Voiko pesuainejäämät ärsyttää ihoa? Herkkäihoinen, huomioi tämä pyykinpesussa!

Voiko pesuainejäämät ärsyttää ihoa

Voiko pesuainejäämät ärsyttää ihoa?

Mikäli sinulla on herkkä tai helposti reagoiva iho, kannattaa pyykinpesuaineen käyttöön kiinnittää jatkossa hieman enemmän huomiota. Pyykinpesuaineiden ja etenkin pyykinhuuhteluaineiden jäämät voivat nimittäin aiheuttaa herkälle iholle ongelmia. 

Pyykinpesuaineiden annostelu

Pyykkietikka ja pyykinpesuaine pesukoneen päällä yhdessä annostelukauhan kanssa

Noin joka toinen meistä jättää pyykinpesuaineen annosteluohjeet lukematta ja tulee laittaneeksi pyykinpesuainetta tai pyykinhuuhteluainetta niin sanotusti ”lonkalta”, eli vanhan tottumuksensa mukaan. 

Tämä tapa voi kuitenkin olla haitallinen, erityisesti herkkäihoisille, atoopikoille ja heille, joille tulee helposti ihoärsytystä. Liikaa annosteltu pesuaine nimittäin alkaa kertymään tekstiileihin ja saattaa joillekin aiheuttaa ihoärsytystä.

Kannattaakin tutustua kunkin pesuaineen tuoteselosteeseen ja noudattaa sen annosteluohjetta. Näin säästät ihoasi ja samalla myös luontoa, sillä ylenmääräinen pesuaineen käyttö saastuttaa niin valmistuksen, pesuaineen kotiin kuskaamisen, kuin ympäristöön päätyvien jäämienkin osalta maapalloa.

Oikea pesuohjelma

Myös oikean pesuohjelman valinnalla on merkitystä niin pesuainejäämien, kuin pyykin puhtaaksi tulemisen kannalta! Tarkasta siis pestävin tekstiilien pesuohje ja käytä niille suositeltua pesuohjelmaa, sillä väärän pesuohjelman käyttäminen voi myös aiheuttaa pesuaineen jäämistä tekstiileihin. 

Huuhteluaineeksi pyykkietikkaa

Saaren Taika pyykkietikka rantamökin kaiteen päällä yhdessä taitellun hamam-pyyhkeen kera, meri taustalla

Saaren Taika pyykkietikka on ihoystävällisyytensä lisäksi myös ympäristöystävällisempää, kuin perinteiset huuhteluaineet.

Lisäksi perinteinen huuhteluaine jää tekstiilien pintaan, ja parhaiten tämän huomaakin esimerkiksi pyyhkeissä sekä mikrokuituliinoissa, joiden imukyky on huuhteluaineen jäljiltä lähes olematon. 

Perinteisen huuhteluaineen hajusteet ja säilöntäaineet voivat aiheuttaa herkkäihoisille myös ihoärsytystä, siksi esimerkiksi kasvokäyttöön tarkoitetut pyyhkeet kannattaa pestä miedoilla pesuaineilla ja niiden huuhtelussa kannattaa käyttää pyykkietikkaa.

Perinteisellä huuhteluaineella pestyt tekstiilit alkavat myös ajan mittaan tuoksahtaa kaapissa tunkkaiselta, kun taas pyykkietikalla pestyt säilyttävät raikkautensa pidempään. 

Saaren Taika pyykkietikkaa annostellaan vain 1 ruokalusikallinen koneelliseen, joten se on käytössä todella riittoisaa, eikä siitä jää tuoksuja tai kemikaaleja tekstiileihin, jolloin niiden käyttö on herkkäihoisillekin turvallista.

Osta ekologiset ja ihoystävälliset pyykkietikat Saaren Taika Shopista tai tutustu niihin alla näkyvässä tuoteupotuksessa:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.