Ilmansaasteet, ihon vanheneminen ja ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

Kuinka moni tulee ajatelleeksi, että päivittäinen annos ilmaa ihollamme edesauttaa ihomme vanhenemista?

Ihomme altistuu ilmansaasteille ja pienhiukkasille joka päivä niin ulkona, kuin sisätiloissakin.

Vaikka iho toimiikin suojakerroksena elimistöllemme, aiheuttaa ilman epäpuhtauksille pitkäaikainen altistuminen vääjäämättä ihollemme muutoksia, joista näkyvin muutos on ihon ennenaikainen vanheneminen. Ilman epäpuhtauksille altistuminen saattaa joillekin aiheuttaa myös ihon kuivumista, ihottumia, kutinaa, ekseemaa sekä pahimmillaan myös ihosyöpää.

Ilman epäpuhtaudet saavat aikaan vapaiden radikaalien syntymistä ihollamme sekä aiheuttavat ihosolujemme heikkenemistä

Vapailla radikaaleilla ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme.

Pitkäaikainen altistuminen ilman epäpuhtauksille aiheuttaa siis väistämättä ihosolujen heikkenemistä ja vaurioita ihon sarveiskalvossa. Nämä yhdessä synnyttävät vapaita radikaaleja iholle ja saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti.

Ilman epäpuhtaudet kuluttavat ihon entsymaattisia ja ei-entsymaattisia antioksidanttivarastoja vähentäen ihon C- ja E-vitamiinitasoja. Pahimmillaan nämä epäpuhtaudet ja niiden aiheuttama jatkuva stressi iholla saavat aikaan ihon immuunijärjestelmän romahduksen.

Miten suojaan ihoani ilmansaasteilta ja ehkäisen ihoni ennenaikaisen vanhenemisen?

hoida ihoasi oikein

Iholle annosteltavilla antioksidanteilla on tärkeä rooli ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemisessä ja ottamalla runsaasti antioksidantteja sisältävät tuotteet päivittäisiin ihonhoitorutiineihin mukaan, voimme auttaa ihoamme sen suojamekanismien säilyttämisessä sekä ihon vanhenemisen näkyvien merkkien ehkäisyssä. Luettelen runsaasti antioksidantteja sisältäviä ihonhoitotuotteita alempana..

Kauneudenhoidossa kasvojen ihon puhdistaminen on kaiken perusta. Oikean tuotteen valinta ihotyypinmukaisesti on tärkeätä. Säännöllisellä ihonpuhdistuksella iho pysyy terveenä ja ehjänä. 

Ihonhoito tulisi aina aloittaa ihon puhdistuksella. Puhdistamisen poistaa likaa, pölyä, ylimääräistä öljyisyyttä sekä rasvaisuutta ja muita ei-toivottuja epäpuhtauksia ihon pinnalta. Kasvojen iho peittyy päivän mittaan bakteereilla, epäpuhtauksilla, viruksilla, lialla ja kuolleella ihosolukolla. Päivittäinen puhdistusrutiini poistaa nämä epäpuhtaudet ja antaa ihollesi raikkaan ilmeen sekä edesauttaa puhdistusta seuraavien ihonhoitotuotteiden imeytymistä.

Säännöllinen puhdistus ja kosteutus omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla auttaa ihoasi ylläpitämään sen oikeanlaista kosteustasapainoa. Kosteutettu iho näyttää ja tuntuu kimmoisalta ja sileältä, kun taas kuiva iho on karhea ja kireä, jossa juonteet ja rypyt näkyvät selvemmin.

Puhdistamattoman ihon huokoset saattavat olla tukkeutuneet rasvasta, hiestä, kuolleista ihosoluista tai ilman epäpuhtauksista, aiheuttaen pahimmillaan jopa ihotulehduksia tai aknea.

Oikeanlaisilla tuotteilla suoritettu päivittäinen puhdistus pitää siis ihosi kunnossa ja auttaa kosteuttavien, ja hoitavien tuotteiden imeytymistä ihoosi. Tällöin ihosi pystyy säilyttämään terveyden ja nuorekkuuden parhaiten!

Puhdistus viimeistellään kasvovedellä, jonka jälkeen ihoa ravitaan kosteuttavilla tuotteilla, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Näin iholle suodaan parhaimmat mahdollisuudet selvitä päivittäisestä kuormituksesta ja säilyttää nuorekkuutensa pidempään.

Greippi Puhdistusaine vahvistaa ihoa ja lisää sen kimmoisuutta. Tuotteen sisältämä meloniuute on tehokas antioksidantti sekä ihoa tehokkaasti hoitava ainesosa.

Kasvojen ihonpuhdistus tulee aina viimeistellä kasvovedellä

Kasvovesi poistaa kasvoilta viimeisetkin liat ja meikinjäämät. Se myös supistaa ihohuokosia, joten niihin ei pääse muodostumaan mustapäitä ja muita epäpuhtauksia.

Kasvojen ihoa tulisi kosteuttaa aamuin illoin

Varsinkin Suomessa, jossa vuoden ajat ja sääolot vaihtelevat suurestikin, ihon kosteuttaminen ja suojaaminen on tärkeätä.

