Raaka-aineemme: Sheavoi

Sheavoi sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja raaka-aineemme sheavoi

Sheavoin eli karitevoin hyödyt ihollesi

Sheavoi on teknisesti pähkinätuote. Mutta toisin kuin useimmat pähkinätuotteet, siinä on hyvin vähän proteiineja, jotka voivat laukaista allergioita. Itse asiassa ei ole olemassa lääketieteellistä kirjallisuutta, joka dokumentoisi allergiaa paikallisesti käytetylle karitevoille.

Sheavoi ei sisällä kemiallisia ärsyttäviä aineita, jotka voivat kuivattaa tai ärsyttää ihoa, eikä se tuki huokosia. Se sopiikin oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille!

Sheavoita käytetään useimmiten sen kosteuttavan vaikutuksen vuoksi. Karitevoin kosteuttavuus perustuu sheavoin rasvahappopitoisuuteen, eli sen linoli-, öljy-, steariini- ja palmitiinihappo pitoisuuksiin.

Kun levität sheavoita paikallisesti, nämä öljyt imeytyvät nopeasti ihoosi. Ne toimivat kosteutta palauttavina ainesosina, palauttaen ihosi lipidejä ja luoden nopeasti kosteutta. Tämä palauttaa ihosi ulkoisia rasituksia vastaan taistelevan suojan, ylläpitää ihosi sisäistä kosteutta ja vähentää ihon kuivumista.

Sheavoi sisältää runsaasti linolihappoa ja oleiinihappoa. Nämä kaksi happoa tasapainottavat toisiaan, mikä tarkoittaa, että karitevoi imeytyy helposti ihoosi täysin, eikä se jätä ihollesi rasvaista tunnetta levittämisen jälkeen.

Tulehdusta hillitsevä vaikutus

Sheavoin kasviestereillä on havaittu olevan tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia. Tämä voi auttaa minimoimaan ympäristötekijöiden, kuten sään aiheuttamaa ärsytystä sekä tulehduksellisia ihosairauksia, kuten esimerkiksi ekseemaa ihottumaa.

Runsaasti antioksidantteja

Sheavoissa on runsaasti A- ja E-vitamiinia, mikä tarkoittaa, että se edistää vahvaa antioksidanttiaktiivisuutta. Antioksidantit ovat tärkeitä ikääntymistä estäviä aineita. Ne suojaavat ihosolujasi vapailta radikaaleilta, jotka voivat johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen ja samean näköiseen ihoon.

Aknea estävä vaikutus

Vuonna 2012 tehty tieteellinen tutkimus viittaa siihen, että karitekuoriuutteen oraaliset annokset voivat heikentää antimikrobista aktiivisuutta. Vaikka lisätutkimusta tarvitaan, tämä saattaa viitata mahdollisiin antibakteerisisiin hyötyihin myös ihmisillä.

Tämän vuoksi jotkut arvelevat, että sheavoin paikallinen käyttö voi vähentää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla.

Sheavoi sisältää runsaasti erilaisia ​​rasvahappoja. Tämä ainutlaatuinen koostumus auttaa puhdistamaan ihosi ylimääräisestä rasvasta (talista).

Samalla karitevoi palauttaa ihosi kosteuden ja lukitsee ihosi uloimpaan kerrokseen, jolloin ihosi ei kuivu. Tuloksena on ihon luonnollisen öljytasapainon palautuminen, mikä taas voi auttaa pysäyttämään aknen ennen sen alkamista.

Kosteuttava Veera Suolasaippua sopii päivittäiseen pesuun kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii kuivalle tai kutiavalle iholle.

Vegaaninen ja luonnollinen suolasaippua on valmistettu käsin korkealuokkaisista luomulaatuisista raaka-aineista. Tämä suolasaippuoiden kuningatar on tuonut avun mm. kuivasta ihosta, hienhajusta ja näppylöistä kärsiville!

Anti-age vaikutus

Sheavoi sisältää triterpeenejä. Näiden luonnossa esiintyvien kemiallisten yhdisteiden uskotaan estävän kollageenin tuhoutumista. Tämä voi hillitä juonteiden syntymistä ja saada ihon näyttämään kimmoisammalta. 

Sheavoin kosteuttavat ja antioksidanttiset ominaisuudet auttavat ihoasi luomaan terveitä uusia ihosoluja.

Kehosi valmistaa jatkuvasti uusia ihosoluja ja poistaa kuolleita ihosoluja. Itse asiassa pääset eroon n. 30 000 – 40 000 vanhasta ihosolusta joka päivä!

Kuolleet ihosolut jäävät ihon päällikerrokseen, kun uusia ihosoluja muodostuu ihon päällikerroksen alapuolelle. Kun ihosi pinnalla on oikeanlainen kosteustasapaino, sinulla on ihon päällikerroksessa vähemmän kuolleita ihosoluja haittaamassa uudempien ihosolujen nousemista. 

