Helpot Curly Girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Copy of Helpot curly girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Curly Girl metodi tuo luonnollisen kiharasi esiin

Olet varmasti kuullut Curly Girl -metodista, jonka nimeen hyvin moni tällä hetkellä vannoo? Mitä on Curly Girl metodi ja miten se toimii?

Lyhyesti: Curly Girl metodissa hoidetaan hiusta tuotteilla, jotka eivät sisällä mm. silikoneja, sulfaatteja tai alkoholeja. Näin saadaan vahvistettua hiusten luonnollista taipuisuutta ja saadaan aikaan upeat kiharat ilman kihartamista tai permanenttia!

Curly Girl metodissa vältellään edellä mainittujen ”kosmetiikkapahisten” lisäksi myös muita ei-vesiliukoisia hiustuotteita, jotka kerrostuvat hiuksen pintaan rasittaen hiusta pitkällä aikavälillä.

CG metodissa hiuksia pyritään pesemään harvemmin ja pääasiallinen hiustenhoito onkin hiusten kosteuttamista ja käsittelemättömyyttä (esim. kihartimella tai muilla kuumakäsittelyillä, jotka rasittavat ja kuluttavat hiusta).

Metodissa säästetään hiusta myös kampaamiselta tai harjaamiselta ja suortuvat käydään läpi mieluummin sormilla tai harvapiikkisellä kammalla.

curly girl method

Final wash eli viimeinen pesu

Curly Girl metodi aloitetaan ”viimeisellä hiustenpesulla”, eli tehdään ns. final wash.

Final washissa hiukset pestään runsaasti sulfaattia, mutta ei yhtään silikonia sisältävällä shampoolla.

Tämä on tarkoituksellista, sillä sulfaatit tunnetaan niiden voimakkaasta puhdistuskyvystä, jonka vuoksi ne joillekin saattavat säännöllisellä käytöllä aiheuttaa ärsytystä tai kutinaakin.

Sulfaatti voimakkaana puhdistajana irroittaa hiuksista silikonit ja muut kerrostumat, jonka jälkeen voidaan aloittaa CG metodin hoitoainepesut.

Hoitoainepesu eli Co wash

Kun final wash on tehty, ollaan valmiita aloittamaan Curly Girl metodille tunnusomainen hiusten hoitaminen ja kiharan tukeminen. Se tapahtuu Co wash metodilla, eli hoitoainepesulla!

Hoitoainepesussa hiukset pestään pääasiassa siis vain hoitoaineella ja shampoota käytetään harvakseltaan tai ei laisinkaan. Shampooksi tällöin valitaan aina ”Curly Girl -hyväksytty” shampoo, joka ei sisällä liian voimakkaasti peseviä ainesosia, silikonia tai muita pahiksia. 

Shampoopesuun loistava valinta on Saaren Taika Ecolution Curl Care shampoo, joka on erityisesti taipuisille ja kiharille hiuksille kehitelty. Toinen hyvä vaihtoehto on Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka shampoo, joka myös vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Co wash suoritetaan siten, että hiukset kastellaan kauttaaltaan, jonka jälkeen niihin hierotaan runsaasti Curly Girl -hyväksyttyä hoitoainetta. Huomaathan siis, että kaikki hoitoaineet eivät sovi metodiin!

Saaren Taika Ecolution Curl Care 3 in 1 hoitoaine on monikäyttöinen kiharalle hiukselle kehitetty, erittäin kosteuttava tuote ja on loistava valinta Co washin tekemiseen. Toinen hyvä valinta on Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine, joka palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon!

Hoitoainetta hierotaan reilusti päänahasta latvoihin asti, jonka jälkeen hiuksia kammataan joko sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Hoitoaineen annetaan hetki vaikuttaa ja pehmentää hiusta, jonka jälkeen hoitoaine huuhdotaan pois.

Condition

Mikäli hiukset tuntuvat kuivilta, voi Co washin jälkeen laittaa toisen kierroksen hoitoainetta tai hiusnaamiota kosteuttamaan hiusta. Annetaan taas vaikuttaa, kammataan sormin ja huuhdellaan. Tämä vaihe on vapaaehtoinen ja moni jättääkin sen kokonaan välistä tai tekee sen vain tarvittaessa!

Leave in conditioner eli jätettävä hoitoaine

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on tärkeä upeiden ja joustavien kiharoiden syntymisen kannalta! Ennen jätettävän hoitoaineen annostelemista puristellaan märät hiukset pehmeään kankaaseen.

Paras pyyhe tähän on pehmeä hamam-pyyhe tai esimerkiksi vanha puuvillainen t-paita. Hamam -pyyhe ei kuluta hiuksia, kuten esim. froteepyyhkeet ja siksi se onkin Curly Girl metodissa oikein mainio!

Jätettävä hoitoaine voi olla öljymäinen, suihkemainen tai voidemainen, kunhan se ei sisällä kiellettyjä ainesosia! Tähän sopii mainiosti Saaren Taika Ecolution Curl Care 3 in 1 hoitoaine, jolla on nimensä mukaisesti kolme käyttötapaa; hiuksiin jätettävä hoitoaine, pois huuhdottava hoitoaine, hiusnaamio.

Hoitoaine puristellaan hellästi märkiin hiuksiin ja jätetään olemaan!

curl-care-3in1hoitoaine-kiharalle

Styling eli muotoilutuote

Mikäli haluaa kiharoilleen hieman tukea ja rakennetta, puristellaan kosteisiin hiuksiin vielä jokin CG metodiin sopiva muotoilutuote, kuten geeli, vaha tai muotovaahto. 

Ploppaus eli kuivaus

Curly girl metodissa hiukset kuivataan ”ploppaamalla”, eli hiusten enimmät kosteudet kuivatetaan kietomalla pehmeää kangasta oleva pyyhe, kuten hamam pyyhe tai vanha t-paita hiusten ympärille turbaaniksi. Perinteistä froteepyyhettä ei käytetä, sillä sen imukyky on liian raju CG metodiin.

Kaikki eivät tee ploppausta, vaan siirtyvät suoraan seuraavaan vaiheeseen, missä hiukset kuivataan lopulta joko luonnollisesti ilmakuivaamalla tai haalealla lämmöllä hiustenkuivaajan diffuusorilla.

curly girl metodi hamam pyyhe

SOTC eli Scrunch out the Crunch

Kun muotoilutuottein käsitellyt hiukset ovat kuivuneet, on hiuksen pintaan muodostunut kova ”kuori”. Viimeinen vaihe onkin hiusten pehmennys tuosta muotoilutuotteen kuoresta. Tässä vaiheessa kiharat puristellaan pehmeiksi ja hiuksia voidaan kammata sormilla. Älä käytä harjaa!

Kiharoita voi freesata pesujen välissä suihkuttamalla niihin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Voit myös nukkua silkkihuivi pään ympärillä säilyttääksesi kiharasi kauniina!

curly girl metodi

Osta Curly Girl metodiin sopivat Saaren Taika tuotteet netistä tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Curly Girl metodiin sopivat extra-pehmeät hamam-pyyhkeet löydät myös alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.