Suomessa valmistettu, muualla valmistettu, miten se vaikuttaa suomalaiseen työllisyyteen ja tuotteen hintaan

YRITYKSEMME PERIAATTEET

Nyttemmin valikoimamme on aika kattava. On palasaippuat, ne ihanat suosikit, joista kaikki meidät tuntevat. On pyykkietikat, joilla aloitimme, on sheavoide, joka on ehkä Suomen tunnetuin yksittäinen sheavoide.

Ja meillä on myös kasvojen ja vartalon ihonhoitoon laaja, laaja valikoima erikoistuotteita ja tietenkin kotiin liittyviä tuotteita, kuten huonetuoksut, kynttilät, keittiötarvikkeita jne.

Minulla on ollut lähes alusta asti tällainen jääräpäinen ajatus Saaren Taiasta yrityksenä, että annan Saaren Taikoja vain sellaisille jälleenmyyjille, jotka ovat pienyrittäjiä. Sellaisiin liikkeisiin, missä asiakas kohtaa myyjän ja saa neuvoja tuotteeseen liittyen, mikäli asiakkaalla on tuotteesta kysyttävää.

Saaren Taika tuotteet poikkeavat nimittäin kilpailevista tuotteista sillä tavalla, että meidän tuotteet on kehitetty oikeasti toiminaan iho-ongelmiin. En siis ole lähtenyt valmistamaan kosmetiikkaa siksi, että se on mukava harrastus, vaan siksi, että minulla on perinnöllinen vaikea atooppinen ekseema ihottuma, johon tarvitsin avun.

Ihottumat vaivasivat kuitenkin aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Teepuusaippua syntyi

Atooppinen ekseema ihottumani on ajoittain ollut niin pahana, että olen joutunut nukkumaan kortisonivoide hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Kamomilla Sheavoide syntyi

Saaren Taika tuotteet auttavat siis silloin, kun kaikki muu on jo kokeiltu ja tätä palautetta monet asiakkaammekin meille päin lähettävät. Tästä syystä en halua, että Saaren Taikoja voi ostaa marketin hyllyltä, sillä mikäli asiakkaalla on ongelma, hän myös useimmiten tarvitsee apua sen ratkaisemiseen.

Silloin pelkkä hyllyltä silmäily ei tuo toivottua tulosta, vaan tarvitaan asiantuntija, jolle ongelman voi kuvailla ja joka sen perusteella osaa suositella tuotteen, joka todennäköisimmin ongelmaa helpottaa.

Tämä sopii yhteen myös pienyrittäjyyttä arvostavaan ideologiaani, sillä jos Saaren Taiat olisi saatavilla jokaisesta marketista, menisitkö sinä ostamaan sen sieltä pienestä erikoisliikkeestä, jonne sinulla ei muuten ehkä olisi asiaa?

Olen kuullut lukuisilta jälleenmyyjiltämme, että juuri Saaren Taika tuotteet ovat ne, jotka tuovat leivän pöytään ja muu myynti on pieniä sivuvirtoja tuloissa. Katteemme jälleenmyyjillemme on reilu ja reiluutta heitä kohtaan on myös sulkea pois suuret ketjut, jotka saattaisivat suurilla kertaostoillaan pakottaa kaikkien katteet alaspäin.

Tämä on toki oman kasvumme kannalta hieman hölmöä, sillä tuotteillemme sopivia pienyrityksiä ei välttämättä ole joka kunnassa ja markettimyynnillä saisimme huomattavasti enemmän volyymiä myyntiin, ja siten myös paljon enemmän rahaa itsellemme.  Tässä kohtaa kuitenkin linjaukseni yrityksemme periaatteista on rahaa painavampi ja samoin myös lojaaliuteni pienyrittäjille.

TUOTTEIDEN VALMISTUSTA SÄRKISALOSSA JA MUUALLA

Perustettuani osakeyhtiön vuoden 2018 maaliskuussa en voinut arvatakaan minne se johtaa! Ensimmäisen toimintavuotemme liikevaihto oli 320 000 euroa ja toisen vuotemme 715 000 euroa!

Nyt kolmantena vuonna, eli vuoden 2020 liikkevaihto hipoo jo 3 000 000 euroa ja niin kurjaa kuin se onkin aina maksella niitä veroja, niin viime vuoden n. puolen miljoonan potti verottajalle tuntui kerrankin mukavalle jokaisella maksukerralla!

Korona uutiset ovat tuupanneet joka tuutista taantumaa ja kurjuutta, leikkauksia ja köyhyyttä, lainan ottamista ja Suomen luottoluokituksen tippumista lainojen vuoksi. Siksi tuntuu upealta, että luotsaamani yritys on voinut tuoda pienen hippusen siihen Suomea pelastavaan kassaan, jonka verran Suomi voi nyt ehkä olla ottamatta velkaa <3

Tästä syystä tuntuu osin kummalliselta ne arvostelijat, jotka jaksavat kommentoida siitä, että osa tuotteistamme valmistetaan ulkomailla. Senttiäkään verorahoistamme ei ulkomaille valu ja noiden tuotteiden avulla pystymme antamaan tuotteitamme myös kaikille niille pienille yrittäjille, jotka haluavat ”palasen Saaren Taika -rahaa”.

