A-vitamiini

A-vitamiini

A-vitamiinin ikääntymistä estävät vaikutukset

A-vitamiini ja sen johdannainen retinoli, on ollut jo jonkin aikaa yksi hehkutetuimmista kosmetiikan ainesosista, eikä ihme – se silottaa ryppyjä, edistää ihon uusiutumista ja hillitsee aknea sekä ihon pigmenttihäiriöitä! Kyseessä on siis varsinainen superaine, joka on elintärkeä myös sisäisesti nautittuna.

A-vitamiinin ihon uusiutumista edistävä vaikutus

A-vitamiinin retinoli ja retinoiinihappo ovat erittäin tärkeitä uusien, terveiden solujen tuotannossa. A-vitamiini tunnetusti stimuloi fibroblasteja eli soluja, jotka kehittävät ihon kiinteydestä vastuussa olevia kudoksia.

Terveiden solujen edistynyt tuotanto vahvistaa myös ihon ulkokerrosta, joka on ensimmäinen este esimerkiksi infektioita, bakteereja ja ilmansaasteita vastaan. A-vitamiinin puute voi heikentää ihoasi ja johtaa helposti ihon kuivumiseen tai kutinaan.

A-vitamiini hidastaa tehokkaasti ennenaikaista ihon ikääntymistä, sillä sen antioksidanttiset ominaisuudet tuhoavat vapaita radikaaleja, jotka ovat vastuussa kollageenin hajottamisessa. 

Kollageenin hajoamisesta johtuvat iholle ilmestyvät juonteet ja rypyt. Retinoli ja A-vitamiini ovatkin yksi anti-ageing ihonhoidon tärkeimmistä kulmakivistä.

"Graalin malja! Tämä on äärettömän hyvä tuote. Tyyris hinta ei haittaa, sillä purkki on riittoisa ja tulokset valloittavia. Silottaa, pehmeyttää, kirkastaa. Tulen tilaamaan tätä uudelleen ja uudelleen!"

A-vitamiinin vaikutus tasaisempaan ihon sävyyn

A-vitamiinia sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttäminen on erittäin hyödyllistä myös silloin, kun halutaan päästä eroon esimerkiksi pigmenttiläiskistä tai muista ihon tummentumista.

Tämä perustuu myös solujen uusiutumiseen; uudet, terveemmät ihosolut nousevat ihon pintaan antaen iholle tasaisemman sävyn. A-vitamiini toimii esteenä tyrosinaasille eli entsyymille, joka tuottaa melaniinia. Vähentynyt melaniinin tuotanto merkitsee tasaisen sävyistä ja hehkuvaa ihoa!

"Olen nyt käyttänyt seerumia aamuin illoin viiden päivän ajan. Aivan ihana seerumi! Toimii todellakin vaikella akneiholle. Iho tuntuu ja näyttää tasaisemmalle, punoitus ja tulehdus on myös vähentynyt."

A-vitamiini on hellää hoitoa akneiholle

A-vitamiinin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet hillitsevät ja hoitavat myös aknea tehokkaasti. Aknen aiheuttajia ovat esimerkiksi tukkeutuneet ihohuokoset, bakteerit, ylimääräinen tali sekä kuolleet ihosolut.

A-vitamiini ehkäisee aknen syntymistä stimuloimalla solutuotantoa sekä hidastamalla talineritystä. Sen pigmenttiä tasoittava vaikutus auttaa myös häivyttämään iholle jo muodostuneita punoittavia aknearpia.

Hanki A-vitamiinia ja retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet Saaren Taika Shopista!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.