Hiusten ja päänahan syväpuhdistus, eli detox, poistaa metalli- ja kemikaalijäämiä sekä muotoilutuotejäämiä hiuksistasi

Mikäli suihkuverhosi tai suihkun alakaakelisi värjääntyvät ajanmittaan punertaviksi tai lavuaarisi pohjalle muodostuu ajanmittaan  vihertää väriä, on vedessäsi metallia. Metalli kertyy myös hiuksen sisään; huokoiseen hiukseen, sileään, hentoon tai vaaleaan vielä vähän voimakkaammin, kuin muihin hiuksiin. Mitä huokoisempi hius, sen enemmän sen sisään kertyy erilaisia jäämiä!

Hiusten detox

Mikäli hiuksesi tuntuvat karheilta, sameilta ja elottomilta on aika tehdä hiuksillesi detox, eli syväpuhdistus!

Hiusten detoxaaminen, eli syväpuhdistaminen poistaa pesujen jäljiltä kertyneet metallijäämät hiuksistasi sekä muotoilutuotteiden ja shampoiden aiheuttamat kemikaalijäämät, joita voi kertyä hiuksen sisään ja pinnalle runsaasti esimerkiksi heikkolaatuisten tai värjäävien shampoiden, tai silikonia sisältävien hoitoaineiden vuoksi.

Metallipartikkeleita meillä on lähes jokaisella hiuksissamme, vaikka emme asuisikaan kaivoveden alueella, jossa metallia on yleensä vedessä vielä runsaammin.

Mikäli suihkuverhosi tai suihkun alakaakelisi värjääntyvät ajanmittaan punertaviksi tai lavuaarisi pohjalle muodostuu ajanmittaan  vihertää väriä, on vedessäsi metallia.

Metalli kertyy myös hiuksen sisään; huokoiseen hiukseen, sileään, hentoon tai vaaleaan vielä vähän voimakkaammin, kuin muihin hiuksiin. Mitä huokoisempi hius, sen enemmän sen sisään kertyy erilaisia jäämiä!

Mitä kemikaaleja hiuksiin kertyy?

Useimmissa shampoissa ja hoitoaineissa on rikkijohdannaisia (sulfaatit, sulfonaatit, sulfoasetaatit), eli tutummin sulfaatteja sekä silikoneja, siloksaatteja, akrylaatteja, parabeeneja, fenoksietanoleja ja synteettisiä hajusteita, muutamia mainitakseni. 

Heikosti hajoavat silikonit mm. kertyvät hiuksen sisälle, pinnalle ja päänahkaan tukkien lopulta päänahan ihohuokoset ja saattavat silloin aiheuttaa mm. hilseilyä, kutinaa, rasvoittumista sekä tehdä hiukset raskaiksi ja elottomiksi. 

Päänahkaa voimakkaasti ärsyttäviä ainesosia ovat mm. edellä mainitut sulfaatit ja etenkin herkkäihoisille ne voivat aiheuttaa lyhyessäkin ajassa päänahan tilan voimakasta heikkenemistä. Tämä voi näkyä mm. hilseenä, kutinana, hiustenlähtönä, hiusten ohenemisena tai hiusten katkeiluna. 

Luonnollisia ja hellävaraisia ainesosia sisältävät shampoot ja hoitoaineet eivät jätä kertymiä hiuksiisi eikä päänahkaasi ja tällaisia tuotteita käyttämällä pikkuhiljaa detoxaat, eli syväpuhdistat hiuksiasi kemikaalijäämistä ihan luonnostaan.

Mikäli sinusta kuitenkin tuntuu, että hiuksesi kaipaavat tehokkaampaa syväpuhdistusta, esim. vesijohtoveden aikaansaamilta metallijäämiltä, kannattaa käyttää hiustenpesuun shampoota joka sisältää esim. sitruunahappoa. Sitruunahappo sitoo mm. metalleja, poistaa rasvajäämiä ja tekee hiuksista kirkkaammat. 

Kemikaalijäämät ja metallijäämät pois hiuksista

Hiustenpesutuotteiden sekä hiusten muotoilutuotteiden aiheuttamat kemikaalijäämät saat pestyä hiuksistasi käyttämällä detox-vaikutteista shampoota ja hoitoainetta.

Ennen varsinaisia tuloksia, hiuksesi käyvät läpi detox-vaiheen, jolloin hiuksista puhdistuu siihen kertyneet jäämät. Detox-vaihe voi tapauksesta riippuen kestää jopa parista viikosta muutamaan kuukauteen. 

Detox-vaikutteinen sulfaatiton Aloe Vera Shampoo

Saaren Taika Aloe Vera shampoo on detox-vaikutteinen sulfaatiton ja vegaaninen shampoo, joka sisältää 95% luonnollisia ainesosia.

Shampoo sisältää sitruunahappoa, joka auttaa erilaisten hiuksuun jääneiden kertymien puhdistamisessa. Aloe Vera Shampoon sisältämät ainesosat puhdistavat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lian, pölyn ja ylimääräisen rasvan hiuksistasi. 

Detox-vaikutteinen silikoniton Aloe Vera Hoitoaine

Saaren Taika Aloe Vera hoitoaine on vegaaninen ja silikoniton hoitoaine, jolla on syväpuhdistava vaikutus hiuksiin ja päänahkaan. Se on kosteuttava hoitoaine, joka saa hiuksesi kimmoisiksi. 

Mitä hiuksille detoxin jälkeen?

Kun hiuksesi ovat käyneet läpi detox-vaiheen ja epäpuhtaudet sekä kemikaalijäämät ovat niistä poistuneet, voi etenkin silikonia sisältäneitä hoitoaineita käyttäneiden hiukset tuntua kuivilta ja hapsottavilta.

Tämä johtuu siitä, että silikoni on tehnyt liukkaan ja sileän kerroksen hiuksille, jonka tukkivan olomuodon vuoksi hiuksen normaali tila ei ole ollut havaittavissa. 

Paksuille tai luonnonkiharille hiuksille kannattaa käyttää luonnollisia Saaren Taika Curl Care shampoota ja hoitoainetta, jotka sopivat myös suorille hiuksille. Niiden voimakkaasti kosteuttavat ja suojaavat ominaisuudet tekevät hiuksista kimmoisat ja kiiltävät sekä palauttavat hapsottavat suortuvat kuriin!

Hennoille ja ohuille hiuksille tai kevyesti rasvoittuville hiuksille taas parhaiten sopivat nestemäiset hiustenpesutuotteet ovat luonnolliset Saaren Taika Tyrni kehäkukka shampoo ja hoitoaine

Hiuspohjaa tehokkaasti luonnon kasviuutteilla stimuloivat shampoo ja hoitoaine ehkäisevät mm. hiusten katkeilua, päänahan kutinaa sekä liiallista rasvoittumista. 

Mikäli olet kärsinyt hiustenlähdöstä tai hiuspohjasi on nopeasti rasvoittuva, kannattaa käyttöön ottaa luonnollinen Saaren Taika Hiuksia uudistava shampoo sekä luonnollinen Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio rasvoittuville hiuksille

Uudistava shampoo on suunniteltu erityisesti vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään hiustenlähtöä tehokkaiden luonnollisten öljyjen ja kasviuutteiden avulla.

Shampoon sisältämät Jojoba-, avokado- ja arganöljy kosteuttavat runsaasti hiuksia ja siloittavat hiussuomuja.

Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio on kehitetty tasapainottamaan rasvoittuvaa päänahkaa ja ehkäisemään liiallista talin tuotantoa.

Osta luonnolliset Saaren Taika shampoot ja hoitoaineet netistä tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.