Metsämikrobi kosmetiikka

Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobitasapaino.

Ihon mikrobiomi vaikuttaa terveyteesi kokonaisvaltaisesti

Ihon mikrobiomin epätasapainolla on epäilty olevan yhteys useisiin eri ihosairauksiin, kuten ekseemaan, hilseeseen, akneen ja dermatiittiin sekä myös joihinkin ihoinfektioihin.

Ihon mikrobiomin tasapainon ylläpitämisellä on suuri vaikutus ihomme terveyteen ja kehomme vastustuskykyyn. 

Immuunijärjestelmä tarvitsee jatkuvaa altistusta ympäristöstä toimiakseen kunnolla. 

Ympäristön mikro-organismeille altistuminen tuo monimuotoisuutta iholle ja suolistoon, ja auttaa immuunijärjestelmäämme tunnistamaan haitalliset signaalit ja toimimaan kehoa suojaavasti niitä vastaan. 

Metsämikrobi kosmetiikka

Uute Scientific Oy toteutti in vivo tutkimuksen, jossa todettiin Re-Connecting Nature® uutetta sisältävän voiteen vahvistavan ihon suojakerrosta jo kolmen viikon säännöllisellä käytöllä.

Ihonhoidolliset hyödyt näkyivät jo kolmessa viikossa ihon korkeampana stressinsietokykynä.

Uutetta sisältävien tuotteiden käytöllä on useita hyötyjä iholle:

 • auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobiomi tasapainon
 • vahvistaa ihon suojakerrosta
 • tukee ihon luonnollisen mikrobiomin monimuotoisuutta
 • tukee ihon suojakerroksen toimintaa alentamalla tulehdusta edistävien sytokiinien määrää, jotka on yhdistetty ihon suojakerroksen toiminnan häiriöihin useissa tutkimuksissa
 • auttaa säilyttämään ihon suojakerroksen normaalitoiminnan ja kollageenin muodostumista ikääntyvässä ihossa ja stressaavissa elämäntilanteissa
 • nopeuttaa ihon uusiutumista ja korjaantumista
 • helpottaa ihon punoitusta ja ärsytystä

Metsämikrobi kosmetiikka

Päivittäisen luontoyhteyden puuttuminen kaupunkiympäristössä on vaikuttanut ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. On havaittu, että monet haasteet saattavat johtua ihmisen mikrobiomin, eli ihon- ja suoliston mikrobitasapainon muutoksista.

Kun luontoyhteys puuttuu, muuttuu mikrobiomimmekin, eikä elimistömme pysty enää suojelemaan meitä niin hyvin ulkoisilta stressitekijöiltä, ja tällöin erilaisia iho-ongelmia voi syntyä.

Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobiomi tasapaino, lopputuloksena kaunis terveempi iho.

Saaren Taika Metsämikrobi ihonhoitosarjan tuotteet:
 • sisältävät Re-Connecting Nature® metsämikrobiuutetta
 • ovat 100% luonnollisia
 • eivät sisällä väriaineita
 • eivät sisällä säilöntäaineita
 • eivät sisällä keinotekoisia kemikaaleja
 • eivät sisällä keinotekoisia hajusteita
 • eikä yleisimmin ihoärsytystä aiheuttavia ainesosia

Osta Saaren Taika metsämikrobi ihonhoitotuotteet Saaren Taika Shopista! Nopea toimitus, jopa seuraavaksi päiväksi!

Suomen luonnon ainutlaatuisuus

Suomen rikas ja puhdas luonto tarjoaa mahdollisuuden monimuotoiseen mikrobiyhteisön esiintymiseen. Laadukas maaperämme on kuin ainutlaatuisuudestaan tunnettu Champagnen alue Ranskassa.

Suomen maan, ilman ja veden puhtaus sekä maamme tiukka lainsäädäntö ovat luoneet olosuhteet, jossa on maailman vähiten antibioottiresistenssiä maailmassa.
Tämä ja Suomen pitkä, kylmä sekä taudinaiheuttajia tuhoava talvi tekee Suomen maaperästä ainutlaatuisen.

Suomalaista kuusimetsää lumen peitossa
Nainen ottaa sormella hajusteetonta Metsämikrobi vartalovoidetta lasirasiasta joka hänellä on sylissään

Re-Connecting Nature®

Re-Connecting Nature® -uute tuo runsaan, luonnosta peräisin olevan biologisen monimuotoisuuden turvallisesti ja helposti käytettävässä muodossa ihonhoitotuotteisiin.

Re-Connecting Nature®

 • Auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobiomi tasapainon
 • Tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä rikkaaseen biologiseen monimuotoisuuteen.
 • Tukee ihon suojatoimintoja
 • Auttaa lisäämään kollageenin tuotantoa
 • Auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista ja paranemista
 • Vähentää punoitusta ja auringonpolttaman ihon ärsytystä
 • Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle

Metsämikrobiuute

Re-Connecting Nature® -uute on kosmetiikassa käytettävä aktiiviraaka-aine, jolla on ainutlaatuisia suomalaisen metsän ja luonnon mikrobiomia palauttavia ominaisuuksia. Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden käyttö auttaa palauttamaan ihosi luonnollista mikrobitasapainoa.

