Saaren Taika tuotteiden valmistus
Valmistamme luonnolliset ihonhoitotuotteemme sekä ekologiset kodinsiivousaineemme huolellisena käsityönä, pienissä erissä, Suomen Salossa.

Saaren Taika tuotteiden valmistus Perniön kosmetiikkatehtaalla

Saariston inspiroimaa

Särkisalon puhtaan saaristoluonnon helmassa syntyvät kaikki Saaren Taika tuotteiden ideat ja reseptit.

Valmistamme kaikki tuotteemme hygieenisesti ja turvallisesti, tiukan kosmetiikan ISO 22716:2007 -standardin mukaisesti.

Valmistusprosessimme on tarkkaan valvottua ja dokumentoitua.

Jokainen tuotteemme tarkastetaan kolmesti ennen sen päätymistä myyntiin.

Joutsenperhe uimassa auringonnousun aikaan

Ekolifestyle edelläkävijä

Saaren Taika on ollut monen ekologisen kosmetiikka- tai siivoustuotteen kehittämisen ja markkinoille tuomisen edelläkävijä.

Joni valmistaa voiteita Saaren Taian tehtaalla Perniössä

Oman ammattitaitoisen kotimaisen tuotekehityksemme ansiosta pystymme vastamaan nopeasti asiakkaidemme toiveisiin ja tarpeisiin.

Tuotekehityksemme tärkeimpiä päämääriä ekologisuuden lisäksi on kehittää tuotteet, jotka soveltuvat heille, joille muista vastaavista tuotteista ei ole ollut apua. 

Kosmetiikan luonnollisia raaka-aineita laboratoriossa

Oma tuotekehitys

Tuotteidemme kehitys pohjautuu vahvasti tieteelliseen näyttöön eri raaka-aineiden tehosta erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Olemme jatkuvasti ajan hermolla uusista ja käynnissä olevista tutkimuksista ihosairauksiin liittyen ja kehitämme jatkuvasti tuotteitamme vastaamaan entistä paremmin suomalaisten ihon haasteisiin.

Oman tuotekehityksemme ansiosta pääsemme jo heti kehitysvaiheessa kokeilemaan erilaisten raaka-aineiden ja niiden yhdistelmien sopivuutta ihottumaiselle ja herkästi reagoivalle iholle. Tästä syystä tuotteemme ovatkin niin suosittuja, sillä ne ovat erittäin hyvin siedettyjä myös herkimmillä!

Tuotteistamme onkin jätetty jo n. 20 000 positiivista palautetta erilaisten iho-ongelmien hoidossa, kuten akne, ruusufinni jne.

Raaka-aineiden korkea laatu takaa tuotteidemme toimivuuden

Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaimmin. Siksi me Saaren Taiassa käytämme vain maailman puhtaimpia ja laadukkaimpia raaka-aineita, sillä meille tärkeintä on valmistaa tuotteita, joita käyttämällä huomaat eron ihollasi.

Saaren Taika käyttää raaka-aineina vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja ensisijaisesti kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja luonnon öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat erityisen runsaan tehon ihonhoitotuotteeseen.

Olemme ylpeitä siitä, että kaikki valmistamamme tuotteet koostuvat luonnollisista aktiivisista ainesosista, jotka ovat tieteellisesti tutkittu ja testattu sen varmistamiseksi, että ne ovat turvallisia sekä iholla tarkoitukseensa tehokkaita.

Luomme ihonhoitotuotteita, joita voidaan käyttää mahdollisimman luonnollisella tavalla ja silti tarjota parhaat mahdolliset tulokset.

Sheapuun pähkinöitä ja sheavoita
Joni valmistaa saippuaa Perniön tehtaalla

Herkän ihon asiantuntija

Osaamisemme herkkällekin iholle sopivien ihonhoitotuotteiden kehittäjinä on kärkiluokkaa, koska itselläni, tuotteidemme kehittäjänä, on erittäin herkästi reagoiva, kuiva ja atooppinen ekseemaiho.

Tunnen konkreettisesti nahoissani, mikäli jokin tuote tai sen raaka-aine aiheuttaa ihoärsytystä, tai ei kykene antamaan iholleni sen paranemista ja uudistumista tukevia ravintoaineita!

Kuten Kamomilla Sheavoiteen kehitystyön aikana huomasinkin, niin edullisilla ja käsitellyillä raaka-aineilla oli jopa päinvastainen vaikutus ihottumaani, ja vain erittäin laadukkaat, luonnolliset ja kemiallisesti käsittelemättömät raaka-aineet olivat riittävän ravitsevia ja hellävaraisia käyttää, jolloin ihottumani ei ärtynyt entisestään.

