Kosmetologin vinkit miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä sekä suorat ostolinkit tuotteisiin. 75€ ostoksille ilmainen kotiinkuljetus*

Miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä saaren taika ihonhoito

Kesäkuu toi mukanaan auringon ja lämmön. Tässä artikkelissa käynkin kanssasi läpi miten erilaisia ihoja tulisi hoitaa kesällä.

Rasvaisen ihon hoito kesällä

Kesällä rasvainen iho kaipaa erityisesti kiihtyneen talintuotannon hillitsemistä ja ihon toimintojen tasapainottamista. Öljyisen rasvaiselle iholle tyypillistä kesällä on ihon kiiltely ja runsas rasvoittuminen. Myös finnit, mustapäät ja muut epäpuhtaudet vaivaavat rasvaista ihoa etenkin kesähelteillä.

Vaikka rasvainen iho kiilteleekin, se tarvitsee silti oikeanlaista kosteutusta ja suojaa auringon valovanhentavalta vaikutukselta. Aurinko rasittaa ihoa ja tuo omat haasteensa ihonhoitoon. Kesällä ihon oikea suojaaminen on erittäin tärkeätä. 

Rasvaisen ihon hoitamiseen kesällä kuuluu ehdottoman olennaisena osana säännöllinen ihon puhdistaminen. Puhdista kasvosi aamuin illoin ihotyypillesi sopivilla tuotteilla.

Rasvaiselle iholle tärkeimmät muistisäännöt kesälle ovat tasapainottaminen, suojaaminen ja puhdistaminen.

Osta rasvaisen ihon hoitoon suositeltuja tuotteita tästä:

Kuivan ihon hoito kesällä

Kesäisin kuiva iho saa hetken hengähtää talven kovien koettelemusten jälkeen. Tärkeätä on kuitenkin muistaa, että aurinko voi huomaamatta tehdä kuivalle iholle tepposet. 

Kuivaa ihoa tulisi ennen kaikkea suojata auringon haittavaikutuksilta. Laadukas kasvovoide suojaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa tehokkaasti.

Talven jäljiltä kuiva iho kaipaa elvytystä ja elinvoiman palauttamista. Helli kuivaa ihoa kesällä hoitavilla tehoseerumeilla ja laadukkailla voiteilla.

Muista siis kuivan ihon kesähoidossa suojaaminen, kosteuttaminen ja elvyttäminen.

Osta kuivan ihon tuotteita tästä:

Sekaihon hoito kesäaikaan

Sekaihon hoitaminen saattaa joskus tuntua haastavalta. Otsa, nenä ja leuka rasvoittuvat ja keräävät epäpuhtauksia, mutta poskien iho saattaa kiristellä kuivuuttaan.

Kesällä sekaihon hoidossa kannattaa keskittyä tasapainottamiseen, kosteuttamiseen ja puhdistamiseen.

Sekaihoa ei voi hoitaa vain yhdellä tuotteella koko kasvoja, vaan ihoa kannattaa hoitaa alue kerrallaan. Levitä tasapainottava kasvovoide T-alueelle (otsa-nenä-leuka) ja kosteuttavampi voide poskien, kaulan ja dekolteen alueelle.

Muista suojata iho auringon haitallisilta säteiltä ja puhdista kesän pölyt kasvoilta aamuin illoin, jotta sekaiho pysyy raikkaana helteisessä kesäsäässä.

Normaalin ihon hoito kesällä

Kesällä kannattaa normaalin ihon hoidossa keskittyä ihon suojaamiseen ja kosteuttamiseen. Normaali ihokin voi nimittäin olla talven jäljiltä pintakuiva ja kaipaa osakseen kosteutusta. 

Kaikessa ihonhoidossa kesällä on äärimmäisen tärkeätä huomioida auringon vaikutus. Suojaa siis ihosi auringolta ja nauti kesäpäivistäsi turvallisesti.

Kesällä normaalia ihotyyppiä voi hemmotella Saaren Taika tuotteilla ja kokeilla jotakin aivan uutta tuotetta, kuten esimerkiksi Professional sarjan ylellistä kuorintaa tai luxus tason tehoseerumia.

Herkän ihon hoito kesällä

Herkkä iho on ongelmallisin hoitaa. Kesällä herkkä iho saattaa suutahtaa liiasta auringosta, grillijuhlien uudesta mausteesta tai aurinkorasvan raaka-aineesta.

Jokaisen herkkä iho on erilainen ja ainutkertainen. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi sinulla.

Kesällä onkin hyvä keskittyä erityisesti herkän ihon rauhoittamiseen ja suojaamiseen.

Vältä hankaavia liikkeitä kasvojen ihonhoidossa, käytä herkälle iholle suunnattuja tuotteita ja nauti siitä tunteesta, kun herkkä ihosi löytää itselleen sopivan tuotteen.

Oletko tutustunut uuteen herkälle iholle soveltuvaa Professional sarjaamme? 

Osta herkälle iholle sopivia tuotteita tästä:

Ikääntyvän ihon hoito kesällä

Kesällä ikääntyvän ihonhoidossa tärkeintä on auringolta suojautuminen. Auringon haitalliset säteet saavat aikaan valovanhenemista, joka saa ihon ikääntymään tavallista nopeammin.

Ikääntymisen ensi merkit näkyvät iholla, sillä iho on ensisijainen este sisäisen ja ulkoisen välillä. Aikuinen tai ikääntyvä iho on usein kuiva, epätasainen, kalpea, löysä ja juonteikas, jossa saattaa myös esiintyä pigmenttihäiriöitä. Ikääntynyt iho on rakenteellisten ja toiminnallisten muutosten seurausta, joka johtuu ihon ikääntymisestä.

Ikääntyminen on kahden pääprosessin seuraus; sisäinen vanheneminen ja ulkoinen vanheneminen. Sisäinen vanheneminen on luonnollinen prosessi johon vaikuttaa geenit, hormonit ja aineenvaihdunta, kun taas ulkoista vanhenemista lisää erityisesti tupakointi, kemikaalit ja ultraviolettisäteily. 

Reaktiiviset happilajit näyttelevät keskeistä osaa ulkoisessa vanhenemisessa. Pitkäaikaisen ja jatkuvan ultravioletti altistuksen jälkeen ihon oma antioksidanttijärjestelmä on ns. tyhjä. Seurauksena siitä alkaa oksidatiivista stressiä esiintyä, joka johtaa dna: n, ihon proteiinien ja muiden komponenttien kontrolloimattoman hapettumisreaktion aiheuttamaan ihon vanhenemiseen. 

Vanhenemisen merkit ovat hyvin samankaltaisia, kuin luonnollisessa vanhenemisessa, mutta ovat näkyvillä huomattavasti nopeammin ja selvemmin. Ihon vanhenemisen nopeutumiseen vaikuttavat myös lääkitys, säteilyt, huono elämäntapa (epäterveellinen ruokavalio, stressi, tupakointi, alkoholi).

Muista antiage ihonhoidossa erityisesti: suojaaminen, elvyttäminen ja kiinteyttäminen.

Ikääntyvän ihon tuotteet löydät tästä:

Ihonhoito-ohjeet teille kirjoitti kosmetologi Hanna.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.