. Käännä vanulappu ja pyyhi uudestaan kauttaaltaan kasvosi. Huuhtele vanulappu hyvin lämpimän veden alla ja purista hellästi suurimmat vedet pois. Laita nyt vanulappu pakkauksessa mukana tulleeseen pesupussiin odottamaan pesua ja huuhtele kasvosi huolellisesti vedellä.

Kuivaa kasvojesi ihoa taputtelemalla, älä missään nimessä hankaa! Paras pyyhe kasvojen ihon kuivaamiseen on pehmeä hamam-pyyhe. Aito turkkilainen hamam-pyyhe on kudottu turkkilaisesta pitkäkuituisesta puuvillasta, jonka ansiosta hamam-pyyhkeen pinta on sileämpi kuin perinteisen puuvilla- tai froteepyyhkeen ja sen vuoksi se on hellävaraisin kasvojen kuivaamiseen. 

aknen hoito ja puhdistus hellävaraisesti saaren taika teepuusaippualla (1)

Joskus hellä kuoriminen voi olla hyväksi myös akneiholle. Hellin kasvojenkuorinta on Manteli & kaura kasvokuorinta. Se sisältää kuorivana aineena erittäin hienoksi jauhettua mantelia ja ihon tulehduksia vastaan taistelevana aineena kauraa. Saaren Taika Professional Manteli & kaura kuorinta sopiikin oikeastaan kaikenlaisille ihotyypeille, akneihosta kuivaan ja herkkään jne.

Acai & Gojimarjaa sisältävä mikrokuorinta-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten aknen muodostumista.

Akneiho hyötyy myös naamion käytöstä ja siihen kaikkein paras on kasvonaamio, joka sisältää aktiivihiiltä!

Saaren Taika Professional -sarjan aktiivihiili savinaamio

Akneihon kosteutus

Puhdistamisen jälkeen voit kuoria, käyttää naamiota, tai siirtyä suoraan kasvojen ihon kosteuttamiseen. Muista kasvovesi!

Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä. Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta!

Spot Control tehovoide näppyjä vastaan on kevyt ja ohut voide. Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Mikäli mikään edellä kerrotuista hoidoista ei helpota aknen oireita neljänkään viikon kuluessa, suosittelen käyttämään iholle voimakkaampia aineita aknesta eroon pääsemiseksi, kuten akneihon puhdistukseen tätä maitomaista tehokasta syväpuhdistajaa, joka on kehitetty epäpuhtaalle ja näppyläiselle iholle. Hellävarainen puhdistaja akneiholle sisältää 10% kosmetiikkaluokan benzoyl peroxidea (BPO V2), jota käytetään lääkinnällisissä akne-tuotteissa ja voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.  

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa. Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa. Voit lukea lisää uuden tuotteen käytöstä ja tulosten näkymisestä blogistamme!

Saaren Taika Teepuusaippua on saanut eniten positiivisia palautteita asiakkaidemme kokemuksista akneihon hoidossa. Lue kokemuksia aikuisiän aknen hoitotuotteista alta:

Kokemuksia Saaren Taika Teepuusaippuasta:

Osta akneiholle suositellut tehokkaat ja luonnolliset Saaren Taika tuotteet alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Käyttämällä Saaren Taika alekoodin: AKNEPOIS10 saat -10% alennusta Saaren taika shopista netistä!

Muista syöttää koodi sille kuuluvaan paikkaan, sillä alennusta ei voida hyvittää jälkikäteen. Alekoodia ei myöskään voi käyttää samaan aikaan muiden alekoodien kanssa 🙂 

Antoisaa shoppailua!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2021. All rights reserved.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi