Lue kauneudenhoitoalan ammattilaisen tarkemmat analyysit Saaren Taika® saippuoista ja voiteista

Hei, Olen Hanna Amanda, Taivallus-Blogin perustaja ja kansainvälisen näyttötutkinnon suorittanut Cidesco kosmetologi.

Sain kunnian tulla vieraskynäilemään Saaren Taika®- tuotteista tänne Saaren Taian blogiin ja kertomaan teille ajatuksiani Saaren Taika® palasaippuoista ja voiteista.

Kosmetologina olen erittäin kiinnostunut kosmetiikasta ja olenkin jo pitkään seuraillut vierestä, miten Johannan oma sarja kasvattaa suosiotaan. Olen alusta asti arvostanut Johannan eettisiä arvoja mm. eläinkokeettomuuden suhteen sekä arvostanut avoimuutta valmistusprosesseihin ja raaka-aineisiin liittyen, joka näkyy selkeästi myös Saaren Taian blogissa. Kannattaa kurkata blogista mm. saippuoiden valmistusprosessista kertova postaus. Se on todella mielenkiintoinen!

Hihkuin innosta, kun Johanna vihdoin kysäisi, haluaisinko kirjoittaa vieraskynäilyä hänelle. Olin nimittäin salaa toivonut, että pääsen itse kokeilemaan näitä paljon kehuttuja tuotteita. Sain kokeiluun ja tarkemman tutkiskelun alle 4 saippuaa ja 4 voidetta.

Saippuat

Kuten jo aiemmin mainitsin, arvostan suuresti sitä, että Saaren Taika® saippuat ovat eläinkokeettomia sekä vegaanisia. Itse kosmetiikan kuluttajana ja kauneudenhoitoalan ammattilaisena haluan myös olla mukana tukemassa kotimaisia tuotteita, varsinkin jos tuotteet ovat eettisesti ja ekologisesti valmistettuja sekä mahdollisimman luonnollisia, kuten Saaren Taian tuotteet ovat.

Tähän kohtaan haluan myös mainita, että en koskaan kehu tuotteita, jos ne eivät oikeasti sitä ansaitse. Minulle on äärimmäisen tärkeätä, että pystyn omalla nimelläni seisomaan jokaisen sanani takana. Tällä kertaa lähestyin palasaippuoita ja voiteita ammatillisesta näkökulmastani ja perehdyin tuotteiden lupauksiin sekä inci-listaan eli raaka-aine luetteloon, joka löytyy jokaisesta kosmetiikkatuotteesta.

Saaren Taika® antibakteerinen Teepuusaippua rauhoittamaan akneihoa

Saaren Taika® Teepuusaippua on tarkoitettu ongelma- ja akneiholle, sekä ehkäisemään ihotulehduksia ja kutinaa. Se toimii myös hellävaraisena kosteuttavana saippuana kasvojen, vartalon ja hiusten/päänahan pesussa.

Teepuusaippua on myös antibakteerinen ja siksi toimiikin loistavasti tulehtuneelle tai ärtyneelle iholle. Vaikuttavina aineina saippuoidut oliiviöljy, kookosöljy ja auringonkukkaöljy puhdistavat ihoa tehokkaasti, glyserin suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta sekä hoitaa hiuksia ja teepuunöljy kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sitoo kosteutta ihoon. Teepuun eteerisen öljyn sanotaan auttavan iho-ongelmien ja infektioiden hoidossa ja antiseptisena raaka-aineena se toimii aknen rauhoittamisessa.

Teepuuöljy luo tuotteeseen sen ihanan tuoksun. Tuotteen inci-listassa lukee myös aine nimeltään Limonene. Limonene on yksi 26:sta hajusteesta, jotka pitää Eu-lainsäädännön mukaan merkitä tuotteeseen omalla nimellään. Tässä tapauksessa tuotteen eteerinen teepuuöljy sisältää luonnostaan limonenea. Sitä ei siis ole erikseen lisätty tuotteeseen. Saaren Taika® Teepuusaippua on muuten n. 35%:sesti luomu tuote.

Raikkaan tuoksuinen, herkänihon allergeeniton Särkisalon Suolasaippua

Särkisalon suolasaippua on allergeeniton, syväkosteuttava ja hellävarainen suolasaippua kasvojen ja vartalon iholle. Se sopii hyvin herkälle, pintakuivalle iholle. Saippuoitu kaakao öljy, oliiviöljy, Sheavoi ja ohdake öljy toimivat Särkisalon suolasaippuassa puhdistavina raaka-aineina.

