6 vinkkiä tasaisemman ja kuulaamman ihon aikaansaamiseksi kylmän vuodenajan aikaan

vinkit kuulaaseen ja tasaisempaan ihoon

Kuulas, nuorekas ja tasainen kasvojen iho on jokaisen toive

Etenkin kylmät vuodenajat saavat haasteita ihollamme aikaan, sillä ihomme joutuu reagoimaan suuriin vaihteluihin ulkoilman viimasta, kylmyydestä ja kosteudesta siirryttäessä sisätiloihin, joissa lämmitys kuivattaa huoneilmaa entisestään.

Kuinka säilyttää ihon nuorekkuus, kuulaus ja tasaisuus kaikista muutoksista huolimatta? Tai kuinka saada ihosta kuulas ja nuorekas? Ongelmaa pohtivat niin miehet kuin naisetkin ja toki myös nuoret, esiteinit ja teini-ikäiset, sillä jokaisen meidän iho on kovassa rasituksessa täällä Pohjoisen ilmastossa!

Vinkit kuulaan ja tasaisen ihon aikaansaamiseksi luonnonkosmetiikalla

Ihonhoito järjestys

Katso vinkit missä järjestyksessä ihonhoitotuotteita käytetään:

  1. Meikinpuhdistaja tai puhdistusaine
  2. Kasvovesi (Ruusu-Aloe kosteuttaa, Kamomilla vähentää punaisuutta)
  3. Hyaluronihapposeerumi
  4. Silmänympärysvoide (suosi hyaluronihappoa sisältäviä, sillä ne siloittavat juonteita tehokkaimmin!)
  5. Täsmätuote, kuten Teepuuöljyä sisältävä ihonhoitotuote aknea vastaan (Spot Control)
  6. Kosteuttaja kuten Makadamia Sheavoide (kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle ja akneen taipuvalle), Mustikka kasvovoide (aikuiselle iholle, punaisuudesta kärsiville) tai Aloe Vera 24H tehokosteuttava ihonhoitotoivoide (kuivalle, kutiavalle iholle, pitkäaikaiseen kosteutukseen)
  7. Kasvoöljy, kuten huippusuosittu Marulaöljy(kaikille ihoille, erityisesti kuivalle, samealle ja elottomalle iholle)
ihonhoitotuotteiden-järjestys

Hellävarainen ihon puhdistus

Miksi ihon puhdistus on tärkeää ennen ihonhoitotuotteiden laittamista?

Monet ihonhoitotuotteet sisältävät ainesosia, jotka edesauttavat tuotteiden imeytymistä ihon syvempiin osiin, sinne missä kaikki taika tapahtuu, eli ihonhoitotuotteissa käytettyjen ihoa uudistavien ja kimmoisuutta lisäävien raaka-aineiden toiminta ihon solutasolla tapahtuu. 

Lika ja epäpuhtaudet iholla vaikeuttavat ihonhoitotuotteiden imeytymistä, jolloin niiden toiminta ja vaikuttavuus ei ole paras mahdollinen.

Jotkin imeytymistä tehostavat ainesosat saattavat myös kuljettaa osan ihon päällä olevista epäpuhtauksista mukanaan ihon alempiin kerroksiin.

Tästä syystä ensisijaisen tärkeää on aloittaa ihonhoitorutiini aina ihon puhdistamisella.

Tee ihon puhdistus joko kasvojen ihon puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella tai miedolla saippualla. Katso blogista ohje, kuinka puhdistat kasvot hellävaraisesti Saaren taika Teepuusaippualla tai Suolasaippualla. Kummatkin tavat sopivat niin kuivalle iholle, atooppiselle iholle, nuorelle iholle, kuin epäpuhtaalle ihollekin.

Akne ihon puhdistus

Akneihon puhdistus kannattaa suorittaa aamuin illoin hellävaraisesti. Akneiholle sopiva kasvosaippua on Saaren Taika Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeisiin iho-ongelmiin. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään ja sen sisältämä teepuun eteerinen öljy vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia.

Katso blogistamme vinkit akne ihon puhdistukseen hellävaraisesti Teepuusaippualla:

Ihon kuorinta

Tehostaaksesi ihonhoitotuotteiden vaikutusta ihollasi, on se sitten epäpuhdas, rasvainen, kuiva iho, atooppinen tai sekaiho, kannattaa iho kuoria säännöllisesti. 

Herkällekin iholle sopiva hellävarainen kasvokuorinta on Manteli & Kaura kuorinta, joka soveltuu käytettäväksi myös akne iholla, sillä sen sisältämät kaurauute ja manteli tukevat ihon paranemisprosessia sekä suojaavat ihosoluja vaurioilta.

ihon kuorinta

Akneen taipuvainen iho taas hyötyy eniten Acai & Gojimarja mikrokuorinnasta, sillä sen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten aknen muodostumista.

