6 vinkkiä tasaisemman ja kuulaamman ihon aikaansaamiseksi kylmän vuodenajan aikaan

vinkit kuulaaseen ja tasaisempaan ihoon

Kuulas, kimmoisa ja tasainen kasvojen iho on jokaisen toiveena!

Etenkin kylmät vuodenajat luovat haasteita ihollemme, sillä ihomme joutuu reagoimaan suuriin vaihteluihin siirryttäessä ulkoilman viimasta ja kylmyydestä sisätiloihin, joissa lämmitys kuivattaa huoneilmaa.

Kuinka säilyttää ihon kimmoisuus, kuulaus ja tasainen väri kaikista muutoksista huolimatta?

Ongelmaa pohtivat niin miehet kuin naisetkin sekä myös nuoret, esiteinit ja teini-ikäiset, sillä jokaisen meidän iho on kovassa rasituksessa täällä Pohjoisen ilmastossa!

Vinkit kuulaan ja kosteutetun ihon aikaansaamiseksi talviaikaan

Hellävarainen ihon puhdistus

Miksi ihon puhdistus on tärkeää ennen ihonhoitotuotteiden laittamista?

Lika ja epäpuhtaudet iholla vaikeuttavat ihonhoitotuotteiden imeytymistä, jolloin niiden teho heikentyy.

Jotkut imeytymistä tehostavat ainesosat saattavat myös kuljettaa osan ihon päällä olevista epäpuhtauksista mukanaan ihon alempiin kerroksiin.

Tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää aloittaa ihonhoitorutiini aina ihon puhdistamisella.

Kasvojen puhdistukseen kannattaa valita sellainen saippua, joka ei sisällä sulfaatteja eikä keinotekoisia hajusteita. Saaren Taika saippuoissa ei ole hajusteita, eikä sulfaatteja.

Saippua irroittaa talia ja rasvaa iholta

Saippussa on kahta erilaista molekyyliä. Toinen rakastaa vettä ja houkuttelee vettä puoleensa, toinen taas vihaa vettä ja houkuttelee mm. rasvoja puoleensa.

Kun nämä rasvaa rakastavat molekyylit pääsevät kosketuksiin öljyn tai rasvan, kuten ihon talin, kanssa, ne järjestäytyvät esteeksi, joka vangitsee öljyn keskelleen. Kun saippuavesi huuhdellaan pois, rasvainen lika huuhtoutuu mukana.

Siksi moni tavallinen päivittäistavarakaupan saippua onkin iholle liian kuivattava, sillä niiden kehittämisessä ei ole otettu huomioon suomalaisten kuivaa ja herkkää ihoa, eikä niissä käytetyt raaka-aineetkaan ole valittu ihon kosteuttavuuden mukaan, vaan lähinnä hinnan ja saatavuuden mukaan.

Kasvoille sopivissa saippuoissa taas pesevyyden ja kosteuttavuuden tasapaino on tarkoin optimoitu ja saippua kykenee poistamaan ylimääräisen talin iholta silti riistämättä liikaa ihon omia hyödyllisiä rasvoja pois iholta.

Tämän vuoksi toiset saippuat eivät kuivata ihoa, kun taas toiset kuivattavat.

Etenkin akneen taipuvaista ihoa tulisi nimenomaan pestä kasvoille sopivilla miedoilla saippuoilla öljypuhdistajien sijaan, sillä moni öljy voi jäädä ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia, joka taas saattaa aiheuttaa lisää aknea.

Paras ja suosituin kasvojenpesu saippuamme on Teepuusaippua. Se on antibakteerinen ja kosteuttava, ja sopii mm. kutisevalle- tai akneiholle.

Kuivalle iholle kannattaa valita jokin Saaren Taika suolasaippuoista, joiden säännöllinen käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi.

Katso blogista ohje, kuinka puhdistat kasvot hellävaraisesti Saaren Taika Teepuusaippualla tai Suolasaippualla.

Hellävarainen kasvosaippua sopii niin kuivalle iholle, atooppiselle iholle, nuorelle iholle, kuin epäpuhtaalle ihollekin.

Akne ihon puhdistus

Akneihon puhdistus kannattaa suorittaa aamuin illoin hellävaraisesti. Akneiholle sopiva kasvosaippua on Saaren Taika Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeisiin iho-ongelmiin.

Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään ja sen sisältämä teepuun eteerinen öljy vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia.

Katso blogistamme vinkit akne ihon puhdistukseen hellävaraisesti Teepuusaippualla:

Ihon kuorinta

Onpa ihosi sitten epäpuhdas, rasvainen, kuiva iho, atooppinen tai sekaiho, kannattaa iho kuoria säännöllisesti, sillä säännöllinen kuoriminen tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutusta.

ihon kuorinta

Kylmillä ilmoilla herkälle iholle sopii esim. hellävarainen kasvokuorinta on Manteli & Kaura kuorinta.

Hellävarainen puhdistava kasvokuorinta auttaa poistamaan iholta kuolleen ihosolukon sekä uudistamaan ihoa, jättäen iholle kauniin hehkun.

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoa vaurioilta ja pitää ihon kosteutettuna.

Akneen taipuvainen iho taas hyötyy eniten Acai & Gojimarja mikrokuorinnasta. Sen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa, auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten aknen muodostumista.

