Lämmin pyyhe rauhoittaa ja hoitaa

Vaikka Saaren Taika hamam pyyhkeet ovatkin itsessään jo ihanan lämpimiä, voi tätä ominaisuutta tehostaa vieläkin enemmän! Oletko koskaan lämmittänyt pyyhettä mikrossa tai saunassa? Kuivana lämmitetyn pyyhkeen sisään on ihana kääriytyä lämmittelemään ja kosteana lämmitetyllä pyyhkellä voi tehdä ihania lämpöhoitoja!

Kääriydy hamamin lämpöön

Yksi parhaista tunteista on se, kun saa saunan jälkeen kietoutua ihanan lämpimään hamam pyyhkeeseen. Kun olet saunonut tarpeeksi, vie pyyhkeesi saunaan peseytymisen ajaksi. Lauteilla lämmennyt pyyhe kuivaa hellästi ja hellii mieltäsi!

Onko varpaat jäässä? Mikrota hamamisi lämpimäksi ja kääri jalkojen ympärille! Samalla voit tehdä vaikka kosteuttavan hoidon jaloille; levitä jalkojen iholle Saaren Taika Makadamiaöljy sheavoita kiinnittäen erityistä huomiota kuiviin kantapäihin. Pyyhkeen tuoma lämpö saa voiteen imeytymään nopeasti syvälle ihoon jossa se hoitaa ja ravitsee ihoa sekä auttaa ihoasi säilyttämään sen kosteustasapainon.

Nainen kietoutuneena hamam-pyyhkeeseen

Kuuma pyyhe lievittää kipuja

Lämpimästä, kosteasta pyyhkeestä on hirmuisesti hyötyä esimerkiksi lihas- ja nivelkivun lievittämisessä. Selkäkipu ja jäykät lihakset johtuvat useimmiten fyysisen työn tai urheilun tuomasta rasituksesta. Lämpö auttaa vähentämään kipua lihaksissa ja se voi auttaa lievittämään myös nivelkipuja. Jos kärsit niveltulehduksesta tai muista niveliin vaikuttavista ongelmista, kuuma pyyhehoito voi lievittää näihin ongelmiin liittyvää kipua. 

Kuuma pyyhe kasvoillasi tai rintakehälläsi voi auttaa vähentämään sairauksiin tai allergioihin liittyvää tukkoisuutta. Paineen hävitessä tunnet olosi mukavaksi ja rauhoittuneeksi.

Lämmön käyttö edistää usein verenkiertoa, jonka johdosta kehosi voi esimerkiksi korjata nopeammin vaurioituneita kudoksia.

Voit lämmittää kastellun pyyhkeen mikrossa, mutta muistathan ensin puristaa siitä ylimääräiset vedet pois. Jos sinulla ei ole mikroa, voit keittää vettä kattilassa ja antaa pyyhkeen liota ja lämmetä hetken vedessä ennen käyttöä. Varothan lämmittämästä pyyhettä liian kuumaksi, jotta se ei polta ihoasi!

Lämmin öljyhoito hiuksille

Lämpimästä pyyhkeestä on hyötyä myös hiusten hoitamisessa. Saat hiuksistasi nopeasti kiiltävämmät ja tuuheammat öljyhoidolla, jonka vaikutusta tehostetaan lämmitetyllä pyyhkeellä. Hoidossa hiukset ja hiuspohja hoidetaan ensin eri öljyillä ja peitetään sitten kostealla, lämpimällä pyyhkeellä. Pyyhe ikään kuin höyryttää hiuksiasi ja auttaa öljyjä imeytymään syvälle päänahkaasi tehden hiuksistasi terveemmät ja kiiltävämmät. Lämpö myös avaa karvatuppea ja edesauttaa näin hiusten kasvamista. 

Voit käyttää hiuspohjaasi ja hiuksiisi esimerkiksi kookosöljyä, manteliöljyä, risiiniöljyä tai kaikkia näitä yhdessä. Hiero öljy huolellisesti hiuspohjaan ja hiuksiin kiinnittäen erityistä huomiota hiusten latvoihin, mikäli ne ovat päässeet kuivumaan. Kiedo sen jälkeen mikrossa tai kattilassa lämmitetty kostea pyyhe päähäsi. Lämpöhoidon voi tehdä kaksi kertaa viikossa.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.