Ilmansaasteet, ihon vanheneminen ja ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

Kuinka moni tulee ajatelleeksi, että päivittäinen annos ilmaa ihollamme edesauttaa ihomme vanhenemista?

Ihomme altistuu ilmansaasteille ja pienhiukkasille joka päivä niin ulkona, kuin sisätiloissakin.

Vaikka iho toimiikin suojakerroksena elimistöllemme, aiheuttaa ilman epäpuhtauksille pitkäaikainen altistuminen vääjäämättä ihollemme muutoksia, joista näkyvin muutos on ihon ennenaikainen vanheneminen. Ilman epäpuhtauksille altistuminen saattaa joillekin aiheuttaa myös ihon kuivumista, ihottumia, kutinaa, ekseemaa sekä pahimmillaan myös ihosyöpää.

Ilman epäpuhtaudet saavat aikaan vapaiden radikaalien syntymistä ihollamme sekä aiheuttavat ihosolujemme heikkenemistä

Vapailla radikaaleilla ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme.

Pitkäaikainen altistuminen ilman epäpuhtauksille aiheuttaa siis väistämättä ihosolujen heikkenemistä ja vaurioita ihon sarveiskalvossa. Nämä yhdessä synnyttävät vapaita radikaaleja iholle ja saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti.

Ilman epäpuhtaudet kuluttavat ihon entsymaattisia ja ei-entsymaattisia antioksidanttivarastoja vähentäen ihon C- ja E-vitamiinitasoja. Pahimmillaan nämä epäpuhtaudet ja niiden aiheuttama jatkuva stressi iholla saavat aikaan ihon immuunijärjestelmän romahduksen.

Miten suojaan ihoani ilmansaasteilta ja ehkäisen ihoni ennenaikaisen vanhenemisen?

hoida ihoasi oikein

Iholle annosteltavilla antioksidanteilla on tärkeä rooli ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemisessä ja ottamalla runsaasti antioksidantteja sisältävät tuotteet päivittäisiin ihonhoitorutiineihin mukaan, voimme auttaa ihoamme sen suojamekanismien säilyttämisessä sekä ihon vanhenemisen näkyvien merkkien ehkäisyssä. Luettelen runsaasti antioksidantteja sisältäviä ihonhoitotuotteita alempana..

Kauneudenhoidossa kasvojen ihon puhdistaminen on kaiken perusta. Oikean tuotteen valinta ihotyypinmukaisesti on tärkeätä. Säännöllisellä ihonpuhdistuksella iho pysyy terveenä ja ehjänä. 

Ihonhoito tulisi aina aloittaa ihon puhdistuksella. Puhdistamisen poistaa likaa, pölyä, ylimääräistä öljyisyyttä sekä rasvaisuutta ja muita ei-toivottuja epäpuhtauksia ihon pinnalta. Kasvojen iho peittyy päivän mittaan bakteereilla, epäpuhtauksilla, viruksilla, lialla ja kuolleella ihosolukolla. Päivittäinen puhdistusrutiini poistaa nämä epäpuhtaudet ja antaa ihollesi raikkaan ilmeen sekä edesauttaa puhdistusta seuraavien ihonhoitotuotteiden imeytymistä.

Säännöllinen puhdistus ja kosteutus omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla auttaa ihoasi ylläpitämään sen oikeanlaista kosteustasapainoa. Kosteutettu iho näyttää ja tuntuu kimmoisalta ja sileältä, kun taas kuiva iho on karhea ja kireä, jossa juonteet ja rypyt näkyvät selvemmin.

Puhdistamattoman ihon huokoset saattavat olla tukkeutuneet rasvasta, hiestä, kuolleista ihosoluista tai ilman epäpuhtauksista, aiheuttaen pahimmillaan jopa ihotulehduksia tai aknea.

Oikeanlaisilla tuotteilla suoritettu päivittäinen puhdistus pitää siis ihosi kunnossa ja auttaa kosteuttavien, ja hoitavien tuotteiden imeytymistä ihoosi. Tällöin ihosi pystyy säilyttämään terveyden ja nuorekkuuden parhaiten!

Puhdistus viimeistellään kasvovedellä, jonka jälkeen ihoa ravitaan kosteuttavilla tuotteilla, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Näin iholle suodaan parhaimmat mahdollisuudet selvitä päivittäisestä kuormituksesta ja säilyttää nuorekkuutensa pidempään.

Greippi Puhdistusaine vahvistaa ihoa ja lisää sen kimmoisuutta. Tuotteen sisältämä meloniuute on tehokas antioksidantti sekä ihoa tehokkaasti hoitava ainesosa.

Kasvojen ihonpuhdistus tulee aina viimeistellä kasvovedellä

Kasvovesi poistaa kasvoilta viimeisetkin liat ja meikinjäämät. Se myös supistaa ihohuokosia, joten niihin ei pääse muodostumaan mustapäitä ja muita epäpuhtauksia.

Kasvojen ihoa tulisi kosteuttaa aamuin illoin

Varsinkin Suomessa, jossa vuoden ajat ja sääolot vaihtelevat suurestikin, ihon kosteuttaminen ja suojaaminen on tärkeätä.