Aprikoosinsiemenöljy ja marulaöljy hoitavat ja kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti. Marulaöljy sitoo ja säilyttää kosteutta ihoon ja saa näin ihosta joustavan ja kimmoisan.

Öljyseerumin sisältämä luonnollinen E-vitamiini hoitaa ihoa elvyttäen ja uudistaen. E- vitamiini toimii myös tehokkaana antioksidanttina tuotteessa. Erilaiset eteeriset öljyt hoitavat, piristävät ja luovat iholle kauniin hehkun.

Voidepohjana tuotteessa toimivat aprikoosinsiemenöljy, auringonkukkaöljy, vahat, oliivi- ja kookosöljy sekä sheavoi. Tämä Vitamiini ACE Kosteuttaja on saanut nimensä sen sisältämistä A-, C- ja E- vitamiineista, jotka tehostavat ja samalla tasapainottavat ihon eri toimintoja. A- vitamiini on erityisen tehokas antiage- vaikutuksiltaan. Se yhdistettynä Hyaluronihappoon tuo iholle ennen näkemättömän tehokasta ja pitkäkestoista kosteutusta. Hyaluronhappo ja A- vitamiini tehostavat kollageenin tuotantoa ja tekevät ihosta kiinteämmän. Tämä tuote taistelee tehokkaasti juonteita ja ryppyjä vastaan.

Runsaasti antioksidantteja sisältäviä Saaren Taika tuotteita

Makadamia Sheavoide, Manteliöljy Sheavoide, Sheavoi, Kamomilla Sheavoide, Tyrnivoide ja saippuoista Tyrni Luksus Spa saippua ja Chosen by Johannan Mustikka kasvovoide (Blueberry facial cream):

Makadamiaöljy on oivallinen kosteuttaja päivittäiseen käyttöön. Kevyenä öljynä se imeytyy nopeasti jättämättä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sen sisältämät  rasvahapot auttavat ihoasi uudistumaan, tekevät ihostasi kimmoisamman, sekä auttavat taistelussasi ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Makadamia sheavoide saaren taika

Manteliöljyn säännöllinen käyttö saa ihon tuntumaan nuoremmalta. Manteliöljyn sisältämät E-vitamiini ja rasvahapot taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan.

Manteliöljyllä on luonnollinen suojakerroin 5 ja sen sisältämä E-vitamiini suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä.

manteliöljy sheavoide vegaaninen luomu

Ravinteikkaan mustikan lehdistä uutettua öljyä sisältävä tehokas kasvovoide antaa ihollesi nuoruuden hehkua!

Kermaisaan mangovoihin valmistettu kasvovoide auttaa kasvojesi ihoa kosteutumaan myös syvemmistä ihokerroksista. Mustikka kasvovoide rauhoittaa ihoasi auringon tai pakkasen aiheuttaman rasituksen jäljiltä.

Voide sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

Mustikka kasvovoiteen sisältämä A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. aknen syntymistä. Kasvovoiteen sisältämä E-vitamiini auttaa kuivaa ihoa kosteustasapainon säilyttämisessä ja voiteen sisältämä C-vitamiini tukee ihosi kollageeninsysteemiä ja parantaa ihosi kimmoisuutta.

Mustikka kasvovoide uudistaa ihoasi ja ehkäisee sen ennennaikaista vanhenemista.

Voiteen sisältämä mustikkauute on käsin Särkisalon puhtaasta saaristoluonnosta kerättyä ja rakkaudella sinulle uutettua <3

Mustikkavoide retinoli a vitamiini saaren taika chosen by johanna blueberry cream

Saaren Taika Professional -sarjan tuotteista sisältää runsaasti antioksidantteja

Syväpuhdistava Manteli & Kaura kuorinta:

Tämä hellävarainen puhdistava kuorintatuote auttaa poistamaan iholta kuolleen ihosolukon sekä uudistamaan ihoa, jättäen iholle kauniin hehkun.

Luonnolliset manteli- ja kaurauutteet tekevät siitä täydellisen herkälle iholle.

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoa vaurioilta ja pitää ihon kosteutettuna.

Intensiivistä kosteutusta! Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

aloe vera kosteuttaja antioksidantti saaren taika professional

Pehmeä ja säteilevä iho Hyaluronihappo & Hedelmä -kasvoseerumilla! Kasvoseerumi, joka on tieteellisesti koottu yhdistelmä Hyaluronihappoa, B5 vitamiinia ja hedelmäuutetta. Seerumi tarjoaa iholle nuorekkuutta ja huomattavaa pehmeyttä. Se tuo iholle myös joustavuutta ja säteilyä. Iho näyttää ravitulta ja elvytetyltä.

Ylellinen koostumus antaa välittömästi säteilevän ja nuorekkaan tunteen iholle.

hyaluronihappo hedelmä seerumi saaren taika professional

Lue lisää aiheesta:

https://saarentaika.com/kosmetologin-ihonhoito-ohjeet-no1-eco-by-saaren-taika-tuotteilla/

https://saarentaika.com/vapaat-radikaalit-lyhyesti/

https://saarentaika.com/raaka-aineemme-iho/

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.