Joskus tekisi mieli kuitata noille kommentoijille, että ethän myöskään käytä näillä verorahoilla tuotettua terveydenhuoltopalvelua tai aja näillä verorahoilla valmistetuilla teillä, mutta jätän kuitenkin kommentit omaan arvoonsa. Jos olisi mahdollista, teettäisin kaiken täällä Suomessa, mutta tällä hetkellä se ei ainakaan onnistu, joten.. 

Olemme pystyneet palkkaamaan työntekijöitä lisää, eli suorasti työllistämään useampia kuin ennen. Nyt meitä on muuten jo vakituisessa työsuhteessa minä, mieheni, tyttäreni, poikani, äitini, tyttäreni bestis ja salolaisia työntekijöitä lisäksi 4 sekä yksi viereiseltä paikkakunnalta. Näiden lisäksi työllistämme säännöllisesti muutaman alihankkijan, joilta ostamme mm. suunnittelua, asiantuntijapaveluita, käännöstöitä, mainostenhallintaa, analyyseja, jne.

Se tekee siis 11 vakitusta työntekijää, kun meitä olisi vain 3; minä, mieheni ja äitini meillä töissä, jos myisimme pelkästään Särkisalossa valmistettuja tuotteita 🙂 Eikä varmaan ole tarpeen kertoa, että jos meillä olisi vain näin vähän tuotteiden valmistajia, emme myöskään voisi antaa näitä yhdellekään jälleenmyyjälle, sillä ne menisivät kaikki omasta verkkokaupastamme ja loppuisivat keskenkin.

Päivitystä 10.4.21 Meitä on nyt jo 12 vakituista ja freelancerit päälle 🙂

Ja kesken ne ovat ennen loppuneetkin. Siitä taas seurasi asiakkaillemme murhetta, kun lempparituotetta ei ollutkaan saatavilla 🙁 Tästä syystä olen kiitollinen, että uskalsin lähteä etsimään valmistajia myös muualta ja heidän avullaan saamme nyt tuotteitamme kaikille, jotka niitä tarvitsevat 🙂

Saaren Taika Teepuusaippua sopii akneiholle ja rasvaiselle iholle

KUKA VALMISTAA SAAREN TAIKAA ULKOMAILLA?

Ensimmäisenä kerron kuka on se nainen, jolle olen uskonut salaiset reseptini suosituimmista tuotteistamme!

Löysin Jackien etsittyäni yhteistyökumppania kansainvälisissä ammattimaisissa kosmetiikanvalmistus ryhmissä. Muutamia henkilöitä haastateltuani nousi Jackie yli muiden! Jackie on ranskalainen saippuakäsityöläinen, jolla on kymmenien vuosien kokemus saippuan valmistuksessa. Hän on hieman pidemmällä keski-iässä, kuin minä ja omaa samanlaiset lähellä tuotetun, luonnollisuuden ja luontoystävällisyyden periaatteet kuin itsekin.

Jackie asuu sattumoisin myös pienessä muutaman sadan asukkaan kylässä, aivan kuten me Särkisalossa, jossa on 700 asukasta! Meri on myös hänelle tärkeä ja hänen kesäkauppansa sijaitsee Ranskan rannikolla, meren äärellä, aivan kuten meri on meitäkin lähellä täällä Särkisalossa!

Jackie pitää siis yhden naisen yritystä siellä Ranskassa ja on täystyöllistetty meidän saippuoilla 🙂 Ekologiselta kannalta ajateltuna ranskalaisten saippuoiden valmistus on ympäristöystävällisempää, sillä Jackie saa hyväksymämme ja testaamamme raaka-aineet lähes kaikki lähituotantona, kun taas meille tänne Särkisaloon jokainen raaka-aine toimitetaan erikseen, sheapuita ja oliivipuita, kun ei kasva Särkisalossa, eikä useita muitakaan kasveja, joiden raaka-aineita tarvitsemme. 

Miksi emme sitten palkkaa lisää työvoimaa? No, ensinkin Särkisaloon ei mahdu työpisteitä tämän enempää ja uutta tilaa ei etsinnöistä huolimatta ole löytynyt läheltä. Jos vuokraisimme toisen tehtaan muualta, tarvitsisimme toisen yhtä suuren raaka-aine varaston. Sen arvo viime inventaariossa oli n. 100 000€.

Päivitystä 10.4.21 Olemme ottaneet mittavan riskin ja lainan investoidaksemme uuteen saippuatehtaaseen, kerron tästä myöhemmin lisää!

Se on aika suuri kertasumma laittaa suht epävarmoina aikoina uuden tehtaan käynnistämiseen. Puhumattakaan siitä, että sinne pitäisi hankkia kaikki laitteet, palkata työnvalvoja ja työntekijät. Tästäkin aiheesta on oma pidempi kirjoituksensa (joka pitäisi päivittää ajantasalle!) täällä blogissamme, joten en mene tähän nyt syvemmin. 

Särkisalossa tehdään tuotteita nykyään lähes joka viikko 7 päivää ja yleensä päivät ovat 12-tuntisia tai pidempiä. Usein saippuaa on tehty jopa 17-tuntia päivässä, että ollaan saatu kaikille tarvitseville tuoteita!

saaren taika tyrniuutteen uuttaminen

Muille ulkomailla valmistettaville tuotteille olemme etsineet vastuulliset ja sertifioidut valmistajat. Kynttilämme ja huonetuoksumme valmistuvat tarkalla käsityöllä pienessä perheyrityksessä Ruotsissa.

Nestemäiset shampoomme ja hoitoaineemme valmistuvat luotettavassa laboratoriossa, sertifioiduilla raaka-aineilla ja valmistusmenetelmillä. Tämä tehdas on Puolassa ja olemme saaneet jonkun verran palautetta siitä, että Puola maana ei ole kovin luotettava. En ota sellaiseen tässä kantaa, mutta tehdas noudattaa kosmetiikan valmistukseen liittyvää ISO-standardia, joka pitää sisällään mm. hygienisyyteen liittyvät määräykset.

Nämä aika monella kotimaisella kosmetiikan valmistajalla tuntuu ainakin Instagramin perusteella olevan hukassa, sillä siellä näkyy milloin kosmetiikkaa valmistettavan paljain käsin ja milloin ilman suojavaatteita!

Raaka-aineiden kanssa noudatamme samaa linjaa, kuin omassa tuotannossamme tai kenen tahansa muunkin kanssa. Raaka-aineilla tulee olla sertifikaatit luonnollisuuteen, luomutuotantoon, vegaanisuuteen, jne liittyen. Sertifikaatit takaavat käytettyjen raaka-aineiden laadun ja puhtauden. 

shampoon valmistus tehtaalla

Turkissa valmistutamme hamam pyyhkeemme toimittajalla, jonka työntekijöillä on hyvät työolot ja hän on mm. vakuuttanut työntekijänsä. Pyyhkeet valmistuvat Öko-Tex sertifioidusta puuvillasta.

Myös muut ulkomailla valmistuvat tuotteemme noudattavat samaa linjaa. Raaka-aineilta vaadimme sertifikaatit ja tehtaiden tulee toimia vastuullisesti niin työntekijöitä, kuin ympäristöäkin kohtaan. 

Vastuullisesti toimiva yritys tuottaa hyvää yhteiskunnalle tarjoamalla työpaikkoja, maksamalla veroja sekä kehittämällä ratkaisuja yhteiskunnan erilaisiin ongelmiin.

Vastuullisuus sisältää myös esimerkiksi taloudellisen ja sosiaalisen vastuun. Nykyisin puhutaan myös esimerkiksi diversiteetistä ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta työpaikoilla. Meitä työskenteleekin täällä Saaren Taiassa kolme eri sukupolvea, miehiä ja naisia.

Työllistämme mieheni, äitini sekä lapsieni lisäksi viisi henkilöä vakituisesti tilaustenkäsittelyssä, tuotteiden tarroittamisessa ja pakkaamisessa sekä varastonhoidossa. Välittömästi työllistämme toistuvasti myös graafista suunnittelijaa, kääntäjää, sisällöntuottajia sekä mainonnan alan ammattilaisia.

Välillisesti työllistämme myös satoja suomalaisia pienyrittäjiä. Meille on tällä hetkellä rekisteröityneenä n. 150 jälleenmyyjää ja viikoittain saamme noin 15 uutta rekisteröintiä. Koronavuosi 2020 verotti pahasti jälleenmyyjiämme ja vuoden 2020 aikana pienistä jälleenmyyjistämme n. 300 joutui lopettamaan.

Haluamme tukea pienyrittäjyyttä jatkossakin, joten Saaren Taian tuotteita et löydä suurista marketeista. Autamme kanssayrittäjiämme saamaan asiakasvirtaa antamalla tuotteitamme vain pienten eriskoisliikkeiden valikoimiin, itsenäisiä Life-kauppiaita lukuun ottamatta, joka on ainoa ketjuliike, jolle olemme tuotteitamme antaneet myyntiin.

Yrityksenä me ja työntekijämme maksamme kaikki veromme kuuliaisesti Suomeen. Vuonna 2020 yrityksemme kerrytti yhteisen hyvän pottia 463885 eurolla.

Omasta taustastani johtuen haluan tarjota apuani sitä tarvitseville. Tänä vuonna keräsimme rahaa koronaviruksen aiheuttaman kurjan tilanteen vuoksi hätään joutuneiden lapsiperheiden auttamiseksi.

Yhteensä onnistuimme keräämään lahjoituksia noin 5000 euron edestä Pelastakaa Lapset ry:lle, joka taas pystyy ohjaamaan avun perheille ympäri Suomen. Kiitos tästä kuuluu lahjoittajille sekä asiakkaillemme.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.