Atooppisen ihottuman ja atooppisen ihon hoito

Atooppisen ihon hoito luonnollisesti Saaren Taika

Atooppinen ihottuma, eli atooppinen ekseema on kuivuutta ja kutinaa aiheuttama ihotulehdus, joka vaivaa monia suomalaisia.

Näiden vinkkien avulla hoidat atooppista ihottumaa luonnollisesti kotikonstein!

Atooppinen ekseema ihottuma on kutiseva ja kuivuutta aiheuttava tulehdus iholla, josta kärsii elämänsä aikana jopa puoli miljoonaa suomalaista. Itselläni ekseema ihottuma löytyy kädestä, mutta lapsena ihottumaa oli myös taipeissa, kaulalla, silmäluomissa ja muualla kasvoissa.

Nyttemmin olen saanut atooppisen ihottumani siedettävään kuntoon käyttämällä päivittäin Saaren Taika Teepuusaippuaa ihottuma alueen pesuun ja rasvaamiseen Kamomilla Sheavoidetta.

Ihottumani on ajoittain parempi, ajoittain huonompi ja etenkin nyt, kun käsidesiä joutuu käyttämään useita kertoja päivässä, on käsienkin iho huomattavasti kuivempi.

Käsi ihottuma ennen ja jälkeen

Atooppisen ihon hoito luonnollisesti

Atopikon iho on monesti talviaikaan kuivempi kuin aurinkoisina kesinä. Atooppista ihoa kannattaa hoitaa kotona luonnollisilla ja hellävaraisilla ihonhoitotuotteilla, jotka puhdistavat lian, mutta jättävät ihon hyvän ja suojaavan rasvan paikoilleen.

Atooppisen ihon pesemisessä kannattaa suosia hellävaraisia ja kosteuttavia saippuoita, joista ei ole poistettu kosteutta säilyttävää glyseriiniä.

Atoopikon kannattaa vältellä voimakkaita puhdistavia ainesosia sisältäviä saippuoita, sillä niiden käyttö voi kuivattaa ihoa liikaa ja pahentaa atooppisen ihottuman kutinaa. Sulfaatit (mm. SLS, Sodium Lauryl Sulfate) ovat erittäin voimakkaita puhdistusaineita, joilla iholta poistuu myös suojaava rasva. 

Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä sulfaatteja, eikä muitakaan voimakkaita puhdistusaineita, vaan ainoastaan muutamia luonnollisia öljyjä, joista saippuat on käsityönä valmistettu.

Saaren Taika luonnonkosmetiikan palasaippuat kosteuttavat ja hoitavat ihoa samalla kun ne puhdistavat sen hellävaraisesti. Saaren Taika palasaippuoista ei ole poistettu saippuoitumisprosessin aikana luonnollisesti niihin syntynyttä glyseriiniä, joka kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Siksi Saaren Taika saippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät.

Atooppista ihoa suositellaan pesemään päivittäin, sillä pesu auttaa poistamaan iholta tulehdusta aiheuttavat bakteerit, jotka pahentavat ihottumaa ja kutinaa. Varsinkin hikisen liikunnan jäljiltä atooppinen iho tulisi pestä mahdollisimman nopeasti!

Atoopikon kannattaa suosia viileämpiä suihkuja, sillä liian kuumat suihkut voivat pahentaa ihon tilaa.

Iho kannattaa kuivattaa hellävaraisesti taputtelemalla. Suosi pehmeitä hamam pyyhkeitä, sillä niiden avulla kuivaaminen on iholle hellävaraisempaa, kuin froteepyyhkeellä kuivatessa!

atooppisen ihon pesu suosi hamam pyyhettä kuivaamiseen

Pesun jälkeen atooppinen iho kaipaa kosteutusta. Kutiaviin ihottumakohtiin kannattaa paikallisesti kokeilla Saaren Taika Kamomilla Sheavoidetta. Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä kamomilla sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se on erityisen hyvä mm. Ihottumien, ötökänpuremien, kutisevan ihon ja näppyjen hoidossa.

Saaren Taian valikoimasta löytyy useita kuivalle ja herkälle iholle sopivia kosteusvoiteita, joita atoopikin kannattaa kokeilla. Psoriaatikoille löytyy myös omat suositellut tuotteensa!

Atooppisten sairauksien aiheuttajiksi epäillään länsimaista ruokavaliota, ilmansaasteita ja ympäristömme kemikalisoitumista, mutta kyseessä on myös perinnöllinen taipumus reagoida joillekin ärsykkeille.

Atooppinen iho on tavallaan ”rikki”. Se ei kykene säilyttämään kosteutta ja päästää herkemmin ärsykkeitä ihon syvempiin osiin, jolloin ihon tulehduksen seurauksena alkaa esiintymään kutinaa. 

Kutinan lisäksi atooppisen ihottuman oireita voivat olla punoitus, hilseily tai ihon rikkoutuminen. Ihon pinnalla voi olla pieniä kutiavia vesirakkuloita (tuollaisilla oma ekseema ihottumani kädessä alkoi).

Ihottuma voi esiintyä jollakin tietyllä alueella, kuten itselläni nyt kädessä. Vauvoilla se voi olla kasvoissa (itselläni oli alakouluiässä) ja kouluikäisillä se voi siirtyä taipeisiin (näin myös itselläni).

Saaren Taika luonnonkosmetiikka tuotteista löydät iho ongelmien hoitoon sopivat tuotteet, kuten akneiholle sopivat puhdistus ja kosteutus tuotteet, ruusufinni iholle sopivat tuotteet,  ihonhoitotuotteet kuivalle iholle ja atooppiselle iholle sekä miesten ihonhoitotuotteet. 

Parhaat ihonhoitotuotteet löydät meiltä! Tutustu rakastettuihin tuotteisiimme!

LUE MYÖS:

Käsi ihottuman hoito kotikonstein, katso ennen ja jälkeen kuvat vain 5:n päivän käytön jälkeen!

Kamomilla Sheavoide auttaa jatkuvan käsienpesun aiheuttamaan kuivuuteen ja ihottumaan.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.