Kasvovesi tekee muutakin, kuin tasapainottaa ihon pH:ta

Paras tapa kosteuttaa ihoa on laittaa ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena kasvovettä. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta (tiesithän, että vesi on ainoa kosteutta lisää iholle tuova ainesosa ihonhoitotuotteissa?)

Kylmän vuodenajan aikaan voit kerrostaa kasvovettä jopa 8 kerrosta antaaksesi ihollesi sen vaatimaa lisäkosteutta.

Kasvojen puhdistusta peilin edessä vanulapulla

Itse kerrostan pakkaskeleillä 3-4 kerrosta Ruusu Misellivettä suihkauttamalla 2-3 pumppausta per kerros ja taputtelemalla kasvoveden iholle.

 

Kasvovesi on tärkeää myös, mikäli käytät ihonhoidossasi seerumeita, sillä seerumit ilman kosteuttajia voivat lopulta kuivattaa ihoa.

Kasvovesi antaa kosteutta ihollesi samalla, kun se tasapainottaa ihosi pH:ta.

Tasapainoinen iho on sävyltään luonnollisen kuulas ja nuorekkaan kimmoisa.

Kokeile elastaania ja kollageenia sisältävää Ruusu misellivettä tai Ruusu Aloe kasvovettä, joka kosteuttaa ja tasapainottaa ihoasi. Tasapainoinen iho on sävyltään luonnollisen kuulas ja nuorekkaan kimmoisa.

Jos ihosi omaa punapigmenttiä tai kasvoillasi esiintyy punakkuutta, suosittelemme kokeilemaan Appelsiini Kamomilla kasvovettä, joka tasoittaa ihon sävyeroja samalla, kun se auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä.

Täsmätuotteet juonteille ja näpyille

Mikäli ihollasi on ongelmakohtia, kuten epäpuhtauksia, näppyjä, finnejä, aknea, mustapäitä, juonteita tai ryppyjä, joille haluat antaa täsmähoitoa, on nyt sen aika.

spot control täsmätuote finnejä vastaan akne iholle

Akneihon tehovoiteeksi suosittelemme Spot Control luonnonkosmetiikan kasvovoidetta, joka sisältää teepuuöljyä ja auttaa ehkäisemään finnien ja mustapäiden syntymistä.

Ruusufinni iholle suosittelen punoitusoireita rauhoittavaa hoitovoidetta, joka sisältää kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia

Ihon kosteutus talviaikaan

Olipas ihosi sitten kuiva, atooppinen, akneen taipuva, pintakuiva, erittäin kuiva, herkkä, vanheneva, rasvoittuva tai hyvä iho, tarvitsee se silti kosteutusta, etenkin kylminä vuodenaikoina!

Saaren Taian valikoimasta löytyy kasvojen ihon kosteusvoiteita ja kosteuttajia kaikille iholle!

Makadamia Sheavoide käy kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle ja akneen taipuvalle), Mustikka kasvovoide  soveltuu aikuiselle iholle sekä punaisuudesta kärsiville.

Aloe Vera 24H tehokosteuttava ihonhoitotoivoide on paras kuivalle, kutiavalle iholle sekä iholle, joka kaipaa pitkäaikaista kosteutusta.

Aloe Vera 24H kosteuttaja sopii myös meikin alle ja kiiltävyyteen taipuvalle iholle, sillä se jättää ihon pinnan mataksi.

Jos kasvoillasi on kutiavia läiskiä tai ihottumaa, voit kokeilla täsmähoitona niihin Saaren Taika Kamomilla Sheavoidetta, joka käy erityisesti kuivalle ja kutiavalle iholle sekä näppyihin ja ötökänpistoihin.

Kasvoöljy tuo kuulauden ja hehkun

kuulas ja hehkuva iho kasvoöljyllä

Saaren Taian hajusteeton Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä kosteustasapainon.

Tämä ylellinen kasvoöljy imeytyy nopeasti ihoosi, ja sen jättämä lähes matta pinta tekee ihostasi sileän ja antaa sille kosteutetun lempeän tunteen, joka kestää pitkään.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.

Ihonhoitotuotteiden järjestys

Katso vinkit missä järjestyksessä ihonhoitotuotteita käytetään:

  1. Kasvojen puhdistus ihoa kuivattamattomalla kasvosaippualla.
  2. Kasvovesi (Ruusu-Aloe kosteuttaa, Kamomilla vähentää punaisuutta)
  3. Hyaluronihapposeerumi tai muu valitsemasi seerumi.
  4. Silmänympärysvoide ohuemmalle silmänympärysiholle(suosi hyaluronihappoa sisältäviä, sillä ne siloittavat juonteita tehokkaimmin!)
  5. Täsmätuote, kuten Teepuuöljyä sisältävä ihonhoitotuote aknea vastaan (Spot Control)
  6. Kosteuttaja kuten Makadamia Sheavoide (kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle ja akneen taipuvalle), Mustikka kasvovoide (aikuiselle iholle, punaisuudesta kärsiville) tai Aloe Vera 24H tehokosteuttava ihonhoitotoivoide (kuivalle, kutiavalle iholle, pitkäaikaiseen kosteutukseen)
  7. Kasvoöljy, kuten huippusuosittu Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy, joka saa kimmkoisuuden ja kuulauden palautumaan, eikä jätä öljyistä ihoa!
ihonhoitotuotteiden-järjestys

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.