Voiteiden valmistus

Saaren Taika® sheavoidetuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä Salon Perniössä

Ensimmäinen ihonhoitotuotteemme oli legendaarinen Kamomilla Sheavoide.
Tämän kutinaa nopeasti hillitsevän voiteen kehitin kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan joka pahimmillaan vaikeutti arkeani merkittävästi!
En ole aiemmin voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahentaa ihottumaa ja kutinaa. En ole voinut myöskään koskaan (ennen, kuin vasta nyt!) siivota ilman siivouskäsineitä. En ole voinut käsitiskata, en kutoa enkä paloitella pahvilaatikoita. Noin muutaman arkea haittaavan asian mainitakseni.
Alussa valmistin kaikki Saaren Taika tuotteet itse, mutta hyvin nopeasti perheeni tuli tuotteidemme valmistukseen ja yrityksemme muihin toimintoihin mukaan. Tänä päivänä mieheni Joni valmistaa valtaosan Saaren Taika saippuatuotteista sekä voidetuotteista uudella saippuatehtaallamme Perniössä.
-Johanna

Kamomilla Sheavoide

Atooppiseen ekseema ihottumaani kehittämäni Saaren Taika Kamomilla Sheavoide on ehkä tunnetuin sheavoide Suomessa!

Kehitin itselleni vaikeaan käsi ihottumaani kutinaa hillitsevän sheavoiteen vuonna 2017. Voide on noussut hurjaan suosioon suomalaisten ihottumien, ötökän pistosten ja muiden paikallisten kutisevien iho-ongelmien hoidossa ja onpa sillä parannettu erään hevosenkin ihorikoksi äitynyt kesäihottumakin!

Mistä keksin tällaisen mahtavan ”taikavoiteen” sitten kehittää? No, kaikki oikeastaan alkaa syntymästäni, sillä olen saanut elämäni mittaiselle matkalleni kaverikseni atooppisen ihon ja atooppisen ekseema ihottuman.

Ala-asteella luokkakaverit kiusasivat minua, koska kasvoissani oli suuria rupi läiskiä ihottumaa. Ihottumani oli vaeltavaa sorttia, milloin se oli taipeissa, milloin kasvoissa, kaulalla ja nyt aikuisiällä sitä on useimmiten kädessä.

Atooppinen ekseema ihottumani on ajoittain ollut niin pahana, että olen joutunut nukkumaan kortisonivoide hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Kortisonit eivät kuitenkaan ole minua auttaneet, eikä auttanut käsi ihottuman päälle liimattu tekoihokaan. Niinpä olen elänyt kutiavan ja vereslihalle raavitun käden kanssa niin kauan kuin jaksan muistaa!

Käteni on syy miksi en ole voinut mm. kuoria perunoita, sillä perunoiden tärkkelys pahentaa ihottumaa ja kutinaa. En ole voinut myöskään koskaan (ennen, kuin vasta nyt!) siivota ilman siivouskäsineitä. En ole voinut käsitiskata, en kutoa enkä paloitella pahvilaatikoita. Noin muutaman arkea haittaavan asian mainitakseni.

Olin kuullut kuitenkin teepuusaippuasta ja sheavoista, että ne voisivat auttaa ihottumaani. Joskus 2000-luvun puolivälin tienoilla löysin netistä ranskalaista puhdasta sheavoita ja eräästä saksalaisesta nettikaupasta nestemäistä teepuusaippuaa.

Näiden avulla ihottumani ole parempi, kuin aikoihin, muttei edelleenkään oireeton!

Saaren Taika Kamomilla Sheavoide kädessä ja meri taustalla

Tehokkaan tuotteen kehittäminen vaatii korkealaatuiset raaka-aineet, miksi?

Kamomilla Sheavoiteen tuotekehitys alkoi oikeanlaisten raaka-aineiden etsimisellä! Olin aikaisemmin huomannut, että kaikki sheavoit eivät hillineet kutinaa, itseasiassa jotkin saattoivat jopa pahentaa sitä!

