Saaren Taika Tyrni-linja – kosmetologin vieraskynäily

Tervehdys Saaren Taikalaiset! Täällä vieraskynää heiluttelee kansainvälisen Cidesco näyttötutkinnon suorittanut kosmetologi Hanna Amanda. Saatan osalle olla tuttu aiemmista vieraskynäilyistäni Johannan blogissa tai olet saattanut törmätä Taivallus-blogiini tai uuteen kauneusblogiini Beauty By Hanna Amandaan. Pääset edellisen vieraskynäilyni mietteitä lukemaan TÄSTÄ linkistä. Tällä kertaa pureudun ja perehdyn tarkemmin Saaren Taika Tyrni-linjaan.

Saaren Taika on suomalainen, eläinkokeeton, vegaaninen luonnonkosmetiikkasarja. Sarjan tuotteet valmistetaan käsin Suomen Turun saaristossa ja osa raaka-aineista saadaankin käsin poimittuna suoraan puhtaasta saaristolaisluonnosta. Arvostan äärettömän paljon Saaren Taika sarjan ideologiaa ja eettisiä arvoja ja sen lisäksi ihailen Johannan sisukkuutta naisyrittäjänä Suomessa. Olen myös vuosien varrella löytänyt omat luottotuotteeni käsin valmistetusta Saaren Taika sarjan valikoimasta.

Tyrni Luksus Spa saippua

Käytin Tyrni Luksus Spa saippuaa 2viikon ajan. Pesin kasvoni sillä joka ilta. Käytin saippuaa myös vartalolleni suihkun yhteydessä.

Tuotekuvauksessa luvattiin saippuan olevan erittäin hoitava ja erittäin tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa (etenkin punoitus ja akne). Saippuan luvattiin olevan vitamiinirikas ja sisältävän paljon ravintorikkaita ainesosia. Sen kerrotaan olevan luonnollinen ja vegaaninen, sekä n.90 prosenttisesti luomu.

Raaka-aineluetteloa eli inci-listaa tarkastellessa oppii tuotteesta paljon. Sitä taitoa kannattaakin opiskella, jos haluaa tietää mitä omalle iholleen levittää. Kuten aiemminkin, Saaren Taika ei petä tälläkään kertaa. Raaka-aineiksi on valikoitu laadukkaita raaka-aineita ja tuotteen Tyrni on itse kasvatettua ja käsin kerättyä.

Tyrni Luksus Spa-saippuapohja koostuu luomulaatuisista kookos-, oliivi- ja auringonkukkaöljyistä, joiden tehtävä on tuotteessa toimia puhdistavina ainesosina. Auringonkukkaöljy myös hoitaa ihoa samalla. Luomulaatuiset Sheavoi ja kaakaovoi toimivat myös puhdistavina raaka-aineina.

Tyrni Luksus Spa -saippua sisältää myös glyseriiniä, joka on paljon kosmetiikassa käytetty raaka-aine. Sen tehtävä saippuassa on mm. suojata ja kosteuttaa ihoa, sekä säätää tuotteen viskositeettia. Tyrni luksus spa saippuan sisältämä Kaoliini savi kuorii hellästi ihoa.

Eteerisiä öljyjä käytetään kosmetiikassa paljon niiden monien hyötyjen ansiosta. Laventelin eteerinen öljy tuo saippuaan ihanan tuoksun. Laventelin eteerinen öljy saadaan laventelin kukista. Se rauhoittaa tulehtunutta ihoa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä. Pelargonian eteerinen öljy tasapainottaa hormonitoimintaa sekä poistaa nesteitä ja turvotusta. Teepuun eteerisen öljyn tehtävä Tyrnisaippuassa on tuhota bakteereita, viruksia ja muita pöpöjä. Teepuuöljy tunnetaankin sen immuunipuolustusta tehostavana öljynä. Se on tehokas antioksidantti.

Tyrni spa saippuassa on käytetty tyrninlehtiuutetta sekä kuivatuista tyrnin lehdistä valmistettua jauhetta. Sanotaan, että tyrnin lehdissä on jopa enemmän ravinteita, vitamiineja ja flavonoideja, kuin itse marjassa.  

