Taikatehdas

Kutsumme toimitilojamme Taikatehtaaksi ja sijaintiamme Taikalaaksoksi.

Oikeasti sijaitsemme Saloon kuuluvilla Särkisalon saarilla, tarkemmin ottaen ensimmäisellä saarella mantereelta päin.

Särkisalo

on yksi harvaan asutuimmista saariryhmistä etelärannikolla.

Meitä on vain n. 700 ympärivuotista asukasta saarilla ja kesäaikaan n. puolet enemmän.

Taikalaakso

Taikalaaksossa on toiminut vuosia sitten kaupallinen puutarha, jonka kasveista osa jatkaa kasvuaan paikalla vielä tänäkin päivänä.

Puutarhan menneisyydestä ja sen erikoisista kasveista kerron myöhemmin vielä lisää, mutta puutarhani tämän päivän kuulumisiin ja mm. keräämiini ruusuihin voit tutustua omassa ”koti saaressa” -blogissani.

Vuodenkierto Taikalaaksossa

Luonto on vahvasti läsnä arjessamme ja Taikalaaksossa vierailevat villieläimet viihdyttävät meitä läsnäolollaan lähes jokaisena päivänä.

Kevät alkaa jäiden lähtemisellä sekä ensimmäisten joutsenten odotuksella. Sitten palaavat kurjet ja saammekin seurata tutun kurkipariskunnan pesintää aivan läheltä! Kevät ja kesä on aikaa meren äärellä.

Merikotkien liitelyä saamme ihailla lähes aina merelle lähdettyämme ja usein myös kotimme yläpuolella!

Joutsenperheiden pesänrakennus on aina yhtä mielenkiintoista seurattavaa ja emolintujen opettaessa poikasiaan syömään, saamme usein kuvata välimatkan päästä niiden puuhia. Peurat ja kauriit taivaltavat tuttuja polkujaan pihamme poikki nauttien loppukesästä omena- ja kirsikkasadoistammme.

Syksy tuo värit saaristoon ja lähettää muuttolinnut etelään. Sienet ja muut metsän antimet kerätään ruuaksi ja valmistaudutaan pimeän vuodenajan saapumiseen.


Pimeän vuodenajan koittaessa alkaa Taikatehtaalla uusien tuotteiden suunnittelu ja keväällä, kun kaikki taas herää elämään saattaa myös uutuuksia ilmaantua valikoimaamme!