Atooppisen ihottuman ja atooppisen ihon hoito

Atooppisen ihon hoito luonnollisesti Saaren Taika

Atooppinen ihottuma, eli atooppinen ekseema on kuivuutta ja kutinaa aiheuttama ihotulehdus, joka vaivaa monia suomalaisia.

Näiden vinkkien avulla hoidat atooppista ihottumaa luonnollisesti kotikonstein!

Atooppinen ekseema ihottuma on kutiseva ja kuivuutta aiheuttava tulehdus iholla, josta kärsii elämänsä aikana jopa puoli miljoonaa suomalaista. Itselläni ekseema ihottuma löytyy kädestä, mutta lapsena ihottumaa oli myös taipeissa, kaulalla, silmäluomissa ja muualla kasvoissa.

Nyttemmin olen saanut atooppisen ihottumani siedettävään kuntoon käyttämällä päivittäin Saaren Taika Teepuusaippuaa ihottuma alueen pesuun ja rasvaamiseen Kamomilla Sheavoidetta.

Ihottumani on ajoittain parempi, ajoittain huonompi ja etenkin nyt, kun käsidesiä joutuu käyttämään useita kertoja päivässä, on käsienkin iho huomattavasti kuivempi.

Käsi ihottuma ennen ja jälkeen

Atooppisen ihon hoito luonnollisesti

Atopikon iho on monesti talviaikaan kuivempi kuin aurinkoisina kesinä. Atooppista ihoa kannattaa hoitaa kotona luonnollisilla ja hellävaraisilla ihonhoitotuotteilla, jotka puhdistavat lian, mutta jättävät ihon hyvän ja suojaavan rasvan paikoilleen.

Atooppisen ihon pesemisessä kannattaa suosia hellävaraisia ja kosteuttavia saippuoita, joista ei ole poistettu kosteutta säilyttävää glyseriiniä.

Atoopikon kannattaa vältellä voimakkaita puhdistavia ainesosia sisältäviä saippuoita, sillä niiden käyttö voi kuivattaa ihoa liikaa ja pahentaa atooppisen ihottuman kutinaa. Sulfaatit (mm. SLS, Sodium Lauryl Sulfate) ovat erittäin voimakkaita puhdistusaineita, joilla iholta poistuu myös suojaava rasva. 

Saaren Taika palasaippuat eivät sisällä sulfaatteja, eikä muitakaan voimakkaita puhdistusaineita, vaan ainoastaan muutamia luonnollisia öljyjä, joista saippuat on käsityönä valmistettu.

Saaren Taika luonnonkosmetiikan palasaippuat kosteuttavat ja hoitavat ihoa samalla kun ne puhdistavat sen hellävaraisesti. Saaren Taika palasaippuoista ei ole poistettu saippuoitumisprosessin aikana luonnollisesti niihin syntynyttä glyseriiniä, joka kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Siksi Saaren Taika saippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät.

Atooppista ihoa suositellaan pesemään päivittäin, sillä pesu auttaa poistamaan iholta tulehdusta aiheuttavat bakteerit, jotka pahentavat ihottumaa ja kutinaa. Varsinkin hikisen liikunnan jäljiltä atooppinen iho tulisi pestä mahdollisimman nopeasti!

Atoopikon kannattaa suosia viileämpiä suihkuja, sillä liian kuumat suihkut voivat pahentaa ihon tilaa.

Iho kannattaa kuivattaa hellävaraisesti taputtelemalla. Suosi pehmeitä hamam pyyhkeitä, sillä niiden avulla kuivaaminen on iholle hellävaraisempaa, kuin froteepyyhkeellä kuivatessa!

atooppisen ihon pesu suosi hamam pyyhettä kuivaamiseen

Pesun jälkeen atooppinen iho kaipaa kosteutusta. Kutiaviin ihottumakohtiin kannattaa paikallisesti kokeilla Saaren Taika Kamomilla Sheavoidetta. Helokkiöljyä, kamomillan- ja laventelin eteeristä öljyä sisältävä kamomilla sheavoide rauhoittaa kutisevaa ihoa. Se on erityisen hyvä mm. Ihottumien, ötökänpuremien, kutisevan ihon ja näppyjen hoidossa.

Saaren Taian valikoimasta löytyy useita kuivalle ja herkälle iholle sopivia kosteusvoiteita, joita atoopikin kannattaa kokeilla. Psoriaatikoille löytyy myös omat suositellut tuotteensa!

Atooppisten sairauksien aiheuttajiksi epäillään länsimaista ruokavaliota, ilmansaasteita ja ympäristömme kemikalisoitumista, mutta kyseessä on myös perinnöllinen taipumus reagoida joillekin ärsykkeille.

Atooppinen iho on tavallaan ”rikki”. Se ei kykene säilyttämään kosteutta ja päästää herkemmin ärsykkeitä ihon syvempiin osiin, jolloin ihon tulehduksen seurauksena alkaa esiintymään kutinaa. 

Kutinan lisäksi atooppisen ihottuman oireita voivat olla punoitus, hilseily tai ihon rikkoutuminen. Ihon pinnalla voi olla pieniä kutiavia vesirakkuloita (tuollaisilla oma ekseema ihottumani kädessä alkoi).

Ihottuma voi esiintyä jollakin tietyllä alueella, kuten itselläni nyt kädessä. Vauvoilla se voi olla kasvoissa (itselläni oli alakouluiässä) ja kouluikäisillä se voi siirtyä taipeisiin (näin myös itselläni).

Saaren Taika luonnonkosmetiikka tuotteista löydät iho ongelmien hoitoon sopivat tuotteet, kuten akneiholle sopivat puhdistus ja kosteutus tuotteet, ruusufinni iholle sopivat tuotteet,  ihonhoitotuotteet kuivalle iholle ja atooppiselle iholle sekä miesten ihonhoitotuotteet. 

Parhaat ihonhoitotuotteet löydät meiltä! Tutustu rakastettuihin tuotteisiimme!

LUE MYÖS:

Käsi ihottuman hoito kotikonstein, katso ennen ja jälkeen kuvat vain 5:n päivän käytön jälkeen!

Kamomilla Sheavoide auttaa jatkuvan käsienpesun aiheuttamaan kuivuuteen ja ihottumaan.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.