Re-Connecting Nature -uute on valmistettu kierrätettävistä tai uusiutuvista materiaaleista metsänpohjaa kaivamatta. Se jäljittelee Suomen luonnon satojen lajien runsasta mikrobien monimuotoisuutta.

Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden päivittäinen käyttö lisää vastustuskykyäsi sekä ylläpitää sen tervettä toimintaa. Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden päivittäinen käyttö takaa ihosi mikrobiomille luonnollisemman tasapainon, joka edesauttaa ihosi terveyttä.

Terve ja tasapainoinen ihon mikrobiomi edesauttaa aktiivisesti ihosi eheyttä ja tehostaa ihon suojaustoimintoja sekä nopeampaa uudistumista. Se auttaa vähentämään ihon punoitusta ja ärsytystä sekä lisää nuorekkuutta säilyttävää ihon kollageenitasoa.

Metsäuutetta laboratoriossa
Nainen ottaa sormella hajusteetonta Metsämikrobi vartalovoidetta lasirasiasta

Metsämikrobi kosmetiikan käyttö

Jotta ihosi saa riittävästi ja tasaisesti metsämikrobiuutteen tarjoamaa monimuotoisuutta, suosittelemme metsämikrobi kosmetiikan käyttöä päivittäin iholle. Metsämikrobi ihonhoitotuotetta kannattaa levittää iholle ensimmäisenä ja annostella sen jälkeen muut ihonhoitotuotteet.

Mikäli käytössäsi on kortisonituotteita, kannattaa metsämikrobituotetta käyttää vasta kortisonikuurin jälkeen, kun iho on parantunut.

Tieteellinen näyttö metsämikrobiuutteen takana

”Metsäuute voi parantaa ihmisen autoimmuunivastetta ja suojata autoimmuunisairauksilta sekä helpottaa atooppisen ihon oireilua.” Lähde: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta

Monet ihmisen autoimmuunisairaudet kuten allergiat, astma, tyypin 1 diabetes ja atopia ovat yleistyneet koko maailmassa räjähdysmäisesti. Tutkijoiden mukaan ne voivat liittyä siihen, ettei ihminen ole enää riittävästi kosketuksessa luonnon kanssa.

Tutkimuksissa on todettu, että sairastuneissa on selkeästi enemmän kaupunkilaisia kuin maalla asuvia. Tutkijat ovat myös löytäneet selityksen: kaupunkilaisten mikrobiympäristö on täysin erilainen kuin maalla asuvien mikrobiympäristö.

Tutkijat ympäri maailmaa ovat todenneet, että mitä monimuotoisempi mikrobiympäristö on, sitä vähemmän sairauksia syntyy. Kehon puolustusjärjestelmä ei saa riittävästi virikkeitä kaupungistumisen, luontoyhteyden katkeamisen ja hygieniatason kasvamisen myötä. Tutkimuksia on jo yli 40 ja ne on vertaisarvioitu.

Mitä monimuotoisempi mikrobiympäristö on, sitä vähemmän immuunivälitteisiä sairauksia syntyy.

Lähde: Uute Scientific Oy

Nainen levittää metsämikrobivoidetta sääriin

Tieteellinen näyttö metsämikrobiuutteen takana

Viimeisten vuosikymmenten aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että biologinen monimuotoisuus vaikuttaa terveyteesi sekä immuunijärjestelmäsi muodostumiseen.

Immuunijärjestelmän päätehtävä on suojella ja puolustaa sinua vaarallisilta mikrobeilta, kuten tauteja aiheuttavilta viruksilta, bakteereilta ja tuhota taudinaiheuttajia.

Kun immuunijärjestelmämme ei toimi oikealla tavalla, se saattaa tulkita harmittomia asioita uhkiksi, kuten allergioissa. Immuunijärjestelmämme saattaa myös hyökätä kehon omia soluja vastaan, jolloin puhutuaan autoimmuunisairauksista, kuten keliakiasta tai 1-tyypin diabeteksestä. Immuunijärjestelmän häiriöistä puhutaan myös immuunivälitteisinä sairauksina.

Immuunivälitteiset sairaudet lisääntyvät tällä hetkellä hälyttävällä nopeudella erityisesti teollisuusmaissa, mutta myös kehitysmaissa.

On olemassa hypoteesi: ensimmäisinä elämänvuosina meiltä puuttuu immuunijärjestelmällemme sopivia opettajia.

Immuunivälitteisten sairauksien määrien on havaittu lisääntyneen erityisesti voimakkaasti kaupungistuneissa yhteiskunnissa, minkä uskotaan johtuvan osin ravintomme muutoksesta luonnollisemmista elintarvikkeita yhä prosessoidumpiin sekä liiallisen hygieenisistä kodeista, joista puuttuu luontoyhteyttä ylläpitävät mikrobit, pölyt ja hiukkaset.

