Kuivaihoinen, vältä nämä virheet suihkussa!

Kuivaihoinen, vältä nämä virheet suihkussa!

Kuivasta ihosta kärsivän kannattaa lukea nämä suihkuvinkit!

Peseytyminen on elintärkeää ja moni meistä käykin suihkussa useita kertoja viikossa tai jopa päivittäin. Mikäli kärsit kuivasta ihosta, kuten itsekin, niin kannattaa lukea tämä artikkeli!

Ei ole ihan yhdentekevää millaiset suihkurutiinit sinulla on, sillä jopa käyttämäsi veden lämpötila voi aiheuttaa useita muutoksia ihollasi ja hiuksillesi. 

Iho

Iho saattaa kuivua normaalia enemmän jos käytät kovin lämmintä vettä suihkussa. Lämmin vesi nimittäin huuhtoo iholtasi sen luonnollistakin rasvaa haaleaa vettä enemmän pois ja lisäksi saa ihohuokostesi sisältä ihosi luonnolliset rasvat kaikkoamaan, jolloin ihosi alkaa tuntumaan kuivalta.

Katso blogistamme vinkit kuinka hoidat kuivaa ihoasi!

Nainen suihkussa

Kasvot

Kasvojen pesua liian lämpimällä vedellä kannattaa välttää, etenkin jos ihosi on akneen taipuvainen, sillä lämmin vesi saa ihohuokoset laajenemaan ja erittämään enemmän talia. Liika tali taas saattaa tukkia ihohuokosesi, jolloin ihollesi alkaa muodostumaan näppyjä ja finnejä.

Katso blogistamme ihonhoito-ohjeet akneiholle!

Nainen suihkussa

Hiukset

Lämmin vesi saa hiussuomusi aukenemaan, mikä johtaa nopeampaan hiusten kulumiseen ja huonokuntoisen näköisiin hiuksiin.

Liian lämmin vesi huuhtoo myös hiuksistasi niiden luonnolliset suojaavat rasvat tehokkaammin pois, jolloin hiuksesi kuivuvat ja alkavat näyttää takkuisilta.

Lue blogistamme vinkit parempaan hiustenpesuun!

Paras saippua kuivaihoiselle!

Kuivasta tai herkästä ihosta kärsivän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota käyttämäänsä saippuaan, sillä moni kaupan suihkugeeli sisältää esim. sulfaatteja, jotka ovat erittäin voimakkaasti puhdistavia ainesosia, jotka saavat monen ihmisen ihon kutiamaan ja hilseilemään!

Jopa moni allergaliiton hyväksymä saippua sisältää SLS:ää, eli sodium laureth sulfatea, eli Suomeksi sulfaattia. Siksi kannattaakin lukea tuoteseloste tarkkaan ja valitan sulfaatteja sisältämätön saippua itsellesi. 

Sulfaatittomat Saaren Taika saippuat ja shampoot

Luonnollisissa Saaren Taika tuotteissa, oli se sitten saippua, shampoo tai siivoussaippua, ei sulfaatteja löydy. Saaren Taika saippuat pesevät ihosi hellävaraisesti ja vain luonnollisia ja hyvin sidettyjä ainesosia käyttäen! Siksi ne ovatkin herkkäihoisten ja kuivaihoisten suosiossa ympäri Suomen. 

Veera suolasaippuan sisältämä merisuola sitoo kosteutta ihollesi. Säännöllinen suolasaippuan käyttö vähentää ihon rasvaamisen tarvetta merkittävästi.

Luomu sheavoi saippuassa tekee siitä erityisen kosteuttavan, sillä sheavoi sisältää rasvoja, jotka eivät saippuoidu. Toisinsanoen sheavoi on sheavoita saippuassakin ja se tunnetaankin yhtenä kosteuttavimpana kasviöljynä, joka ei myöskään tuki ihohuokosia. Antioksidanttipitoisena raaka-aineena sheavoi ravitsee tehokkaasti ihoasi ja auttaa ehkäisemään ihon vanhenemisen merkkejä.

"Aivan mahtava tuote, ihastuin jo ensimmäisen pesukerran jälkeen. Jättää ihon ihanan pehmeäksi, ei tule tunnetta että tarvitsisi rasvata ihoa. Suosittelen!"

Kuolleenmeren suolaa sisältävä hellästi pesevä ja ihoa runsaasti kosteuttava Saariston Suolasaippua soveltuu erityisesti tuoksuherkille, kutinasta kärsiville ja kuivaihoisille käyttäjille. Sen runsas ja kermainen vaahto hellii ihoasi ja sen mineraalipitoisuus edistää ihosi terveyttä.

Kuolleenmeren suola sisältää runsain määrin mineraaleja, kuten magnesiumia, kalsiumia, jodia, natriumia, kaliumia ja sinkkiä. Runsaiden mineraaliensa ansiosta Kuolleenmeren suola on ihollesi erittäin kosteuttava ja hoitava.

"Saariston suolasaippua on jatkuvassa käytössä. Pitää ihon ihanan pehmeänä eikä tarvitse rasvailla talvellakaan. Välillä käytössä myös Veera suolasaippua mutta aina palaan tähän saippuaan. Myös psoriaatikkomieheni iho tykkää molemmista saippuoista!"

Himalajan ruususuolaa sekä merisuolaa sisältävä eteerisillä öljyillä tuoksutettu Särkisalon Suolasaippua on hellästi pesevä ja runsaasti kosteuttava saippua jokapäiväiseen käyttöön.

Himalajan ruususuola toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihon pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoa.

Himalajan ruususuolan tiedetään auttavan tasapainottamaan myös ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä.

Himalajan ruususuola tasoittaa sekä ihon väriä, että rakennetta, tehden ihostasi kuulaan ja sileän. Suola sitoo itseensä kosteutta ja auttaa ihon kosteustasapainon säilymisessä pesun jälkeen.

"Kosteusvoide rumba on jäänyt pois löydettyäni tämän ihanan saippuan joka kosteuttaa ihoa niin ettei perusvoidetta enää tarvita."

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.