Lue kauneudenhoitoalan ammattilaisen tarkemmat analyysit Saaren Taika® saippuoista ja voiteista

Hei, Olen Hanna Amanda, Taivallus-Blogin perustaja ja kansainvälisen näyttötutkinnon suorittanut Cidesco kosmetologi.

Sain kunnian tulla vieraskynäilemään Saaren Taika®- tuotteista tänne Saaren Taian blogiin ja kertomaan teille ajatuksiani Saaren Taika® palasaippuoista ja voiteista.

Kosmetologina olen erittäin kiinnostunut kosmetiikasta ja olenkin jo pitkään seuraillut vierestä, miten Johannan oma sarja kasvattaa suosiotaan. Olen alusta asti arvostanut Johannan eettisiä arvoja mm. eläinkokeettomuuden suhteen sekä arvostanut avoimuutta valmistusprosesseihin ja raaka-aineisiin liittyen, joka näkyy selkeästi myös Saaren Taian blogissa. Kannattaa kurkata blogista mm. saippuoiden valmistusprosessista kertova postaus. Se on todella mielenkiintoinen!

Hihkuin innosta, kun Johanna vihdoin kysäisi, haluaisinko kirjoittaa vieraskynäilyä hänelle. Olin nimittäin salaa toivonut, että pääsen itse kokeilemaan näitä paljon kehuttuja tuotteita. Sain kokeiluun ja tarkemman tutkiskelun alle 4 saippuaa ja 4 voidetta.

Saippuat

Kuten jo aiemmin mainitsin, arvostan suuresti sitä, että Saaren Taika® saippuat ovat eläinkokeettomia sekä vegaanisia. Itse kosmetiikan kuluttajana ja kauneudenhoitoalan ammattilaisena haluan myös olla mukana tukemassa kotimaisia tuotteita, varsinkin jos tuotteet ovat eettisesti ja ekologisesti valmistettuja sekä mahdollisimman luonnollisia, kuten Saaren Taian tuotteet ovat.

Tähän kohtaan haluan myös mainita, että en koskaan kehu tuotteita, jos ne eivät oikeasti sitä ansaitse. Minulle on äärimmäisen tärkeätä, että pystyn omalla nimelläni seisomaan jokaisen sanani takana. Tällä kertaa lähestyin palasaippuoita ja voiteita ammatillisesta näkökulmastani ja perehdyin tuotteiden lupauksiin sekä inci-listaan eli raaka-aine luetteloon, joka löytyy jokaisesta kosmetiikkatuotteesta.

Saaren Taika® antibakteerinen Teepuusaippua rauhoittamaan akneihoa

Saaren Taika® Teepuusaippua on tarkoitettu ongelma- ja akneiholle, sekä ehkäisemään ihotulehduksia ja kutinaa. Se toimii myös hellävaraisena kosteuttavana saippuana kasvojen, vartalon ja hiusten/päänahan pesussa.

Teepuusaippua on myös antibakteerinen ja siksi toimiikin loistavasti tulehtuneelle tai ärtyneelle iholle. Vaikuttavina aineina saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy puhdistavat ihoa tehokkaasti, glyserin suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta sekä hoitaa hiuksia ja teepuunöljy kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sitoo kosteutta ihoon. Teepuun eteerisen öljyn sanotaan auttavan iho-ongelmien ja infektioiden hoidossa ja antiseptisena raaka-aineena se toimii aknen rauhoittamisessa.

Teepuuöljy luo tuotteeseen sen ihanan tuoksun. Tuotteen inci-listassa lukee myös aine nimeltään Limonene. Limonene on yksi 26:sta hajusteesta, jotka pitää Eu-lainsäädännön mukaan merkitä tuotteeseen omalla nimellään. Tässä tapauksessa tuotteen eteerinen teepuuöljy sisältää luonnostaan limonenea. Sitä ei siis ole erikseen lisätty tuotteeseen. Saaren Taika® Teepuusaippua on muuten n. 35%:sesti luomu tuote.

Raikkaan tuoksuinen, herkänihon allergeeniton Särkisalon Suolasaippua

Särkisalon suolasaippua on allergeeniton, syväkosteuttava ja hellävarainen suolasaippua kasvojen ja vartalon iholle. Se sopii hyvin herkälle, pintakuivalle iholle. Saippuoitu kaakao öljy, oliiviöljy, Sheavoi ja ohdake öljy toimivat Särkisalon suolasaippuassa puhdistavina raaka-aineina.

