Ohje tee-itse pyykkietikkaan – DIY

Tee-itse pyykkietikka ohje

Pyykkietikka on noussut suosioon hurjaan niin lumoavan tuoksuisena pyykinhuuhteluaineena, kuin tehokkaana kodin puhdistusaineenakin! Tässäpä kaikille kodin tee-se-itse ihmisille omat salaiset lumavat reseptini DIY pyykkietikan valmistukseen. Löydät artikkelista niin raikkaat, sitruksiset, kuin bakteerejakin tappavat sekoitukseni 🙂 Ole hyvä 🙂

Käytä itse tehdyssä pyykkietikassasi väkiviinaetikka, sillä se on luonnollinen vaihtoehto, kun taas etikka on synteettinen.

VINKKI: Ähh!! Mikä olikaan se pyykkietikan annostus jos halusi tehdä tekstilien raikastussuihkeen?? Ei hätää, ohje ilmaantuu kännykkääsi vaivattomasti vain skannaamalla älyluurilla Saaren Taika pyykkietikkapullon kyljestä QR-koodin:

https://youtu.be/DdcJpAWG_SI

Virkitys sekoitus:

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa esim. 3ml Saaren Taika Virkistys tuoksua, joka on oma sekoitukseni rakkaita ja virkistäviä eteerisiä öljyä ja saat raikkaalle tuoksuvan pyykkietikan joka on turvallinen käyttää. Osta Virkistys täältä: https://shop.saarentaika.com/collections/tuoksut-kotiin

Ohje tee-itse pyykkietikkaan:

Yksi suosittu ja erittäin raikas pyykkietikka tuoksu on Piparminttu (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaan n. 1-3ml Piparmintun eteeristä öljyä. Sekoita hyvin ja merkitse pullo koristeellisella etiketillä <3

Toinen erittäin suosittu tuoksu joka sopii erityisesti tunkkaisten tekstiilien raikastamiseen niin pyykinhuuhtelulokerosta, kuin suihkepulloon laimennettunakin on Laventeli (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 1-3ml Laventelin eteeristä öljyä ja sekoita hyvin. Tee tästä sekoituksesta raikastussuihke täyttämällä suihkepulloon 4/5 vettä ja 1/5 pyykkietikka sekoitusta. Ravista hyvin ennen suihkuttamista. Suihketta voi kokeilla tunkkaisten vaatekaappien sisälle, treenikenkiin ja -kasseihin, koiran petiin, auton penkeille, verhoihin, mattoon, sohvaan, patjoihin jne. Muista ensin tehdä koesuihkautus huomaamattomaan paikkaan ja varmista ettei kohde reagoi suihkeeseen.

Greipin tuoksuisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 5-10ml Greipin eteeristä öljyä ja sekoita huolellisesti.

Sitruunaruohon tuoksuisen pyykkietikan ohje (mieto):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n: 1ml Sitruunaruohon eteeristä öljyä. Sekoita hyvin.

Kirpsakan tuoksuisen pyykkietikan ohje:

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 2ml Sitruunan ja n. 2ml Laventelin eteerisiä öljyjä. Sekoita hyvin.

Bakteereja tappavan pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 10ml Sitruunan eteeristä öljyä ja n. 5ml teepuun eteeristä öljyä. Sekoita huolellisesti.

Raikkaan tuoksuisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 3ml Eukalyptuksen, n. 3ml Laventelin ja n. 3ml Sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Sekoita huolellisesti.

Sitruksisen pyykkietikan ohje (voimakas):

Sekoita litraan väkiviinaetikkaa n. 3ml Appelsiinin, n. 3ml Sitruunan ja n. 3ml Greipin eteerisiä öljyjä. Sekoita huolellisesti.

Muista ravistaa pyykkietikkasi aina ennen käyttöä, sillä muutoin tuoksut jäävät pintaan ja niitä saattaa annostella liikaa, jolloin tuoksu on liian voimakas ja tekstiilit saattavat reagoida.

Saaren Taika Shopista löydät useita eri eteerisiä öljyä, jotka on erotettu kasvien osista joko kylmäpuristusmenetelmällä tai höyrytislaamalla, eli puhtaita aromaterapiaankin soveltuvia eteerisiä öljyjä. Osta tästä:

 

Lue lisää pyykkietikoiden tekemisestä itse:

https://saarentaika.com/diy-pyykkietikka-ohje/

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.