Selviytymistarinani Saaren Taika

selviytymis tarinani saaren taika

Kaduilta Luonnonkosmetiikkaan

Olet varmasti kuullut Saaren Taika luonnonkosmetiikasta, mutta osaisitko koskaan arvata millainen selvitymistarina tarvittiin, jotta Saaren Taika tuotteet pystyivät syntymään?

Tiedät varmaan kauniin saaristomme, mutta tunnetko asukkaat Särkisalosta?

Lupaan kertoa sinulle tänään Saaren Taiasta, sen ihmisistä sekä sen kauniista ympäristöstä, jossa upeat luonnolliset tuotteemme saavat alkukipinänsä!

Vaikea lapsuus

Vasta aikuisena saamani diagnoosi tarkkaavaisuushäiriöstä on vaikuttanut koko elämääni. Jo lapsesta asti tunsin olevani erilainen, joukkoon kuulumaton.

Teini-iässä vaikeudet kasvoivat ja 90-luvun laman alkuun sattunut muutto turvalliselta omakotialueelta Turun pahamaineisimpaan lähiöön oli lopullinen sysäys kaikelle järkyttävälle mitä seuraavina vuosina tuli tapahtumaan.

Nuorisorikollinen

13-14- vuotiaana jouduin ensikosketuksiin virkavallan kanssa. Kuuluin nuorisoporukkaan, joka varasteli autoja ja teki ”kilakalikeikkoja” kauppoihin.

Seikkailimme ulkona, nukuimme rappukäytävissä, kellareissa, lehtiroskiksissa, autoissa ja joskus Ruotsin laivoilla.

Eräällä sellaisella laivareissulla erään porukassamme pyörineen urheilijapojan lähes 30-vuotias tuttavamies raiskasi minut juotettuaan minut ensin tiedottomaan kuntoon, jolloin en kyennyt puolustautumaan enkä estämään tapahtunutta.

Olin 16-vuotias ja vielä neitsyt.

vankila

Vankila

Myöhemmin juuri millään ei ollut mitään väliä. En kertonut raiskauksesta koskaan poliisille enkä vanhemmilleni.

Häpeän tunne oli valtava ja tiedostin, että kukaan ei uskoisin minua kuitenkaan. Samanhan voi havaita vielä tänäkin päivänä, kun lukee uutisointien kommenttiosioita, joissa uhria rankasti usein syyllistetään.

17-vuotiaana olin ensi kerran vankilassa. 19-vuotiaana toistamiseen. Toisella kerralla olin raskaana ja synnytin tyttäreni ”NeitiKuun” n. 2kk vapautumiseni jälkeen.

Narkomaani

Tyttäreni ollessa pari vuotias erosin hänen isästään, jonka kanssa olimme jatkaneet rikollista elämää kaiken aikaa.

Eksyin teiniajan kavereideni porukoihin, joissa useat nyt käyttivät huumeita. Sain itsekin pian kokeilla ekstaasia ekan kerran ja jäin kerrasta koukkuun!

Nopeasti ekstaasi vaihtui amfetamiiniin ja sitten heroiiniin. Pari kuukautta ekan kokeiluni jälkeen käytin jo heroiinia suonensisäisesti.

Ymmärsin miten huono ympäristö tämä olisi koittaa kasvattaa pientä lasta ja tunnustin äidilleni käyttäväni huumeita.

Äitini ja isäni ottivat pienen tyttäreni ja kasvattivat häntä muutaman vuoden.

huumeenkäyttäjä

Pahoinpitely

Pari seuraavaa vuotta meni vain seuraava piikki mielessä, kunnes löysin jälleen erään teiniaikojeni tuttavuuden, joka pakkovierotti minut kovista huumeista.

Jatkoimme yhdessä pillereiden ja alkoholin käyttöä sekä ajoittain ”vauhdin” vetämistä.

Muutaman vuoden kuluttua huomasin olevani raskaana. Olin jo saanut tyttäreni takaisin kotiin pari vuotta sitten ja yrittänyt karistaa päihteet taakseni siinä kunnolla onnistumatta.

Synnytin terveen pojan ja eräänä päivänä hänen ollessaan muutaman kuukauden ikäinen saapui silloinen avomieheni kotiimme jälleen kerran pillereistä sekaisena.

Siitä pahoinpitelystä tuli viimeinen. Mieheni paiskottua minua pitkin kotimme laittioita ja seiniä, kunnes olin päästänyt alleni ja lähes tajuttomana eteisen nurkkauksessa, hän hyppäsi yli sadan kilon painollaan rintani päälle, kuin viimeistelläkseen tekonsa.

Pieni poikamme itki sitterissään olohuoneen lattialla ja oli vähällä jäädä monta kertaa allemme, kun mieheni riepotteli minua ympäri asuntoamme.

Tyttäreni, silloin 8-vuotias, oli kauhuissaan ja yritti keksiä miten saisi äidin pelastettua!

Tyttäreni hyökkäsi koko 8-vuotiaan voimallaan isäpuolensa kimppuun ja potkaisi tätä takapuolelle. Mies raivostui entisestään ja nappasi tytärtäni kurkusta kiinni ja paiskasi päin oven karmia.

Tässä välissä olin jotenkin päässyt itse ylös. En tiedä mistä sain ne voimat, nopeuden ja ajatuksen juoksun, mutta suunnilleen sekunnissa olin siepannut tyttäreni, poikani, ja kaksi koiraamme ja olin naapurin oven takana pyytämässä apua.

Loppu on historiaa, jota halukkaat voivat lukea minusta kirjoitetuista lehtijutuista, joita on paljon 😀

Selviytyminen

Seuraavat vuodet elin yksinhuoltajana. Opetellen rehellisen kansalaisen elämää ja lapsista huolehtimista. Siinä samaan aikaa sairastaen vaikea asteista masennusta.

9 vuotta tapahtuman jälkeen asuin maalla Salon Raatalassa. Purkukuntoisessa omakotitalossa, jonka olin saanut vuokrattua eräiltä tutuiltani 300:n euron kuukausivuokralla.

raatala

Uusi luonnollisempi arki

Rankoista elämänkokemuksistani huolimatta olin aina rakastanut luontoa ja eläimiä. Raatalassa löysin luonnon uudelleen ja sain jälleen kipinän valokuvaamiseen.

Valokuvien kautta tulin käsityöläiseksi ja sitten verkkokauppiaaksi.

Miten ryhdyin valmistamaan Saaren Taikaa? Sen tarinan voit lukea täältä.

Luonnonkosmetiikka

Sittemmin löysin mieheni Jonin, joka tälläkin hetkellä valmistaa täällä nykyisessä asuinpaikassamme Särkisalossa kokopäiväisesti Saaren Taika saippuoita ja Sheavoiteita.

Alussa valmistin itse kaikki Saaren Taika tuotteet käsin, aina pyykkietikoista saippuoihin, ja voiteisiin saakka, mutta masennustaustani vuoksi en jaksanut tehdä niin paljon töitä, kuin tuotteiden kasvanut suosio olisi vaatinut!

Siksi nykyään apunani onkin mieheni, jonka käsistä valmistuu lähes kaikki Saaren Taika tuotteet, paitsi pyykkietikat, jotka valmistaa äitini.

tyrniuute

Kiitos, että luit tarinani!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.