Saaren Taika palasaippuat ovat luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle

Yhä enenevissä määrin ihmisiä on alkanut kiinnostaa perinteisten palatuotteiden käyttö. Palasaippua on luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle. Jos palasaippua ei vielä ole kovin tuttu tuote, saattaa sen käyttöön liittyä joitakin ennakkoluuloja. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä palasaippuan käyttöön liittyviä mietityksen aiheita!

Mitä eroa on palasaippualla ja nestemäisellä saippualla?

Kuluttajalle merkittävin eroavaisuus näissä kahdessa on tietenkin saippuan muoto; toinen on kiinteä ja toinen nestemäinen. Valmistuksessa eroavaisuuksia on myös jonkin verran.

Nestesaippua voi olla esimerkiksi veteen liuotettua palasaippuaa. Veden lisääminen kuitenkin valitettavasti heikentää saippuan säilyvyyttä jolloin ainakin teollisesti valmistettuihin nestesaippuoihin pitää lisätä säilöntäainetta.

Palasaippuat taas valmistetaan saippuoitumisen avulla, eli emäksiä ja rasvaa yhdistämällä. Palasaippua säilyy ihan sellaisenaan, joten siihen ei tarvitse lisätä ylimääräisiä säilöntäaineita. Esimerkiksi Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä yhtään mitään ylimääräistä ja tarpeetonta!

Miksi valita mieluummin palasaippua?

Ensinnäkin, palasaippua on usein ekologisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle. Koska saippua on palamuodossa, ei sen pakkaamiseen tarvita muovi- tai lasipurkkia, vaan sen voi kääriä paperi- tai pahvipakkaukseen.

Palasaippua on selvästi riittoisampaa kuin nestemäinen saippua. Nestemäistä saippuaa tulee annosteltua peseytymiseen usein paljon enemmän, kuin olisi oikeasti edes tarve. Palasaippuaa ei tarvitse kauaa käsissä pyöritellä, kun jo onkin saanut hyvän määrän saippuaa peseytymistä varten. Tämä pätee niin vartalon, käsien kuin kasvojenkin pesussa.

Palasaippuoissa käytetään myös paljon vähemmän turhia kemikaaleja ja säilöntäaineita. Varsinkin luonnollista palasaippuaa käytettäessä voi luottaa täysin siihen, ettei saippuassa ole käytetty mitään ylimääräistä.

Onko palasaippua hygieeninen?

Uudelle palasaippuan käyttäjälle voi tuntua hieman vieraalta ajatus, että samaa palaa on pyöritellyt käsissään moni muukin. Palasaippua on kuitenkin tutkitusti turvallinen ja hygieeninen valinta peseytymiseen.

Sen pH on useimmin 9-10 eli se on emäksinen ja tästä syystä se ei ole hyvä kasvualusta bakteereille, viruksille tai homeille. Palasaippuan pinnassa ei siis kasva mikään.

Tutkimuksissa on myöskin osoitettu, etteivät virukset tai bakteerit siirry saippuan kautta käyttäjältä toiselle.

Nestemäinen saippua saattaakin siis itse asiassa olla epähygieenisempi valinta. Toki itse nesteeseen ei muiden pöpöt pääse koskemaan, mutta esimerkiksi nestesaippuan pumppu tai korkki on sellainen johon koskevat monet likaiset kädet!

Palasaippuan säilytys

Palasaippuan säilymiseen ja hygieenisyyteen vaikuttaa toki paljon se, miten sen säilyttää. Vaikka itse saippuan pinnalla eivät bakteerit pääse lisääntymään, niin vesi on niille hyvä kasvualusta. Tämän takia saippua pitää aina säilyttää ilmavassa tilassa, jotta se pääsee kuivumaan. Käytön jälkeen saippua tulisi huuhdella ja nostaa puiselle saippua-aluselle.

Puinen saippua-alunen on palasaippualle paras säilytysalusta, sillä se imee itseensä osan palasaippuan kosteudesta. Novapuun saippua-aluset päästävät ylimääräisen veden pois läpirei’istään sekä vähentää bakteereja saippuassa.

Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen taas jättää veden hautumaan saippuan pohjalle, josta se imeytyy takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin saippua on sisältä kostea ja pehmeä, jolloin se myös kuluu nopeammin.

Saaren Taika palasaippuat

Miksi sitten kannattaa valita itselleen palasaippua juuri Saaren Taian valikoimasta? Siihen on monta hyvää syytä! Saaren Taika palasaippuat ovat luonnollisia ja vegaanisia käsintehtyjä saippuoita. Niiden valmistuksessa on minimoitu kaikkien ylimääräisten kemikaalien ja säilöntäaineiden käyttö.

Jokainen saippua ja niiden reseptit on huolellisesti kehitetty auttamaan erilaisiin iho-ongelmiin. Ajatuksenamme on siis nimenomaan valmistaa tuotteita oikeasti auttamaan asiakkaitamme, eikä vain “tekemisen ilosta”.

Saaren Taika palasaippuoissa yhdistyvät luomu kookos- ja extra virgin oliiviöljyt, tarkoin valitut luonnolliset eteeriset öljyt sekä paljon muita ihania ainesosia. Jostain saippuasta saattaa löytyä ihanaa sheavoita ja jostain taas tehokkaasti kosteuttavaa merisuolaa! Kaikki raaka-aineemme ovat luonnollisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Omia lemppareitani Saaren Taika palatuotteista on Greippi siivoussaippua, Veera suolasaippua sekä tietenkin super suosittu Teepuusaippua!

Löydät ihanat palasaippuamme Saaren Taika Shopista!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.