Kosmetologin vinkit miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä sekä suorat ostolinkit tuotteisiin. 75€ ostoksille ilmainen kotiinkuljetus*

Miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä saaren taika ihonhoito

Kesäkuu toi mukanaan auringon ja lämmön. Tässä artikkelissa käynkin kanssasi läpi miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä.

Rasvaisen ihon hoito kesällä

Kesällä rasvainen iho kaipaa erityisesti kiihtyneen talintuotannon hillitsemistä ja ihon toimintojen tasapainottamista. Öljyisen rasvaiselle iholle tyypillistä kesällä on ihon kiiltely ja runsas rasvoittuminen. Myös finnit, mustapäät ja muut epäpuhtaudet vaivaavat rasvaista ihoa etenkin kesähelteillä.

Vaikka rasvainen iho kiilteleekin, se tarvitsee silti oikeanlaista kosteutusta ja suojaa auringon valovanhentavalta vaikutukselta. Aurinko rasittaa ihoa ja tuo omat haasteensa ihonhoitoon. Kesällä ihon oikea suojaaminen on erittäin tärkeätä. 

Rasvaisen ihon hoitamiseen kesällä kuuluu ehdottoman olennaisena osana säännöllinen ihon puhdistaminen. Puhdista kasvosi aamuin illoin ihotyypillesi sopivilla tuotteilla.

Rasvaiselle iholle tärkeimmät muistisäännöt kesälle ovat tasapainottaminen, suojaaminen ja puhdistaminen.

Osta rasvaisen ihon hoitoon suositeltuja tuotteita tästä:

Kuivan ihon hoito kesällä

Kesäisin kuiva iho saa hetken hengähtää talven kovien koettelemusten jälkeen. Tärkeätä on kuitenkin muistaa, että aurinko voi huomaamatta tehdä kuivalle iholle tepposet. 

Kuivaa ihoa tulisi ennen kaikkea suojata auringon haittavaikutuksilta. Laadukas kasvovoide suojaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa tehokkaasti.

Talven jäljiltä kuiva iho kaipaa elvytystä ja elinvoiman palauttamista. Helli kuivaa ihoa kesällä hoitavilla tehoseerumeilla ja laadukkailla voiteilla.

Muista siis kuivan ihon kesähoidossa suojaaminen, kosteuttaminen ja elvyttäminen.

Osta kuivan ihon tuotteita tästä:

Sekaihon hoito kesäaikaan

Sekaihon hoitaminen saattaa joskus tuntua haastavalta. Otsa, nenä ja leuka rasvoittuvat ja keräävät epäpuhtauksia, mutta poskien iho saattaa kiristellä kuivuuttaan.

Kesällä sekaihon hoidossa kannattaa keskittyä tasapainottamiseen, kosteuttamiseen ja puhdistamiseen.

Sekaihoa ei voi hoitaa vain yhdellä tuotteella koko kasvoja, vaan ihoa kannattaa hoitaa alue kerrallaan. Levitä tasapainottava kasvovoide T-alueelle (otsa-nenä-leuka) ja kosteuttavampi voide poskien, kaulan ja dekolteen alueelle.

Muista suojata iho auringon haitallisilta säteiltä ja puhdista kesän pölyt kasvoilta aamuin illoin, jotta sekaiho pysyy raikkaana helteisessä kesäsäässä.

Normaalin ihon hoito kesällä

Kesällä kannattaa normaalin ihon hoidossa keskittyä ihon suojaamiseen ja kosteuttamiseen. Normaali ihokin voi nimittäin olla talven jäljiltä pintakuiva ja kaipaa osakseen kosteutusta. 

Kaikessa ihonhoidossa kesällä on äärimmäisen tärkeätä huomioida auringon vaikutus. Suojaa siis ihosi auringolta ja nauti kesäpäivistäsi turvallisesti.

Kesällä normaalia ihotyyppiä voi hemmotella Saaren Taika tuotteilla ja kokeilla jotakin aivan uutta tuotetta, kuten esimerkiksi Professional sarjan ylellistä kuorintaa tai luxus tason tehoseerumia.

Herkän ihon hoito kesällä

Herkkä iho on ongelmallisin hoitaa. Kesällä herkkä iho saattaa suutahtaa liiasta auringosta, grillijuhlien uudesta mausteesta tai aurinkorasvan raaka-aineesta.

Jokaisen herkkä iho on erilainen ja ainutkertainen. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi sinulla.

Kesällä onkin hyvä keskittyä erityisesti herkän ihon rauhoittamiseen ja suojaamiseen.

Vältä hankaavia liikkeitä kasvojen ihonhoidossa, käytä herkälle iholle suunnattuja tuotteita ja nauti siitä tunteesta, kun herkkä ihosi löytää itselleen sopivan tuotteen.

Oletko tutustunut uuteen herkälle iholle soveltuvaa Professional sarjaamme? 

Osta herkälle iholle sopivia tuotteita tästä:

Ikääntyvän ihon hoito kesällä

Kesällä ikääntyvän ihonhoidossa tärkeintä on auringolta suojautuminen. Auringon haitalliset säteet saavat aikaan valovanhenemista, joka saa ihon ikääntymään tavallista nopeammin.

Ikääntymisen ensi merkit näkyvät iholla, sillä iho on ensisijainen este sisäisen ja ulkoisen välillä. Aikuinen tai ikääntyvä iho on usein kuiva, epätasainen, kalpea, löysä ja juonteikas, jossa saattaa myös esiintyä pigmenttihäiriöitä. Ikääntynyt iho on rakenteellisten ja toiminnallisten muutosten seurausta, joka johtuu ihon ikääntymisestä.

Ikääntyminen on kahden pääprosessin seuraus; sisäinen vanheneminen ja ulkoinen vanheneminen. Sisäinen vanheneminen on luonnollinen prosessi johon vaikuttaa geenit, hormonit ja aineenvaihdunta, kun taas ulkoista vanhenemista lisää erityisesti tupakointi, kemikaalit ja ultraviolettisäteily. 

Reaktiiviset happilajit näyttelevät keskeistä osaa ulkoisessa vanhenemisessa. Pitkäaikaisen ja jatkuvan ultravioletti altistuksen jälkeen ihon oma antioksidanttijärjestelmä on ns. tyhjä. Seurauksena siitä alkaa oksidatiivista stressiä esiintyä, joka johtaa dna: n, ihon proteiinien ja muiden komponenttien kontrolloimattoman hapettumisreaktion aiheuttamaan ihon vanhenemiseen. 

Vanhenemisen merkit ovat hyvin samankaltaisia, kuin luonnollisessa vanhenemisessa, mutta ovat näkyvillä huomattavasti nopeammin ja selvemmin. Ihon vanhenemisen nopeutumiseen vaikuttavat myös lääkitys, säteilyt, huono elämäntapa (epäterveellinen ruokavalio, stressi, tupakointi, alkoholi).

Muista antiage ihonhoidossa erityisesti: suojaaminen, elvyttäminen ja kiinteyttäminen.

Ikääntyvän ihon tuotteet löydät tästä:

Ihonhoito-ohjeet teille kirjoitti kosmetologi Hanna.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.