Saaren Taika palasaippuat ovat luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle

Yhä enenevissä määrin ihmisiä on alkanut kiinnostaa perinteisten palatuotteiden käyttö. Palasaippua on luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle. Jos palasaippua ei vielä ole kovin tuttu tuote, saattaa sen käyttöön liittyä joitakin ennakkoluuloja. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä palasaippuan käyttöön liittyviä mietityksen aiheita!

Mitä eroa on palasaippualla ja nestemäisellä saippualla?

Kuluttajalle merkittävin eroavaisuus näissä kahdessa on tietenkin saippuan muoto; toinen on kiinteä ja toinen nestemäinen. Valmistuksessa eroavaisuuksia on myös jonkin verran.

Nestesaippua voi olla esimerkiksi veteen liuotettua palasaippuaa. Veden lisääminen kuitenkin valitettavasti heikentää saippuan säilyvyyttä jolloin ainakin teollisesti valmistettuihin nestesaippuoihin pitää lisätä säilöntäainetta.

Palasaippuat taas valmistetaan saippuoitumisen avulla, eli emäksiä ja rasvaa yhdistämällä. Palasaippua säilyy ihan sellaisenaan, joten siihen ei tarvitse lisätä ylimääräisiä säilöntäaineita. Esimerkiksi Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä yhtään mitään ylimääräistä ja tarpeetonta!

Miksi valita mieluummin palasaippua?

Ensinnäkin, palasaippua on usein ekologisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto nestesaippualle. Koska saippua on palamuodossa, ei sen pakkaamiseen tarvita muovi- tai lasipurkkia, vaan sen voi kääriä paperi- tai pahvipakkaukseen.

Palasaippua on selvästi riittoisampaa kuin nestemäinen saippua. Nestemäistä saippuaa tulee annosteltua peseytymiseen usein paljon enemmän, kuin olisi oikeasti edes tarve. Palasaippuaa ei tarvitse kauaa käsissä pyöritellä, kun jo onkin saanut hyvän määrän saippuaa peseytymistä varten. Tämä pätee niin vartalon, käsien kuin kasvojenkin pesussa.

Palasaippuoissa käytetään myös paljon vähemmän turhia kemikaaleja ja säilöntäaineita. Varsinkin luonnollista palasaippuaa käytettäessä voi luottaa täysin siihen, ettei saippuassa ole käytetty mitään ylimääräistä.

Onko palasaippua hygieeninen?

Uudelle palasaippuan käyttäjälle voi tuntua hieman vieraalta ajatus, että samaa palaa on pyöritellyt käsissään moni muukin. Palasaippua on kuitenkin tutkitusti turvallinen ja hygieeninen valinta peseytymiseen.

Sen pH on useimmin 9-10 eli se on emäksinen ja tästä syystä se ei ole hyvä kasvualusta bakteereille, viruksille tai homeille. Palasaippuan pinnassa ei siis kasva mikään.

Tutkimuksissa on myöskin osoitettu, etteivät virukset tai bakteerit siirry saippuan kautta käyttäjältä toiselle.

Nestemäinen saippua saattaakin siis itse asiassa olla epähygieenisempi valinta. Toki itse nesteeseen ei muiden pöpöt pääse koskemaan, mutta esimerkiksi nestesaippuan pumppu tai korkki on sellainen johon koskevat monet likaiset kädet!

Palasaippuan säilytys

Palasaippuan säilymiseen ja hygieenisyyteen vaikuttaa toki paljon se, miten sen säilyttää. Vaikka itse saippuan pinnalla eivät bakteerit pääse lisääntymään, niin vesi on niille hyvä kasvualusta. Tämän takia saippua pitää aina säilyttää ilmavassa tilassa, jotta se pääsee kuivumaan. Käytön jälkeen saippua tulisi huuhdella ja nostaa puiselle saippua-aluselle.

Puinen saippua-alunen on palasaippualle paras säilytysalusta, sillä se imee itseensä osan palasaippuan kosteudesta. Novapuun saippua-aluset päästävät ylimääräisen veden pois läpirei’istään sekä vähentää bakteereja saippuassa.

Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen taas jättää veden hautumaan saippuan pohjalle, josta se imeytyy takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin saippua on sisältä kostea ja pehmeä, jolloin se myös kuluu nopeammin.

Saaren Taika palasaippuat

Miksi sitten kannattaa valita itselleen palasaippua juuri Saaren Taian valikoimasta? Siihen on monta hyvää syytä! Saaren Taika palasaippuat ovat luonnollisia ja vegaanisia käsintehtyjä saippuoita. Niiden valmistuksessa on minimoitu kaikkien ylimääräisten kemikaalien ja säilöntäaineiden käyttö.

Jokainen saippua ja niiden reseptit on huolellisesti kehitetty auttamaan erilaisiin iho-ongelmiin. Ajatuksenamme on siis nimenomaan valmistaa tuotteita oikeasti auttamaan asiakkaitamme, eikä vain “tekemisen ilosta”.

Saaren Taika palasaippuoissa yhdistyvät luomu kookos- ja extra virgin oliiviöljyt, tarkoin valitut luonnolliset eteeriset öljyt sekä paljon muita ihania ainesosia. Jostain saippuasta saattaa löytyä ihanaa sheavoita ja jostain taas tehokkaasti kosteuttavaa merisuolaa! Kaikki raaka-aineemme ovat luonnollisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Omia lemppareitani Saaren Taika palatuotteista on Greippi siivoussaippua, Veera suolasaippua sekä tietenkin super suosittu Teepuusaippua!

Löydät ihanat palasaippuamme Saaren Taika Shopista!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.