Hiusten ja päänahan syväpuhdistus, eli detox, poistaa metalli- ja kemikaalijäämiä sekä muotoilutuotejäämiä hiuksistasi

Mikäli suihkuverhosi tai suihkun alakaakelisi värjääntyvät ajanmittaan punertaviksi tai lavuaarisi pohjalle muodostuu ajanmittaan  vihertää väriä, on vedessäsi metallia. Metalli kertyy myös hiuksen sisään; huokoiseen hiukseen, sileään, hentoon tai vaaleaan vielä vähän voimakkaammin, kuin muihin hiuksiin. Mitä huokoisempi hius, sen enemmän sen sisään kertyy erilaisia jäämiä!

Hiusten detox

Mikäli hiuksesi tuntuvat karheilta, sameilta ja elottomilta on aika tehdä hiuksillesi detox, eli syväpuhdistus!

Hiusten detoxaaminen, eli syväpuhdistaminen poistaa pesujen jäljiltä kertyneet metallijäämät hiuksistasi sekä muotoilutuotteiden ja shampoiden aiheuttamat kemikaalijäämät, joita voi kertyä hiuksen sisään ja pinnalle runsaasti esimerkiksi heikkolaatuisten tai värjäävien shampoiden, tai silikonia sisältävien hoitoaineiden vuoksi.

Metallipartikkeleita meillä on lähes jokaisella hiuksissamme, vaikka emme asuisikaan kaivoveden alueella, jossa metallia on yleensä vedessä vielä runsaammin.

Mikäli suihkuverhosi tai suihkun alakaakelisi värjääntyvät ajanmittaan punertaviksi tai lavuaarisi pohjalle muodostuu ajanmittaan  vihertää väriä, on vedessäsi metallia.

Metalli kertyy myös hiuksen sisään; huokoiseen hiukseen, sileään, hentoon tai vaaleaan vielä vähän voimakkaammin, kuin muihin hiuksiin. Mitä huokoisempi hius, sen enemmän sen sisään kertyy erilaisia jäämiä!

Mitä kemikaaleja hiuksiin kertyy?

Useimmissa shampoissa ja hoitoaineissa on rikkijohdannaisia (sulfaatit, sulfonaatit, sulfoasetaatit), eli tutummin sulfaatteja sekä silikoneja, siloksaatteja, akrylaatteja, parabeeneja, fenoksietanoleja ja synteettisiä hajusteita, muutamia mainitakseni. 

Heikosti hajoavat silikonit mm. kertyvät hiuksen sisälle, pinnalle ja päänahkaan tukkien lopulta päänahan ihohuokoset ja saattavat silloin aiheuttaa mm. hilseilyä, kutinaa, rasvoittumista sekä tehdä hiukset raskaiksi ja elottomiksi. 

Päänahkaa voimakkaasti ärsyttäviä ainesosia ovat mm. edellä mainitut sulfaatit ja etenkin herkkäihoisille ne voivat aiheuttaa lyhyessäkin ajassa päänahan tilan voimakasta heikkenemistä. Tämä voi näkyä mm. hilseenä, kutinana, hiustenlähtönä, hiusten ohenemisena tai hiusten katkeiluna. 

Luonnollisia ja hellävaraisia ainesosia sisältävät shampoot ja hoitoaineet eivät jätä kertymiä hiuksiisi eikä päänahkaasi ja tällaisia tuotteita käyttämällä pikkuhiljaa detoxaat, eli syväpuhdistat hiuksiasi kemikaalijäämistä ihan luonnostaan.

Mikäli sinusta kuitenkin tuntuu, että hiuksesi kaipaavat tehokkaampaa syväpuhdistusta, esim. vesijohtoveden aikaansaamilta metallijäämiltä, kannattaa käyttää hiustenpesuun shampoota joka sisältää esim. sitruunahappoa. Sitruunahappo sitoo mm. metalleja, poistaa rasvajäämiä ja tekee hiuksista kirkkaammat. 

Kemikaalijäämät ja metallijäämät pois hiuksista

Hiustenpesutuotteiden sekä hiusten muotoilutuotteiden aiheuttamat kemikaalijäämät saat pestyä hiuksistasi käyttämällä detox-vaikutteista shampoota ja hoitoainetta.

Ennen varsinaisia tuloksia, hiuksesi käyvät läpi detox-vaiheen, jolloin hiuksista puhdistuu siihen kertyneet jäämät. Detox-vaihe voi tapauksesta riippuen kestää jopa parista viikosta muutamaan kuukauteen. 

Detox-vaikutteinen sulfaatiton Aloe Vera Shampoo

Saaren Taika Aloe Vera shampoo on detox-vaikutteinen sulfaatiton ja vegaaninen shampoo, joka sisältää 95% luonnollisia ainesosia.

Shampoo sisältää sitruunahappoa, joka auttaa erilaisten hiuksuun jääneiden kertymien puhdistamisessa. Aloe Vera Shampoon sisältämät ainesosat puhdistavat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lian, pölyn ja ylimääräisen rasvan hiuksistasi. 

Detox-vaikutteinen silikoniton Aloe Vera Hoitoaine

Saaren Taika Aloe Vera hoitoaine on vegaaninen ja silikoniton hoitoaine, jolla on syväpuhdistava vaikutus hiuksiin ja päänahkaan. Se on kosteuttava hoitoaine, joka saa hiuksesi kimmoisiksi. 

Mitä hiuksille detoxin jälkeen?

Kun hiuksesi ovat käyneet läpi detox-vaiheen ja epäpuhtaudet sekä kemikaalijäämät ovat niistä poistuneet, voi etenkin silikonia sisältäneitä hoitoaineita käyttäneiden hiukset tuntua kuivilta ja hapsottavilta.

Tämä johtuu siitä, että silikoni on tehnyt liukkaan ja sileän kerroksen hiuksille, jonka tukkivan olomuodon vuoksi hiuksen normaali tila ei ole ollut havaittavissa. 

Paksuille tai luonnonkiharille hiuksille kannattaa käyttää luonnollisia Saaren Taika Curl Care shampoota ja hoitoainetta, jotka sopivat myös suorille hiuksille. Niiden voimakkaasti kosteuttavat ja suojaavat ominaisuudet tekevät hiuksista kimmoisat ja kiiltävät sekä palauttavat hapsottavat suortuvat kuriin!

Hennoille ja ohuille hiuksille tai kevyesti rasvoittuville hiuksille taas parhaiten sopivat nestemäiset hiustenpesutuotteet ovat luonnolliset Saaren Taika Tyrni kehäkukka shampoo ja hoitoaine

Hiuspohjaa tehokkaasti luonnon kasviuutteilla stimuloivat shampoo ja hoitoaine ehkäisevät mm. hiusten katkeilua, päänahan kutinaa sekä liiallista rasvoittumista. 

Mikäli olet kärsinyt hiustenlähdöstä tai hiuspohjasi on nopeasti rasvoittuva, kannattaa käyttöön ottaa luonnollinen Saaren Taika Hiuksia uudistava shampoo sekä luonnollinen Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio rasvoittuville hiuksille

Uudistava shampoo on suunniteltu erityisesti vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään hiustenlähtöä tehokkaiden luonnollisten öljyjen ja kasviuutteiden avulla.

Shampoon sisältämät Jojoba-, avokado- ja arganöljy kosteuttavat runsaasti hiuksia ja siloittavat hiussuomuja.

Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio on kehitetty tasapainottamaan rasvoittuvaa päänahkaa ja ehkäisemään liiallista talin tuotantoa.

Osta luonnolliset Saaren Taika shampoot ja hoitoaineet netistä tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.