Suolasaippua ei olisi suolasaippua ilman suolaa. Merisuola toimii ihoa hoitavana aineena ja onkin tunnettu sen kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Särkisalon suolasaippuan raikas tuoksu saadaan eteeristen öljyjen avulla.

Opiskellessani kosmetologiksi, perehdyimme myös eteeristen öljyjen maailmaan. Rosmariinin eteerisen öljyn sanotaan rentouttavan lihaksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy virkistää ja elvyttää verenkiertoa. Se auttaa myös liiallisessa hikoilussa. Sitruunaruohon eteerisen öljyn sanotaan auttavan myös lihas- ja nivelkipuihin. Suolasaippuan seetripuun eteeristä öljyä puolestaan suositaan ihon puhdistamiseen ja rauhoittamiseen. Seetriöljyn sanotaan auttavan rasvoittuvan hiuspohjan, hilseilyn ja ihotulehdusten hoidossa. Se myös puhdistaa, lievittää turvotusta ja edistää lymfanesteiden kiertoa. Särkisalon suolasaippua on n.60%:sesti luomutuote.

Saaren Taika® Veera Saippua – Suolasaippuoiden kuningatar!

Veera saippua oli oma lempparini testaamistani saippuoista. Se syväkosteuttaa ja suolan ansiosta sitoo kosteutta ihoon.

Antibakteerisena saippuana se auttaa hikoiluun ja näppyihin. Veera-suolasaippua on tarkoitettu korjaamaan ja rauhoittamaan kasvojen ja vartalon ihoa.

Rakastuin Veera-saippuan hellästi kuorivaan ominaisuuteen. Inci-listaa tarkastellessa huomaan löytäväni muistakin saippuoista tutun pohjan: Saippuoidut kookosöljy, -sheavoi ja auringonkukkaöljy. Merisuola toimii tässäkin tuotteessa ihoa hoitavana aineena ja onkin tunnettu sen kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Saippuan kuorivan ominaisuuden saavat aikaan kaurahiutaleet ja vihreäsavi.

Veera-saippuan miellyttävän tuoksun aikaansaavat Laventelin ja seetripuun eteeriset öljyt. Seetriöljyn vaikutuksista kirjoitinkin jo Särkisalon suolasaippuan kohdalla, mutta laventelin vaikutuksista on vielä mainittava sen kehoa ja mieltä rauhoittava vaikutus. Laventeli tasapainottaa ailahtelevaa mielialaa, rauhoittaa nukkumaanmenoa ja auttaa vatsaa toimimaan tasapainoisemmin. Laventelin sanotaan laskevan verenpainetta ja auttavan päänsärkyihin ja migreeniin. Sitä hyödynnetään myös erilaisten ihotulehdusten, ihottumienja haavojen hoidossa. Laventelin sanotaan myös hillitsevän bakteereiden kasvua.

Veera-saippuan raaka-aineluetteloon on pitänyt merkitä erikseen hajusteet Limonene, Geraniol ja Linalol. Näitä hajusteita ei erikseen ole tuotteeseen lisätty, vaan tuotteessa käytetyt eteeriset öljyt sisältävät luonnostaan näitä aineita. Veera-saippua onkin n. 70%:sesti luomutuote. Tämä tuote meni lemppareiden joukkoon palasaippuoista. Kuorinta on hellävarainen, mutta tehokas ja uniongelmaisena rauhoittava suihku illalla sekä Veera-saippuan laventeliöljy auttoivat unensaamisessa.

Riittoisat Saaren Taika® voiteet

Kuten Saaren Taika® saippuat, myös voiteet ovat eläinkokeettomia ja vegaanisia. Kaikki Saaren Taika® voiteet ovat myös 100%:sesti luonnollisia sekä luomuja (Kamomilla-sheavoide 98%:sesti luomu). Saaren Taika® voiteet ovat kaikki väriaineettomia, eivät sisällä parabeeneja eikä keinotekoisia kemikaaleja. Saaren Taian omassa Sheavoissa, jota voiteissa käytetään voidepohjana, on tallessa kaikki sheavoin hoitavat ainesosat. Saaren Taika® voiteet ovat Suomessa käsinvalmistettuja tuotteita.