Suolasaippua ei olisi suolasaippua ilman suolaa. Merisuola toimii ihoa hoitavana aineena ja onkin tunnettu sen kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Särkisalon suolasaippuan raikas tuoksu saadaan eteeristen öljyjen avulla.

Opiskellessani kosmetologiksi, perehdyimme myös eteeristen öljyjen maailmaan. Rosmariinin eteerisen öljyn sanotaan rentouttavan lihaksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy virkistää ja elvyttää verenkiertoa. Se auttaa myös liiallisessa hikoilussa. Sitruunaruohon eteerisen öljyn sanotaan auttavan myös lihas- ja nivelkipuihin. Suolasaippuan seetripuun eteeristä öljyä puolestaan suositaan ihon puhdistamiseen ja rauhoittamiseen. Seetriöljyn sanotaan auttavan rasvoittuvan hiuspohjan, hilseilyn ja ihotulehdusten hoidossa. Se myös puhdistaa, lievittää turvotusta ja edistää lymfanesteiden kiertoa. Särkisalon suolasaippua on n.60%:sesti luomutuote.

Saaren Taika® Veera Saippua – Suolasaippuoiden kuningatar!

Veera saippua oli oma lempparini testaamistani saippuoista. Se syväkosteuttaa ja suolan ansiosta sitoo kosteutta ihoon.

Antibakteerisena saippuana se auttaa hikoiluun ja näppyihin. Veera-suolasaippua on tarkoitettu korjaamaan ja rauhoittamaan kasvojen ja vartalon ihoa.

Rakastuin Veera-saippuan hellästi kuorivaan ominaisuuteen. Inci-listaa tarkastellessa huomaan löytäväni muistakin saippuoista tutun pohjan: Saippuoidut kookosöljy, -sheavoi ja auringonkukkaöljy. Merisuola toimii tässäkin tuotteessa ihoa hoitavana aineena ja onkin tunnettu sen kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Saippuan kuorivan ominaisuuden saavat aikaan kaurahiutaleet ja vihreäsavi.

Veera-saippuan miellyttävän tuoksun aikaansaavat Laventelin ja seetripuun eteeriset öljyt. Seetriöljyn vaikutuksista kirjoitinkin jo Särkisalon suolasaippuan kohdalla, mutta laventelin vaikutuksista on vielä mainittava sen kehoa ja mieltä rauhoittava vaikutus. Laventeli tasapainottaa ailahtelevaa mielialaa, rauhoittaa nukkumaanmenoa ja auttaa vatsaa toimimaan tasapainoisemmin. Laventelin sanotaan laskevan verenpainetta ja auttavan päänsärkyihin ja migreeniin. Sitä hyödynnetään myös erilaisten ihotulehdusten, ihottumienja haavojen hoidossa. Laventelin sanotaan myös hillitsevän bakteereiden kasvua.

Veera-saippuan raaka-aineluetteloon on pitänyt merkitä erikseen hajusteet Limonene, Geraniol ja Linalol. Näitä hajusteita ei erikseen ole tuotteeseen lisätty, vaan tuotteessa käytetyt eteeriset öljyt sisältävät luonnostaan näitä aineita. Veera-saippua onkin n. 70%:sesti luomutuote. Tämä tuote meni lemppareiden joukkoon palasaippuoista. Kuorinta on hellävarainen, mutta tehokas ja uniongelmaisena rauhoittava suihku illalla sekä Veera-saippuan laventeliöljy auttoivat unensaamisessa.

Riittoisat Saaren Taika® voiteet

Kuten Saaren Taika® saippuat, myös voiteet ovat eläinkokeettomia ja vegaanisia. Kaikki Saaren Taika® voiteet ovat myös 100%:sesti luonnollisia sekä luomuja (Kamomilla-sheavoide 98%:sesti luomu). Saaren Taika® voiteet ovat kaikki väriaineettomia, eivät sisällä parabeeneja eikä keinotekoisia kemikaaleja. Saaren Taian omassa Sheavoissa, jota voiteissa käytetään voidepohjana, on tallessa kaikki sheavoin hoitavat ainesosat. Saaren Taika® voiteet ovat Suomessa käsinvalmistettuja tuotteita.

