Helpot Curly Girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Copy of Helpot curly girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Curly Girl metodi tuo luonnollisen kiharasi esiin

Olet varmasti kuullut Curly Girl -metodista, jonka nimeen hyvin moni tällä hetkellä vannoo? Mitä on Curly Girl metodi ja miten se toimii?

Lyhyesti: Curly Girl metodissa hoidetaan hiusta tuotteilla, jotka eivät sisällä mm. silikoneja, sulfaatteja tai alkoholeja. Näin saadaan vahvistettua hiusten luonnollista taipuisuutta ja saadaan aikaan upeat kiharat ilman kihartamista tai permanenttia!

Curly Girl metodissa vältellään edellä mainittujen ”kosmetiikkapahisten” lisäksi myös muita ei-vesiliukoisia hiustuotteita, jotka kerrostuvat hiuksen pintaan rasittaen hiusta pitkällä aikavälillä.

CG metodissa hiuksia pyritään pesemään harvemmin ja pääasiallinen hiustenhoito onkin hiusten kosteuttamista ja käsittelemättömyyttä (esim. kihartimella tai muilla kuumakäsittelyillä, jotka rasittavat ja kuluttavat hiusta).

Metodissa säästetään hiusta myös kampaamiselta tai harjaamiselta ja suortuvat käydään läpi mieluummin sormilla tai harvapiikkisellä kammalla.

curly girl method

Final wash eli viimeinen pesu

Curly Girl metodi aloitetaan ”viimeisellä hiustenpesulla”, eli tehdään ns. final wash.

Final washissa hiukset pestään runsaasti sulfaattia, mutta ei yhtään silikonia sisältävällä shampoolla.

Tämä on tarkoituksellista, sillä sulfaatit tunnetaan niiden voimakkaasta puhdistuskyvystä, jonka vuoksi ne joillekin saattavat säännöllisellä käytöllä aiheuttaa ärsytystä tai kutinaakin.

Sulfaatti voimakkaana puhdistajana irroittaa hiuksista silikonit ja muut kerrostumat, jonka jälkeen voidaan aloittaa CG metodin hoitoainepesut.

Hoitoainepesu eli Co wash

Kun final wash on tehty, ollaan valmiita aloittamaan Curly Girl metodille tunnusomainen hiusten hoitaminen ja kiharan tukeminen. Se tapahtuu Co wash metodilla, eli hoitoainepesulla!

Hoitoainepesussa hiukset pestään pääasiassa siis vain hoitoaineella ja shampoota käytetään harvakseltaan tai ei laisinkaan. Shampooksi tällöin valitaan aina ”Curly Girl -hyväksytty” shampoo, joka ei sisällä liian voimakkaasti peseviä ainesosia, silikonia tai muita pahiksia. 

Shampoopesuun loistava valinta on Saaren Taika Ecolution Curl Care shampoo, joka on erityisesti taipuisille ja kiharille hiuksille kehitelty. Toinen hyvä vaihtoehto on Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka shampoo, joka myös vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Co wash suoritetaan siten, että hiukset kastellaan kauttaaltaan, jonka jälkeen niihin hierotaan runsaasti Curly Girl -hyväksyttyä hoitoainetta. Huomaathan siis, että kaikki hoitoaineet eivät sovi metodiin!

Saaren Taika Ecolution Curl Care 3 in 1 hoitoaine on monikäyttöinen kiharalle hiukselle kehitetty, erittäin kosteuttava tuote ja on loistava valinta Co washin tekemiseen. Toinen hyvä valinta on Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine, joka palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon!

Hoitoainetta hierotaan reilusti päänahasta latvoihin asti, jonka jälkeen hiuksia kammataan joko sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Hoitoaineen annetaan hetki vaikuttaa ja pehmentää hiusta, jonka jälkeen hoitoaine huuhdotaan pois.

Condition

Mikäli hiukset tuntuvat kuivilta, voi Co washin jälkeen laittaa toisen kierroksen hoitoainetta tai hiusnaamiota kosteuttamaan hiusta. Annetaan taas vaikuttaa, kammataan sormin ja huuhdellaan. Tämä vaihe on vapaaehtoinen ja moni jättääkin sen kokonaan välistä tai tekee sen vain tarvittaessa!

Leave in conditioner eli jätettävä hoitoaine

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on tärkeä upeiden ja joustavien kiharoiden syntymisen kannalta! Ennen jätettävän hoitoaineen annostelemista puristellaan märät hiukset pehmeään kankaaseen.

Paras pyyhe tähän on pehmeä hamam-pyyhe tai esimerkiksi vanha puuvillainen t-paita. Hamam -pyyhe ei kuluta hiuksia, kuten esim. froteepyyhkeet ja siksi se onkin Curly Girl metodissa oikein mainio!

Jätettävä hoitoaine voi olla öljymäinen, suihkemainen tai voidemainen, kunhan se ei sisällä kiellettyjä ainesosia! Tähän sopii mainiosti Saaren Taika Ecolution Curl Care 3 in 1 hoitoaine, jolla on nimensä mukaisesti kolme käyttötapaa; hiuksiin jätettävä hoitoaine, pois huuhdottava hoitoaine, hiusnaamio.

Hoitoaine puristellaan hellästi märkiin hiuksiin ja jätetään olemaan!

curl-care-3in1hoitoaine-kiharalle

Styling eli muotoilutuote

Mikäli haluaa kiharoilleen hieman tukea ja rakennetta, puristellaan kosteisiin hiuksiin vielä jokin CG metodiin sopiva muotoilutuote, kuten geeli, vaha tai muotovaahto. 

Ploppaus eli kuivaus

Curly girl metodissa hiukset kuivataan ”ploppaamalla”, eli hiusten enimmät kosteudet kuivatetaan kietomalla pehmeää kangasta oleva pyyhe, kuten hamam pyyhe tai vanha t-paita hiusten ympärille turbaaniksi. Perinteistä froteepyyhettä ei käytetä, sillä sen imukyky on liian raju CG metodiin.

Kaikki eivät tee ploppausta, vaan siirtyvät suoraan seuraavaan vaiheeseen, missä hiukset kuivataan lopulta joko luonnollisesti ilmakuivaamalla tai haalealla lämmöllä hiustenkuivaajan diffuusorilla.

curly girl metodi hamam pyyhe

SOTC eli Scrunch out the Crunch

Kun muotoilutuottein käsitellyt hiukset ovat kuivuneet, on hiuksen pintaan muodostunut kova ”kuori”. Viimeinen vaihe onkin hiusten pehmennys tuosta muotoilutuotteen kuoresta. Tässä vaiheessa kiharat puristellaan pehmeiksi ja hiuksia voidaan kammata sormilla. Älä käytä harjaa!

Kiharoita voi freesata pesujen välissä suihkuttamalla niihin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Voit myös nukkua silkkihuivi pään ympärillä säilyttääksesi kiharasi kauniina!

curly girl metodi

Osta Curly Girl metodiin sopivat Saaren Taika tuotteet netistä tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Curly Girl metodiin sopivat extra-pehmeät hamam-pyyhkeet löydät myös alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.