Vaikutus arpikudokseen

Uskotaan, että karitevoi saattaa estää arpikudoksen lisääntymistä ja edistää terveiden solujen kasvua tilalle. Tämä saattaa auttaa ihoasi paranemaan esimerkiksi raskausarpien syntymisestä nopeammin. 

Sheavoi eli karitevoi Saaren Taika tuotteissa

Käytämme tuotteidemme yhtenä tärkeänä ja hoitavana raaka-aineena 100% puhdasta ja puhdistamatonta ghanalaista Sheavoita. Soil Associationin sertifioima luomu Sheavoimme on ghanalaisen naistenosuuskunnan käsin valmistamaa.

Suurin osa Saaren Taian kosmetiikkatuotteista on suunniteltu vaikeiden iho-ongelmien hoitoon, sekä niiden oireiden lievittämiseen. Siksi luonnollisista raaka-aineista ylivoimaisesti paras aine; Sheavoi näyttelee niin suurta osaa useassa tuotteessamme!

Suurin osa kotimaisista kosmetiikan valmistajista valmistaa kosmetiikkaa siksi, että se on heidän työnsä, tai koska he pitävät kosmetiikan valmistamisesta. Saaren Taialla valmistus on lähtenyt puhtaasti liikkeelle omista vaikeista iho-ongelmista, joihin lääketiede, eikä vaihtoehtoisetkaan hoitomuodot olleet pystyneet tarjoamaan helpotusta.

 

Mitä vähemmän puhdistettua Sheavoi on, sitä pehmeämpää on sen tekstuuri ja sen enemmän se sisältää iholle tärkeitä hoitavia ainesosia. Puhdistamaton luomu Sheavoi tuoksuu voimakkaan pähkinäiselle (joidenkin mielestä pahentuneelle) ja se sisältää kaikki Sheapähkinän tärkeät ravinteet!

Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee ihoasi tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Sheavoita pidetään kosmetiikassa yhtenä parhaimpana hoitona kuivalle, ärtyneelle ja allergiaherkälle iholle. Se lievittää tulehtuneen ihon oireita ja korjaa ihon lipidikerrosten vaurioita.

Tieteellisissä tutkimuksissa on sheavoista eristetyillä aineilla (tripertene asetaatti, tripertene cinnamaatti) osoitettu olevan tulehdusta ja kasvaimia estäviä ominaisuuksia*.

Sheavoi on yksi harvoja luonnollisia öljyjä, jotka eivät tuki ihohuokosia!

Yksi tärkeimmistä seikoista, kun valitaan toimivaa Sheavoidetta iholle on selvittää onko Sheavoi puhdistamatonta. Mikäli haluat eniten ihoa hoitavaa ja ravitsevaa tehoa voiteeltasi on valintasi puhdas ja puhdistamaton Sheavoi. Kannattaa kiinnittää huomiota myös Sheavoiteen valmistusmenetelmiin.

Sheavoin lämmittäminen yli tietyn pisteen saa sen menettämään suurimman osan sen tehokkaista ja terapeuttisista komponenteista, jotka ovat läsnä raa’assa Sheavoissa. Saaren Taika kosmetiikassa Sheavoin käyttäminen mahdollisimman vähän käsiteltynä onkin yksi tärkeimmistä seikoista valmistusmenetelmissämme, siksi Saaren Taika sheavoiteet ovatkin markkinoiden tehokkaimpia ja luonnollisimpia. 

Sheavoin tuotannon eettisyys on meille myös erittäin tärkeässä asemassa. Siksi olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme toimittajan, joka tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen naisorganisaation kanssa ja auttaa heidän kotiseutuaan mm. turvaamalla kyläläisten mahdollisuuden puhtaaseen juomaveteen.

Sheavoi sisältää 4% tyydyttynyttä rasvahappoa; palmitiinihappoa. 5% Omega-6 rasvahappoa, eli monityydyttymätöntä rasvahappoa; linolihappoa. 38% tyydyttynyttä rasvahappoa; steariinihappoa ja 49% kertatyydyttymätöntä rasvahappo oleiinihappoa.

Sheavoin yksi erikoisimmista piirteistä on sen saippuoitumattoman aineksen määrä, joka tekee siitä erinomaisen ainesosan mm. kosteuttaviin palasaippuoihin! Ts. osa sheavoista jää saippuoitumatta, jolloin se pystyy kosteuttamaan ihoa myös saippuassa käytettynä.

(*Lähde: Modern cosmetics, ingredients of natural origin, a scientific view)

Lue miten Saaren Taika Kamomilla Sheavoide paransi vuosia vaivanneen vaikean ihottuman kädestä:

https://saarentaika.com/saaren-taika-kamomilla-sheavoide-ihottuman-pikaparantaja/

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä