Rakkaudella sinulle
Särkisalon saaristosta

Taikalaakso Särkisalossa

Saariston
inspiroimaa

Luonnon ympäröimänä, luontoa kunnioittaen. Särkisalon saariston idyllissä tapahtuu tuotekehityksemme sekä syntyvät tuotteidemme ideat.
Joutsenperhe uimassa auringonnousun aikaan

Suurena inspiraation lähteenä meille ovat vanhan ajan yksinkertaiset vinkit ja viisaudet, meri ja saariston henkeäsalpaavan kaunis luonto.

Kaukana kaupungista

Täällä kaukana kaupungin humusta voi nähdä linnunradan vaivatta paljaalla silmällä aina, kun taivas on pilvetön.

Täällä villi luonto alkaa suoraan ulko-ovelta ja eläimet ovat uteliaita ihmisen nähdessään.

metsäkauris särkisalo saaren taika luonto saaristo

Täällä inspiraation voi ammentaa luonnosta ja luovuus kulkee käsikädessä ympäristöystävällisyyden kanssa.

Luonnon
tehoaineita

itse
keräten

”Taikalaaksossa” on toiminut vuosia sitten kaupallinen puutarha, jonka kasveista osa jatkaa kasvuaan paikalla vielä tänäkin päivänä.

Omasta puutarhastamme keräämme, kuivaamme ja uutamme mm. Tyrni Luksus Spa saippuassa käyttämämme tyrniuutteen.

Käytämme saippuoissamme myös uuttamisesta jääneet kasvin osat, jolloin mitään luonnosta poimittua ei mene hukkaan!

kurjet särkisalo saaren taika luonto saaristo (1)

Villin luonnon ympäröimänä

Luonto on vahvasti läsnä arjessamme ja Taikalaaksossa vierailevat villieläimet viihdyttävät meitä läsnäolollaan lähes jokaisena päivänä.

Kevät alkaa jäiden lähtemisellä sekä ensimmäisten joutsenten odotuksella. Sitten palaavat kurjet ja saammekin seurata tutun kurkipariskunnan pesintää aivan läheltä! Kevät ja kesä on aikaa meren äärellä.

Merikotkien liitelyä saamme ihailla lähes aina merelle lähdettyämme ja usein myös kotimme yläpuolella!

Joutsenperheiden pesänrakennus on aina yhtä mielenkiintoista seurattavaa ja emolintujen opettaessa poikasiaan syömään, saamme usein kuvata välimatkan päästä niiden puuhia. Peurat ja kauriit taivaltavat tuttuja polkujaan pihamme poikki nauttien loppukesästä omena- ja kirsikkasadoistammme.

Syksyn värit ja joutsenia vedessä

Syksy tuo värit saaristoon ja lähettää muuttolinnut etelään. Sienet ja muut metsän antimet kerätään ruuaksi ja valmistaudutaan pimeän vuodenajan saapumiseen.

Pimeän vuodenajan koittaessa alkaa Taikatehtaalla uusien tuotteiden suunnittelu ja keväällä, kun kaikki taas herää elämään saattaa myös uutuuksia ilmaantua valikoimaamme!

Vastuullisesti

ja luontoa kunnioittaen

Käsi kaataa saippuamassaa saippuamuottiin kannusta

Tuotamme ”zero waste”, eli nollahukka kosmetiikkaa mikä tarkoittaa sitä, että raaka-aineista ei synny lainkaan jätettä. Kaikki Taikatehtaan tuotantoon tulevasta raaka-aineesta menee kokonaisuudessaan käyttöön viimeistä murua myöten. Näin luonnonvaroja ei kuluteta tarpeettomasti!

Saaren Taika on toimintansa alusta asti käyttänyt kaikissa mahdollisissa toimipisteissään EKOenergia-merkittyä tuulisähköä. Tuulisähkön käyttö hillitsee ilmastonmuutosta, jota fossiilisten polttoaineiden käyttö saattaa kiihdyttää

Oman aurinkovoimalan myötä tuotamme n. 8 kuukautta vuodesta itse suurimman osan tuotteiden suunnittelussa, yrityksen hallinnoinnissa sekä Särkisalon tuotannossa kuluvasta sähköstä.

Taikalaakson aurinkovoimala

Tässä pari esimerkkiä auronkopaneeliemme tuotosta:

24.11.22 pilvisenä marraskuun lopun päivänä noin klo 10.30 aikaan aamupäivästä ja vain puolet paneeleista käytössä:

Tuottoisin kuukausi on ollut kesäkuu, jolloin aurinkovoimala tuotti 2,62 MegaWattituntia.

Yhteensä vuonna 2022 aurinkopaneelimme tuotti 9327 KiloWattituntia (paneelit valmistuivat toukokuussa ja kirjoittelen tätä marraskuun lopulla).

Taikalaakson sääasema

Rullaa hiirellä kuvan sivupalkkia niin näet lämpötilan lisäksi mm. sateen määrän, tuulen nopeuden ja suunnan sekä auringon haitallisen UV-säteilyn määrän.

powered by Ambient Weather