Kasvovesi, tehokkain keino antaa iholle lisää kosteutta

Kasvovesi, tehokkain keino antaa iholle lisää kosteutta

Vesi on ihon tärkein kosteuttaja

Ihossasi on noin 64% vettä. Ei siis ihme, että puhutaan ihon vesikosteuden lisäämisestä, kun puhutaan ihoa tehokkaasti kosteuttavista ihonhoitotuotteista.

Siksi mekin olemme blogissamme tuoneet aikaisemmin esiin muun muassa kasvoveden tärkeyden ihon kosteuden lisäämisessä sekä vettä sisältävien kosteutustuotteiden tärkeydestä tasapainoiselle ja terveelle iholle. 

Miksi ihonhoitotuotteessasi kannattaa olla vettä?

Usein kuulee kauneusbloggareilta ja joiltakin kosmetiikkavalmistajilta sellaisia argumentteja kuin, että ”on turha maksaa vedestä” tai ”turhaa kantaa vettä kotiin”.

Joissakin tuotteissa nämä tietenkin ovat ihan valideja argumentteja, esimerkiksi valmiiksi vedellä laimennettu pyykkietikka, joka maksaa saman verran kuin laimentamaton pyykkietikka, täyttää tämän argumentin järjellisyyden.

Vesi antaa ihollesi lisää kosteutta

Mikäli etsit ihollesi lisää kosteutta tuovaa ihonhoitotuotetta, kannattaa lähes poikkeuksetta valita tuote joka sisältää myös vettä.

Tietenkin tuotteen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä etenkin markettikosmetiikassa vesi saattaa olla liian suuressa osassa tuotteen koostumusta, jolloin tuotteelle saadaan halpa hinta, mutta, jolloin tuotteessa on myös huomattavasti enemmän säilöntäaineita, vesi, kun on bakteerien paras kasvualusta!

Kosteutus ihonhoidossa

Suomenkieli on siitä hassu, että, kun meillä puhutaan ”kosteuttamisesta”, sillä voidaan tarkoittaa montaa eri asiaa, kuten kosteuden lisäämistä iholle tai kosteuden säilyttämistä iholla.

Nämä ovat kaksi eri asiaa ja esimerkiksi englanninkielellä niistä puhutaan sanoilla ”hydrating” ja ”moisturizing”, joista hydrating tarkoittaa kosteuden lisäämistä iholle ja moisturizing tarkoittaa kosteuden säilyttämistä iholla. 

Öljyt ja rasvat eivät "kosteuta" vaikka ne kosteuttavatkin!

Öljyt ja rasvat lukitsevat kosteutta ihollesi, eli säilyttävät ihosi kosteustasapainoa. Tästä toiminnosta puhutaan yleisesti suomenkielessä ”kosteuttamisena”, mutta ne eivät anna ihollesi lisää kosteutta.

Eli mikäli ihosi on kuiva, tarvitsee se lisäkosteutta, ja sitä se saa ainoastaan vettä sisältävistä ihonhoitotuotteista!

Luonnolliset kasviöljyt ja voit toimivat ihollasi pehmentävinä ainesosina, mikä tarkoittaa, että ne vahvistavat ihosi suojakerrosta ja saavat ihosi luomaan uusia, sileämpiä ihosoluja.

Kasviperäiset öljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä vapaiden radikaalien neutraloinnissa ja auringon UV-säteiden sekä ympäristön epäpuhtauksien aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa. Nämä ainesosat palauttavat ihosi luonnollisen vastustuskyvyn sekä kiinteyden edistäen terveempää ja säteilevää ihoa.

Kasviöljyt toimivat yhdessä ihosi luonnollisten öljyjen kanssa. Ne auttavat tasapainottamaan ihosi väriä, lukitsemaan kosteutta ja vähentämään ihon liiallista talintuotantoa, vain muutamia mainitakseni.

Öljyt ja rasvat auttavat ihoasi säilyttämään nuorekkuuntensa

Nainen pitää Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljyä kasvojen vieressä

Kasviöljyt, jotka sisältävät ihollesi välttämättömiä rasvahappoja, kuten linolihappoa, linoleenihappoa, öljyhappoa, palmitiinihappoa ja steariinihappoa, tarjoavat ihollesi rakennusaineita, jotka vahvistavat ihosi ulkoista suojaa.

Tämä ihosuoja vahvistaa soluseiniäsi, lukitsee kosteuden ihoosi sekä estää veden haihtumista (kosteutettu tunne koko päivän).

Runsaan C- ja E-vitamiinikoostumuksensa ansiosta kasvoöljyt ovatkin ihon kosteuttamisen superaineita!

