Metsämikrobi kosmetiikka
Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobitasapainoa.
VERKKOKAUPPA

Metsämikrobi kosmetiikka

Päivittäisen luontoyhteyden puuttuminen kaupunkiympäristössä on vaikuttanut ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. On havaittu, että monet haasteet saattavat johtua ihmisen mikrobiomin, eli ihon- ja suoliston mikrobitasapainon muutoksista.

Kun luontoyhteys puuttuu, muuttuu mikrobiomimmekin, eikä elimistömme pysty enää suojelemaan meitä niin hyvin ulkoisilta stressitekijöiltä, ja tällöin erilaisia iho-ongelmia voi syntyä.

Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobiomi tasapainon, lopputuloksena kaunis terveempi iho.

Suomen luonnon ainutlaatuisuus

Suomen rikas ja puhdas luonto tarjoaa mahdollisuuden monimuotoiseen mikrobiyhteisön esiintymiseen. Laadukas maaperämme on kuin ainutlaatuisuudestaan tunnettu Champagnen alue Ranskassa.

Suomen maan, ilman ja veden puhtaus sekä maamme tiukka lainsäädäntö ovat luoneet olosuhteet, jossa on maailman vähiten antibioottiresistenssiä maailmassa.
Tämä ja Suomen pitkä, kylmä sekä taudinaiheuttajia tuhoava talvi tekee Suomen maaperästä ainutlaatuisen.

Suomalaista kuusimetsää lumen peitossa

Re-Connecting Nature®

Re-Connecting Nature® -uute tuo runsaan, luonnosta peräisin olevan biologisen monimuotoisuuden turvallisesti ja helposti käytettävässä muodossa ihonhoitotuotteisiin.

Re-Connecting Nature®

 • Auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobiomi tasapainon
 • Tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä rikkaaseen biologiseen monimuotoisuuteen.
 • Tukee ihon suojatoimintoja
 • Auttaa lisäämään kollageenin tuotantoa
 • Auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista ja paranemista
 • Vähentää punoitusta ja auringonpolttaman ihon ärsytystä
 • Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle

Metsämikrobiuute

Re-Connecting Nature® -uute on kosmetiikassa käytettävä aktiiviraaka-aine, jolla on ainutlaatuisia suomalaisen metsän ja luonnon mikrobiomia palauttavia ominaisuuksia. Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden käyttö auttaa palauttamaan ihosi luonnollista mikrobitasapainoa.

Re-Connecting Nature -uute on valmistettu kierrätettävistä tai uusiutuvista materiaaleista metsänpohjaa kaivamatta. Se jäljittelee Suomen luonnon satojen lajien runsasta mikrobien monimuotoisuutta.

Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden päivittäinen käyttö lisää vastustuskykyäsi sekä ylläpitää sen tervettä toimintaa. Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden päivittäinen käyttö takaa ihosi mikrobiomille luonnollisemman tasapainon, joka edesauttaa ihosi terveyttä.

Terve ja tasapainoinen ihon mikrobiomi edesauttaa aktiivisesti ihosi eheyttä ja tehostaa ihon suojaustoimintoja sekä nopeampaa uudistumista. Se auttaa vähentämään ihon punoitusta ja ärsytystä sekä lisää nuorekkuutta säilyttävää ihon kollageenitasoa.

Metsäuutetta laboratoriossa
Nainen levittää metsämikrobivoidetta sääriin

Metsämikrobi kosmetiikan käyttö

Jotta ihosi saa riittävästi ja tasaisesti metsämikrobiuutteen tarjoamaa monimuotoisuutta, suosittelemme metsämikrobi kosmetiikan käyttöä päivittäin iholle. Metsämikrobi ihonhoitotuotetta kannattaa levittää iholle ensimmäisenä ja annostella sen jälkeen muut ihonhoitotuotteet.

Mikäli käytössäsi on kortisonituotteita, kannattaa metsämikrobituotetta käyttää vasta kortisonikuurin jälkeen, kun iho on parantunut.

Tieteellinen näyttö metsämikrobiuutteen takana

Viimeisten vuosikymmenten aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että biologinen monimuotoisuus vaikuttaa terveyteesi sekä immuunijärjestelmäsi muodostumiseen.

Immuunijärjestelmän päätehtävä on suojella ja puolustaa sinua vaarallisilta mikrobeilta, kuten tauteja aiheuttavilta viruksilta, bakteereilta ja tuhota taudinaiheuttajia.

Kun immuunijärjestelmämme ei toimi oikealla tavalla, se saattaa tulkita harmittomia asioita uhkiksi, kuten allergioissa. Immuunijärjestelmämme saattaa myös hyökätä kehon omia soluja vastaan, jolloin puhutuaan autoimmuunisairauksista, kuten keliakiasta tai 1-tyypin diabeteksestä. Immuunijärjestelmän häiriöistä puhutaan myös immuunivälitteisinä sairauksina.

Immuunivälitteiset sairaudet lisääntyvät tällä hetkellä hälyttävällä nopeudella erityisesti teollisuusmaissa, mutta myös kehitysmaissa.