Myös saippuoissa raaka-aineiden laadulla on kaikki merkitys, kun halutaan saada aikaan tuote, jota voidaan käyttää myös vaurioituneelle iholle ja joka antaa tuloksia ihonhoitoon. Edullisilla raaka-aineilla saadaan aikaan halpa tuote, mutta samalla niiden ihon ongelmia auttavat ainesosat ovat hyvin vähäisiä, mikäli sellaisia on tuotteessa enää jäljellä laisinkaan.

Siksi tuotteidemme siedettävyys sekä ihon terveyttä tukevat ominaisuudet ovatkin meille tuotekehityksemme yksi tärkeimmistä seikoista.

Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa.

Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Mikä osa raaka-aineina käytetyistä öljyistä on ihollesi arvokkainta?

Ihosi sisältää lipidejä eri muodoissaan, eli öljyinä, vahoina, skvaleenina ja rasvahappoina. Solusi sisältävät n. 50% erilaisia rasvoja.

Luonnolliset kasviöljyt taas koostuvat n. 85-99% rasvahapoista ja lipideistä. Loppu osa öljystä määrittää öljyn värin, tuoksun, ja parantavat ominaisuudet.

Tämä 1-15% ”parantava osuus” öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

  • vitamiinit
  • antioksidantit
  • polyfenolit
  • karotenoidit
  • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Tämä parantava osa antaa öljyille niiden värin, maun, tuoksun, suojaavat antioksidanttiset vaikutukset, ravintoaineet, kivennäisaineet, aromaattiset yhdisteet ja jokaisen öljyn parantavat ominaisuudet ja toiminnallisuudet.

Ja tämä osa on siis se osa, joka käsitellyistä öljyistä on poistettu, jolloin öljyn hintakin tottakai on huomattavasti halvempi.

Käsittelemättömät kasviöljyt sisältävät siis runsaasti arvokkaita yhdisteitä, jotka ravitsevat, suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoamme.

Pieni määrä kylmäpuristettua Extra-Virgin öljyä

Vain puhtaista ja ravintopitoisista raaka-aineista

Yhtenä esimerkkinä laadukkaasta raaka-aineesta voin kertoa oliiviöljystä, jota käytämme useissa kosmetiikkatuotteissamme pääraaka-aineena.

Extra-Virgin oliiviöljy on ravintoainepitoisinta, puhtainta, terveellisintä ja luonnollisinta oliiviöljyä. Se on myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit).

Antioksidantit suojaavat ihoasi mm. pintakuivuuden ja kimmoisuuden menettämiseltä, sameutta ja veltostumista vastaan sekä auringon, ilmansaasteiden ja muiden ulkoisten ärsykkeiden aiheuttamilta haitoilta.

Koska emme käytä kemiallisesti käsiteltyjä raaka-aineita, ei tuotteissamme myöskään ole tällaisia kemiallisia jäämiä.

Lue minne luonnollisista raaka-aineista katoaa kaikki antioksidantit, kun raaka-aine käsitellään ja se muuttuu halvemmaksi?

Nollahukka, eli zero waste

Tuotamme ”zero waste”, eli nollahukka kosmetiikkaa mikä tarkoittaa sitä, että raaka-aineista ei synny lainkaan jätettä. Kaikki Taikatehtaan tuotantoon tulevasta raaka-aineesta menee kokonaisuudessaan käyttöön viimeistä murua myöten. Näin luonnonvaroja ei kuluteta tarpeettomasti!

Ja vaikka Saaren Taika kosmetiikkatuotteita ei suositellakaan syötäväksi, on huomion arvoista tietää, että niin ihonhoitotuotteissamme, kuin kodin siivousaineissammekin käyttämämme raaka-aineet ovat paitsi erittäin korkealaatuisia, myös juuri niitä samoja, joita käytetään myös ruuanlaitossa.

Tavallaan voisit siis syödä käyttämäsi ihonhoitotuotteet, tai ainakin raaka-aineet, joista ne valmistetaan, niin laadukkaita ja puhtaita ne ovat!

Kaikki tuotteemme ovat myös eläinkokeettomia.

Auringonkukkia sekä auringonkukkaöljyä

Uusiutuvalla energialla

Saaren Taika on toimintansa alusta asti käyttänyt kaikissa mahdollisissa toimipisteissään EKOenergia-merkittyä tuulisähköä. Tuulisähkön käyttö hillitsee ilmastonmuutosta, jota fossiilisten polttoaineiden käyttö saattaa kiihdyttää

Oman aurinkovoimalan myötä tuotamme n. 8 kuukautta vuodesta itse suurimman osan tuotteiden suunnittelussa, yrityksen hallinnoinnissa sekä Särkisalon tuotannossa kuluvasta sähköstä.