Saaren Taika® pehmentävä jalkavoide

Jalkavoiteen tarkoituksena on korjata ja suojata jalkojen ihoa. Saaren Taika® Jalkavoide vähentää myös turvotusta, vahvistaa ja pehmentää ihoa sekä on antibakteerinen. Jalkavoiteen voidepohjassa on käytetty Saaren Taika® sheavoita, joka toimii ihoa hoitavana aineena.

Jalkavoiteen inci-listasta selviää, että tuote sisältää myös helokkiöljyä, jolla on ihoa pehmentävä vaikutus. Toisena pehmentävänä aineena Jalkavoiteesta löytyy Neemöljy.

Jalkavoiteen rauhoittava tuoksu tulee Laventelin ja Ylang Ylangin eteeristen öljyjen yhdistelmästä. Laventelin vaikutuksista kirjoitin jo edellä, mutta Ylang Ylangin vaikutuksista on pakko mainita sen rentouttava ja vapauttava, mieltä kohottava vaikutus. Saaren Taika® Jalkavoide imeytyy nopeasti, joka on ehdottomasti iso plussa!

Saaren Taika® Sheavoi Ja Sheavoi Miehille

Saaren Taian oma sheavoi sopii naisille ja miehille. Se on tarkoitettu kasvojen ja vartalon iholle kosteuttamaan, pehmentämään ja rauhoittamaan. Tämä sheavoi sopii myös hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi.

Tuote on todella riittoisa, joten kannattaa etenkin hiusten kohdalla käyttää ihan pieniä määriä kerralla. Sheavoi sulaa käden lämmössä öljymäiseksi, joten iholle ja hiuksiin levitys on helppoa ja nopeaa.

Saaren Taika® Sheavoiteen inci lista, eli raaka-aine luettelo on lyhyt ja ytimekäs: Sheavoi. Tämä 100%:sesti puhdistamaton Sheavoi sisältää kaikki Sheavoin arvokkaat hoitavat ainesosat, kuten esim. A- ja E-vitamiinit, UV suojan (n. SK6), rasvahapot sekä muut iholle/hiuksille tärkeät hoitavat ainesosat. Tämä tuote on muuten tuoksuaineeton.

Saaren Taika® Manteliöljy Sheavoide 

Tämä voide on omiaan taistelemaan ikääntymistä vastaan. Manteliöljy-Sheavoide on tarkoitettu antiage voiteeksi kasvojen ja vartalon iholle. Voidepohjana toimii tuttu Saaren taika Sheavoi, joka toimii tuotteessa kosteuttajana, pehmentäjänä ja rauhoittajana.

Manteliöljy on mantelin kypsistä siemenistä saatava rasvaöljy, joka tässä tuotteessa on ihoa hoitava aine. Sen E-vitamiini ja rasvahapot ovat laadukkaita ainesosia taistelussa ikääntymistä vastaan. Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja appelsiinin eteerisen öljyn sanotaan energisoivan, mutta samalla rauhoittavan ja hillitsevän stressiä.

Raaka-aine luettelosta löytyy myös D-Limonene, Linalol ja Geraniol, joita luonnostaan löytyy eteerisistä öljyistä. Esimerkiksi appelsiinin eteerinen öljy sisältää runsaasti D-limonene-antioksidanttia, joka edistää solujen uusiutumista. Ihanan täyteläinen voide!

Saaren Raika Rauhoittava Kamomilla-Shea Ja Rauhoittava Kamomilla-Shea Miehille

Kamomilla-Sheavoide on kehitetty rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa sekä vahvistamaan ihosolukkoa.

Tämä tuote sopii niin naisille, kuin miehillekin kasvojen ja vartalon iholle. Inci listasta löytyy kosteuttavan Sheavoiteen lisäksi ihoa pehmentävä helokkiöljy, rauhoittava ja tasapainottava laventelin eteerinen öljy sekä kamomillan eteerinen öljy, joka tunnetaan myös yleisesti rauhoittavasta vaikutuksestaan. Kamomilla auttaa myös ärtyneen ihon ja ihottumien hoidossa.

Saaren Taika® tuoteperheestä löytyy jokaiselle se oma luottotuote. Itselleni ne muodostuivat Veera-saippuasta sekä Kamomilla-Sheavoiteesta. Tämä parivaljakko päätyi välittömästi kylpyhuoneeseeni lemppari tuotteiden joukkoon. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Saaren Taika® saippuoita ja voiteita.

Kaunista kesää sinulle!
Ystävällisin terveisin:
Cidesco kosmetologi Hanna

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.