Kasvovesi kosteuttaa ja tasapainottaa ihoasi

Paras luonnonkosmetiikan kasvovesi useimmille ihotyypeille on Ruusu Aloe kasvovesi, joka kosteuttaa ja tasapainottaa ihoasi. Tasapainoinen iho on sävyltään luonnollisen kuulas ja nuorekkaan kimmoisa.

Jos ihosi omaa punapigmenttiä tai kasvoillasi esiintyy punakkuutta, suosittelemme kokeilemaan Appelsiini Kamomilla kasvovettä, joka tasoittaa ihon sävyeroja samalla, kun se auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä. 

spot control täsmätuote finnejä vastaan akne iholle

Täsmätuotteet juonteille ja näpyille

Mikäli ihollasi on ongelmakohtia, kuten epäpuhtauksia, näppyjä, finnejä, aknea, mustapäitä, juonteita tai ryppyjä, joille haluat antaa täsmähoitoa, on nyt sen aika.

Akneihon tehovoiteeksi suosittelemme Spot Control luonnonkosmetiikan kasvovoidetta, joka sisältää teepuuöljyä ja auttaa ehkäisemään finnien ja mustapäiden syntymistä.

Ihon kosteutus

Olipas ihosi sitten kuiva, atooppinen, akneen taipuva, pintakuiva, erittäin kuiva, herkkä, vanheneva, rasvoittuva tai hyvä iho, tarvitsee se silti kosteutusta, etenkin kylminä vuodenaikoina!

Saaren Taika luonnonkosmetiikka valmistajalta löytyy kasvojen ihon kosteusvoiteita ja kosteuttajia kaikille iholle!

Makadamia Sheavoide käy kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle ja akneen taipuvalle), Mustikka kasvovoide  soveltuu aikuiselle iholle sekä punaisuudesta kärsiville, Aloe Vera 24H tehokosteuttava ihonhoitotoivoide on paras kuivalle, kutiavalle iholle sekä iholle, joka kaipaa pitkäaikaista kosteutusta.

Aloe Vera 24H kosteuttaja sopii myös meikin alle ja kiiltävyyteen taipuvalle iholle, sillä se jättää ihon pinnan mataksi.

Jos kasvoillasi on kutiavia läiskiä tai ihottumaa, voit kokeilla täsmähoitona niihin Saaren Taika Kamomilla Sheavoidetta, joka käy erityisesti kuivalle ja kutiavalle iholle sekä näppyihin ja ötökänpistoihin.

Kasvoöljy takaa kuulauden ja hehkun

Kuulaan ja nuorekkaan ihon saa aikaan levittämällä ohuelti Marula kasvoöljyä ihonhoitorutiinin lopuksi. 

Marula kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta ertyistä hyötyä siitä on kuivalle, samealle ja elottomalle iholle.

Marula kasvoöljy pitää ihon kosteutettuna ja kimoisana pidempään antaen iholle säteilevän ja nuorekkaan hehkun. Öljy ei jätä kasvoja rasvaiseksi.

kuulas ja hehkuva iho kasvoöljyllä

Kiitos, että luit ihonhoito vinkkini. Toivottavasti näistä on apua kylmän ajanjakson kasvojen ihon hoidollesi! 

KOREALAINEN IHONHOITO TAI JAPANILAINEN IHONHOITO, MIKSEI SIITÄ OLE HYÖTYÄ SKANDINAAVISELLE IHOLLE?

Skandinaavinen iho – Tarvitseeko etnisesti erilaiset ihotyypit erilaista ihonhoitoa?

AIKUISIÄN AKNE, HORMONAALINEN AKNE. VINKIT AKNESTA EROON PÄÄSEMISEKSI 

Aikuisiän akne, hormonaalinen akne. Vinkit aknesta eroon pääsemiseksi

 

MITEN HOIDAN AIKUISTA IHOANI? HYALURONIHAPPO ON TÄSMÄRAAKA-AINE IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE

Miten hoidan aikuista ihoani? Hyaluronihappo on täsmäraaka-aine ikääntyvälle iholle

 

OTSAJUONTEENI MADALTUIVAT KÄYTETTYÄNI CHOSEN BY JOHANNA MUSTIKKA KASVOVOIDETTA

Otsajuonteeni madaltuivat käytettyäni Chosen by Johanna Mustikka kasvovoidetta

 

Voit myös ostaa luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumit ja hyaluronihappovoiteet alla näkyvän tuoteupotuksen kautta

Osta luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteet alla näkyvän tuoteupotuksen kautta

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä