Kutiaako päänahkasi? Vaihda shampoosi sulfaatittomaan!

Ehkäise päänahan kutinaa sulfaatittomalla shampoolla

Kutiavan päänahan syynä usein sulfaatit

Päänahan kutina voi johtua monesta eri syystä, mutta yleisimmin meillä suomalaisilla se johtuu vääränlaisesta shampoosta. Useimmat markkinoilla olevat shampoot sisältävät yhtenä ainesosanaan sulfaattia (ainesosaluettelossa esim: sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, SLS, SLES). Sodium Chloride taas on suola eikä se liity sulfaatteihin.

Sulfaatti on ainesosa, joka saa shampoosi tai saippuasi, ja myös mm. hammastahnasi, vaahtoamaan voimakkaasti. Siksi luonnolliset ja sulfaatittomat shampoot ja saippuat eivät välttämättä muodosta voimakasta vaahtokerrosta pestessä, mutta tässä kohtaa kannattaakin muistaa, että vaahtohan ei ole se pesevä aine, vaan itse tuote.

Sulfaatit ovat todella voimakkaita puhdistusaineita ja vaikka sitä laitetaankin monien shampoiden, saippuoiden ynnä muiden sekaan, ei niiden käyttöä kannata jatkaa säännöllisesti, sillä pitkällä aikavälillä sulfaatit poistavat hiuksistasi, päänahastasi ja iholtasi luonnollisen ja suojaavan rasvan ja saa ihosi ja päänahkasi kutisemaan sekä hilseilemään.

Et siis välttämättä sairasta ihotautia mikäli päänahkasi kutisee tai hilseisee, vaan sinulla mitä todennäköisimmin on vain käytössä liian voimakas shampoo tai saippua!

Miksi sulfaatiton on parempi?

Sulfaatiton shampoo ja saippua auttaa päänahkaasi ja ihoasi säilyttämään niiden luonnollisen kosteuden, eli päänahan ja ihon pinnalla olevan luonnollisen rasvan.

Liian pitkään liian voimakkailla pesuaineilla pesty iho tai päänahka saattaa vaatia kuukausien luonnollisten tuotteiden käytön, ennen kuin niiden talintuotanto palautuu takaisin normaalille tasolle. 

Iho ja päänahka nimittäin saattavat pyrkiä korjaamaan liian voimakkailla tuotteilla pestyn rasvan puutteen alkamalla tuottaa enemmän talia. Tällöin ihosi voi alkaa rasvoittua ja muodostaa jopa finnejä tai aknea ja päänahkasi saattaa alkaa erittämään liikaa talia ja hiuksesi rasvoittua tai jopa alkaa hilseilemään, mikäli liika tali alkaa tukkimaan päänahan huokosia.

Sulfaatittomat shampoot siis säilyttävät hiustesi ja päänahkasi luonnollisen kosteuden ja auttavat päänahkaasi voimaan paremmin. Liian pesevä sulfaattia sisältävä shampoo kuivattaa myös hiuksiasi, joka saattaa aiheuttaa turhaa hiusten katkeilua ja hiustenlähtöä. Kannattaa siis kokeilla sulfaatitonta shampoota muutaman viikon ajan ja katsoa josko ongelma ratkeaisi sillä.

Tyrni-kehäkukka shampoo: ”Tuote vähentää selkeästi seborrea päänahan hilseilyä ja kutinaa!”
 
”Tykästyin Curl Care tuotteisiin. Minulla on kuiva, hilseilevä ja kutiseva päänahka. Käytettyäni Shampoota ja hoitoainetta noin viikon ajan, kutina ja hilseily on loppunut kokonaan. Samoin päänahka ei ole ruvella enää.”
 
Hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo: ”Toimii jo parin käyttökerran jälkeen. Olen yllättynyt ja erittäin tyytyväinen.”

Osta parhaimmat sulfaatittomat shampoot Saaren Taika Shopista tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.