Saaren Taika® pehmentävä jalkavoide

Jalkavoiteen tarkoituksena on korjata ja suojata jalkojen ihoa. Saaren Taika® Jalkavoide vähentää myös turvotusta, vahvistaa ja pehmentää ihoa sekä on antibakteerinen. Jalkavoiteen voidepohjassa on käytetty Saaren Taika® sheavoita, joka toimii ihoa hoitavana aineena.

Jalkavoiteen inci-listasta selviää, että tuote sisältää myös helokkiöljyä, jolla on ihoa pehmentävä vaikutus. Toisena pehmentävänä aineena Jalkavoiteesta löytyy Neemöljy.

Jalkavoiteen rauhoittava tuoksu tulee Laventelin ja Ylang Ylangin eteeristen öljyjen yhdistelmästä. Laventelin vaikutuksista kirjoitin jo edellä, mutta Ylang Ylangin vaikutuksista on pakko mainita sen rentouttava ja vapauttava, mieltä kohottava vaikutus. Saaren Taika® Jalkavoide imeytyy nopeasti, joka on ehdottomasti iso plussa!

Saaren Taika® Sheavoi Ja Sheavoi Miehille

Saaren Taian oma sheavoi sopii naisille ja miehille. Se on tarkoitettu kasvojen ja vartalon iholle kosteuttamaan, pehmentämään ja rauhoittamaan. Tämä sheavoi sopii myös hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi.

Tuote on todella riittoisa, joten kannattaa etenkin hiusten kohdalla käyttää ihan pieniä määriä kerralla. Sheavoi sulaa käden lämmössä öljymäiseksi, joten iholle ja hiuksiin levitys on helppoa ja nopeaa.

Saaren Taika® Sheavoiteen inci lista, eli raaka-aine luettelo on lyhyt ja ytimekäs: Sheavoi. Tämä 100%:sesti puhdistamaton Sheavoi sisältää kaikki Sheavoin arvokkaat hoitavat ainesosat, kuten esim. A- ja E-vitamiinit, UV suojan (n. SK6), rasvahapot sekä muut iholle/hiuksille tärkeät hoitavat ainesosat. Tämä tuote on muuten tuoksuaineeton.

Saaren Taika® Manteliöljy Sheavoide 

Tämä voide on omiaan taistelemaan ikääntymistä vastaan. Manteliöljy-Sheavoide on tarkoitettu antiage voiteeksi kasvojen ja vartalon iholle. Voidepohjana toimii tuttu Saaren taika Sheavoi, joka toimii tuotteessa kosteuttajana, pehmentäjänä ja rauhoittajana.

Manteliöljy on mantelin kypsistä siemenistä saatava rasvaöljy, joka tässä tuotteessa on ihoa hoitava aine. Sen E-vitamiini ja rasvahapot ovat laadukkaita ainesosia taistelussa ikääntymistä vastaan. Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa ja appelsiinin eteerisen öljyn sanotaan energisoivan, mutta samalla rauhoittavan ja hillitsevän stressiä.

Raaka-aine luettelosta löytyy myös D-Limonene, Linalol ja Geraniol, joita luonnostaan löytyy eteerisistä öljyistä. Esimerkiksi appelsiinin eteerinen öljy sisältää runsaasti D-limonene-antioksidanttia, joka edistää solujen uusiutumista. Ihanan täyteläinen voide!

Saaren Raika Rauhoittava Kamomilla-Shea Ja Rauhoittava Kamomilla-Shea Miehille

Kamomilla-Sheavoide on kehitetty rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa sekä vahvistamaan ihosolukkoa.

Tämä tuote sopii niin naisille, kuin miehillekin kasvojen ja vartalon iholle. Inci listasta löytyy kosteuttavan Sheavoiteen lisäksi ihoa pehmentävä helokkiöljy, rauhoittava ja tasapainottava laventelin eteerinen öljy sekä kamomillan eteerinen öljy, joka tunnetaan myös yleisesti rauhoittavasta vaikutuksestaan. Kamomilla auttaa myös ärtyneen ihon ja ihottumien hoidossa.

Saaren Taika® tuoteperheestä löytyy jokaiselle se oma luottotuote. Itselleni ne muodostuivat Veera-saippuasta sekä Kamomilla-Sheavoiteesta. Tämä parivaljakko päätyi välittömästi kylpyhuoneeseeni lemppari tuotteiden joukkoon. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Saaren Taika® saippuoita ja voiteita.

Kaunista kesää sinulle!
Ystävällisin terveisin:
Cidesco kosmetologi Hanna

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.