Selvisi, että luonnollista sheavoitakin valkaistaan kemiallisesti, jolloin sheavoihin saattaa jäädä kemiallisia jäämiä. Arvelen, että nämä jäämät aiheuttivat itselläni ihottuman pahenemista.

Huomasin myös, että halvat raaka-aineet eivät oikeastaan tehneet mitään paranemiseen viittaavia muutoksia iholleni. Tarvittiin korkealaatuisinta sheavoita, joka imeytyi paremmin ja sisälsi enemmän ravintoaineita, eikä ollut kemiallisesti puhdistettua, se tottakai oli kalliimpaa!

Minulle kuitenkin ihottumasta eroon pääseminen oli arvokkaampaa, kuin tuotteen hinta ja näihin sheavoide reseptien kokeiluihin upposikin silloin vähätuloiselta itseltäni pieni omaisuus!

Onneksi jatkoin kuitenkin sitkeästi kokeilujani ja lopulta onnistuin kehittämään voiteen, jota pystyin levittämään rikkoutuneelle iholleni ilman kirvelyä ja joka pysäytti kutinan muutamassa sekunnissa voiteen levittämisen jälkeen!

Yhdessä samoihin aikoihin kehittämäni teepuusaippuan kanssa ongelma alkoi olla selätetty, enkä ole sen koommin joutunut turvautumaan kortisoniin.

Noin vuoden kuluttua voiteen ja saippuan kehittämisestä olin pystynyt pysyvästi jättämään arjessa käyttämäni puuvillahansikkaan pois, pystyin ensimmäistä kertaa elämässäni tiskaamaan käsin, siivoamaan, kuorimaan perunoita sekä käsittelemään kaikkea sitä, joka aiemmin sai ihottumani äitymään pahaksi!

Asiakkaatkin rakastavat tätä tuotetta!

Asiakkaamme ovat kertoneet paljon kokemuksia Saaren taika Kamomilla Sheavoiteesta ja monet ovat lähettäneet myös ennen ja jälkeen kuvia, kuten aikaisemmin mainitsemani hevosen kiitollinen omistaja!

”Kamomilla Sheavoide saa ehdottomasti viisitähteä ja sata sydäntä ❤️Huima apu ja helpottava ensikohtaaminen tämän voiteen kanssa, hevosellani on ns kesäihottuma, jonka aiheuttaa erinäiset ötökät ja mahdollisesti vihreä heinäkin. Monta vuotta ollaan pärjätty hyvin englannista tilatuilla yrttipohjaisilla hyvillä voiteilla ja allergialääkkeillä sekä lomituksella. Tänä kesänä jotain tapahtui ja yhtenä aamuna hevonen hankas päätänsä voimakkaasti ja oli puoli otsaa jo rikki ja tulehtunut. Sain Johannalta suosittelun kokeilla kamomilla sheavoidetta ja voi sitä helpotuksen määrää kun jo vuorokaudessa kutina oli lakannut täysin ja märkivät kohdat kuivunu lähes kokonaan. Viikko käytön jälkeen karvat jo kasvoi ja kaks viikkoa niin alueesta ei juuri tiedä mitään. Aivan loisto tuote parantamaan jo pahoin tulehtuneen ison alueen. Olen aina vaan ihan ymmälläni mutta kiitollinen tästä suuremoisesta tuotteesta ❤️ Kiitos ❤️

hevosen ihottuma parani kamomilla sheavoiteella

Johanna Amnelin

Saaren Taikojen tuotekehittäjä ja innovoija

Olen ollut paras ”koekaniini” Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteille, sillä oma atooppinen ekseema-ihottumani toimi alkusysäyksenä tuotteidemme synnylle.

Atooppisen ihottuman kanssa koko ikäni eläneenä tiedän miten vaikeaa on löytää helpotusta iho-ongelmiin.

Suvussamme esiintyy lähes kaikki yleisimmät iho-ongelmat ja kehittämäni tuotteet testataankin aina ensin itsellä sekä lähipiirin iho-ongelmaisilla ihmisillä ja hiotaan tuotteet toimiviksi!

Johanna Amnelin

”Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini, kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan.”

Lue koko tarina Saaren Taika tuotteiden takana