Nujerra psoriasis kotikonstein

Nujerra psoriasis kotikonstein

Mikä on psoriasis?

Psoriaasi on krooninen immuunivälitteinen eli ihmisen oman puolustusjärjestelmän pohjalta syntyvä tulehdustauti, joka voi aiheuttaa oireita ihossa ja nivelissä.

Psoriaasin oireita voidaan hoitaa monella tavalla, vaikkei tautia voida parantaa.

N. 2% suomalaisista kärsii ihopsoriaasista, jonka ilmaantuminen tapahtuu yleensä  perinnöllisesti jo nuorena tai sitten ei-perinnöllisesti n. 50-60 vuoden iässä.

Etenkin nuorilla voi psoriaasin laukaisevana tekijänä olla streptokokki-infektio ja taas vanhemmalla iällä psoriasiksen voi laukaista esim. stressi. 

Suurimmalla osalla psoriaasia sairastavista oireet ovat lieviä, mutta n. 3-5%:lla psorin oireet ovat keskivaikeista vaikeisiin.

Kuinka hoidan psoriasista itse?

Auringossa oleskelu helpottaa useimpien psoriasiksen oireita, mutta Suomessa aurinkoa saa vain vähän aikaa vuodesta, eikä suurimmalla osalla ole mahdollisuutta oleskella pimeän vuodenajan aikaan ulkomailla auringossa helpottamassa psorin oireita.

Siksi kerromme tässä artikkelissa muutaman itsehoitovinkin, joiden avulla lievää psoriasista voi kokeilla helpottaa kotikonstein itse.

Päänahan tai ihon psoriläiskiä voi kuoria salisyylihappoa sisältävillä voiteilla tai öljyillä. Sellainen voide löytyy myös Saaren Taian valikoimasta:

Salisyylihappo tehovoide näppyjä vastaan on 95%:sesti luonnollinen voide, joka sisältää mm. sheavoita, kookosöljyä, auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä, aprikoosinsiemenöljyä ja salisyylihappoa. Salisyylihappovoide ei sisällä parabeeneja, silikoneja, eikä sulfaatteja.

Päänahan psoriasiksesta kärsivien kannattaa muistaa ihotautilääkäreidenkin toteama seikka, että kaikkien hiuspohjan ongelmien ensiavuksi kannattaa tihentää hiustenpesua.

On nimittäin virheellinen käsitys, että esim. kuivan tai kutiavan päänahan peseminen kuivattaisi hiuspohjaa lisää tai, että rasvoittuvan päänahan rasvoittuminen lisääntyisi useammista pesukerroista. 

Saaren Taika on kehittänyt päänahan psoriaksesta kärsivien asiakkaidensa kanssa yhteistyössä luonnollisen Vihreä Tee & Kamomilla palashampoon, jonka ainesosat on valittu siten, että shampoon tiedetään hillitsevän päänahan kutinaa, kosteuttavan päänahkaa sekä rauhoittavan päänahan ärtymystä.

”Kutina helpottanut heti ja psoriasis oireet kolmen kerran jälkeen helpottanut niin paljon, että kampaaja huomasi että rupea pal vähempi.”

Psoriasis iholle kannattaa kokeilla Saaren Taian suosituinta suolasaippuaa, Veera Suolasaippuaa. Veera Suolasaippuan sisältämien ainesosien tiedetään rauhoittavan ihon kutinaa sekä edistävän ihovaurioiden parantumista.

Veera Suolasaippua on kosteuttava palasaippua päivittäiseen käyttöön, jonka sisältämä merisuola auttaa neutraloimaan iholla olevia bakteereja, ja jonka sisältämä sheavoi antaa saippualle ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. 

”Olen sairastanut yli 20 vuotta psoriasista ja kokeillut varmaan SATAA eri tuotetta. Nyt, ensimmäisen Veera suolasaippuan loppuessa, toinen kyynärpää on täysin SILEÄ!!! Siis niin uskomatonta! Nyt on jo kaksi uutta saippuaa odottamassa vuoroansa.”

Kutisevalle iholle kannattaa pesun jälkeen sipaista Saaren Taian Kamomilla Sheavoidetta, jonka luoja on kehittänyt voiteen itselleen atooppisen ekseema-ihottuman hoitoon.

Kamomilla Sheavoide sisältää ainesosia, joiden tiedetään vahvistavan ihosoluja, edistävän ihosolujen uudistumista sekä rauhoittavan ärtynyttä tai kutisevaa ihoa. Voide auttaa tekemään suojaavan kerroksen ihollesi jättämättä iholle rasvaista tuntua. 

Muista levittää voiteet aina pestylle iholle, muutoin ne saattavat kuljettaa ihon pinnan likapartikkeleita ihosi syvempiin osiin aiheuttaen esim. kirvelyä.

”Kamomilla Sheavoiteesta saatiin apua miehen pahaksi äityneen psorin kutinaan. Voide on riittoisaa ja levittyy helposti, varsinkin kun vähän lämpenee iholla. Tätä voi hyvillä mielin levittää laajemmillekin ihoalueille, toisin kuin vahvoja reseptirasvoja. Iso plussa on myös se, ettei tarvitse varoa voiteen joutumista omalta iholta 1-vuotiaan ipanan iholle, kuten lääkerasvojen kanssa täytyy tehdä. Suosittelen!”

Vastuuvapauslauseke

Psoriaasi on sairaus, jonka toteaminen vaatii aina lääkärin diagnoosia. Saaren Taika on särkisalolainen luonnonkosmetiikkaa kehittävä ja valmistava yritys. Tuotteemme ovat luonnonkosmetiikkaa, eli ihonhoitoon kehitettyjä tuotteita. Me emme valmista lääkkeitä, emmekä lääkinnällisiä laitteita, emmekä lupaa parantumista mistään sairaudesta.

Haluamme kuitenkin kertoa tuotteistamme, sekä asiakkaidemme niiden avulla saamasta helpotuksesta erilaisiin iho-ongelmiinsa. Tuotekuvausteksteissä kerromme tuotteen käyttötarkoituksen,  tuotteen ominaisuuksista sekä tuotteeseen käytetyistä raaka-aineista.

Lainausmerkeissä olevat tekstit ovat asiakkaidemme omilla nimillään antamia palautteita tuotteidemme käytöstä, eikä niitä pidä mennä luulemaan tuotelupauksiksi. 

Lähteet: 1, 2, 3

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.