Pidin saippuan runsaasta, sametin pehmeästä vaahdosta. Iho jäi suihkun jälkeen ihanan pehmeäksi ja yleensä herkkä helposti punoittava ihoni olikin rauhallinen Tyrnisaippuan käytön jälkeen. Minulla ei ole ongelmaa aknen suhteen, mutta silloin tällöin leuan alueelle minulla ilmestyy muutamia hormoniperäisiä finnejä. Aloittaessani Tyrni Spa -saippuan käytön minulla oli juurikin ilmestynyt yksi finni sopivasti huulten yläpuolelle. Kahden viikon kokeilun aikana muita finnejä ei kasvoilleni ilmestynyt ja se yksikin poistui nopeammin kuin yleensä. Minun täytyy vielä mainita, että avomieheni harvoin kommentoi kosmetiikka-asioita, mutta käytettyäni Tyrni Luksus Spa- saippuaa ensimmäisen kerran, mieheni kysyi uudesta tuoksusta ja kehui sen suurin sanoin.

Tyrni Shampoo

Tyrni Shampoo vakuutti minut heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Laitan tuonne loppuun ennen ja jälkeen kuvat ensimmäiseltä käyttökerralta. Olin aivan hämmästynyt hiusteni muutoksesta! Mutta ennen kuin hypätään tuloksiin, niin käydään läpi vielä tuotelupaus ja mitä raaka-aineet Tyrni shampoossa tekevät.

Tyrni shampoon tuotelupaus on hoitava shampoo kaikille hiustyypeille. Sen luvataan kosteuttavan ja ravitsevan hiusta ja päänahkaa. Sen sanotaan lisäävän hiusten kasvua ja vähentävän hiusten lähtöä. Tyrni shampoo on allergeeniton, hajusteeton, vegaaninen, luonnollinen ja n. 90 prosenttisesti luomua.

Incilistasta selviää, että Shampoo sisältää hoitavina ja puhdistavina ainesosina kookosöljyä, oliiviöljyä, jojobaöljyä ja auringonkukkaöljyä. Kuten Tyrni Luksus Spa -saippuassa, myös Tyrni Shampoossa on glyseriiniä, joka on paljon kosmetiikassa käytetty raaka-aine. Sen tehtävä shampoossa on mm. suojata ja kosteuttaa hiuksia ja päänahkaa, sekä säätää tuotteen viskositeettia. Tyrni Shampoossa käytetään tyrnin lehdistä saatavaa uutetta, jolla on voimakas antibakteerinen vaikutus. Se myös ravitsee hiuksia ja päänahkaa sisältämiensä vitamiinien ja ravintoaineiden avulla.

Käytin Tyrni Shampoota kahden viikon ajan ja olen täysin rakastunut. Hiukseni ei ole pitkään aikaan olleet näin hyvässä kunnossa! Ensimmäisellä kerralla kastelin hiukset lämpimällä vedellä ja hieroin pyörivin liikkein shampoopalaa ensin hiusrajaan, päänahkaan ja hiusten juuriin. Sen jälkeen hieroin sormilla päänahkaa ja samalla vaahdotin hiusten latvoihinkin Tyrni Shampoota. Huuhtelin hiukset lämpimällä vedellä. En halunnut ensimmäisellä kertaa käyttää mitään hoitoainetta, koska halusin nähdä tuotteen koko potentiaalin.

Kuivasin hiukset pyyhkeeseen, harjasin ne auki ja annoin ilmakuivaa täysin kuivaksi asti. Hiukset olivat todella helposti harjattavat ja kuivuttuaan niistä tuli ihanan ilmavat ja paksun tuntuiset. Minulla on luonnostaan ohut hiiren häntä -tukka, niin oli aivan mieletöntä kerrankin tuntea hiukset paksuiksi. Olen täysin koukuttunut tähän shampooseen. Tässä vielä alla ottamani kuvat ennen ja jälkeen Tyrni Shampoolla käsittelyn. Suosittelen tätä ohuille ja hennoille hiuksille, sekä sellaisille hiuksille, jotka ovat vaurioituneet esim. lämpökäsittelyistä tai rajuista värikäsittelyistä. Tämä shampoo meni heittämällä tämän hetken lempihiustuotteeksi!

