Lämmin pyyhe rauhoittaa ja hoitaa

Vaikka Saaren Taika hamam pyyhkeet ovatkin itsessään jo ihanan lämpimiä, voi tätä ominaisuutta tehostaa vieläkin enemmän! Oletko koskaan lämmittänyt pyyhettä mikrossa tai saunassa? Kuivana lämmitetyn pyyhkeen sisään on ihana kääriytyä lämmittelemään ja kosteana lämmitetyllä pyyhkellä voi tehdä ihania lämpöhoitoja!

Kääriydy hamamin lämpöön

Yksi parhaista tunteista on se, kun saa saunan jälkeen kietoutua ihanan lämpimään hamam pyyhkeeseen. Kun olet saunonut tarpeeksi, vie pyyhkeesi saunaan peseytymisen ajaksi. Lauteilla lämmennyt pyyhe kuivaa hellästi ja hellii mieltäsi!

Onko varpaat jäässä? Mikrota hamamisi lämpimäksi ja kääri jalkojen ympärille! Samalla voit tehdä vaikka kosteuttavan hoidon jaloille; levitä jalkojen iholle Saaren Taika Makadamiaöljy sheavoita kiinnittäen erityistä huomiota kuiviin kantapäihin. Pyyhkeen tuoma lämpö saa voiteen imeytymään nopeasti syvälle ihoon jossa se hoitaa ja ravitsee ihoa sekä auttaa ihoasi säilyttämään sen kosteustasapainon.

Nainen kietoutuneena hamam-pyyhkeeseen

Kuuma pyyhe lievittää kipuja

Lämpimästä, kosteasta pyyhkeestä on hirmuisesti hyötyä esimerkiksi lihas- ja nivelkivun lievittämisessä. Selkäkipu ja jäykät lihakset johtuvat useimmiten fyysisen työn tai urheilun tuomasta rasituksesta. Lämpö auttaa vähentämään kipua lihaksissa ja se voi auttaa lievittämään myös nivelkipuja. Jos kärsit niveltulehduksesta tai muista niveliin vaikuttavista ongelmista, kuuma pyyhehoito voi lievittää näihin ongelmiin liittyvää kipua. 

Kuuma pyyhe kasvoillasi tai rintakehälläsi voi auttaa vähentämään sairauksiin tai allergioihin liittyvää tukkoisuutta. Paineen hävitessä tunnet olosi mukavaksi ja rauhoittuneeksi.

Lämmön käyttö edistää usein verenkiertoa, jonka johdosta kehosi voi esimerkiksi korjata nopeammin vaurioituneita kudoksia.

Voit lämmittää kastellun pyyhkeen mikrossa, mutta muistathan ensin puristaa siitä ylimääräiset vedet pois. Jos sinulla ei ole mikroa, voit keittää vettä kattilassa ja antaa pyyhkeen liota ja lämmetä hetken vedessä ennen käyttöä. Varothan lämmittämästä pyyhettä liian kuumaksi, jotta se ei polta ihoasi!

Lämmin öljyhoito hiuksille

Lämpimästä pyyhkeestä on hyötyä myös hiusten hoitamisessa. Saat hiuksistasi nopeasti kiiltävämmät ja tuuheammat öljyhoidolla, jonka vaikutusta tehostetaan lämmitetyllä pyyhkeellä. Hoidossa hiukset ja hiuspohja hoidetaan ensin eri öljyillä ja peitetään sitten kostealla, lämpimällä pyyhkeellä. Pyyhe ikään kuin höyryttää hiuksiasi ja auttaa öljyjä imeytymään syvälle päänahkaasi tehden hiuksistasi terveemmät ja kiiltävämmät. Lämpö myös avaa karvatuppea ja edesauttaa näin hiusten kasvamista. 

Voit käyttää hiuspohjaasi ja hiuksiisi esimerkiksi kookosöljyä, manteliöljyä, risiiniöljyä tai kaikkia näitä yhdessä. Hiero öljy huolellisesti hiuspohjaan ja hiuksiin kiinnittäen erityistä huomiota hiusten latvoihin, mikäli ne ovat päässeet kuivumaan. Kiedo sen jälkeen mikrossa tai kattilassa lämmitetty kostea pyyhe päähäsi. Lämpöhoidon voi tehdä kaksi kertaa viikossa.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.