Aprikoosinsiemenöljy ja marulaöljy hoitavat ja kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti. Marulaöljy sitoo ja säilyttää kosteutta ihoon ja saa näin ihosta joustavan ja kimmoisan.

Öljyseerumin sisältämä luonnollinen E-vitamiini hoitaa ihoa elvyttäen ja uudistaen. E- vitamiini toimii myös tehokkaana antioksidanttina tuotteessa. Erilaiset eteeriset öljyt hoitavat, piristävät ja luovat iholle kauniin hehkun.

Voidepohjana tuotteessa toimivat aprikoosinsiemenöljy, auringonkukkaöljy, vahat, oliivi- ja kookosöljy sekä sheavoi. Tämä Vitamiini ACE Kosteuttaja on saanut nimensä sen sisältämistä A-, C- ja E- vitamiineista, jotka tehostavat ja samalla tasapainottavat ihon eri toimintoja. A- vitamiini on erityisen tehokas antiage- vaikutuksiltaan. Se yhdistettynä Hyaluronihappoon tuo iholle ennen näkemättömän tehokasta ja pitkäkestoista kosteutusta. Hyaluronhappo ja A- vitamiini tehostavat kollageenin tuotantoa ja tekevät ihosta kiinteämmän. Tämä tuote taistelee tehokkaasti juonteita ja ryppyjä vastaan.

Runsaasti antioksidantteja sisältäviä Saaren Taika tuotteita

Makadamia Sheavoide, Manteliöljy Sheavoide, Sheavoi, Kamomilla Sheavoide, Tyrnivoide ja saippuoista Tyrni Luksus Spa saippua ja Chosen by Johannan Mustikka kasvovoide (Blueberry facial cream):

Makadamiaöljy on oivallinen kosteuttaja päivittäiseen käyttöön. Kevyenä öljynä se imeytyy nopeasti jättämättä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sen sisältämät  rasvahapot auttavat ihoasi uudistumaan, tekevät ihostasi kimmoisamman, sekä auttavat taistelussasi ikääntymisen merkkejä vastaan. 

Makadamia sheavoide saaren taika

Manteliöljyn säännöllinen käyttö saa ihon tuntumaan nuoremmalta. Manteliöljyn sisältämät E-vitamiini ja rasvahapot taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan.

Manteliöljyllä on luonnollinen suojakerroin 5 ja sen sisältämä E-vitamiini suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä.

manteliöljy sheavoide vegaaninen luomu

Ravinteikkaan mustikan lehdistä uutettua öljyä sisältävä tehokas kasvovoide antaa ihollesi nuoruuden hehkua!

Kermaisaan mangovoihin valmistettu kasvovoide auttaa kasvojesi ihoa kosteutumaan myös syvemmistä ihokerroksista. Mustikka kasvovoide rauhoittaa ihoasi auringon tai pakkasen aiheuttaman rasituksen jäljiltä.

Voide sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

Mustikka kasvovoiteen sisältämä A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. aknen syntymistä. Kasvovoiteen sisältämä E-vitamiini auttaa kuivaa ihoa kosteustasapainon säilyttämisessä ja voiteen sisältämä C-vitamiini tukee ihosi kollageeninsysteemiä ja parantaa ihosi kimmoisuutta.

Mustikka kasvovoide uudistaa ihoasi ja ehkäisee sen ennennaikaista vanhenemista.

Voiteen sisältämä mustikkauute on käsin Särkisalon puhtaasta saaristoluonnosta kerättyä ja rakkaudella sinulle uutettua <3

Mustikkavoide retinoli a vitamiini saaren taika chosen by johanna blueberry cream

Saaren Taika Professional -sarjan tuotteista sisältää runsaasti antioksidantteja

Syväpuhdistava Manteli & Kaura kuorinta:

Tämä hellävarainen puhdistava kuorintatuote auttaa poistamaan iholta kuolleen ihosolukon sekä uudistamaan ihoa, jättäen iholle kauniin hehkun.

Luonnolliset manteli- ja kaurauutteet tekevät siitä täydellisen herkälle iholle.

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoa vaurioilta ja pitää ihon kosteutettuna.

Intensiivistä kosteutusta! Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

aloe vera kosteuttaja antioksidantti saaren taika professional

Pehmeä ja säteilevä iho Hyaluronihappo & Hedelmä -kasvoseerumilla! Kasvoseerumi, joka on tieteellisesti koottu yhdistelmä Hyaluronihappoa, B5 vitamiinia ja hedelmäuutetta. Seerumi tarjoaa iholle nuorekkuutta ja huomattavaa pehmeyttä. Se tuo iholle myös joustavuutta ja säteilyä. Iho näyttää ravitulta ja elvytetyltä.

Ylellinen koostumus antaa välittömästi säteilevän ja nuorekkaan tunteen iholle.

hyaluronihappo hedelmä seerumi saaren taika professional

Lue lisää aiheesta:

https://saarentaika.com/kosmetologin-ihonhoito-ohjeet-no1-eco-by-saaren-taika-tuotteilla/

https://saarentaika.com/vapaat-radikaalit-lyhyesti/

https://saarentaika.com/raaka-aineemme-iho/

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.