Tyrnivoide

Saaren Taika Tyrnivoide on Tyrni tuotelinjan kolmas tuote. Sen tuotekuvauksessa kerrotaan voiteen olevan erittäin hoitava ja vitamiinirikas voide. Voide on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja se on suunniteltu aknen ja rosacean hoitoon, aivan kuten Tyrni Luksus Spa-saippuakin. Näistä muodostuu siis oiva tuoteperhe ongelmaihon hoitoon.

Tyrnivoiteen voidepohja muodostuu Sheavoista sekä jojoba- ja auringonkukkaöljystä. Näiden ihoa hoitavien ja pehmentävien aineiden lisäksi tuote sisältää glyseriiniä, kuten Tyrnisarjan muutkin tuotteet. Incilistan kummajainen Tocopherol on suomeksi E-vitamiini ja erittäin tunnettu antioksidantti sekä ihoa hoitava raaka-aine.

Appelsiinin eteerinen öljy toimii tuotteessa hajusteena. Rosmariinin eteeristä öljyä käytetään kosmetiikan valmistuksessa ihoa hoitavana aineena sekä hajua/makua peittävänä ainesosana. Patsulin eteerinen öljy puolestaan antiseptisten ominaisuuksiensa takia tasapainottaa akneihoa sekä rasvaista ihoa.

Mantelin kypsistä siemenistä saatava Manteliöljy on myös ihoa hoitava aine ja saa Tyrnivoiteeseen aikaan ihanan koostumuksen. Manteliöljy sopii erityisen hyvin herkälle ja aralle iholle. Ja toki Tyrnivoiteestakin löytyy tyrninlehtiuutetta. Se tekee voiteesta erittäin vitamiini-, ravinneaine- ja flavonoidirikkaan.

Pidin voidepurkin koosta. Tuote on erittäin riittoisaa. Voidetta kannattaa purkista ottaa spaattelilla, jotta Tyrnivoiteeseen ei sormien mukana pääse vettä, bakteereita ja muita, jotka aiheuttavat kosmetiikkatuotteen pilaantumisen. Tyrnivoiteessa parasta oli sen koostumus. Voidepurkissa tuote näytti täysin samalta kuin muutkin Saaren Taika sarjan voiteet, mutta käsien lämpö sulatti voiteen seerumimaiseksi ja ihanan kevyeksi levittää. Voin kuvitella, että rasvaisesta ja akneihosta kärsivät pitäisivät juuri tällaisen koostumuksen omaavasta voiteesta. Itselläni erittäin pintakuivalla iholla voide voisi toimia kesällä kevyenä päivävoiteena, mutta yöksi tarvitsen paksumman ja vielä kosteuttavamman voiteen.

Tyrnivoide on myös erittäin tehokas laittamaan ihon pintaverenkierron liikkeelle. Jos siis ongelmanasi on eloton, väsynyt ja hieman tunkkainen iho, suosittelen kokeilemaan Tyrnivoidetta. Tyrnillä on myös antiage vaikutuksia. Herkällä iholla voide saattaa aluksi heläyttää kauniin punan kasvoille, kun aineenvaihdunta ja verenkierto lähtevät tehokkaasti liikkeelle. Sitä ei kuitenkaan pidä pelästyä, sillä puna laskee yhtä nopeasti kuin alkoikin ja ihosta tulee kauniin tasaisen värinen. Tyrnivoiteen tuoksu on muuten mielestäni unisex, eli tuotetta voi hyvin käyttää myös miehet!

Saaren Taika Tyrni-linja on todella tehokas tuotelinja. Varsinkin tuo Tyrni Shampoo hätkähdytti tehollaan ja teki siitä ehdottoman hiustuotelempparin pitkäksi aikaa. Onneksi myös täältä Riihimäeltä löytyy Saaren Taika jälleenmyyjä, niin saan ostettua Tyrni Shampoota jatkossakin itselleni sitten kun tämä nykyinen loppuu. ?

Sinua lähimmän Saaren Taika jälleenmyyjän löydät TÄSTÄ linkistä.

Aurinkoisia päiviä sinulle toivottaa

kosmetologisi Hanna Amanda

 

 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.