Vesi ihonhoitotuotteessa

Vesi antaa suoraan lisää kosteutta iholle, kun taas humektantit (kolmas kosteuttavaa tarkoittava termi suomenkielessä) lisäävät ihon kosteutta houkuttelemalla ympäristöstään vettä itseensä ja luoden näin kosteutta lisäävän vaikutuksen. Mutta nämäkään eivät siis yksinään tuo iholle lisää kosteutta, vaan tarvitsevat aina myös vettä toimiakseen kosteuttajina.

Humektantit

Yleisimpiä kauneudenhoitotuotteissa käytettyjä humektantteja ovat:

 • Hunaja
 • Gelatiini
 • Urea
 • Sorbitoli
 • Pantenoli
 • Glyseriini
 • Hyaluronihappo
 • Alfahydroksisihapot

Kosteutta säilyttävät ja lukitsevat ainesosat

Öljyt ja voit toimivat iholla kolmella eri tavalla ja niiden toimintaan vaikuttaa kunkin öljyn tai voin rasvahappokoostumus, josta voidaan helposti ymmärrettävämmin puhua myös molekyylikokona.

Okklusiivinen

Okklusiivit ovat öljyjä ja lipidejä, jotka muodostavat kerroksen iholle vedenhukan estämiseksi. Monet okklusiiviset öljyt saattavat tukkia kuitenkin ihohuokosia. Täältä löydät listan ihohuokosia tukkivista kasviöljyistä.

Esimerkkejä ovat:

 • Vaseliini
 • Mehiläisvaha
 • Mineraaliöljy
 • Lanoliini.
Pehmittävä

Pehmittävät aineet vahvistavat ihon suojatoimintoa ja parantavat ihon ulkonäköä ja rakennetta.

Esimerkkejä ovat:

 • Rasvahapot
 • Rasva-alkoholit (nämä eivät ole sellaisia alkoholeja, jotka kuivattavat ihoa)
Nuorentava

Nuorentavat aineet ovat proteiineja, jotka täydentävät välttämättömiä proteiineja, jotka voivat nuorentaa ihoa tai ainakin säilyttää ihon nuorekkuuden.

Esimerkkejä ovat

 • Kollageeni
 • Keratiini
 • Elastiini

Miksi vesi on tärkeä ainesosa kosteutta lisäävissä ihonhoitotuotteissa?

Kehosi solut ovat täynnä vettä. Veden erinomainen kyky liuottaa monia aineita mahdollistaa sen, että solusi voivat käyttää arvokkaita ravinteita, mineraaleja ja kemikaaleja biologisissa prosesseissaan, eli ihosi uudistumisessa, paranemisessa ja suojatoimintojen normaalissa toiminnassa, eli ihon ja kehosi terveenä pysymisessä.

Vesi on äärimmäisen tärkeä ihon ulkoisen suojakerroksen toimivuudelle. Lisääntynyt veden menetys johtaa ihon kuivumiseen, hilseilyyn ja voi aiheuttaa kutinaa tai ihottumia, ja lopulta johtaa ihosairauksiin. Siksi etenkin kuivalle iholle on suositeltavaa käyttää laadukkaita vettä sisältäviä kosteuttajia, joista kasvovesi tuo tehokkaimmin lisäkosteutta iholle.

Kasvovesi

Wikipedia kertoo:

”Kasvovesi on nestemäinen kauneudenhoitotuote, jonka pääasiallinen tarkoitus on palauttaa ihon normaali pH-arvo sen pesun jälkeen. Tämä ehkäisee haitallisten bakteereiden määrää iholla, mikä taas on olennaista ehkäistäessä finnien, mustapäiden ja muiden iho-ongelmien syntymistä.”

Tämä on vain osittain paikkaansa pitävää. Virallisista tieteellisistä tutkimusartikkeleista ei löydy tutkimuksia kasvoveden vaikutuksista ihon pH-arvoon, mutta olemme itse testanneet tätä lääketieteessäkin käytettävällä ihon pH:ta mittaavalla laitteella ja havainneet, että vesi ja kasvovesi, molemmat, nostivat hieman ihon pH:ta heti käytön jälkeen mitattuna. Iho kuitenkin palautti oman pH arvonsa hetken kuluttua.

Myöskin Saaren Taika Teepuusaippualla pesu nosti ihon pH:ta suunnilleen saman verran, kuin pelkkä vesi ja kasvovesi, eli tämän myötä kumoan myös väitteen, että saippuapesu olisi ihon pH:n kannalta erityisen haitallista, näin ei ole, ainakaan, mikäli käyttää mietoja ja ihoystävällisiä Saaren Taika saippuoita!

Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta

Kylmän vuodenajan aikaan voit kerrostaa kasvovettä jopa 8 kerrosta antaaksesi ihollesi sen vaatimaa lisäkosteutta.

Itse kerrostan talviaikaan kolme kerrosta Ruusu misellivettä.  Ruusu misellivesi sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, joka ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista ja hilseilyä, sekä elastiinia ja kollageenia, jotka yhdessä auttavat ihoa säilyttämään sen nuorekkuuden ja kimmoisuuden.

Kerrostaminen tapahtuu siten, että suihkautat kasvoille 2-4 suihkausta kasvovettä, jonka taputtelet ihoon. Viimeisellä kerrostuskerralla voit lopuksi vielä hieroa kasvovettä kasvoillesi taputtelun päätteeksi. 

Taputtelu vai hierominen?

Kasvoöljy, seerumit ja kasvovesi, kannattaa aina mieluummin taputella, kuin hieroa kasvoille. Siksi suihkepullossa oleva kasvovesi on paras valinta, sillä sen avulla saat suihkauteltua kasvoveden tasaisesti ihollesi ja voit heti aloittaa hellän taputtelun.

Taputtelemalla ihonhoitotuotteet autat niitä imeytymään paremmin, sillä taputtelemalla työnnät ne ihohuokosiin, kun taas hieromalla liu’utat niitä ihosi pinnalla, joka taas auttaa iholle muodostuvan suojakerroksen aikaansaamisessa.

Pitkäkestoinen kosteutus saadaan aikaan lukitsemalla kosteuttavat ainesosat ihoon

Kun olet kerrostanut kasvovettä muutaman kerroksen, on aika lukita kasvoveden antama lisäkosteus ihon syvempiin kerroksiin. 

Saaren Taika kasvovoiteet ja kasvoöljyt ovat pääsääntöisesti sellaisia, jotka eivät tuki ihohuokosia, kosteuttavista ominaisuuksistaan huolimatta.

Siksi ei kannata turhaan säikähtää sanan ”kasvoöljy” mahdollisesti antamaa mielikuvaa öljyisen rasvaisesta ihosta, sillä Saaren Taika kasvoöljyt on kehitetty siten, että ne eivät tuki ihohuokosia, eivätkä jätä öljyistä pintaa ihollesi. Itseasiassa ne auttavat ihoasi pysymään mattapintaisena pidempään!

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sopii aikuiselle iholle, kuivalle iholle sekä iholle, jolla on pigmenttihäiriöitä.

Palaute: Kiristelevän talvi-ihon pelastusKosteuttaa välittömästi ja antaa sopivasti hehkua. Imeytyy hyvin eikä jätä öljyisen näköistä kerrosta, mistä iso kiitos.
Kokemukseni mukaan kasvoöljyt yleensä tukkivat huokoset ja aiheuttavat näppyjä, vaikka ihoa kuinka puhdistaa ja kuorii. Tämä on kuitenkin osoittautunut poikkeukseksi.”

Jojoba Teepuu kasvoöljy taas sopii rasvoittuvalle iholle sekä akneiholle.

Palaute: Korjaa ihon rupia ja auttoi heti tulehtuneeseen ihoon! Ei turhaan hehkuteta hyvälaatuiseksi tuotteeksi!”

Osta korkealaatuiset ihonhoitotuotteet Saaren Taika Shopista!

Riittoisat tuotteemme sekä verkkokauppamme asiakkaille tarjoamat salaiset edut tuovat suuren säästön kukkarollesi <3

Tuotteemme myös toimivat useimmilla ja siitä todisteena onkin tuhannet kiittävät palautteet, joita voit lukea verkkokaupassamme, kunkin tuotteen omalla sivulla.

Osaamisemme herkkällekin iholle sopivien ihonhoitotuotteiden kehittäjinä on kärkiluokkaa, koska itselläni, tuotteidemme kehittäjänä, on erittäin herkästi reagoiva, kuiva ja atooppinen ekseemaiho. Tunnen konkreettisesti nahoissani, mikäli jokin tuote tai sen raaka-aine aiheuttaa ihoärsytystä, tai ei kykene antamaan iholleni sen paranemista ja uudistumista tukevia ravintoaineita!

Siksi tuotteidemme siedettävyys sekä ihon terveyttä tukevat ominaisuudet ovatkin meille tuotekehityksemme yksi tärkeimmistä seikoista.

Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaimmin. Ja siksi me Saaren Taiassa käytämme vain maailman puhtaimpia ja laadukkaimpia raaka-aineita, sillä meille tärkeintä on valmistaa tuotteita, joita käyttämällä huomaat eron ihollasi.

Lähteet: 1, 2, 3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.