Helpot Curly Girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Helpot curly girl vinkit Saaren Taika tuotteilla

Curly Girl metodissa saadaan hiusten luonnollista kiharuutta voimistumaan

Olet varmasti kuullut Curly Girl metodista, jonka nimeen hyvin moni tällä hetkellä vannoo? Mitä on Curly Girl metodi ja miten se toimii?

Lyhyesti: Curly Girl metodissa hoidetaan hiusta tuotteilla, jotka eivät sisällä mm. silikoneja, sulfaatteja tai alkoholeja, jolloin saadaan vahvistettua hiusten luonnollista taipuisuutta ja voidaan aikaansaada upeatkin kiharat ilman kihartamista tai permanenttia!

Curly Girl metodissa vältellään edellä mainittujen ”kosmetiikka pahisten” lisäksi myös muita ei-vesiliukoisia hiustuotteita, jotka kerrostuvat hiuksen pintaan rasittaen hiusta pitkällä aikavälillä.

CG metodissa hiuksia pyritään pesemään harvemmin ja pääasiallinen hiustenhoito onkin hiusten kosteuttamista ja käsittelemättömyyttä (esim. kihartimella tai muilla kuumakäsittelyillä, jotka rasittavat ja kuluttavat hiusta).

Metodissa säästetään hiusta myös kampaamiselta tai harjaamiselta ja suortuvat käydään läpi mieluummin sormilla tai harvapiikkisellä kammalla.

curly girl method

Final wash eli viimeinen pesu

Curly girl metodi aloitetaan viimeisellä hiustenpesulla, eli tehdään ns. final wash.

Final washissa hiukset pestään runsaasti sulfaattia, mutta ei yhtään silikonia sisältävällä shampoolla.

Tämä on tarkoituksellista, sillä sulfaatit tunnetaan niiden voimakkaasta puhdistuskyvystä, jonka vuoksi ne joillekin saattavat säännöllisellä käytöllä aiheuttaa ärsytystä tai kutinaakin. Sulfaatti voimakkaana puhdistajana irroittaa hiuksista silikonit ja muut kerrostumat, jonka jälkeen voidaan aloittaa CG metodin hoitoainepesut.

Hoitoainepesu eli Co wash

Kun final wash on tehty ollaan valmiita aloittamaan Curly Girl metodille tunnusomainen hiusten hoitaminen ja kiharan tukeminen. Se tapahtuu Co wash metodilla, eli hoitoainepesulla!

Hoitoainepesussa hiukset pestään pääasiassa siis vain hoitoaineella ja shampoota käytetään harvakseltaan tai ei laisinkaan. Shampooksi tällöin valitaan aina Curly girl hyväksytty shampoo, eli silikoniton ja sulfaatiton shampoo, kuten esim. Saaren Taika Tyrni & Kehäkukka shampoo tai Saaren Taian uutuus Curl Care shampoo, jonka ainesosat lisäävät kiharan muodostumista taipuisiin hiuksiin.

Co wash suoritetaan siten, että hiukset kastellaan kauttaaltaan, jonka jälkeen niihin hierotaan runsaasti Curly Girl hyväksyttyä hoitoainetta, esim. Saaren Taika Tyrni & Kehäkukka hoitoainetta tai kiharuutta lisäävää Curl Care 3in1 hiusnaamio/hoitoainetta.

Hoitoainetta hierotaan reilusti päänahasta latvoihin asti, jonka jälkeen hiuksia kammataan joko sormin tai harvapiikkisellä kammalla. Annetaan hoitoaineen vaikuttaa ja pehmentää hiusta, jonka jälkeen hoitoaine huuhdotaan pois.

Condition

Mikäli hiukset tuntuvat kuivilta, voi Co washin jälkeen laittaa toisen kierroksen hoitoainetta tai hiusnaamiota kosteuttamaan hiusta. Annetaan taas vaikuttaa, kammataan sormin ja huuhdellaan. Tämä vaihe on vapaaehtoinen ja aika moni jättää sen kokonaan välistä tai tekee vain tarvittaessa.

Leave in conditioner eli jätettävä hoitoaine

Jätettävä hoitoaine on tärkeä upeiden ja joustavien kiharoiden syntymisen kannalta, mutta ennen jätettävän hoitoaineen annostelemista puristellaan märät hiukset pehmeään kankaaseen.

Paras tähän on pehmeä hamam-pyyhe tai vanha t-paita. Hamam-pyyhe ei kuluta hiuksia, kuten esim froteepyyhkeet ja siksi se on Curly Girl metodissa oikein mainio!

Leave in conditioner voi olla öljymäinen, suihkemainen, voidemainen, kunhan se ei sisällä kiellettyjä ainesosia! Tähän käy mainiosti Saaren Taian uutuus Curl Care 3in1 hiusnaamio, jolla on 3 käyttötapaa; hiuksiin jätettävä hoitoaine, pois huuhdottava hoitoaine tai hiusnaamio.

Voit tarkistaa tuotteen Curly Girl sopivuuden esim. tällä Curlsbot työkalulla, jonna syötetään tuotteen ainesosaluettelo.

Hoitoaine puristellaan hellästi märkiin hiuksiin ja jätetään silleensä.

argan hiusöljy curly girl metodiin

Styling eli muotoilutuote

Mikäli haluaa kiharoilleen hieman tukea ja rakennetta, puristellaan kosteisiin hiuksiin vielä jokin CG metodiin sopiva muotoilutuote.

Ploppaus eli kuivaus

Curly girl metodissa hiukset kuivataan ”ploppaamalla”, eli hiusten enimmät kosteudet kuivatetaan kietomalla pehmeää kangasta oleva pyyhe, kuten hamam pyyhe tai vanha t-paita hiusten ympärille turbaaniksi. Perinteistä froteepyyhettä ei käytetä, sillä sen imukyky on on liian raju CG metodiin.

Kaikki eivät tee ploppausta vaan siirtyvät suoraan seuraavaan vaiheeseen, missä hiukset kuivataan lopulta joko luonnollisesti ilmakuivaamalla tai haalealla lämmöllä hiustenkuivaajan diffuuserilla.

curly girl metodi hamam pyyhe

SOTC eli Scrunch out the Crunch

Viimeinen vaihe on hiusten pehmennys muotoilutuotteen kuoresta. Tässä vaiheessa kiharat puristellaan pehmeiksi ja hiuksia voidaan kammata sormilla. Älä missään nimessä harjaa!

Kiharoita voi freesata pesujen välissä suihkuttamalla niihin hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Voit myös nukkua silkkihuivi pään ympärillä säilyttääksesi kiharasi kauniina!

curly girl metodi

Osta Curly Girl metodiin sopivat Saaren Taika tuotteet netistä tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Suositut Saaren Taika hamam-pyyhkeet edullisesti netistä! Koodilla HAMAMCG1 saat -15% alennusta ihanista hamam-pyyhkeistä Saaren Taika Shopissa!

Curly Girl metodiin sopivat extra-pehmeät hamam-pyyhkeet löydät myös alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2021. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Marjajaloste Meritalo

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi