Taikatehdas

Kutsumme toimitilojamme Taikatehtaaksi ja sijaintiamme Taikalaaksoksi. Oikeasti sijaitsemme Saloon kuuluvilla Särkisalon saarilla, tarkemmin ottaen ensimmäisellä saarella mantereelta päin.

Särkisalo

On yksi harvaan asutuimmista saariryhmistä etelärannikolla. Meitä on n. 700 ympärivuotista asukasta saarilla ja kesäaikaan n. puolet enemmän.

Puhtaan saaristoluonnon raaka-aineet

tyrni

Tyrni tuuheuttava Saaren Taika luonnollinen palashampoo

Tyrnipensaat kasvavat omassa puutarhassamme täysin luonnonmukaisesti, ilman lannotteita ja tuholaismyrkkyjä. Keräämme käsin tyrnin marjat ja lehdet talteen, sekä uutamme itse niistä saatavan tyrniuutteen, jota käytämme raaka-aineena tyrnituotteissamme.

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain.  Tyrnin lehdissä on ravintoaineita jopa marjaakin enemmän! Tyrni sisältää runsaasti A, C- ja E-vitamiineja, flavonoideja, antioksidantteja sekä hyödyllisiä rasvahappoja.

Mustikka

Chosen by Johanna blueberry facial cream retinoli saaren taika novapuu mustikka kasvovoide-5360

Mustikkauute on luomusertifioidusta metsästä käsin kerättyä. 

Mustikka sisältää runsaasti  A-vitamiinia (kasvisretinolia, joka auttaa uudistamaan ihoa),  E-vitamiinia (joka auttaa kosteustasapainon säilyttämisessä) C-vitamiinia (joka tukee kollageeninsysteemiä ja parantaa  kimmoisuutta).

Vuodenkierto Taikalaaksossa

Luonto on vahvasti läsnä arjessamme ja Taikalaaksossa vierailevat villieläimet viihdyttävät meitä läsnäolollaan lähes jokaisena päivänä.

Kevät alkaa jäiden lähtemisellä sekä ensimmäisten joutsenten odotuksella. Sitten palaavat kurjet ja saammekin seurata tutun kurkipariskunnan pesintää aivan läheltä! Kevät ja kesä on aikaa meren äärellä.
Merikotkien liitelyä saamme ihailla lähes aina merelle lähdettyämme ja usein myös kotimme yläpuolella!
Joutsenperheiden pesänrakennus on aina yhtä mielenkiintoista seurattavaa ja emolintujen opettaessa poikasiaan syömään, saamme usein kuvata välimatkan päästä niiden puuhia. Peurat ja kauriit taivaltavat tuttuja polkujaan pihamme poikki nauttien loppukesästä omena- ja kirsikkasadoistammme. Syksy tuo värit saaristoon ja lähettää muuttolinnut etelään. Sienet ja muut metsän antimet kerätään ruuaksi ja valmistaudutaan pimeän vuodenajan saapumiseen.
Pimeän vuodenajan koittaessa alkaa Taikatehtaalla uusien tuotteiden suunnittelu ja keväällä, kun kaikki taas herää elämään saattaa myös uutuuksia ilmaantua valikoimaamme!