Mikä on paras suolasaippua kuivalle iholle?

paras suolasaippua kuivalle atooppiselle iholle

Saaren Taika suolasaippua kosteuttaa kuivaa ihoa

Saaren Taika suolasaippuat; VeeraSärkisalo ja Saaristo, sisältävät ihoa kosteuttavan suolan lisäksi myös ihoa syvemmältä kosteuttavaa sheavoita. Sheavoin yksi erikoisimmista piirteistä nimittäin on sen saippuoitumattoman rasvan määrä, joka tekee siitä erinomaisen ainesosan kosteuttaviin palasaippuoihin! Ts. osa sheavoista jää saippuoitumatta, jolloin se pystyy kosteuttamaan ihoa myös saippuassa käytettynä.

Kuivalle iholle ei suositella voimakkaita puhdistavia ainesosia sisältäviä saippuoita, sillä niiden käyttö voi kuivattaa ihoa entisestään. Tällaisia voimakkaita puhdistusaineita ovat Sulfaatit (mm. SLS, Sodium Lauryl Sulfate).

Saaren Taika suolasaippuat eivät sisällä sulfaatteja, eikä muitakaan voimakkaita, ihoa kuivattavia ainesosia. Ainoastaan muutamia luonnollisia öljyjä, joista saippuat käsityönä valmistetaan.

Saaren Taika luonnonkosmetiikan palasaippuat kosteuttavat ja hoitavat ihoa samalla kun ne puhdistavat sen hellävaraisesti. Saaren Taika palasaippuoista ei ole poistettu saippuoitumisprosessin aikana luonnollisesti niihin syntynyttä glyseriiniä, joka kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Siksi Saaren Taika saippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät.

Suolasaippua paitsi puhdistaa ja desinfioi, se myös kosteuttaa ja ravitsee ihoasi suolan sisältämien mineraalien avulla. Suola nimittäin imee itseensä vettä suolan sisältämän magnesiumin ansiosta.

Magnesium on helposti vetistyvä aine, joka sitoo itseensä runsain määrin kosteutta ympäröivästä ilmasta. Siksi suolasaippuat saattavat joskus myös ”hikoilla” pakkauksissaan.

Suolasaippua ehkäisee myös hienhajua. Ei ensimmäisellä pesukerralla, mutta säännöllisellä käytöllä. Suola nimittäin neutraloi ihon pinnalla asuvaa bakteerikantaa, joka saa hikinesteesi haisemaan.

Suoloja on useita erilaisia ja toiminnaltaan ne käyvät moneen eri tarkoitukseen

Kuolleenmeren suolalla on korkein magnesiumpitoisuus ja siten tieteellisestä näkökulmasta myös paras kosteuttavuus. Kuolleenmeren suolan sanotaan auttavan mm. reuman, niveltulehdusten ja psoriasiksen oireisiin.

Itseasiassa Amerikan psoriliitto jopa suositteleekin liotushoitoja vedessä johon on sekoitettu Kuolleenmeren suolaa! Kuolleenmeren suolan mineraalit imeytyvät liotettaessa ja stimuloivat verenkiertoa.

Bromidin ja magnesiumin korkeat pitoisuudet Kuolleenmeren suolassa voivat auttaa vähentämään ihon allergisia reaktioita vähentämällä iholla olevaa tulehdustilaa.

Kuolleenmeren suolan kerrotaan myös vähentävän ihon juonteita, eli ryppyjä.

Himalajan ruususuola toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihon pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoa.

Himalajan ruususuolan tiedetään auttavan tasapainottamaan myös ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä.

Himalajan ruususuola tasoittaa sekä ihon väriä, että rakennetta, tehden ihosta kuulaan ja sileän. Sen tiedetään myös helpottavan psoriasista. 

Merisuola sitoo kosteutta iholle. Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi.

Antibakteerinen merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, jotka aiheuttavat hielle tunnusomaisen hajun.

Suolasaippuan säännöllinen käyttö vähentää ihon epäpuhtauksista johtuvia iho-ongelmia kuten finnejä, mustapäitä ja näppyjä.

Veera suolasaippuassa on myös Vihreää savea ja kauraa. 

Vihreä savi imee itseensä iholta epäpuhtauksia, se korjaa ihovaurioita, rauhoittaa ihoa, kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa, laskee turvotusta, rentouttaa ja hoitaa selluliittia.

Kaura kuorii ihoa hellästi, se lievittää tulehduksia, rauhoittaa ihoärsytyksiä ja kutinaa.

Kuivan tai atooppisen ihon peseminen suolasaippualla

Joka viidennellä aikuisella on atooppinen iho. Kuivan tai atooppisen ihon hoidossa tärkeintä on muistaa tehokas kosteutus, jolla saadaan atooppisen ihon pintakerrosta huollettua. Tämä auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa sekä suojautumaan tulehduksilta ja infektioilta. Kosteutettu iho ennaltaehkäisee kutinan ja ihottuman syntymistä.

Atooppista, herkkää ja kuivaa ihoa tulee pestä. Älä siis välttele saippuaa turhaan, sillä päivän mittaan ihon pintaan kertyneet ilmansaasteet, lika ja hiki ovat yhtälailla haitaksi ihollesi.

Pese siis kuivaakin ihoa säännöllisesti, mutta valitse kuivalle iholle sopiva saippua, kuten jokin ihoa kosteuttavista Saaren Taika Suolasaippuoista tai esim. Aloe Veraa sisältävä nestemäinen teepuusaippua.

Kirveleekö kuivaa ihoasi?

Etenkin kylmän vuodenajan aikaan saattaa kuiva iho tuntua suihkun jälkeen kiristävältä ja yleensä tällöin levitämme aimo kerroksen voidetta ihoamme kosteuttamaan. Toisinaan kuitenkin voiteen levittäminen saa aikaan kirvelyä iholla! 

Kuiva tai atooppinen iho on useasti hilseilevä tai halkeileva, jolloin se päästää helpommin ohuet vesipitoiset voiteet normaalia syvemmälle ihon kerroksiin. Tällöin ihoa ärsyttävät ainesosat, kuten hajusteet ja säilöntäaineet aiheuttavat kirvelyä ihossa. Mitä ohuempi voide tai mitä edempänä ainesosaluettelon alkua vesi (aqua) on tuotteessa mainittu, sen enemmän se yleensä sisältää myös säilöntäaineita, vesi kun on helposti pilaantuva aine.

Luonnolliset säilöntäaineet voivat sopia joillekin herkkäihoisille paremmin kuin kemiallisesti valmistetut ja siksi usein luonnonkosmetiikan voiteet ovat siedetympiä.

Paksut ja vähän ainesosia sisältävät voiteet sopivat yleensä suurimmalle osalle herkkäihoisiakin ja Saaren Taian valikoimasta löydät monia hyviä voiteita!

Kuivan ihon hoito

Suomen ilmasto luo otolliset olosuhteet kuivan ihotyypin synnylle. Ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavat tämän lisäksi moni muukin asia. Kuivan ihotyypin iholta on alentunut rasvapitoisuus tai kosteuspitoisuus tai jopa molemmat yhtaikaa.

Ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavia tekijöitä nimitetään joko ulkoisiksi tai sisäisiksi tekijöiksi. Jos ihon kosteuspitoisuus on ulkoisesti laskenut, iho on pintakuiva, karhea, kiristävän tuntuinen ja saattaa jopa hilseillä. Tämän takia ihossa saattaa olla myös syviä ja selvästi erottuvia ryppyjä ja juonteita.

Sisäisesti kosteuspitoisuuden ollessa alentunut, iho on ohut ja pergamenttimainen. Iho tuntuu usein samalta, kuin kerran puhallettu ilmapallo. Tällaisessa ihossa voi myös olla ns. piilohuokosia, jotka näkyvät vain ihoa venyttäessä.

Iholla, varsinkin silmänympärysiholla, saattaa esiintyä miliumeja, eli luufinnejä. Nämä ovat kuivalle ihotyypille hyvin yleisiäMyös couperosaa esiintyy usein kuivalla ihotyypillä. Kuiva iho voi olla jopa rikki, joka mahdollistaa mikrobien ja pöpöjen pääsyn elimistöön. Kosteutettu ja hyvin hoidettu iho pysyy ehjänä ja toimii suojana ulkoisia haittavaikutuksia vastaan.

KUIVAN IHON SYITÄ OVAT MM.:

  1. Väärä ihonhoito tai hoitamattomuus
  2. Perinnöllisyys
  3. Sään ja ilmaston muutokset (esim. liika aurinko, ilman kuivuus, pakkanen, vesi)
  4. Solarium
  5. Verenkierron heikkeneminen
  6. Ravintoaineiden imeytymishäiriöt esim. sairauden yhteydessä
  7. Stressi
  8. Väsymys
  9. Nikotiini

KUIVAN IHON HOITAMINEN

Kuivasta ihosta ihotyypistä kärsivän on hyvä huolehtia siitä, että iho saa koko ajan kosteutta ja rasvoja ulkoisesti. Kuivan ihon hoitamisessa kotihoito on ensisijaisen tärkeää ja se pitää ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Rasva estää kosteutta haihtumasta iholta ja sitoo kosteutta itseensä. Tämä toimii myös suojana ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Osta parhaat käsintehdyt suolasaippuat Saaren Taika shopista! Saaren Taika suolasaippuat ovat riittoisia, n. 120-140 grammaa per saippua!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.