Miksi iho kirvelee rasvatessa? Ohjeita kuivan ihon hoitoon

Miksi kuiva iho kirvelee rasvatessa

Vältä kuivan ihon kirvely rasvaamisen jälkeen näillä vinkeillä

Toisinaan rasvatessa ihoa esim. suihkun jälkeen saattaa kuiva ja kiristelevä iho alkaa kirvelemään rasvaamisen jälkeen. Mistä on kyse ja miten välttää tunne?

Etenkin kylmän vuodenajan aikaan saattaa kuiva iho tuntua suihkun jälkeen kiristävältä ja yleensä tällöin levitämme aimo kerroksen voidetta ihoamme kosteuttamaan. Toisinaan kuitenkin voiteen levittäminen saa aikaan kirvelyä iholla! Kerron tässä artikkelissa mistä kirvely voi johtua ja miten voit välttää sen.

kuulas ja hehkuva iho kasvoöljyllä

Kuiva iho vaatii tehokasta kosteutusta. Olen kirjoittanut blogissamme kuivan ihon hoitoon liittyvän pidemmän artikkelin, joka kannattaa myöhemmin lukea näiden vinkkien lisäksi, mutta tässä artikkelissa kerron juurisyyn ihon kirvelyyn rasvaamisen jälkeen. 

Kuiva tai atooppinen iho on useasti hilseilevä tai halkeileva, jolloin se päästää helpommin ohuet vesipitoiset voiteet normaalia syvemmälle ihon kerroksiin. Tällöin ihoa ärsyttävät ainesosat, kuten hajusteet ja säilöntäaineet aiheuttavat kirvelyä ihossa. Mitä ohuempi voide tai mitä edempänä ainesosaluettelon alkua vesi (aqua) on tuotteessa mainittu, sen enemmän se yleensä sisältää myös säilöntäaineita, vesi kun on helposti pilaantuva, vaikkakin runsaasti kosteutta tuova aine.

Luonnolliset säilöntäaineet voivat sopia joillekin herkkäihoisille paremmin kuin kemiallisesti valmistetut ja siksi usein luonnonkosmetiikan voiteet ovat siedetympiä.

Paksut ja vähän ainesosia sisältävät voiteet sopivat yleensä suurimmalle osalle herkkäihoisiakin ja Saaren Taian valikoimasta löydät monia hyviä voiteita!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.