Tätä hypoteesia kutsutaan biodiversiteettihypoteesiksi ja tälle hypoteesille löytyy runsaasti tieteellistä näyttöä.

Professori Heikki Hyöty on tutkinut yli 30 vuoden ajan yhteyttä mikrobien ja immuunivälitteisten sairauksien välillä. Hänen tutkimusryhmänsä yhdessä muiden alan huippututkijoiden kanssa tekivät vertailevan tutkimuksen Suomen ja Venäjän Karjalan välillä, he löysivät jotain hyvin mielenkiintoista.

Hygieniataso oli Karjalassa huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa ja karjalaiset lapset kärsivät useammin monista taudinaiheuttajista kuin suomalaiset lapset. Mutta karjalaislapsilla oli kuitenkin paljon vähemmän joitakin autoimmuunisairauksia, kuten tyypin 1 diabetes, keliakia, allergiset sairaudet, kilpirauhasen sairaudet sekä autoimmuunihäiriöitä.

Myös muut tutkijat ovat vahvistaneet tällaisen samanlaisen käänteisen yhteyden.

Lähde: Uute Scientific Oy

Tieteellinen näyttö metsämikrobiuutteen takana

Dosentti Aki Sinkkonen on vuosia tutkinut luonnon ekologiaa, ympäristön mikrobeja ja erityisesti maaperän mikrobeja. Hänen tutkimusryhmänsä julkaisuissa on havaittu, että bakteerilajien monimuotoisuus on vähäisempää kaupunkimaaperässä verrattuna luonnonympäristöihin, kuten metsään. Kaupunkimaaperälle tyypilliset toksiinit ja raskasmetallit muuttavat kaupunkimaaperän mikrobitasapainoa sekä monimuotoisuutta.

Re-Connecting Nature® mikrobiuute syntyi ADELE-tutkimushankkeessa, joka tutki mahdollisuuksia käyttää luontopohjaisia ratkaisuja mm. immuunijärjestelmämme häiriöihin.

Useassa hankkeen aikana julkaistussa tutkimuksessa pystyttiin osoittamaan mikrobimonimuotoisuuden lisäämisen suorat hyödyt in-vitro ja in-vivo kokeissa. Tutkimuskokonaisuudessa osoitettiin myös mikrobimonimuotoisuuden käytön turvallisuus osana kuluttajatuotteita.

Useat tukimukset maailmanlaajuisesti ovat osoittaneet säännöllisen luontoyhteyden merkityksen hyvinvoinnillemme. Nykyinen moderni ja kaupungistunut elämäntapamme ei pysty tarjoamaan meille tarpeeksi luontoaltistusta, mutta luonnossa liikkuminen, puutarhatyöt tai luontoaltistuksen lisääminen Re-Connecting Nature® mikrobiuutetta sisältävien kuluttajatuotteiden avulla on todettu saavan aikaan suotuisia vaiktutuksia hyvinvoinnillemme.

Lähde: Uute Scientific Oy

Re-Connecting Nature®

Re-Connecting Nature® -uute jäljittelee monimuotoista luonnosta peräisin olevaa mikrobiyhteisöä, joka palauttaa ihmisen fyysisen yhteyden luontoon, jonka olemme menettäneet kaupungistumisen ja kiireisen elämäntavan myötä.

Re-Connecting Nature® -mikrobiuute tuo luonnollista biologista monimuotoisuutta iholle tarjoten samalla useita tärkeitä hyötyjä ihonhoitotuotteelle.

Uutteen ydintarkoitus on jäljitellä Suomen puhtaan ja ainutlaatuisen metsäluonnon monimuotoisuutta sekä mahdollistaa käytön kuluttajille turvallisesti ja helppokäyttöisessä muodossa.

Mikrobiuutteen sisältämä mikrobiologinen monimuotoisuus mitataan jokaisesta valmistetusta erästä käyttäen Next Generation Sekvensointimenetelmää (NGS) mittausjärjestelmää.

Re-Connecting Nature® mikrobiuute on standardoitua mikrobiyhteisöä, joka on tuotettu kestävästi luonnollisista maa- ja kasviperäisistä materiaaleista.

Re-Connecting Nature®

 • Sisältää miljoonia mikrobin osasia
 • Jokainen erä on tasalaatuista ja turvallista käyttää
 • Tieteellisesti tutkittu aktiivinen ainesosa kasvojen ja vartalon ihon hoitoon.
 • Sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

INCI: Humus Extract

Kuvaus: Luonnollinen uute, jolla on korkea biologinen monimuotoisuus.

Lähde: Uute Scientific Oy

Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobiomi tasapaino, lopputuloksena kaunis terveempi iho!

Osta Saaren Taika Metsämikrobi ihonhoitotuotteet netistä!