Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Miten tunnistaa vastuullinen valmistaja?

Tervetuloa lukemaan tietoa siitä, miten tunnistat vastuullisen valmistajan esimerkiksi kodin siivoustuotteiden tai kosmetiikkatuotteiden saralla.

Kuluttajat ovat entistä tietoisempia tuotteiden ympäristövaikutuksista sekä entistä tarkempia siitä millä tavoin valmistettuja tuotteita he ostavat ja käyttävät.

Tämän lyhyen tietoiskun avulla voit varmistua Saaren Taika tuotteiden turvallisuudesta ja luotettavuudesta!

Laventeli siivoussaippua

Vastuullisuus kuluttajaa kohtaan - turvalliset tuotteet

Saaren Taian kaikki siivousaineet löytyvät Tukesin kemikaalirekisteristä (Kemi-Digi) ja kaikille siivousaineillemme on tehty lainvaatimat turvallisuustarkastukset sekä laadittu käyttöturvallisuustiedote.

Kotisivuillamme sekä verkkokaupassamme on näkyvillä kaikki tuotteen tiedot, kuten ainesosaluettelo, luonnollisuusprosentti, valmistusmaa, jne.

Kodin siivoustuotteiden, kuten esim. pyykkietikoiden, siivousaippuoiden ja imuorintipuutereiden, tulee noudattaa tietynlaisia säädöksiä, joita käyttäjien turvallisuuden vuoksi on asetettu.

Tällaisia ovat esimerkiksi luokiteltujen kemikaalien (esim. pyykkietikat) osalta julkinen Tukesin Kemi-Digi -rekisteri, jonne tuote tulee rekisteröidä.

Rekisterin tarkoitus on hätätapausten varalta pitää viranomaisten saatavilla tuotteen ainesosat, luokitukset ja käyttöturvallisuustiedot, jotta vahingon sattuessa esim. aineen joutuessa silmiin, lääkäri osaa hoitaa potilasta oikein ja mahdollisilta pysyviltä vammoilta vältyttäisiin.

Tuotteen rekisteröinti Kemi-Digiin kertoo myös kuluttajille, että tuote täyttää asiaankuuluvat turvallisuusvaatimukset ja että se on käyttötarkoituksessaan turvallinen.

Tuotteessa itsessään pitää myös olla näkyvissä ainesosaluettelo josta ilmenee ns. INCI-niminä tuotteessa käytetyt raaka-aineet, sama INCI-luettelo tulee myös löytyä valmistajan kotisivuilta.

Ainesosaluettelo auttaa kuluttajaa esimerkiksi pohtimaan onko jokin tuote luonnollinen tai ekologinen, sekä tutkimaan sisältääkö se esim. itselleen allergisoivia ainesosia.

Läpinäkyvä tuotanto ja rehelliset tuotetiedot

Valmistamme kaikki tuotteemme hyvää tuotantotapaa noudattaen ISO 22716:2007 -standardin mukaisesti, joka vaatii tiukkoja standardeja koko tuotantopolulle, eli raaka-aineista lähtien, niiden säilyttämisestä valmiiseen tuotteeseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Edellytämme samaa tuotantotapaa myös kaikilta sopimusvalmistajiltamme.

Kaikki Saaren Taika brändin alla valmistettavat ja myytävät tuotteet ovat eläinkokeettomia.

Joni mittaa raaka-aineita Perniön saippuatehtaalla

Vastuullinen valmistaja kertoo kotisivuillaan tuotantotavoistaan ja toimii muutenkin läpinäkyvästi salaamatta kuluttajalta mitään oleellista tietoa, joka saattaisi vaikuttaa ostopäätökseen.

Kosmetiikassa pätee myös tuotteen käyttöön ja turvallisuuteen liittyvät säännökset. Kaikelle kosmetiikalle tulee aina olla tehty kosmetiikan turvallisuustutkimus ennen tuotteen saattamista myyntiin, vaikka kyseessä olisi pienimuotoinenkin myynti.

Ainesosaluettelo tulee kosmetiikassakin olla nähtävillä, niin itse tuotteen pakkauksessa, kuin valmistajan kotisivuillakin.

Yhteiskunnallinen vastuullisuus

Vastuullisesti toimiva yritys tuottaa hyvää yhteiskunnalle tarjoamalla työpaikkoja, maksamalla veroja sekä kehittämällä ratkaisuja yhteiskunnan erilaisiin ongelmiin.

Työllistämme tällä hetkellä vakituisesti toistakymmentä lähialueen perheellistä miestä ja naista, nuorta ja varttuneempa henkilöä.

Välillisesti työllistämme satoja suomalaisia pienyrittäjiä. Olemmekin tehneet suomalaisia pienyrittäjiä koskevan vastuullisen periaatepäätöksen.

Saaren Taika on yksi harvoja menestyneitä kotimaisia ekokosmetiikka brändejä, jotka eivät ole antaneet tuotteitaan hintakilpailevien halpaketjujen valikoimiin, jotka syövät pienyrittäjien myyntiä, vaan vastuullisella päätöksellämme ohjaamme kuluttajia ostoksille pieniin kotimaisiin yrityksiin.

Saaren Taika tuotteita löydätkin vain asiantuntevista ja henkilökohtaisesti palvelevista erikoisliikkeistä!

Ratkaisuja yhteiskunnan ongelmiin

Saaren Taika tarttui vakavaan ongelmaan oman kuntansa alueella rahoitti Aseman Lapset ry:tä, joka toteutti vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin kustannus oli n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskenteli aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehitti paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä starttasi vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä koulutti useita vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehtiin syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä olivat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret.

Toiminta sai jatkoa vuonna 2023, kun Perniön aktiiviset aikuiset yhdessä tämän nuorisotyöntekijän kanssa perustivat yhdistyksen nuorten hyvinvoinnin ja toiminnan tueksi. 

Yrityksen läpinäkyvyys

Kotisivuillamme kerromme kuinka olemme kehittäneet suosituimmat tuotteemme, sekä taustoista Saaren Taika brändin syntyyn.

Avaamme kotisivuillamme tuotteidemme hinnan muodostumista, kerromme käyttämistämme raaka-aineista.

Pääset jopa lukemaan oman henkilökohtaisen historiani, ja kuinka päädyin kaduilta luonnonkosmetiikan valmistajaksi.

Kotisivuiltamme löydät myös monia muita mielenkiintoisia kurkistuksia yrityksemme julkisivun taa.

Tervetuloa tutustumaan!
-Johanna

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.