Ohje tee-itse pyykkietikkaan – DIY

Tee-itse pyykkietikka ohje

Pyykkietikka on noussut suosioon hurjaan niin lumoavan tuoksuisena pyykinhuuhteluaineena, kuin tehokkaana kodin puhdistusaineenakin! Tässäpä kaikille kodin tee-se-itse ihmisille omat salaiset lumavat reseptini DIY pyykkietikan valmistukseen. Löydät artikkelista niin raikkaat, sitruksiset, kuin bakteerejakin tappavat sekoitukseni 🙂 Ole hyvä 🙂

Käytä itse tehdyssä pyykkietikassasi väkiviinaetikka, sillä se on luonnollinen vaihtoehto, kun taas etikka on synteettinen.

VINKKI: Ähh!! Mikä olikaan se pyykkietikan annostus jos halusi tehdä tekstilien raikastussuihkeen?? Ei hätää, ohje ilmaantuu kännykkääsi vaivattomasti vain skannaamalla älyluurilla Saaren Taika pyykkietikkapullon kyljestä QR-koodin:

https://youtu.be/DdcJpAWG_SI

Virkitys sekoitus:

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa esim. 3ml Saaren Taika Virkistys tuoksua, joka on oma sekoitukseni rakkaita ja virkistäviä eteerisiä öljyä ja saat raikkaalle tuoksuvan pyykkietikan joka on turvallinen käyttää. Osta Virkistys täältä: https://shop.saarentaika.com/collections/tuoksut-kotiin

Ohje tee-itse pyykkietikkaan:

Yksi suosittu ja erittäin raikas pyykkietikka tuoksu on Piparminttu (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaan n. 1-3ml Piparmintun eteeristä öljyä. Sekoita hyvin ja merkitse pullo koristeellisella etiketillä <3

Toinen erittäin suosittu tuoksu joka sopii erityisesti tunkkaisten tekstiilien raikastamiseen niin pyykinhuuhtelulokerosta, kuin suihkepulloon laimennettunakin on Laventeli (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 1-3ml Laventelin eteeristä öljyä ja sekoita hyvin. Tee tästä sekoituksesta raikastussuihke täyttämällä suihkepulloon 4/5 vettä ja 1/5 pyykkietikka sekoitusta. Ravista hyvin ennen suihkuttamista. Suihketta voi kokeilla tunkkaisten vaatekaappien sisälle, treenikenkiin ja -kasseihin, koiran petiin, auton penkeille, verhoihin, mattoon, sohvaan, patjoihin jne. Muista ensin tehdä koesuihkautus huomaamattomaan paikkaan ja varmista ettei kohde reagoi suihkeeseen.

Greipin tuoksuisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 5-10ml Greipin eteeristä öljyä ja sekoita huolellisesti.

Sitruunaruohon tuoksuisen pyykkietikan ohje (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n: 1ml Sitruunaruohon eteeristä öljyä. Sekoita hyvin.

Kirpsakan tuoksuisen pyykkietikan ohje:

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 2ml Sitruunan ja n. 2ml Laventelin eteerisiä öljyjä. Sekoita hyvin.

Bakteereja tappavan pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 10ml Sitruunan eteeristä öljyä ja n. 5ml teepuun eteeristä öljyä. Sekoita huolellisesti.

Raikkaan tuoksuisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 3ml Eukalyptuksen, n. 3ml Laventelin ja n. 3ml Sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Sekoita huolellisesti.

Sitruksisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 3ml Appelsiinin, n. 3ml Sitruunan ja n. 3ml Greipin eteerisiä öljyjä. Sekoita huolellisesti.

Muista ravistaa pyykkietikkasi aina ennen käyttöä, sillä muutoin tuoksut jäävät pintaan ja niitä saattaa annostella liikaa, jolloin tuoksu on liian voimakas ja tekstiilit saattavat reagoida.

Saaren Taika Shopista löydät useita eri eteerisiä öljyä, jotka on erotettu kasvien osista joko kylmäpuristusmenetelmällä tai höyrytislaamalla, eli puhtaita aromaterapiaankin soveltuvia eteerisiä öljyjä. Osta tästä:

 

Lue lisää pyykkietikoiden tekemisestä itse:

https://saarentaika.com/diy-pyykkietikka-ohje/

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.