Halkeilevat sormenpäät, syyt ja hoito

Halkeilevat sormenpäät, syyt ja hoito

Sormenpäät rikki

Rikki menneet sormenpäät ovat yleinen vaiva etenkin talviaikaan, mutta mistä käsien ihon halkeilu johtuu, ja miten rikki meneviä sormenpäitä voisi hoitaa ja ehkäistä?

”Mieheni kärsii käsi-ihottumasta, joka pahenee käsidesin tai kaupan käsisaippuoiden käytöstä. Kuvissa auki kuoriutuneet sormenpäät, joiden iho parani kuntoon noin viikon päivittäisellä Kamomilla Sheavoiteen käytöllä sekä nestemäiseen Saaren Taika Teepuusaippuaan vaihdettaessa!”

Kuvassa pahasti rikki olevat sormenpäät ja toisessa kuvassa ne ovat parantuneet Saaren Taika tuotteilla

Mistä sormenpäiden halkeilu johtuu?

Käytämme käsiämme aivan kaikessa, ja kun sormenpäissä alkaa näkyä rohtumista, halkeilua tai ihon rikki menemistä, huomaamme miten paljon se vaikeuttaa arjessamme. 

Kuiva ja halkeileva käden iho on yleinen vaiva etenkin kylmillä ilmoilla, mutta miten kuivaa käsien ihoa voisi hoitaa, jotta vakavimmilta haavaumilta voitaisiin välttyä?

Käsienpesu

Sormemme ovat kosketuksissa monien asioiden kanssa, joista jotkin voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai allergisia reaktioita.

Yleisin ihoa ärsyttävä asia on liian voimakas käsien pesu, eli mikäli käsiä pestään liian pesevillä saippuoilla tai liian usein.

Useimmat käsisaippuat, etenkin yleisissä tiloissa, sisältävät voimakkaasti pesevää sulfaattia, joka aiheuttaa monille ihon kutinaa, kiristelyä ja joillekin myös allergisia reaktioita ja ihoärsytystä.

Käsienpesuun kannattaakin valita hellävaraiseksi kehitetty saippua, kuten jokin Saaren Taika saippuoista.

Saaren Taika saippuat oivat herkälle, etooppiselle ja allergiselle iholle kehitettyjä, eivätkä ne kuivata tai ärsytä useimpien ihoa. 

Liian lämpimällä vedellä (yli 32 astetta) peseminen liuottaa myös ihon omia suojaavia rasvoja ja siksi kuumalla vedellä pesemistä kannattaa välttää, jos mahdollista. 

Kuiva huoneilma tai kuiva ympäristö

Kuiva ilma haihduttaa ihon kautta kosteutta nopeammin, joka johtaa ihon nopeampaan kuivumiseen. Kokeile ilmankostuttajaa kodissasi tai työpisteelläsi!

Käytä päivittäin myös runsaasti kosteutta tuovia vettä sisältäviä voiteita käsillesi, kuten Ravitseva käsi- ja kynsivoide.

”Todella miellyttävä käyttää, leviää hyvin käsiin ja imeytyy nopeasti, pieni määrä riittää. Tätä vasta kahtena iltana laittanut yötä vasten käsiini, mutta vaikutukset erittäin lupaavia kun jo nyt kädet silkkisen pehmeät!”

”Ihan mahtava tuote, joka kosteuttaa ja ylläpitää ihon hyvää kuntoa ilman rasvaisuuden tuntoa. Imeytyy tosi nopeasti.”

Elvyttävä tehokosteutus käsille

Tee kuivilla ja halkeileville käsillesi tehokosteuttava elvytyshoito säännöllisesti esim. yötä vasten.

Pese kädet nestemäisellä Saaren Taika Teepuusaippualla, joka sisältää myös Aloe Veraa, joka on tehokas kostauttaja ihollesi, sillä sen runsaasti sisältämät polysakkaridit sitovat hyvin kosteutta.

Levitä puhtaisiin käsiin Ravitsevaa Käsi- ja kynsivoidetta, anna sen imeytyä ja levitä sen jälkeen kerros Kamomilla Sheavoidetta, hiero huolellisesti käsien iho kauttaaltaan ja laita kädet puuvillahansikkaisiin ja anna voiteiden vaikuttaa yön yli.

Kamomilla Sheavoide sopii erityisen hyvin mm. ihottumille, ötökänpuremiin, psoriasis iholle, sekä akne- ja ekseema ihoille.

”Nestemäinen teepuusaippua on ihana apu psoriasis -ihon ja myös päänahan hoitoon. Myös akne alkanut kasvoilta parantumaan. Toivottavasti tämä tuote säilyy valikoimassa.”

”Kohta vuoden ollut ekseema-ihottumaa, jota hoidettu kortisonilla. Nyt löytyi Kamomilla Sheavoide, joka auttaa ilman kortisonin haittavaikutuksia!”

Ekseema

Itselläni on ekseemaihottuma kädessä, joka aiheuttaa halkeilua kämmenessä ja sormenpäissä. Ekseeman hoitoon blogistamme löytyykin vinkkejä, joten en luettele niitä erikseen tässä. 

Psoriasis

Psoriasis on immuunivälitteinen ihosairaus, jonka oireina voi esiintyä ihon punoitusta, hilseilyä, ihon kuoriutumista ja joskus myös sormeinpäiden halkeilua.

Blogistamme löytyy myös vinkkejä psoriaasin kotihoitoon, jotka kannattaa käydä lukemassa mikäli epäilet itselläsi psoriaasia. 

Vitamiinin puutos

Joskus sormenpäiden halkeilua voi aiheuttaa B-3 vitamiinin, eli niasiinin puute. Saat niasiinia mm. perunasta, punajuuresta, riisistä ja rasvaisesta kalasta.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.