On olemassa hypoteesi: ensimmäisinä elämänvuosina meiltä puuttuu immuunijärjestelmällemme sopivia opettajia.

Immuunivälitteisten sairauksien määrien on havaittu lisääntyneen erityisesti voimakkaasti kaupungistuneissa yhteiskunnissa, minkä uskotaan johtuvan osin ravintomme muutoksesta luonnollisemmista elintarvikkeita yhä prosessoidumpiin sekä liiallisen hygieenisistä kodeista, joista puuttuu luontoyhteyttä ylläpitävät mikrobit, pölyt ja hiukkaset.

Tätä hypoteesia kutsutaan biodiversiteettihypoteesiksi ja tälle hypoteesille löytyy runsaasti tieteellistä näyttöä.

Professori Heikki Hyöty on tutkinut yli 30 vuoden ajan yhteyttä mikrobien ja immuunivälitteisten sairauksien välillä. Hänen tutkimusryhmänsä yhdessä muiden alan huippututkijoiden kanssa tekivät vertailevan tutkimuksen Suomen ja Venäjän Karjalan välillä, he löysivät jotain hyvin mielenkiintoista.

Hygieniataso oli Karjalassa huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa ja karjalaiset lapset kärsivät useammin monista taudinaiheuttajista kuin suomalaiset lapset. Mutta karjalaislapsilla oli kuitenkin paljon vähemmän joitakin autoimmuunisairauksia, kuten tyypin 1 diabetes, keliakia, allergiset sairaudet, kilpirauhasen sairaudet sekä autoimmuunihäiriöitä.

Myös muut tutkijat ovat vahvistaneet tällaisen samanlaisen käänteisen yhteyden.

Tieteellinen näyttö metsämikrobiuutteen takana

Dosentti Aki Sinkkonen on vuosia tutkinut luonnon ekologiaa, ympäristön mikrobeja ja erityisesti maaperän mikrobeja. Hänen tutkimusryhmänsä julkaisuissa on havaittu, että bakteerilajien monimuotoisuus on vähäisempää kaupunkimaaperässä verrattuna luonnonympäristöihin, kuten metsään. Kaupunkimaaperälle tyypilliset toksiinit ja raskasmetallit muuttavat kaupunkimaaperän mikrobitasapainoa sekä monimuotoisuutta.

Re-Connecting Nature® mikrobiuute syntyi ADELE-tutkimushankkeessa, joka tutki mahdollisuuksia käyttää luontopohjaisia ratkaisuja mm. immuunijärjestelmämme häiriöihin.

Useassa hankkeen aikana julkaistussa tutkimuksessa pystyttiin osoittamaan mikrobimonimuotoisuuden lisäämisen suorat hyödyt in-vitro ja in-vivo kokeissa. Tutkimuskokonaisuudessa osoitettiin myös mikrobimonimuotoisuuden käytön turvallisuus osana kuluttajatuotteita.

Useat tukimukset maailmanlaajuisesti ovat osoittaneet säännöllisen luontoyhteyden merkityksen hyvinvoinnillemme. Nykyinen moderni ja kaupungistunut elämäntapamme ei pysty tarjoamaan meille tarpeeksi luontoaltistusta, mutta luonnossa liikkuminen, puutarhatyöt tai luontoaltistuksen lisääminen Re-Connecting Nature® mikrobiuutetta sisältävien kuluttajatuotteiden avulla on todettu saavan aikaan suotuisia vaiktutuksia hyvinvoinnillemme.

Re-Connecting Nature®

Re-Connecting Nature® -uute jäljittelee monimuotoista luonnosta peräisin olevaa mikrobiyhteisöä, joka palauttaa ihmisen fyysisen yhteyden luontoon, jonka olemme menettäneet kaupungistumisen ja kiireisen elämäntavan myötä.

Re-Connecting Nature® -mikrobiuute tuo luonnollista biologista monimuotoisuutta iholle tarjoten samalla useita tärkeitä hyötyjä ihonhoitotuotteelle.

Uutteen ydintarkoitus on jäljitellä Suomen puhtaan ja ainutlaatuisen metsäluonnon monimuotoisuutta sekä mahdollistaa käytön kuluttajille turvallisesti ja helppokäyttöisessä muodossa.

Mikrobiuutteen sisältämä mikrobiologinen monimuotoisuus mitataan jokaisesta valmistetusta erästä käyttäen Next Generation Sekvensointimenetelmää (NGS) mittausjärjestelmää.

Re-Connecting Nature® mikrobiuute on standardoitua mikrobiyhteisöä, joka on tuotettu kestävästi luonnollisista maa- ja kasviperäisistä materiaaleista.

Re-Connecting Nature®

 • Sisältää miljoonia mikrobin osasia
 • Jokainen erä on tasalaatuista ja turvallista käyttää
 • Tieteellisesti tutkittu aktiivinen ainesosa kasvojen ja vartalon ihon hoitoon.
 • Sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

 

INCI: Humus Extract

Kuvaus: Luonnollinen uute, jolla on korkea biologinen monimuotoisuus.

Lähde: Uute Scientific Oy