Miksi Hamam pyyhe on parempi hiuksillesi ja ihollesi kuin froteepyyhe?

parempi hiuksille ja iholle Hamam pyyhe vs. froteepyyhe

Hamam pyyhkeen ero froteepyyhkeeseen

Saaren Taika Hamam-pyyhkeet eroavat perinteisistä froteisista kylpypyyhkeistä monessakin mielessä. Hamam-pyyhkeistä tekee erityisiä niiden vaivaton kevyys ja ohuus, mutta tästä huolimatta ne ovat äärettömän imukykyisiä. Näiden lisäksi Hamam-pyyhkeet kuivuvat todella nopeasti, joten uudelleen rannalle lähtöä ei tarvitse enää viivytellä kostean pyyhkeen takia!

Hamam pyyhe

Saaren Taika Hamam-pyyhkeet ovat Öko-Tex sertifioitua puuvillaa. Ne valmistetaan alusta alkaen käsin käsistään taitavien kutojien puolesta, jotka työskentelevät hyvissä työolosuhteissa ja heidät on mm. vakuutettu. Hamam-pyyhkeiden hoito-ohjeisiin voit tutustua tästä: Hamam pyyhkeen peseminen imukykyiseksi

Sen lisäksi, että Hamam-pyyhe on mahtava matkakaveri, on siitä myös moneksi muuksi! Sitä voi käyttää esimerkiksi kylpypyyhkeenä, piknikhuopana, huivina ja sarongina.

Hamam pyyhe

Hamam pyyhe on paljon muutakin kuin mahtava rantapyyhe, joka on pieneen tilaan menevä, isokokoinen ja imukykyinen!

Se on edellä mainituista syistä loistava pyyhe myös salille, retkille, koulureppuun ja matkoille.

Hamam pyyhe on myös parempi hiuksillesi pitkällä aikavälillä, sillä pehmeä puuvillainen hamam pyyhe kuluttaa hiuksia huomattavasti vähemmän kuin kulahtanut froteepyyhe.

Itseasiassa! Mitä enemmän hamam pyyhettä pesee, sen pehmeämmäksi ja imukykyisemmäksi se tulee. Tämä pyyhe siis paranee kuluessaan!

Hellästi kuivaava hamam pyyhe on myös herkkäihoiselle paras vaihtoehto! Pehmeä hamam pyyhe on todella imukykyinen, jolloin joudut kuivaamaan itseäsi huomattavasti vähemmän kuin perinteisellä froteepyyhkeellä. Näin herkkä ihosi säästyy liialta ”hankaamiselta” ja voi paremmin.

Hamam pyyhettä voi käyttää myös moneen muuhun. Se sopii kotiin torkkupeitoksi, saunaan laudeliinaksi, se käy pöytäliinaksi, se sujahtaa huiviksi tai rantahameeksi alta aikayksikön, se on oivallinen vauvan viltti, se käy lemmikeille, sen voi taitella istuinaluseksi retkellä, sillä voi suojata nojatuolin tai sohvan, se käy auton penkin suojaksi.

Hamam pyyhkeellä onkin yhtä monta eri käyttötarkoitusta kuin käyttäjääkin! Vinkkaa meille oma käyttövinkkisi hamamille!

Valitse oikeanlainen pyyhe tarpeeseesi

Hamam pyyhkeitä löytyy monenlaisia. Saaren Taian valikoimassa suurin osa hamam pyyhkeistä on 100% puuvillaa, mutta pellavan ystäville meiltä löytyy pyyhkeitä, jotka ovat 60% pellavaa ja 40% puuvillaa. 

Pehmeimmät hamam pyyhkeet taas ovat 70% bambua ja 30% puuvillaa sisältävät hamamit.

Kaikki pyyhkeemme ovat isokokoisia ja niillä verhoaa niin lapset kuin aikuisetkin itsensä kokonaan!

Eri painoiset pyyhkeet sopivat paremmin eri tarkoituksiin

Kevyemmät hamam pyyhkeet ovat oivallisia matkoilla ja retkillä. Painavampia taas suositaan kotona kylpypyyhkeinä. Kurkkaa verkkokaupastamme minkälainen hamam pyyhe olisi mielestäsi sinulle sopivin.

Saaren Taika Hamam pyyhe peshtemal towel (12 of 61)

Miten hamam pyyhe eroaa froteepyyhkeestä?

Hamam-pyyhkeet ovat tasaista käsinkudottua puuvillaa, kun taas frotee on nyppyläistä kudosta. Froteepyyhe painaa tämän vuoksi huomattavasti enemmän kuin hamam pyyhe.

Vaikka hamam-pyyhkeet ovat ohuita, ne ovat silti imukykyisempiä kuin frotee. Hamam pyyhkeen imukyky ja kuivumisnopeus saattaakin hämmästyttää ensikertalaisen!

Hamam pyyhe myös paranee mitä enemmän sitä pesee, kun taas froteinen pyyhe alkaa menettämään imukykyään jo ensimmäisistä pesuista lähtien, sillä sen ”nypyt” litistyvät ja kovettuvat pesuissa.

Miten turkkilainen puuvillainen hamam pyyhe eroaa suomalaisesta pellavapyyhkeestä?

Saaren Taika hamam pyyhkeet ovat useimmiten turkkilaista puuvillaa, mutta valikoimaamme kuuluu myös puuvilla-pellava pyyhkeet sekä bambu-puuvilla pyyhkeet.

Turkkilaista puuvilla pidetään yhtenä korkealaatuisimpana puuvilla-lajina, sillä sen extrapitkät puuvillakuidut saavat kankaan tuntumaan todella ohuelta ja sileältä.

Pitkät kuidut mahdollistavat suuren imukyvyn ja aidot turkkilaiset hamam pyyhkeet ovatkin imukykyisempiä painoonsa nähden, kuin monet muut materiaalit.

Turkkilaista puuvillaa käytetään usein mm. luksushotelleissa sen korkean laadun ja miellyttävän tunnun vuoksi.

Turkkilainen puuvilla on myös kestävämpää muihin puuvillalajeihin verrattuna ja siitäkin syystä se on hotellitekstiileissä erittäin suosittua!

 

Ota matkalle mukaan hamam pyyhe!

Hamam pyyhe pienellä kerällä saunassa

Matkustaessa monesti tulee vastaan hyvin yleinen käytäntö siitä, että huoneiston pyyhkeitä tai muita liinavaatteita ei saisi viedä uima-altaalle tai rannalle. 

Tavalliset kylpypyyhkeet vievät kuitenkin hurjasti tilaa matkalaukussa, etenkin jos matkustajia on samassa köörissä useampi. Mikä olisi siis mahdollisimman kevyt ja pieneen tilaan mahtuva vaihtoehto tyypilliselle kylpypyyhkeelle?

Kuinka pestä hamam pyyhe, jotta saat siitä super imukykyisen?

Tärkein asia uuden turkkilaisen kylpypyyhkeen kanssa on suorittaa esipesu.

Turkkilaiset kylpyläpyyhkeet on kudottu turkkilaisesta puuvillasta, jonka kuidut ovat todella pitkiä. 

Jotta pitkät kuidut aukenevat ja saavuttavat imukykynsä, ne tarvitsevat vettä. Kun kuidut ovat avautuneet, ne ovat valmiita imemään kaiken ylimääräisen veden vartaloltasi suihkun jälkeen!

Katso hamam pyyhkeen pesuohje alta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.