Salisyylihappo kuorii ja puhdistaa ihohuokosia

Salisyylihappo kuorii ja puhdistaa ihohuokosia

Salisyylihappo, epäpuhtaan ihon pelastus!

Epäpuhdas, akneen taipuva tai mustapäistä kärsivä iho hyötyy salisyylihappoa sisältävistä ihonhoitotuotteista. Salisyylihappo pystyy liuottamaan epäpuhtauksia ja avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja siksi se onkin mielletty epäpuhtaan ja akneihon supersankariksi!

Salisyylihappo, BHA

Salisyylihappo on luonnosta peräisin olevan ainesosa ja sitä saadaan pajun kuoresta.

Ihonhoidossa puhutaan yleensä kahdenlaisista hapoista, AHA -alfahydroksihapot ja BHA -beetahydroksihapot. Salisyylihappo on beetahydroksihappoa.

Mikä tekee salisyylihaposta tehokkaan juuri liuottamaan talia ihohuokosista?

Beetahappomolekyylin hydroksisiosa on erotettu happo-osasta kahdella hiiliatomilla, kun alfahydroksidihapossa se on erotettu yhdellä. Sekä alfa- että beetahydroksihapot kuorivat ihoa, mutta AHA-hapot ovat vesiliukoisia, kun taas BHA-hapot ovat öljyliukoisia.

Tämä ero tekee salisyylihaposta rasvaliukoisemman, jolloin se kykenee liuottamaan talia ja tunkeutumaan syvemmälle ihohuokoseen, sillä yleensä öljyliukoiset ainesosat tunkeutuvat ihosolujen välisten lipidikerrosten läpi helpommin.

AHA-hapot toimivat hyvin ihon pinnalla irrottaen vanhaa, kuollutta ihosolukkoa ja paljastamaan tuoreen uudemman ihon. Salisyylihappo toimii syvemmällä, jossa se pystyy tunkeutumaan huokosiin ja avaamaan ne.

Mitä salisyylihappo tekee iholle?

Salisyylihapon tehtävänä on imeytyä syvälle ihoon, jossa sen tärkein tehtävä on avata ihohuokosia ja poistaa ylimääräistä talia. Tämä ominaisuus tekee siitä niin tehokkaan ainesosan aknen torjunnassa, ja  erityisesti mustapäiden sekä valkopäiden hoidossa.

Kun salisyylihappo on läpäissyt ihon, se hajottaa ja liuottaa kuollutta ihosolukkoa, joka tukkii ihohuokosia aiheuttaen mustapäitä ja finnejä.

Salisyylihappo siis tavallaan kuorii hellävaraisesti ihoasi samalla, kun se toimii voiteena näpyille ja mustapäille. Salisyylihappo onkin parasta juuri mustapäille, sillä se pystyy tehokkaana ainesosana liuottamaan niitä.

Mikä on mustapää?

Mustapää, eli ihomato on kuolleista ihosoluista ja talista tukkeutunut talirauhanen, joka syntyy tukkeutuneisiin ihohuokosiin.

Mustapäitä muodostuu sekä kuivalle, että rasvaiselle iholle silloin, kun ihon talirauhasen erittämä tali ei pääse normaalisti poistumaan ja puhdistumaan ulos ihohuokosesta.

Ihohuokoseen jämähtänyt mustapää laajentaa ihohuokosia pysyvästi, jolloin ne ovat alttiimpia kehittämään mustapäitä myös myöhemmin. Mustapäitä ilmaantuu tyypillisesti kasvojen iholle, sillä kasvoissa on eniten talirauhasia.

Siksi salisyylihappo on ihanteellinen mustapäiden ja valkopäiden hoitoon. Salisyylihappo voi suoraan liuottaa tukkeutumat!

Voiko salisyylihappoa käyttää liikaa?

Iho kannattaa totuttaa salisyylihappoon pikku hiljaa, esimerkiksi käyttämällä aluksi voidetta vain n. 1-2 kertaa viikossa. 

Voit kokeilla myös salisyylihappovoiteen esimerkiksi Jojoba & Teepuu kasvoöljyyn tai Argan Ruusunmarja Luksus Kasvoöljyyn, jolloin voit käyttää salisyylihappoa useammin.

Lisää 0,5-1 tippaa salisyylihappovoidetta kämmenelle ja lisää 1-2 tippaa kasvoöljyä sekaan. Sekoita tasaiseksi kämmenellä ja hiero pyörivin liikkein kasvojen alueelle.

Paras salisyylihappo

Salisyylihappo tehovoide näppyjä vastaan. Kevyt salisyylihappovoide avaa ja vähentää suurentuneita ihohuokosia sekä hillitsee tehokkaasti mustapäitä.
Voiteen sisältämät ainesosat ehkäisevät tulehduksia, taistelevat arpeutumista vastaan, rauhoittavat ihoa ja auttaa säilyttämään ihon puhtaana ja kirkkaana.

Sisältää salisyylihappoa, joka lisää herkkyyttä UV-valolle. Suojaa ihosi auringolta tai käytä aurinkosuojaa.

Hellävarainen Salisyylihappo puhdistusmaito akneiholle. Hellävarainen salisyylihappo puhdistusmaito auttaa puhdistamaan tukkeutuneita ihohuokosia sekä poistamaan liiallista talia ja epäpuhtauksia iholtasi.

Salisyylihappo puhdistusmaito sisältää ärtynyttä ihoa tehokkaasti rauhoittavaa sekä hoitavaa Aloe Veraa, ihosi uudistumista nopeuttavaa ja epäpuhtauksia vähentävää aprikoosinsiemenöljyä yhdessä tukkeutuneita ihohuokosia sekä liiallista talia vähentävän salisyylihapon kanssa.

Luonnolliset ainesosat auttavat suojaamaan ihoasi kuivumiselta sekä ulkoisilta rasituksilta säätelemällä ihon lipiditasapainoa.

Sopii erityisesti tukkeutuneille ihohuokosille, epäpuhtaalle-, rasvoittuvalle- ja sekaiholle.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.