Helpot Curly Girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Curly Girl metodissa saadaan hiusten luonnollista kiharuutta voimistumaan

Olet varmasti kuullut Curly Girl metodista, jonka nimeen hyvin moni tällä hetkellä vannoo? Mitä on Curly Girl metodi ja miten se toimii?

Lyhyesti: Curly Girl metodissa hoidetaan hiusta tuotteilla, jotka eivät sisällä mm. silikoneja, sulfaatteja tai alkoholeja, jolloin saadaan vahvistettua hiusten luonnollista taipuisuutta ja voidaan aikaansaada upeatkin kiharat ilman kihartamista tai permanenttia!

Curly Girl metodissa vältellään edellä mainittujen ”kosmetiikka pahisten” lisäksi myös muita ei-vesiliukoisia hiustuotteita, jotka kerrostuvat hiuksen pintaan rasittaen hiusta pitkällä aikavälillä.

CG metodissa hiuksia pyritään pesemään harvemmin ja pääasiallinen hiustenhoito onkin hiusten kosteuttamista ja käsittelemättömyyttä (esim. kihartimella tai muilla kuumakäsittelyillä, jotka rasittavat ja kuluttavat hiusta).

Metodissa säästetään hiusta myös kampaamiselta tai harjaamiselta ja suortuvat käydään läpi mieluummin sormilla tai harvapiikkisellä kammalla.

Final wash eli viimeinen pesu

Curly girl metodi aloitetaan viimeisellä hiustenpesulla, eli tehdään ns. final wash.

Final washissa hiukset pestään runsaasti sulfaattia, mutta ei yhtään silikonia sisältävällä shampoolla.

Tämä on tarkoituksellista, sillä sulfaatit tunnetaan niiden voimakkaasta puhdistuskyvystä, jonka vuoksi ne joillekin saattavat säännöllisellä käytöllä aiheuttaa ärsytystä tai kutinaakin. Sulfaatti voimakkaana puhdistajana irroittaa hiuksista silikonit ja muut kerrostumat, jonka jälkeen voidaan aloittaa CG metodin hoitoainepesut.

Hoitoainepesu eli Co wash

Kun final wash on tehty ollaan valmiita aloittamaan Curly Girl metodille tunnusomainen hiusten hoitaminen ja kiharan tukeminen. Se tapahtuu Co wash metodilla, eli hoitoainepesulla!

Hoitoainepesussa hiukset pestään pääasiassa siis vain hoitoaineella ja shampoota käytetään harvakseltaan tai ei laisinkaan. Shampooksi tällöin valitaan aina Curly girl hyväksytty shampoo, eli silikoniton ja sulfaatiton shampoo, kuten esim. Saaren Taika Tyrni & Kehäkukka shampoo.

Co wash suoritetaan siten, että hiukset kastellaan kauttaaltaan, jonka jälkeen niihin hierotaan runsaasti Curly Girl hyväksyttyä hoitoainetta, esim. Saaren Taika Tyrni & Kehäkukka hoitoainetta.

Hoitoainetta hierotaan reilusti päänahasta latvoihin asti, jonka jälkeen hiuksia kammataan joko sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Annetaan hoitoaineen vaikuttaa ja pehmentää hiusta, jonka jälkeen hoitoaine huuhdotaan pois.

Condition

Mikäli hiukset tuntuvat kuivilta, voi Co washin jälkeen laittaa toisen kierroksen hoitoainetta tai hiusnaamiota kosteuttamaan hiusta. Annetaan taas vaikuttaa, kammataan sormin ja huuhdellaan. Tämä vaihe on vapaaehtoinen ja aika moni jättää sen kokonaan välistä tai tekee vain tarvittaessa.

Leave in conditioner eli jätettävä hoitoaine

Jätettävä hoitoaine on tärkeä upeiden ja joustavien kiharoiden syntymisen kannalta, mutta ennen jätettävän hoitoaineen annostelemista puristellaan märät hiukset pehmeään kankaaseen.

Paras tähän on pehmeä hamam-pyyhe tai vanha t-paita. Hamam-pyyhe ei kuluta hiuksia, kuten esim froteepyyhkeet ja siksi se on Curly Girl metodissa oikein mainio!

Leave in conditioner voi olla öljymäinen, suihkemainen, voidemainen, kunhan se ei sisällä kiellettyjä ainesosia! 

Voit tarkistaa tuotteen Curly Girl sopivuuden esim. tällä Curlsbot työkalulla, jonna syötetään tuotteen ainesosaluettelo.

Hoitoaine puristellaan hellästi märkiin hiuksiin ja jätetään silleensä.

Styling eli muotoilutuote

Mikäli haluaa kiharoilleen hieman tukea ja rakennetta, puristellaan kosteisiin hiuksiin vielä jokin CG metodiin sopiva muotoilutuote.

Ploppaus eli kuivaus

Curly girl metodissa hiukset kuivataan ”ploppaamalla”, eli hiusten enimmät kosteudet kuivatetaan kietomalla pehmeää kangasta oleva pyyhe, kuten hamam pyyhe tai vanha t-paita hiusten ympärille turbaaniksi. Perinteistä froteepyyhettä ei käytetä, sillä sen imukyky on on liian raju CG metodiin.

Kaikki eivät tee ploppausta vaan siirtyvät suoraan seuraavaan vaiheeseen, missä hiukset kuivataan lopulta joko luonnollisesti ilmakuivaamalla tai haalealla lämmöllä hiustenkuivaajan diffuuserilla.

SOTC eli Scrunch out the Crunch

Viimeinen vaihe on hiusten pehmennys muotoilutuotteen kuoresta. Tässä vaiheessa kiharat puristellaan pehmeiksi ja hiuksia voidaan kammata sormilla. Älä missään nimessä harjaa!

Kiharoita voi freesata pesujen välissä suihkuttamalla niihin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Voit myös nukkua silkkihuivi pään ympärillä säilyttääksesi kiharasi kauniina!

Osta Curly Girl metodiin sopivat Saaren Taika tuotteet netistä tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi