Hilseilevän ja kuivan ihon hoito

HILSEILEVÄN JA KUIVAN IHON HOITO Saaren Taika tuotteilla!

Ilmojen viilentyessä alkaa oma ihoni taas kuivumaan ja tunne on tuttu varmasti monelle muullekin suomalaiselle! Meidän pohjoisten kansojen iho joutuu koville korkeiden säätilan vaihteluiden sekä lämmittämisen aiheuttaman kuivan sisäilman vuoksi ja siksi ihomme monesti vaatii erityistä huolenpitoa etenkin syksyllä ja talvella!

Omalle vartaloni iholle riittää tässä kohtaa, että otan käyttöön suolasaippuan, esim. Saariston Suolasaippuan, joka on meidän kosteuttavin palasaippua, mutta kasvojeni iholle se ei valitettavasti riitä. Viikonlopun aikana ihonhoitorutiinista lintsaamisen jäljiltä kuiva ihon alkoi kulmakarvojen takaa hilseilemään.

Tämä on minulla joka syksyinen ja talvinen ongelma, sillä herkkä ja atooppinen ihoni reagoi kuivempaan sisäilmaan ja viileämpään ulkoilmaan, siten, että ihon pinnalle kertyy hilsettä. Tämä hilse johtuu, lyhyesti selitettynä, ihoni kosteustasapainon häiriintymisestä.

Mutta, jotta ymmärtäisimme tarkemmin mistä on kyse, kerron asian myös pidemmin:

Ihon luonnolliset kosteustekijät liittyvät ihon korneosyytteihin. Korneosyyttien sisällä on pienimolekyylisiä komponentteja, jotka muodostuvat filagriinin (säikeinen proteiini, joka muodostaa keratiinin rungon) uudistumisen aikana.

Filagriinin muodostuminen on ihon luonnollinen prosessi, joka on epäsuorasti vastuussa ihon riittävästä kosteudesta. Muita ihon kosteudesta vastuussa olevia komponentteja ovat mm. aminohapot ja niiden suolat, sekä lukuisat eri hydroskooppimolekyylit. Kaikilla tuollaisilla molekyyleillä on suuri kosteudensitomiskyky ja siksi normaali iho kykenee säilyttämään kosteustasapainonsa jopa hyvin kuivassakin ilmassa.

Ihon kosteustasapainon säilyminen ja toiminta ovat ratkaisevassa asemassa varmistamassa sopivat olosuhteet entsyymien normaaleille toiminnoille. Kuiva iho johtaa yleensä epänormaaliin ihon hajoamiseen, jossa osallisena on useita eri entsyymejä, kuten proteaaseja ja glykosidaaseja, jotka vähentävät korneosyyttien välisiä yhteyksiä.

Riittävä ihon kosteutus on siis olennaista näiden entsyymien toiminnalle ja häiriöt tässä prosessissa johtavat osittain irronneiden korneosyyttien liialliseen kertymiseen, joka taas näkyy iholla valkoisena hilseenä.

Ilmojen viilentyminen ja sisäilman kuivuminen aiheuttaa itselläni siis häiritöitä ihoni kosteustasapainoon. Parhaillaan minulla on testissä muutama upea uutuustuote, jotka joutuivat tänään tulikokeeseen, kun viikonlopun ihon hoitorutiinista lintsaamisen jäljiltä atooppinen ihoni osoitti taas hilseilyn merkkejä!

Kerron tuotteista lisää itse testiin keskittyvässä blogikirjoituksessa. Tänään keskitytään tuon hilseilevän laikun hoitoon ja siihenkin sopivat nämä uutuustuotteet oikein hyvin!

Kaikki, joilla esiintyy tällaista ihon hilseilyä, tietävät, että aivan kaikilla voiteilla ihoa ei saa riittävästi kosteutettua, sillä joidenkin voiteiden imeydyttyä, palaa hilse takaisin näkyville. Itsekin olen kokeillut lukuisia tällaisia voiteita aikojen saatossa.

Tänään ihonhoitorutiiniini kuului ihon punaisuutta tasoittava Appelsiini-Kamomilla-Aloe kasvovesi, silmänympärysiholle Pro-Age hyaluronihappovoide ja kasvoille Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide. Nämä ovat kaikki sieltä kevyemmästä päästä voiteita, eli kasvoille ei jää paksua tai rasvaista kerrosta ja voiteet imeytyvät nopeasti jättäen ihon suht mataksi.

Itse olen tyytyväinen tuotteiden kosteuttavuuteen ja ihon kimmoisuuden tuntuun sekä hehkuun, jota tuotteet kasvoilleni antavat. Myös hilse jäi pois eikä tullut näkyviin voiteen imeytymisen jälkeenkään. (Pliis, älkää kiinnittäkö huomiota nyppimättömiin kulmakarvoihini 😀 , viikonloppu on ollut pitkä ja raskas ulkohommissa mm. pihalaattoja laitellessa, eikä kasvojen hoidolle jäänyt voimia 🙁 )

Miehelläni esiintyy myös tuota kasvojen ihon hilseilyä, etenkin aina, kun hän lintsaa suihkun jälkeisesti kasvovoiteen laittamisesta! Miehelläni on käytössä No:1 Eco:n ACE kosteuttaja, josta hän tykkää oikein kovasti. Alla kuvapari hänen ihostaan ilman voidetta ja voiteen kanssa 🙂

Kirjoitan lisää havaintojani näistä uutuuksista tuohon alla näkyvään blogipostaukseen, eli kannattaa siirtyä lukemaan myös se 🙂

Kiitos, että luit!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.